Returned from the dead...

Θανάση, την παροιμία που λέει "Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" την ξέρεις; 😁😂
οντως το συγκεκριμενο δεν καθαρισε και πολυ :ROFLMAO:
για το υπονοουμενο δεν θα πω κατι ειμαι "παντος καιρου" ... απ' ολα εχω
για τα υπολοιπα αμολαω τον Κυρ ... να σε βαζει σε ταξη :love:

• Like
Reactions: enduras1
Θαναση πολυ καλη ανανεωση... !!
Μια χαρα εγινε...!!!

Μιχαλη για λεπτοδουλειες μια χαρα ειναι αυτη η μικροσκοπικη μεγκενη...!!!
Καλα εκανες και την ανανεωσες...!!!

Ενα ακομα παλιο γερμανικο 30-32 τσεχοσλαβακικο Tona βρηκα, και ειπα να το περιποιηθω.

bCHJL0G.jpg

Τα συνηθισμενα. Ατσαλοβουρτσα στο δραπανο,
και μετα βουρτσα ορειχαλκου παλι στο δραπανο για να φυγει η μαυριλα της
ατσαλοβουρτσας.

Για το φινιρισμα καθρεφτη των σιαγονων πηγα στο τροχο επανω στη βαση του
με το στρογγυλο velcro- pad για τα γυαλοχαρτα.
Εφτασα μεχρι 1500 και μετα γιαλισμα με dremel με μαλινο τροχο και μπλε σαπουνι στιλβωματος.

Το εσωτερικο του κλειδιου το εβαψα χρυσαφι με ενα σπρευ 30 ετων kybco, made in USA,
που βαφει ακομα σαν να ειναι καινουργιο.
Τα γραμματα τα ξεβαψα με μπατονετα και ασετον. Αυτααααα........

Ανακαλυψα ενα BAHCO του πεθερου μου, με μισο αιωνα τουλαχιστον στην πλατη του.

qHb3enJ.jpg

Η διαδικασια ηταν και παλι τριψιμο με συρματοβουρτσες για την σκουρια,
mirror finish στο χερι με γυαλοχαρτο μεχρι 3000 και αλοιφη αυτοκινητου,
και δυο γρηγορα χερια λαδομπογια, ενω τα γραμματα τα ξεβαψα οσο ηταν φρεσκια με πανι με νεφτι.

Γυαλοχαρτο μεχρι 3000grit και αλοιφη αυτοκινητου!!! (y)

Φανταστικη δουλεια και η λαδομπογια...το κερασακι στην τουρτα, ευγε!!

• Like
Reactions: skysound
Μπραβο σου....!!!
Εξαιρετικη δουλεια...!!!
Να το εβλεπε σε βιτρινα καινουργιο εργαλειο θα ελεγα οτι ειναι....!!!!

• Like
Reactions: skysound
Εν τω μεταξυ για μπλε πηγαινα με κιτρινα γραμματα. (sweden)
Τωρα πως κατεληξε κιτρινο αφηστε το καλυτερα, γιατι ηταν ταλαιπωρια. 😄
Πραγματι παντως θα του πηγαινε το πορτοκαλι.

Το "καθαρισμα" των γραμματων πώς το εκανες;
Εννοω, πώς καταφερες να περασεις το πανι μονο πανω απο τα γραμματα και να μην χαλασεις και το απο κατω;

Σε φρεσκια λαδομπογια, σκουπισμα με μαλακο πανι στο δαχτυλο με νεφτι χωρις πιεση.
Οπου χαλασε το χρωμα διπλα στα γραμματα εγινε ρετους με ψιλο πινελο ζωγραφικης.
αφου η φρεσκια λαδομπογια απλωνει ομοιομορφα και αφηνει τελικα λεια επιφανεια.

Tip: Τις αυλακωσεις του κοχλια τις ξεσκουριασα με πολυ στενες λωριδες γυαλοχαρτου.

Last edited:
Εντάξει απλά ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ.... (y) Πράγματι όμως το πορτοκαλί θα του πήγαινε περισσότερο λόγω του ότι είναι BAHCO (.....όχι λόγω ΚΤΜ χιχιχι 😝), ή και μαύρο ακόμα λόγω του miror finish.

Ανακατασκευη μπαατριας 12βολτου lidl.

πανω σε βαρια δουελια τα εφτυσε ενα απο τα τρια στοιχεια της μπαταριας και εβαλα μπρος να τα αντικαταστησω,
με αυτα https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/18650-size/molicel-p26a-imr18650-2600mah-5a.html
το κοστος βγηκε οσο και μια νεα μπαατρια απο το σερβις ΑΛΛΑ
- θα εχω ΠΟΛΥ καλυτερα στοιχεια
- διπλασια χωρητικοτητα
- γνωση πως να το ξανακανω (βεβαια ηδη εχω κανει 2 πακετα με μπαταριες lifepo4 για τον ασυρματο μου)

ΑΛΛΑ, καθε περιπτωση εχει τις ιδιαιτεροτητες της και αν το δοκιμασετε σαν συμβουλεω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να

- συναρμολογησετε τη νεα συστοιχια ΠΡΙΝ αρχισετε να διαλυετε την παλια.
- αρχιστε να μαρκαρετε με μαρκαδορο τι παει που, και πως συνδεονται οι πολοι μεταξυ τους. Εγω το εκανα μαρκαροντας με κοκκινη-μαυρη βουλα την τελικη πολικοτητα και με γραμμες την συνδεση μεταξυ στοιχειων. βολευει και μια αριθμηση της ροης ρευματος (1-2-3-4 κτλ)
- μαρκαρετε πανω στις καινουργιες και το πως ερχονται τα ελασματα που θα κολληθουν. ο χωρος ειναι πολυ περιορισμενος και δεν σηκωνει παρεκλισεις. Το επαθα και αναγκαστηκα να την λυσω ξανα. Εγω το εκανα μαρκαροντας δεξια και αριστερα στο χειλος της μπαταριας
- αν χρησιμοποιηθει κολλητηρι ενισχυστε το πανω γεισο της μπαατριας με capton tape. ειναι κρισιμο σημειο γιαιτ θετικο και αρνητικο γειτνιαζουν. μην λιωσετε το "μανικι", βραχυκυκλωστε, και παρετε φωτια
- εργαλεια -πχ τσιμπιδα- μονο πλαστικα κατα την συναρμολογηση
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

δυστυχως φωτο απο την ξεχασα να βγαλω, δειτε τις φωτο απο την αποσυναρμολογηση,

a4b3b6875b40474a30e1e17a9cb10108.jpg

50fbe71872bba1745ee112f525adee81.jpg

ef81df6bcd001048d814a1eb6e52e6ba.jpg

644c2121e1e383480427ae55d189e4b6.jpg

Ειναι λιγο για γελια, αλλα...why not? :)

Εχω κατι γιρλαντες με led, που τις εχω βαλει σε μια γωνια στο μπαλκονι. Σχεδον απο την αρχη, ομως, ειχαν θεματα οι διακοπτες τους, και η μια ειχε παραδοσει εντελως πνευμα, οποτε εμενε κλειστη.

Σημερα εβγαλα κατι "ρακετες" αντικουνουπικες και η μια χαλασε μολις την εβαλα να φορτισει (εσκασε η μπαταρια της).

IMG_20210530_020904.jpg

Τη διελυσα, φυσικα, απο περιεργεια, και ειδα οτι εχουν μεσα 2-3 μικρα διακοπτακια. Οποτε ειπα "λες;".
Σημειωτεον, δεν ειχα ιδεα αν θα δουλεψει, ουτε εχω ξανακανει κατι παρομοιο.

Εβγαλα, λοιπον, 2 διακοπτακια, και απο τις γιρλαντες ξεσυνεδεσα την πλακετα απο την μπαταρια και γυμνωσα τα καλωδια. Καταρχην, επιβεβαιωσα οτι ενωνοντας τα καλωδια με τις μπαταριες αναβαν τα φωτακια, οποτε ηταν οντως θεμα διακοπτη.

Μετα κολλησα τα καλωδια απευθειας πανω στις μπαταριες (αρα αναβαν μονιμα), αλλα εκοψα το ενα και εκανα δοκιμες με τις δυο κομμενες ακρες του σε διαφορες επαφες του διακοπτη απο την "ρακετα". Ο αλλος διακοπτης που φαινεται ηταν κολλημενος πανω στην πλακετα, εκανε βραχυκυκλωματα και τον παρατησα.

IMG_20210530_021033.jpg
IMG_20210530_021006.jpgIMG_20210530_020932.jpg

Οταν σιγουρευτηκα οτι γινεται δουλεια, κολλησα με καλαι τις επαφες (τσαπατσοδουλεια, αλλα λειτουργει)

IMG_20210530_020833.jpg

Εβαλα θερμοκολλα πρωτα εκει στα σημεια των ενωσεων για να μην ακουμπησουν, και μετα σε ολο τον διακοπτη για να μην μπαινουν σκονες κτλ, αλλα και για να κολλησει στο εξωτερικο του κουτιου με τις μπαταριες.

Και ετοιμα στημενα και λειτουργικα.

IMG_20210530_020803.jpg

Last edited by a moderator:
Ειναι λιγο για γελια, αλλα...why not? :)

Εχω κατι γιρλαντες με led, που τις εχω βαλει σε μια γωνια στο μπαλκονι. Σχεδον απο την αρχη, ομως, ειχαν θεματα οι διακοπτες τους, και η μια ειχε παραδοσει εντελως πνευμα, οποτε εμενε κλειστη.

Σημερα εβγαλα κατι "ρακετες" αντικουνουπικες και η μια χαλασε μολις την εβαλα να φορτισει (εσκασε η μπαταρια της).

View attachment 181633

Τη διελυσα, φυσικα, απο περιεργεια, και ειδα οτι εχουν μεσα 2-3 μικρα διακοπτακια. Οποτε ειπα "λες;".
Σημειωτεον, δεν ειχα ιδεα αν θα δουλεψει, ουτε εχω ξανακανει κατι παρομοιο.

Εβγαλα, λοιπον, 2 διακοπτακια, και απο τις γιρλαντες ξεσυνεδεσα την πλακετα απο την μπαταρια και γυμνωσα τα καλωδια. Καταρχην, επιβεβαιωσα οτι ενωνοντας τα καλωδια με τις μπαταριες αναβαν τα φωτακια, οποτε ηταν οντως θεμα διακοπτη.

Μετα κολλησα τα καλωδια απευθειας πανω στις μπαταριες (αρα αναβαν μονιμα), αλλα εκοψα το ενα και εκανα δοκιμες με τις δυο κομμενες ακρες του σε διαφορες επαφες του διακοπτη απο την "ρακετα". Ο αλλος διακοπτης που φαινεται ηταν κολλημενος πανω στην πλακετα, εκανε βραχυκυκλωματα και τον παρατησα.

View attachment 181634
View attachment 181635View attachment 181636

Οταν σιγουρευτηκα οτι γινεται δουλεια, κολλησα με καλαι τις επαφες (τσαπατσοδουλεια, αλλα λειτουργει)

View attachment 181639

Εβαλα θερμοκολλα πρωτα εκει στα σημεια των ενωσεων για να μην ακουμπησουν, και μετα σε ολο τον διακοπτη για να μην μπαινουν σκονες κτλ, αλλα και για να κολλησει στο εξωτερικο του κουτιου με τις μπαταριες.

Και ετοιμα στημενα και λειτουργικα.

View attachment 181640
Σε τετοια λεντάκια με το που τα πήρα εχωσα πλακέτα φόρτισης και μπαταρία απο ενα χαλασμένο gps . Κρατάνε ικανοποιητικά και φυσικά δεν χαλάω μπαταρίες (η μπαταρία φορτίζει κάπου στο 85% με μετρηση που έκανα ) αν καποις θέλει φυσικά μπορώ να ανεβάσω πως γίνετε