Popcorn Hour A-300 !!!

Καλησπέρα παιδιά.
Μόλις συμπλήρωσα 7 μερόνυχτα με το νέο Popcorn A-300. Θα ήθελα να μοιραστω τις εντυπωσεις μου με τους συνφορουμιτες. Για να βγουν καλύτερα συμπεράσματα θα πω ότι πριν είχα ένα Popcorn A-110, το οποίο με ίεχε βγάλει ασπροπρόσωπο στα πρώτα χρόνια της ματρόσκας, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε δείξει ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερα αρχεία. Τέλος πρέπει να έπαθε μια ζημιά στην μητρική και πλέον δεν ξεκινά πλέον. Σε κάθε περίπτωση το A-300 ήρθε για να μου υπενθυμίσει ότι στα 3,5 χρόνια που μεσολάβησαν, η εταιρεία έκανε άλματα. Το software σκίζει, η αναγνώριση είναι πιο εύκολη από ποτέ και η ποιότητα παραμένει κορυφαία τόσο σε ήχο όσο και σε εικόνα. Ομολογώ ότι δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για 3D ακόμα και δεν το πήρα για αυτόν τον λόγο. Έτσι έχουμε:
- Πολύ γρήγορη εγκατάσταση και παραμετροποίηση. Το πείραγμα πλέον ελαχιστοποιείται
- Πολύ καλά Apps και επιπλεον δουλεύουν (δεν θυμάμαι να δούλεψε τίποτα στο Α-110, Youtube και Picassa δεν έτρεχαν καθόλου)
- Αμεση αναγνωριση όλων των πορων του δικτυου οπουδήποτε και αν βρισκεται
- Επαιξε οτι του εβαλα (επιμενω - δεν εχω υλικο και δεν θα αγορασω 3D τηλεόραση πριν με πείσει η τεχνολογία).
- Η διαχείριση υπότιτλων υποδειγματική
- Το Jukebox μαγικό και πολύ λειτουργικό - με έβγαλε από τον κόπο να κοιτάω το imdb στο smpartphone όλη την ώρα
- Η γνωστή ποιότητα που συνόδευε τα popcorn από την εμφάνισή τους

Στα πλην: Με δυσκόλεψε λίγο τα NMT Αpps, όπου για να κατεβάσω torrent μου βγήκε η ψυχή και
δεν μου αρεσε καθόλου η τοποθέτηση του σκληρού δίσκου, όπου παραλίγο να καταστρεψω την υποδοχή που συνδέει τον δίσκο με το μηχάνημα, διότι είναι δύσκολο να το τοποθετήσεις χωρίς να το λυγίσεις.

Ο επεξεργαστής του είναι πολύ γρήγορος, δεν κολλάει πουθενά και διαβάζει τα πάντα.

Γενικώς είμαι πολύ ευχαριστημένος και ανακαλύπτω συνέχεια νέα κόλπα, Συστήνεται ανεπιφύλακτα για τους εραστές των Popcorn και όχι μόνον.

Μήπως θέλει κάνα ''κόλπο'' για να μπεί χώρις να σε δυσκολέψει?

ΥΓ.Δεν το έχω το Α-300, άλλα είμαι σε αναζήτηση νέου player για να αντικαταστήσω το WD Live gen 2 και με ενδιαφέρει να παίρνει εσωτερικό δίσκο και με ''φόβησες'' λίγο με την τοποθέτηση του δίσκου στο Α-300 :chinscratch:

Πράγματι και εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με τον billblack στην τοποθέτηση του σκληρού δίσκου , μάλιστα στην προσπάθεια μου να τον τοποθετήσω λύγισε η υποδοχή σύνδεσης της πλακέτας.Ο τρόπος που αναφέρεται στις οδηγίες για την σύνδεση , δηλ συνδέουμε το σκληρό στην θήκη βάζουμε το καπάκι και όλο μαζί προσπαθούμε να το θηλυκώσουμε στο popcron εγγυμονεί μεγάλες πιθανότητες ατυχήματος .
Τελικά και αφού ταλαιπωρήθηκα , κόντεψα να το λύσω όλο , διαπίστωσα ότι ο μόνος τρόπος που είναι και εύκολος, είναι να συνδέσουμε το σκληρό δίσκο στο popcorn μόνο του χωρίς το καπάκι (εννοείται μαζί με την βάση στήριξης ) οπότε βλέπουμε που συνδέουμε τον δίσκο χωρίς κίνδυνο να στραβώσουμε την επαφή , μετά εύκολα θηλυκώνουμε το καπάκι στο σώμα του popcorn

Re: Απάντηση: Popcorn Hour A-300 !!!

Μπορεί να μας πει κάποιος που το έχει πώς τα πάει με το music playback? Playlist μπορείς να φτιάξεις?

όχι, μόνο για τα frame packing χρειάζεται 1.4 (bluray ISO δηλαδή), τα οποία δεν παίζει.

πάντως δικτυακά το NMJ v2 έχει πολλά προβλήματα.

δεν δουλεύει σε NFS shares και δεν δουλεύει σε SMB shares, εκτός αν το τρέξεις στο top level share.

πχ δεν δουλεύει εάν το τρέξεις στο \\MYSHARES\VIDEOS\HD_MOVIES (βγάζει an error has been occurred)

αλλά δουλεύει εάν το τρέξεις στο \\MYSHARES

Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να φτιάξεις ενα κοινό library file για ταινίες από διαφορετικές πηγές (διαφορετικούς εξωτερικούς σκληρούς που συνδεόνται στις usb θύρες)?

Fixed subtitle mess up issue after playback BD ISO

Μονο και μονο αυτο εμενα μου φτανει αν το διορθωσαν.
Στην θεση σας θα περιμενα πρωτα καποιο report οτι δεν φοραει cinavia (για καλο και για κακο)

Fixed subtitle mess up issue after playback BD ISO

Μονο και μονο αυτο εμενα μου φτανει αν το διορθωσαν.
Στην θεση σας θα περιμενα πρωτα καποιο report οτι δεν φοραει cinavia (για καλο και για κακο)
To cinavia παραμενει στα rip (folder ή ISO); νομιζω οτι με το rip αφαιρείται...

με ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός οτι δεν βλέπω fix για το subtitle sync ΕΚΤΟΣ του "after BD playback"!

δεν βλέπω fix επίσης της μαύρης οθόνης μετά απο stop και play...

δεν βλέπω fix του δικτύου (tcp receive window) που χάριν αυτού δεν παίζει youtube hd με τίποτα...

cinavia χλωμό το κόβω...στην τελική υπαρχει πάντα η δυνατότητα να φλασάρεις παλιότερο firmware...

για να δούμε στην πράξη!!!

update: σύμφωνα με τα σχόλια, βλέπω οτι δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με το sync των subtitles σε DTS audio... ελεοccc!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Popcorn Hour A-300 !!!

καλησπερα σε ολους τους φιλους,
θα ηθελα την βοηθειας σας στο θεμα του video settings

το εχω ρυθμισει στο Framerate Sync: NTSC/PAL/24p και στο Video Output: 1080p/24p or 1080p/50 αλλα σε πολλα mvk κανει συνεχεια σπασιματα η ταινια (χρησιμοποιω ειτε προβολεα σονυ ειτε tv sony hx920)

παλιοτερα με το a-110 ειχα την ρυθμιση στο 23.976 fps (εκει παιζουν το 99% των mvk που εχω) και ολα επαιζαν μια χαρα,

θα εκτιμουσα καποια βοηθεια απο οποιον γνωριζει

χμους/γιωργος

παράξενο... και εγώ ακριβώς τα ίδια settings έχω και παίρνω άψογα 24p πάντα.

Και στο προβόλι και στην tv έχεις stuttering?