οντως το συγκεκριμενο δεν καθαρισε και πολυΘανάση, την παροιμία που λέει "Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" την ξέρεις;![]()
Σε τετοια λεντάκια με το που τα πήρα εχωσα πλακέτα φόρτισης και μπαταρία απο ενα χαλασμένο gps . Κρατάνε ικανοποιητικά και φυσικά δεν χαλάω μπαταρίες (η μπαταρία φορτίζει κάπου στο 85% με μετρηση που έκανα ) αν καποις θέλει φυσικά μπορώ να ανεβάσω πως γίνετεΕιναι λιγο για γελια, αλλα...why not?
Εχω κατι γιρλαντες με led, που τις εχω βαλει σε μια γωνια στο μπαλκονι. Σχεδον απο την αρχη, ομως, ειχαν θεματα οι διακοπτες τους, και η μια ειχε παραδοσει εντελως πνευμα, οποτε εμενε κλειστη.
Σημερα εβγαλα κατι "ρακετες" αντικουνουπικες και η μια χαλασε μολις την εβαλα να φορτισει (εσκασε η μπαταρια της).
View attachment 181633
Τη διελυσα, φυσικα, απο περιεργεια, και ειδα οτι εχουν μεσα 2-3 μικρα διακοπτακια. Οποτε ειπα "λες;".
Σημειωτεον, δεν ειχα ιδεα αν θα δουλεψει, ουτε εχω ξανακανει κατι παρομοιο.
Εβγαλα, λοιπον, 2 διακοπτακια, και απο τις γιρλαντες ξεσυνεδεσα την πλακετα απο την μπαταρια και γυμνωσα τα καλωδια. Καταρχην, επιβεβαιωσα οτι ενωνοντας τα καλωδια με τις μπαταριες αναβαν τα φωτακια, οποτε ηταν οντως θεμα διακοπτη.
Μετα κολλησα τα καλωδια απευθειας πανω στις μπαταριες (αρα αναβαν μονιμα), αλλα εκοψα το ενα και εκανα δοκιμες με τις δυο κομμενες ακρες του σε διαφορες επαφες του διακοπτη απο την "ρακετα". Ο αλλος διακοπτης που φαινεται ηταν κολλημενος πανω στην πλακετα, εκανε βραχυκυκλωματα και τον παρατησα.
View attachment 181634
View attachment 181635View attachment 181636
Οταν σιγουρευτηκα οτι γινεται δουλεια, κολλησα με καλαι τις επαφες (τσαπατσοδουλεια, αλλα λειτουργει)
View attachment 181639
Εβαλα θερμοκολλα πρωτα εκει στα σημεια των ενωσεων για να μην ακουμπησουν, και μετα σε ολο τον διακοπτη για να μην μπαινουν σκονες κτλ, αλλα και για να κολλησει στο εξωτερικο του κουτιου με τις μπαταριες.
Και ετοιμα στημενα και λειτουργικα.
View attachment 181640
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.