Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Ετσι λέγανε και για την Αφροδιτη οτι δεν υπαρχει και παλι καλα καποιοι επεμεναν . Μην τρελαίνεστε πολύ απλή η απάντηση δεν εχετε δουλέψει το streaming αρκετά σαν σύνολο-πιγή δεν παίρνω wifi και θα παίζω σωστα, δεν παίρνω από το τοιχο με το καλώδιο που μου έδωσε η cosmote και δεν μπορεί να αποδώσει το σύστημα σας τις διαφορές. όσο καλό και να είναι που πιστεύω οτι είναι. Κάτι σαν γαμηστερό υπερ - πικαπ με μαπα βελόνα.

Σε ένα σύστημα με stremaing καλοστημένο τετοιεσ διαφορες κανουν κρααααααααααααα. Μπουμαρει στο Qobum οποιοσ θελει ερχετε να το ακουσει ... οχι δεν χρειαζεται γιατρο καποιος πρεπει να περασετε μια μερα να σας κανω κανα μαθημα και δεν θα ειναι τσαμπα γιατι το Qobooom το πλήρωσα .

Εαν λοιπον δεν εχεις σωστη ακουστικη στο χωρο σου και ξερεις που παντα τεσσερα απο ηχο ειναι πολυ απλο να το εντοπισεις. Βάζεις το σαμπ να κοβει σε ένταση εκει που δεν μπουμαρει ο χωρος σου και crossover ρυθμισμένο σωστα, τον ξερει το χωρο σου, οτι πανω απο μιά ένταση ακούς απο σπηλιά το παίζεις tidal ειναι οκ το παιζεις απο NAS ειναι οκ, το παιζεις στο Qobooom και φουσκομενο μπουμαρει. μεσαιοχαμηλα για να ακούγετε ποιο ζεστό και η ποιότητα χωλαίνει. Δεν είναι σε όλα κάποια είναι οκ αλλα στα περισσοτερα που δοκι΄μασα έπαιξε έτσι. Παίζω μεσα από UPNP - DLNA
Το Qobuz δεν μπουμαρει, ολα λαθος οσα λετε..
(Απλά ξεβραώνει τα λάθος συστήματα), με αποτέλεσμα την κρίση σας για αυτό (Qobuz)
Αν υπάρχει ένας εδώ μέσα που έχει "ξεζουμίσει" το θέμα "streamer", αυτός είναι ο Δημήτρης Δημητρακούδης.. από κοντά και ο Tzimisce.

Άσε με εμένα... έχω το χειρότερο σύστημα του Λεκανοπεδίου στην τελική και δεν ξέρω τίποτα...

Αυτούς ρώτα για το αν είναι Qoboom το Qobuz ή όχι....
Μπορουν να ρωτήσουν και εμένα..
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, το Qobuz δεν κάνει αυτό που λένε, κάτι συμβαίνει στα Setup τους.. (απλά ξεβρακώνει τα setup το Qobuz).. είναι ξεκάθαρο ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα τους δεν φταίει το Qobuz αλλά τα συστήματα τους..
Ειμαι σίγουρος ότι θα γίνω δυσάρεστος για αυτό το σχόλιο μου, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα..

• Like
Reactions: vlad66 and lakiss51
μεγαλε το σεταπ μου ουτε που εχεις τα αυτια να το ακουσεις και επισης μιας και το πες τα χαμηλα που βγαινει το φουσκωμα εχω σαμπ που σημαινει οτι μαζευεται αλλα και παλι ολοι οι καρχαλες εδω μεσα το δοκιμασε κανεις εχτες οιβπροπονητες του καναπε περισευουν . Και αφου το κανει το Qobooom γιατι δεν γινεται και μεσα απο nas τοπικα σωσμένο και το Tidal ειναι μουφα οπως λες … εξυπναδες του καναπε…

μεγαλε το σεταπ μου ουτε που εχεις τα αυτια να το ακουσεις και επισης μιας και το πες τα χαμηλα που βγαινει το φουσκωμα εχω σαμπ που σημαινει οτι μαζευεται αλλα και παλι ολοι οι καρχαλες εδω μεσα το δοκιμασε κανεις εχτες οιβπροπονητες του καναπε περισευουν . Και αφου το κανει το Qobooom γιατι δεν γινεται και μεσα απο nas τοπικα σωσμένο και το Tidal ειναι μουφα οπως λες … εξυπναδες του καναπε…
Όλο ευγένια είσαι, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
Δείχνεις τον σεβασμό σου απέναντι στον συνομιλητή σου, κλασική αντίδραση Audio people..
Το setup σου είναι όλο λάθος, στο λέει ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά παραπάνω από εσένα αλλά δεν έχει κανένα νόημα να σου αποδείξω κάτι..
Καλημέρα!!! 😁

• Like
Reactions: vlad66 and mdvq
και μαλλον τα αυτία μας σας ξεβρακώνουν καθε φορά. Σας πειραζει που ξερουμε το συστημα μας με κλειστα αυτιά οπότε εαν αλλαξει κατι .. το εντοπιζουμε . Ας κανει καποιος την δοκιμη με σωστο συστημα να δουμε εαν υσχιει εγω την έκανα εσεις παλι όχι

Επισης το βασικο προβλημα του streaming ειναι η ελειψη σταθερότητας ποιότητας ειτε στο ιδιο κομματι απο στιγμη σε στιγμή ειτε και σε ολο το καναλι οποτε εμενα πριν 10 μερες επαιζε εμενα δεν μουνλεει τιποτα … τα αυτια μου το ακουσαν το ειπα , σημερα μπορει να μιν υπαρχει αλλα και παλι εαν εσεις δεν το εχετε στο συστημα σας η δεν μπορειται να το εντοπίσετε δεν σημαινει πως δεν υπάρχει ή οτι φταιει το συστημα οτι το ταιζεις παιζει απλο. και οποιος θελει ας ερθει σπιτι … να βαλει και ενα χερι να διορθώσω το κροσαρισμα του σαμπ γιατι με το Qoboom του αλαξα τα φωτα

Φιλια μαχητικα σε ολους σας περιμένω!

Αν το Qobuz σας “μπουμάρει”, δεν φταίει το stream.
Κάπου στο δωμάτιο έχει γεννηθεί μόνιμο standing wave και ζητάει

Όλο ευγένια είσαι, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
Δείχνεις τον σεβασμό σου απέναντι στον συνομιλητή σου, κλασική αντίδραση Audio people..
Το setup σου είναι όλο λάθος, στο λέει ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά παραπάνω από εσένα αλλά δεν έχει κανένα νόημα να σου αποδείξω κάτι..
Καλημέρα!!! 😁
Οταν ξαναγραψω μουσικη θα σε φωνάξω να μου κανεις το μαστεριγκ….

Μηπως επειδη εχεις sub το qobuz δεν "κοβει-μειωνει λιγο" το sub bass σε σχεση με το tidal που μπορει να τονιζει λιγο πιο πανω? Μπορεις να μου πεις ενα συγκεκριμενο κομματι? Γενικα το qobuz εχει βαθυ μπασο, αλλα αν πχ παιξεις με upnp να χρησιμοποιησεις το jplay (αν εχεις iphone) και update time 12000 και θα παρεις την πιο "γρηγορη" και ρεαλιστικη( grain free) εκδοχη του λογω optimisation στην επικοινωνια με το streamer (λιγοτερο συχνη) και αλλων παραμετρων που αφορουν το χαμηλωμα του θορυβου του streamer λογω ελαφρυτερου επεξεργαστικου φορτου. Καλυτερη και απο το qobuz connect το οποιο ειναι πιο λεπτοηχο. Ισως αν ειχες την κανονικη εφαρμογη qobuz και επαιζες με connect να σου ακουγοταν πιο light.

• Love
Reactions: Vass xen
Παμε λοιπόν να δούμε τι από αυτά υπάρχει στο συστημά σας εκτός από το καλό καλώδιο
Ηχεία ραφιού που τα χαμηλά τους να συμπληρώνει σαμπ οπότε ρυθμίζεις ένταση crossover θέση φάση όλα στο τέλειο χωρίς σοβαρους συμβιβασμούς
τροφοδοσία ρουτερ ?

Σσσσσ! Μη ρωτάς τέτοια πράγματα λάθος άνθρωπο γιατί θα τα γράψει και θα πάμε όλοι σε μία γωνίτσα σε βρεφική στάση να κλαίμε.

Εγώ πάντως που έχω Spotify Tidal και Qobuz, το Qobuz ακούγεται πιο ισσοροπημένο, με περισσότερη λεπτομέρεια.
Δεύτερο σε ποιότητα το Tidal και τελευταίο το Spotify που έχει όμως πολύ δυνατό αλγόριθμο για να βρίσκεις συγκροτήματα και τραγούδια.

Μεταξύ Tidal και Qobuz, το Tidal θα έλεγα ότι είναι πιο "φουσκωμένο" χαμηλά.
Θέλετε στο δικό μου σύστημα; Οκ, στο δικό μου, αλλά και τα άλλα από το δικό μου σύστημα τα ακούω. :p
Μπουμάρισμα πάντως δεν έχω σε κανένα.

Σοβαρά όμως, αν ακούσατε το Qobuz να έχει πιο πολύ όγκο από τα άλλα streaming services κάτι δεν πηγαίνει καλά στα συστήματά σας.

Είναι πασίγνωστο ότι το Qobuz είναι το μόνο streaming service που δεν πειράζει το υλικό του και δεν ζητάει από τα studios να του στέλνουν πειραγμένο υλικό.
Οπότε σίγουρα δεν υπάρχει "τεχνητό" μπάσο στο stream.

Στου analog το πρόβλημα πιθανότατα εντοπίζεται στο PC με τα Windows.
Ακριβώς αυτό είχα παρατηρήσει κάποια στιγμή στο εργαστήριο, όταν είχα αλλάξει την USB πηγή μου από Windows σε ARM streamer με Linux. Ο ήχος "έσφιξε" αδιανόητα πολύ.

Στο κύριο σύστημα το να παίξω από Windows (υπάρχει ούτως ή άλλως και HTPC) το θεωρώ αστείο. Δεν ακούγεται σε σχέση με τα ARM με Linux.

Ο Vass xen δεν ξέρω με τι streamer ακούει, αλλά έχει setup με μικρά ηχεία + sub (και DSP ίσως?), όπου άλλα μπορεί να πηγαίνουν στραβά.

Οπότε δεν λέω ότι δεν ακούσατε αυτό που λέτε ότι ακούσατε.

Λέω ότι ο τελευταίος ύποπτος για αυτό που ακούσατε είναι το Qobuz.

Ναι ακούγεται λογικό θα δω τι μπορώ να κάνω προς εκείνη την κατεύθυνση

ΟΜΟΡΦΆΝΤΡΕΣ ΜΟΥ ΈΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΟΥΒΈΝΤΑ σας αγαπώ πολύ τωρα γιατι το παλιοκομπουζ έχει εχτές περισσοτερη δυναμική στις χαμηλές και μας χαλασε το παστιτσιο ε... φτιάχνετε μην χαλαμε τισ καρδιές μας ομως.

Ελατε ριξτε ιδέες στο τι μπορεί να φταίει ή εν έκανε κανείς τη δοκιμή σε σχέση με τοπικα αποθηκευμένη αναπαραγωγή
Μηπως επειδη εχεις sub το qobuz δεν "κοβει-μειωνει λιγο" το sub bass σε σχεση με το tidal που μπορει να τονιζει λιγο πιο πανω? Μπορεις να μου πεις ενα συγκεκριμενο κομματι? Γενικα το qobuz εχει βαθυ μπασο, αλλα αν πχ παιξεις με upnp να χρησιμοποιησεις το jplay (αν εχεις iphone) και update time 12000 και θα παρεις την πιο "γρηγορη" και ρεαλιστικη( grain free) εκδοχη του λογω optimisation στην επικοινωνια με το streamer (λιγοτερο συχνη) και αλλων παραμετρων που αφορουν το χαμηλωμα του θορυβου του streamer λογω ελαφρυτερου επεξεργαστικου φορτου. Καλυτερη και απο το qobuz connect το οποιο ειναι πιο λεπτοηχο. Ισως αν ειχες την κανονικη εφαρμογη qobuz και επαιζες με connect να σου ακουγοταν πιο light.

Φρέσκος στο qobuz χτές βραδάκι έκατσα και άκουσα σε σχέση με το TIDAL.
Yπενθυμίζω ότι το σύστημα από πολλούς δε θεωρείται ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Αποτελείται από transport το zidoo z30 pro με τροφοδοσία plixir elite bdc σε integra 8,4 μέσω hdmi wireworld sphere. Τελικός main ηχείων purify συνδεδεμένος μέσω balanced καλωδίων analysis solo crystal oval και ηχεία kef R7 συνδεδεμένα μέσω καλωδίων neotech nes 3003 και δύο subwoofer dynaudio 18s.
Μετά από προτροπή άκουσα αυτά:
the chairman's waltz auto me ti geisa
playgroung love air
min oneirevesai
midnight summer dream album version
every breath you take the police
Η διαφορά μεταξύ των δύο πλατφορμών είναι ξεκάθαρη και αισθητή. Σε γενικές γραμμές το TIDAL ακούγεται πιο "φρέσκο" και με μεγαλύτερα σώματα. Μέσω Qobuz ο ήχος είναι πιο μεστός, πιο ρεαλιστικός και τα μικρότερα σώματα ακολουθούνται από καλύτερο διαχωρισμό. Νομίζω ότι το μοναδικό κομμάτι από τα παραπάνω που μου άρεσε περισσότερο στο TIDAL ήταν αυτό των strangers.
Ως προς το θέμα του μπάσου νομίζω ότι συμφωνώ 100% με το συμφορουμίτη @steadyshot . Το quobuz έχει περισσότερο subbass και το Tidal είναι πιο "στακάτο" ας πούμε. Δε μου φάνηκε ιδιαίτερα ανισόρροπο κανένα εκ των δύο. Ίσως στην εντύπωση που έχει αποκτήσει ο συμφορουμίτης με το Qoboom όπως το αναφέρει να οφείλεται σε συνδυασμό θέματος χώρου στην περιοχή του sub bass και στο ότι σε σχέση με το Tidal to Qobuz ακούγεται κάπως πιό λεπτόηχο μεσουψηλά.
Παρεμπιπτόντως, ο ήχος μέσω αποθηκευμένων αρχείων σε σκληρό είναι αισθητά καλύτερος και από τα δύο streaming services. Αναμένω με το καλό το νέο switch που στήνετε εκεί στην Αθήνα για να παραγγείλω και καλώδια δικτύου audioquest bulk και να τα κόψω - ράψω αφού έχω χωροθετήσει το switch για να κάνω το τελικό cable management. Πολύ ευαίσθητη ισορροπία καλωδίων dc από τροφοδοτικά, καλωδίων δικτύου και hdmi...

Ελατε ριξτε ιδέες στο τι μπορεί να φταίει ή εν έκανε κανείς τη δοκιμή σε σχέση με τοπικα αποθηκευμένη αναπαραγωγή

Από τότε που πήρα το Qobuz σταμάτησα να παίζω CD από το Esoteric.
Όχι τίποτα άλλο αλλά τον Δεκέμβρη πλήρωσα 100€ για coaxial να συνδέσω το Esoteric στο Chord.

και σε τελική ανάλυση όποιος ενδιαφέρεται και έχει αμφιβολίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ακουστικά για να συγκρίνει τα streaming services.

Στα ακουστικά υπάρχει περίπτωση το Spotify να παίζει καλύτερα από όλα. 😂

Last edited:
Σοβαρά όμως, αν ακούσατε το Qobuz να έχει πιο πολύ όγκο από τα άλλα streaming services κάτι δεν πηγαίνει καλά στα συστήματά σας.

Είναι πασίγνωστο ότι το Qobuz είναι το μόνο streaming service που δεν πειράζει το υλικό του και δεν ζητάει από τα studios να του στέλνουν πειραγμένο υλικό.
Οπότε σίγουρα δεν υπάρχει "τεχνητό" μπάσο στο stream.

Στου analog το πρόβλημα πιθανότατα εντοπίζεται στο PC με τα Windows.
Ακριβώς αυτό είχα παρατηρήσει κάποια στιγμή στο εργαστήριο, όταν είχα αλλάξει την USB πηγή μου από Windows σε ARM streamer με Linux. Ο ήχος "έσφιξε" αδιανόητα πολύ.

Στο κύριο σύστημα το να παίξω από Windows (υπάρχει ούτως ή άλλως και HTPC) το θεωρώ αστείο. Δεν ακούγεται σε σχέση με τα ARM με Linux.

Ο Vass xen δεν ξέρω με τι streamer ακούει, αλλά έχει setup με μικρά ηχεία + sub (και DSP ίσως?), όπου άλλα μπορεί να πηγαίνουν στραβά.

Οπότε δεν λέω ότι δεν ακούσατε αυτό που λέτε ότι ακούσατε.

Λέω ότι ο τελευταίος ύποπτος για αυτό που ακούσατε είναι το Qobuz.
Ρε ΜΗΤΣΆΡΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ! ΣΩΣΤΟΣ διχνει την λύση .. δεν εχω dsp αυτο που σπάω το κεφάλι να καταλάβω τι φτάει και γίνεται και είναι ενδιαφέρον να βρεθεί για τη φάση. Διαβασα οτι μερικά ντακ δεν γουσταρουν qobuz θα εμβαθήνω γιατί τελικά μάλλον θέμα συμπίεσης (βασικά μη συμπίεσης δυναμικών) είναι από το streamer to be continued

Για πρόσεξε σε παρακαλώ πως γράφεις. Δεν σε πρόσβαλλε κανένας.