Chris1967
Supreme Member
- 11 September 2010
- 4,223
Re: Απάντηση: Πότε να αλλάξω λάδια ?
Οι εγκέφαλοι στα BMW παίρνουν πολλές παραμέτρους υπόψιν τους, ιδιαίτερα τα κρύα ανάματα. Όταν είχα BMW (325is και 525i) ακολουθούσα τα service όπως έδειχνε...
Αν το αμάξι το οδηγείς κανονικά, και που και που το κοφτιάζεις για μερικά χιλιόμετρα και αν είναι σε εγγύηση συνέχισε όπως σου λέει το επίσημο service.
Αν το οδηγείς σκληρά συνεχώς τότε πρέπει να κάνεις τις αλλαγές στα 15000 χιλιόμετρα ανεξάρτητα τι σου λέει ο εγκέφαλος.
Σας υποχρεώνουν να βάζετε Castrol? ή έχει αλλάξει αυτή η πολιτική?
Πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα.
Να ρωτήσω και εγώ το άλλο που με αφορά εμένα.
Τί γίνεται όταν ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή κάθε 30.000χλμ?
Πήρα πρόσφατα μια μεταχειρισμένη BMW 325ci με 26.000χλμ. Πριν την αγορά έγινε απο την BMW service. Υποτίθεται σύμφωνα με την BMW οτι για service bzw. αλλαγή λαδιών θα την πάω όταν με ειδοποιήσει το σύστημα του αυτοκινήτου. Αυτήν την στιγμή και με 31.000χλμ μου δείχνει οτι επόμενο service είναι σε 27.000χλμ. Σύμφωνα με όσα ξέρω και διαβάζω εδώ είναι πολύ μεγάλο το διάστημα για να είμαι με τα ίδια λάδια. Ειδικότερα αν υπολογίσει κανείς οτι κάνω καθημερινά 110χλμ σε δρόμο τύπου εθνικής (autobahn) με τριψήφιες ταχύτητες σταθερά. Σύν τις θερμοκρασίες τον χειμώνα για τις οποίες μίλησε ο Ευάγγελος νωρίτερα (αν και αυτός είναι πιο βόρεια απο μένα. Παρόλα αυτά έχουμε για εβδομάδες θερμοκρασίες υπο του μηδενος έως και -20).
Τί προτείνεται στην περιπτωσή μου? Να κάνω μια αλλαγή πάραυτα μόλις τελειώσει το καλοκαίρι (υπολογίζω να έχω κάνει περίπου 10.000 μέχρι τότε με τα παρόν λάδια) ή να κάνω οτι λέει η BMW και να αλλάξω μαζί με το service στα 60.000?
Οι εγκέφαλοι στα BMW παίρνουν πολλές παραμέτρους υπόψιν τους, ιδιαίτερα τα κρύα ανάματα. Όταν είχα BMW (325is και 525i) ακολουθούσα τα service όπως έδειχνε...
Αν το αμάξι το οδηγείς κανονικά, και που και που το κοφτιάζεις για μερικά χιλιόμετρα και αν είναι σε εγγύηση συνέχισε όπως σου λέει το επίσημο service.
Αν το οδηγείς σκληρά συνεχώς τότε πρέπει να κάνεις τις αλλαγές στα 15000 χιλιόμετρα ανεξάρτητα τι σου λέει ο εγκέφαλος.
Σας υποχρεώνουν να βάζετε Castrol? ή έχει αλλάξει αυτή η πολιτική?