Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Θα σε περιμένω σπίτι να το διαπιστώσουμε παρέα. Είμαι πολύ περίεργος, πραγματικά... 😲
Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αυτο πρώτον γιατί η γνώμη σου μετραει δευτερον διότι εδώ με πήραν με τις πέτρες, λέγοντας οτι ειναι και ακραία τα σχόλια μου.

Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αυτο πρώτον γιατί η γνώμη σου μετραει δευτερον διότι εδώ με πήραν με τις πέτρες, λέγοντας οτι ειναι και ακραία τα σχόλια μου.

Μα το σχόλιο σου ΉΤΑΝ ακραίο και να με συμπαθάς. Άλλο να λες "το Qobuz ακούστηκε φουσκωμένο" και άλλο να γράφεις "boom boom και boom boom". Επιμένω πάντως ότι πρέπει να οφείλεται σε πρόβλημα στο στήσιμο του streaming.

• Like
Reactions: mdvq
Θα σε σοκάρει αν σου πω ότι ξέρουμε και να απενεργοποιουμε όλα τα μπλιμλικικα και να ακούμε bit perfect από upnp?
δεν υπονόησα για κανέναν πως είναι άσχετος...

πιθανές αιτίες ανέφερα....

να μην κάνουμε κουβέντα άμα είναι :P ναι μπουμάρει το qobuz !

Μα το σχόλιο σου ΉΤΑΝ ακραίο και να με συμπαθάς. Άλλο να λες "το Qobuz ακούστηκε φουσκωμένο" και άλλο να γράφεις "boom boom και boom boom". Επιμένω πάντως ότι πρέπει να οφείλεται σε πρόβλημα στο στήσιμο του streaming.
Γιατί βρε Κώστα δεν σου φάνηκε διασκεδάστικο το boom boom.

• Like
Reactions: Vass xen
Καλά έκανες! Αν δεν το έγραφες έτσι, πως θα "παίρναμε φωτιά" εμείς οι υπόλοιποι, για ν' αρχίσουμε να γράφουμε κατεβατά! 🥹
Λίγη πρόκληση χρειάζεται! 😁

Σταμάτα προβοκάτορα!

giphy.gif

Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αυτό πρώτον γιατί η γνώμη σου μετραει δεύτερον διότι εδώ με πήραν με τις πέτρες, λέγοντας οτι ειναι και ακραία τα σχόλια μου.
Δεν πήρε κανένας με τις πέτρες..
Μην σκέφτεσαι έτσι..

Πω πω μπλεξιμο!!
Ευτυχως που εχω στοκαρει μπολικα cd's..... απο εποχης Metropolis.
Και βινυλια απο Ζαχαρια.. Για τα υπολοιπα να ειναι καλα το youtube..
Αν πρόλαβες τον Άκη στο Metropolis και τον Ζαχαρία στο ξεκίνημα του(όταν στεγάστηκε),είσαι ευτυχής.

• Like
Reactions: vlad66
Και χρειάζεσαι χαπι χοληστερίνης να προσθέσω :P
Το μόνο που χρειαζομουν τότε ήταν χρόνος και είχα απεριόριστο.Τελειωνα από την δουλειά 10:30-11:00 και όργωνα Αμπελοκηπους Εξάρχεια,Μοναστηράκι,Κέντρο,Πειραιά και κατέληγα στα γραφεία του περιοδικού Extreme Audio Video.
Ήταν κάποτε ο Σήφης,ο Ζαχαρίας και ο Πάνος...

Εν τω μεταξύ το μη δουλεμένο streaming....

Ethernet
  • Optical to ethernet converter -> WAY Mind ethernet cable to OTE Speedport 2 modem both powered by LHY 160 LPS (Argento Flow power cable) -> WAY Mind ethernet cable to
  • LHY Optical converter (Argento Flow power cable ) -> optical (Finisar SFP Single Mode Transceivers 1475 and Phoenix Glass Fiber Cable)
  • 2 Melcos S100 switches powered by Plixir Elite Reference double LPS (Argento Flow Master Reference power cable) (connected via optical – Finisar SFP Single Mode Transceivers 1475 and Phoenix Glass Fiber Cable), WAY Mind Ethernet cable -> Waversa isolator -> WAY Mind Ethernet cable
Server/Streamer

Wadax Atlantis Server running Roon -> WAY Libertas USB -Way Core Power Cable

DAC

Wadax Arcadia dac -> Way Core Poer Cable - Argento Flow Master Reference Extreme Edition interconnect

Έμειναν απέξω τα καλύτερα ενισχυτικά και ηχεία??😍

Θέλω αρχικά να τονίσω οτι απο μικρός είμαι λάτρης της μουσικής αρχικά σαν μουσικός και μετά οταν οι σπουδές ολων μας έκοψαν απότομα τα όνειρα μας με τη μπαντα το γύρισα στον ποιοτικό ήχο.
Χτες που έγραφα για το qobuz ήμουν λίγο θερμοαιμος, λίγο η καλή παρέα λίγο το κρασάκι λίγο το σχόλιο του vlad66 που κατάλαβα εντελώς λάθος, φίλε 1-1.
Το σύστημα μου ειναι στα καλύτερα του τον τελευταίο καιρό, μετα απο διόρθωση κάποιων λάθος επεμβάσεων που όντως είχαν κακός γίνει στα crossover των ηχείων.
Η άποψη μου πάντως για το qobuz παραμένει η ίδια.
Έκανα οτι ακριβώς πρότεινε ο Κώστας παραπάνω (πριν το γράψει).
Έκανα εναλλαγές ακούγοντας το ίδιο κομμάτι στην ίδια ανάλυση απο το σκληρό δίσκο και απο το qobuz. Απο το spotify και το qobuz εκει ειναι πολυ καλύτερο το qobuz, και τελος απο το tidal καλυτερο απολα σε καποια κομμάτια. Η μεγαλυτερη διαφορά ήταν πάντα στο χαμηλό που στο qobuz ειναι σαν τεχνητά φουσκωμένο.
Σε καλωσοριζω στον υπεροχο κοσμο του Εβερσολο οσονουπω!

Δεν ισχύει αυτό που λέει για το Qobuz, είναι εντελώς λάθος..
Κάτι άλλο συμβαίνει στο Setup του..
Αφού σας διάβασα ολους με προσοχή και ως σωστός δημοκράτης λέω δεν μπορεί τόσες φωνες να έχουν άδικο.
Το qobuz το δοκίμασα με το app των windows και με ρύθμιση στο crossover μπάσα τέρμα ομολογώ βιαστικά. Τωρα ενεργοποίησα πάλι το Ian canada pi που κανονιζα για πούλημα, έβαλα qobuz και ρύθμισα flat το μπάσο στα crossover.
Η πώληση του pi αναβάλλεται.
Καμία σχέση, ειναι όντως καταπληκτικό.
Ε Tzimisce περιμένω τωρα που παραδέχτηκα την αρχική μου λάθος εκτίμηση το giffaki σου