Κωστας Λυμπεροπουλος
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 14,350
μου αρέσει πάντως η ευκολία, με την οποία εμείς οι Ελληνες χαρακτηρίζουμε "θλιβερούς" τους Ιταλούς. :blink:
όσα δεν φτάνει η αλεπού...
όσα δεν φτάνει η αλεπού...
μου αρέσει πάντως η ευκολία, με την οποία εμείς οι Ελληνες χαρακτηρίζουμε "θλιβερούς" τους Ιταλούς. :blink:
όσα δεν φτάνει η αλεπού...![]()
η κατάσταση στις δύο χώρες αμέσως μετά τον πόλεμο ήταν παραπλήσια.
Ναι καλά , αν οι Ελληνες αστυνομικοί φερόντουσαν όπως οι Ιταλοί ομόλογοι τους , θα είχε καεί όλη η Αθήνα .
Στην Ιταλία, τα όπλα πάντως των αστυνομικών, δεν εκπυρσοκροτούν τόσο εύκολα όσο στην Ελλάδα, ούτε βλέπεις απ τις κλούβες να βγαίνουν κουκουλοφόροι
Στην Ιταλία, τα όπλα πάντως των αστυνομικών, δεν εκπυρσοκροτούν τόσο εύκολα όσο στην Ελλάδα, ούτε βλέπεις απ τις κλούβες να βγαίνουν κουκουλοφόροι
Μην ανησυχείς: μεγαλύτερη ευκαιρία από του '89 Δεν θα έχουν. Πέραν αυτού, τα μικρά κόμματα είναι ευθυνόφοβα και προτιμούν την εύκολη λύση του καταγγελτικού λόγου: "Οχι σε όλα, ρε!".
Αλλά, όσο δεν βάζουν χέρι, να πιάσουν κι αυτά τα αναμμένα κάρβουνα, ο κόσμος δεν θα τα πάρει ποτέ στα σοβαρά. Και, κατά τη γνώμη μου, καλά θα κάνει...
όσα δεν φτάνει η αλεπού...![]()
Η Ιταλία είναι μία μεγάλη Ευρωπαϊκή χώρα - τελεία και παύλα.
Εδώ, πολλοί από τους ..."μικρούς", δεν έχουν αποφασίσει ακόμα :blink: αν θέλουν την Ευρώπη ή όχι. Στην ουσία δεν την θέλουν ή την θέλουν, αλλά με όρους που θα υποβάλουν αυτοί :icon15:
Οι δε μεγάλοι, δηλώνουν ...ανάδελφοι![]()
Το πλοίο πάντως με τούς Αλβανούς μετανάστες μιά χαρά το βούλιαξαν..
Ας αποφασίσει η Ευρώπη ότι θέλει να γίνει ουσιαστικός και αυτόνομος πόλος σε σχέση με τήν Αμερική και μετά βλέπουμε.Γιατί οι τωρινοί της ηγέτες προσδεδεμένοι εκεί είναι.
Γιατί η σημερινή Ε.Ε είναι μόνον μιά οικονομική ένωση χωρίς αλλα ουσιώδη στοιχεία.
Κωστας Λυμπεροπουλος;249372 και δεν ξέρει τι θα πεί φροντιστήριο για τα παιδιά του. [/QUOTE said:Εγώ γιατί έχω διαφορετική άποψη;
Γιατί έχω προσωπική άποψη ότι υπάρχουν φροντιστήρια στην Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ουγγαρία και Σλοβακία (χώρες για τις οποίες έχω άποψη);
Φυσικά υπάρχουν και άλλες χώρες που πραγματικά δεν υπάρχουν φροντιστήρια, αλλά να νομίζουμε ότι αυτό το φαινόμενο υφίσταται μόνο στην Ελλάδα μου φαίνεται υπερβολή ή αυτομαστίγωση.
Και να ρωτήσω κάτι ακόμη....
Ποιό είναι πιο δύσκολο εκπαιδευτικό σύστημα και ποιό άδικο για τους νέους, το ελληνικό ή το γαλλικό;
Δεν γνωρίζω το γαλλικό σύστημα Βλάση. Ξέρω όμως πως η Παιδεία στην Ελλάδα υποβαθμίζεται συνεχώς από το 1981 και δώθε. Φτάσαμε στο σημείο παιδιά της Α' Λυκείου να μην ξέρουν την προπαίδεια (!) και μετεξεταστέος μένει κανείς πλέον μόνο κατόπιν αιτήσεως. Το δε Σεπτέμβρη περνάνε όλοι. Είσαι εκπαιδευτικός και τα ξέρεις καλύτερα από εμένα.
Από τις χώρες που αναφέρεις, μόνο η Αυστρία μου κάνει εντύπωση. Οι Πορτογάλοι είναι στην ίδια πάνω-κάτω μοίρα με εμάς, οι υπόλοιποι σε χειρότερη και μπήκαν και μετά από εμάς (Σλοβακία, Ουγγαρία). Και εν πάσει περιπτώσει άνω θρώσκω και κοιτάζω -και ζηλεύω- τα καλύτερα. Και κανείς τους δεν δεσμεύεται για τίποτα.
Ενα ζευγάρι μισθωτών με παιδί στο Λύκειο δαπανά πλέον κοντά στο 1/3 του μηνιαίου εισοδήματός του για ιδιαίτερα. Και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να συμπεριλάβουν κάποια μέτρα στις εξαγγελίες τους.
Ελπίζω να μην είχες τίποτα τραβήγματα με Νοσοκομεία προσφάτως. Εγώ είχα και η κατάσταση είναι δραματική.
Να μη μιλήσω για το σκάνδαλο των υποκλοπών που δημιουργεί την εντύπωση λύκων που αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι σε ...κοτέτσι. Κανείς δεν λογοδοτεί για τα ομόλογα και τα δεδουλευμένα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Κατέχουμε την πρώτη θέση σαν χώρα της ΟΝΕ σε κερδοφορία του Κεφαλαίου και έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς και τους πιο πολλούς φτωχούς εργαζόμενους (περ. ΑΝΤΙ, τ. 902)
Κι αν τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν Πολιτική πρόταση, θεωρώ ότι η κοινωνική τους πολιτική είναι πολύ πολύ πενιχρή.
Αυτό ακριβώς λέω: Τώρα που όλοι θέλουν να μπούν στην Ευρώπη, εμείς δεν ξέρουμε Τι θέλουμε. δεν μας αρέσει κιόλας η Ευρώπη. δεν ...την εγκρίνουμε. ή ...θα δούμε: ασε να περάσει πρώτα τις εξετάσεις της, να μας αποδείξει ότι είναι αυτόνομη και μετά αποφασίζουμε πως και τι. Το λέμε εμείς, που ξέρουμε καλά τι θα πεί ...αυτονομία.
Η Ε.Ε. είναι ένα στοίχημα εν εξελίξει. Κατ εμέ θετικό μέχρι τώρα. Τα υπόλοιπα θα τα βρεί στο δρόμο. Ή δεν θα τα βρεί - και το στοίχημα θα χαθεί.
για μένα, πολιτικός σχηματισμός ή κόμμα, χωρίς Ευρωπαϊκή προοπτική, είναι χαμένο από χέρι - και δεν εννοώ χασούρα εκλογική.
επίσης: πριν πιάσουμε στο στόμα μας τους πολιτικούς των άλλων, ή κάνουμε συγκρίσεις σε προηγούμενους και σημερινούς, καλό θα είναι να κοιτάμε πρώτα τη δική μας την καμπούρα. Ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης είναι σε καλύτερη μοίρα από εμάς. Κατά κανόνα έχει πιο δίκαιη φορολόγηση, καλύτερο σύστημα Υγείας, καλύτερη Παιδεία και δεν ξέρει τι θα πεί φροντιστήριο για τα παιδιά του. Τόσο καλά τα κατάφεραν οι "θλιβεροί" που τον κυβερνούν.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.