Salas Reflektor-D reg

Έχεις πολύ καλή συνεργασία με το Τσάγια και το αποτέλεσμα σας δικαιώνει.
Έ, είπα καί εγώ νά κάνω μία συμφωνία πού ή Ευρώπη κερδίζει από τήν Αμερική ισότιμα γιά μιά φορά στήν ιστορία.:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

Δεν υπάρχει περίπτωση στο σακουλάκι του Τσάγια να υπήρχε κάτι άστοχο ή λανθασμένη επιλογή.

Στις αντιστάσεις όπου υπάρχει η ένδειξη "σημαντικό" σου έχει βάλει dale αντιστάσεις, στις άλλες δεν σου έχει βάλει απλές αλλά σίγουρα Metal Film.
Οι 82/67/47 αντιστάσεις (RR) είναι για το καλύτερο ταίριασμα με το J1 (2SK117) που αναλόγως του Idss που θα έχει βάζεις και την ανάλογη αντίσταση.
Δεν έχω μπροστά μου το πινακάκι επιλογής, θα στο ανεβάσω κάποια στιγμή αύριο.

ελήφθη, α γι αυτο μου είχε αυτοκολλητάκι με την ενδειξη 4.0 πανω σε ενα Κ117.

-1 ohm Dale CPF2 (2W) πρέπει νά είναι εναλλακτική γιά χρήστες πού έχουν ανάγκη τά 600mA CCS
-3 απλες αντιστασεις 62 ohm,47 ohm,1 ohm αγνωστου χρήσεως (100Ω ή τρίτη μάλλον) πρέπει νά είναι Rr σέ περίπτωση τό J1 δέν είναι μέσου όρου.

J1, RR:
<4ma 47R
4-5ma 62R
5-6ma 82R
6ma+ 100R

αρα υποθετοντας ότι το 4.0 που μου εγραψε ο τσαης στο 117 ειναι το Idss, βάζω 62Ω ?

-Στά ψηφιακά προτεραιότητα στό soft recovery αλλά νά μήν είναι καί τίποτα αργές ταυτόχρονα
-Οί "απλές" αντιστάσεις πρέπει νά είναι Vishay MRS25 (50ppm) & KOA Speer MF. Όλα από Mouser & Digikey.

το σημειώνω, ευχαριστώ

H σκέτη 1R, μιας και έχει άλλη για την R5 που είναι και αυτή 1R, μάλλον είναι για τοποθέτηση στη θέση που αναφέρεται ως Rx που συνήθως βάζουμε jumper και είναι για μικρορύθμιση της τάσης εξόδου.
Για τα led έχει διάφορα γιατί στην ουσία με αυτά παίζεις (λόγω Vf) για να φέρεις την τάση στα επιθυμητά επίπεδα.

Μην παιδεύεσαι με τις διόδους, μια χαρά είναι αυτές που περιλαμβάνει, μια χαρά πυκνωτές έχει μέσα.

Αρα στην R5 βαζω την dale?

Σημ. = να σε ευχαριστήσω για τη διευκόλυνση που μου έκανες με την πλακέτα
Σημ. = να σε ρωτήσω εάν διαθέτεις όργανο σαν το Atlas DCA Pro...
[/quote]

- μην το ξαναπεις, με εχεις βοηθήσει (όπως και άλλα μέλη φυσικά) πάρα πολύ στο φόρουμ
- οχι, για το ταιριασμα των q1,q2,q3,q4 το λες? να αγοράσω? με πολύμετρο που μετράει τρανσιστορ δεν θα κανω δουλεια?

o λόγος που το πηρα σε κιτ ήταν ακριβώς αυτός που περιέγραψες, για να μην ψαχνομαι, ρωτάω όμως καποιες λεπτομέρειες για να προλαβω καποιο δικό μου λάθος

συνοψίζοντας,

R5 βάζω 1Ω dale
Rr βαζω 62Ω
R6 1K Dale CMF55 ? (γιατι κάτι αναφέρθηκε για VAR)

R5 βάζεις τήν μικρότερου μεγέθους πού σού φαίνεται απλή αλλά έχει μισά ppm από τήν Dale. Αυτή τήν κρατάς γιά R1 όταν θά χρειαστείς 600 mA ή άν απλά διαπιστώσεις περιθώρια ζέστης νά ξοδέψεις πολύ έξτρα ρεύμα.
Άν είναι όντως 4mA IDSS βάλε 62Ω
CMF55 είναι πάρα πολύ καλή, VAR είναι σούπερ ντούπερ καλή, αλλά κοστίζει όσο όλλες οί άλλες καί τά τρανζίστορ μαζί.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τά 4403 πού βάζει είναι ασυνήθιστα υψηλού HFE καί χαμηλής απόκλισης γιά αυτόν τόν τύπο, ψάξαμε καί μετρήσαμε ότι υπήρχε από brand names & types στούς καλύτερους vendors τής Αμερικής, ώστε νά γλυτώσετε τά ταιριάσματα.

Νίκο είσαι πάντα θησαυρός στην υποστήριξη, εύγε και μακάρι να μπορούσα να παρακάμψω τους κανόνες πληκτρολόγησης των κοινωνικών μέσω δικτύωσης και να στο έγραφα το "εύγε" με κεφαλαία.

JohnJohn, o Τσάγιας έχει κάνει άριστη δουλειά βλέπω, μέτρησε μέχρι και στο sk117 για να βοηθήσει τους αγοραστές του στο σωστό ταίριασμα της αντίστασης RR, μπράβο παιδιά άλλη αντίληψη πωλητών!

Τα Q1..Q4 δεν είναι σε επίπεδο "κρίσιμο" για ακριβές ταίριασμα, φυσικά δεν βλάπτει τουναντίον, αλλά όπως θα διαβάσεις στις οδηγίες συναρμολόγησης ο Salas έχει χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη τοπολογία-διάταξη (εάν το λέω σωστά) που μειώνει αυτές τις ανάγκες, σωστά Νίκο;

Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

R5 βάζεις τήν μικρότερου μεγέθους πού σού φαίνεται απλή αλλά έχει μισά ppm από τήν Dale. Αυτή τήν κρατάς γιά R1 όταν θά χρειαστείς 600 mA ή άν απλά διαπιστώσεις περιθώρια ζέστης νά ξοδέψεις πολύ έξτρα ρεύμα.

μιλάμε ότι διάβασα την απάντηση σου μόλις κόλλησα την R4 και πήγαινα στην R5 !!! ευχαριστω συν τοις άλλοις και για την αμεσότητα

Άν είναι όντως 4mA IDSS βάλε 62Ω
CMF55 είναι πάρα πολύ καλή, VAR είναι σούπερ ντούπερ καλή, αλλά κοστίζει όσο όλλες οί άλλες καί τά τρανζίστορ μαζί.

done.

Τά 4403 πού βάζει είναι ασυνήθιστα υψηλού HFE καί χαμηλής απόκλισης γιά αυτόν τόν τύπο, ψάξαμε καί μετρήσαμε ότι υπήρχε από brand names & types στούς καλύτερους vendors τής Αμερικής, ώστε νά γλυτώσετε τά ταιριάσματα.

μέτρησα στα 5 από τα 6 που ειχε το κιτ hfe = 260,261,263,263 και στο έκτο 250. Αρα το τελευταιο που ήταν και spare από οτι καταλαβα το αφήνω εκτός.

ευχαριστώ, συνεχίζω την συναρμολόγηση

Τα Q1..Q4 δεν είναι σε επίπεδο "κρίσιμο" για ακριβές ταίριασμα, φυσικά δεν βλάπτει τουναντίον, αλλά όπως θα διαβάσεις στις οδηγίες συναρμολόγησης ο Salas έχει χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη τοπολογία-διάταξη (εάν το λέω σωστά) που μειώνει αυτές τις ανάγκες, σωστά Νίκο;

Ναί είναι improved mirror διάταξη καί έχει μεγαλύτερη από τήν συνηθισμένη ανοχή σέ διαφορές HFE.

μέτρησα στα 5 από τα 6 που ειχε το κιτ hfe = 260,261,263,263 και στο έκτο 250. Αρα το τελευταιο που ήταν και spare από οτι καταλαβα το αφήνω εκτός.

ευχαριστώ, συνεχίζω την συναρμολόγηση

Μάλλον είναι ακόμα πιό δυνατά σέ συνθήκες κυκλωματος ή μέτρησης μέ DCA αλλά μέ ότι καί νά μέτρησες τό κοντά μεταξύ τους % παραμένει.

εχω συναρμολογήσει τα πάντα, πριν το βάλω μπροστα μια επιβεβαίωση, στις ψύκτρες δεν εχω βαλει μονωτικά, και μετράω βραχυκυκλωμα στις δυο πλατες των M1,M2 είναι από το κύκλωμα και όχι λόγω της μη υπαρξης μόνωσης, σωστά?

δεν δουλεψε :(
δεν βρισκω καποιο λάθος. αντεστρεψα και τα λεντ μηπως τα ειχα αναποδα, τιποτα. στα ακρα του 10.000μF μετράω 11.5V dc αλλα μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις μου. ξαναλιωσα και τις κολλήσεις αν και ημουν ακρετα προσεκτικός, τιποτα. επίσης τα ποδαρακια των Μ1,Μ2 δεν ειναι βραχυκυκλωμένα, παίρνω ενδειξεις με το διοδόμετρο. καμια ιδεα?

καλά εντάξει.. είχα συνδέσει λάθος το sense και πρεπει να ειχα βραχυκυκλώσει την εξοδο.. με δυο πρασινα led ειμαι στα 5.07V

Μέ τήν πηγή ρεύματος πού βάζει ένα όριο, επιβιώνει καί σέ βραχυκύκλωμα.

το διαπίστωσα the hard way! αν και δεν το άφησα πάνω απο 2-3 sec

τωρα πρεπει να σκεφτώ κάτι με το χωροταξικό γιατι δεν με παιρνει στο ύψος με τις "μαμά" ψύκτρες. είτε θα δοκιμάσω 1cm κοντύτερες και θα ανοιξω τρυπες στο κουτί είτε θα δοκιμάσω να βαλω το Μ1 στο σασσί μονωμένο στον πάτο. Αν τραβήξω 3-4cm καλωδιάκια για το Μ1 προκαλώ κάποιο πρόβλημα? το κουτί μου ειναι αυτό Η κοντύτερη ψυκτρα που δοκίμασα στο Μ1 πιάνεται για καμια 10ρια δευτερολεπτα, μετα αρχιζει λιγο να γινεται ανυποφορο. Σε ανοιχτό κουτί όμως. Το Μ2 παρατήρησα ότι ειναι πιο δροσερό.

*Τό άν προκαλεί πρόβλημα δέν τό ξέρουμε άν δέν βάλεις παλμογράφο στήν έξοδο DC πρίν καί μετά ώστε νά διαπιστωθεί ότι δέν φέρνουν θόρυβο ή ταλάντωση τά καλώδια προέκτασης.

100-160mA για το mambo σίγουρα και υπάρχει η σκέψη μήπως τροφοδοτησω και το cm6631a αλλά αν η ψύξη είναι οριακά το δεύτερο σενάριο το ξεχνάω.

Καί 65C νά πάει ή ψύκτρα τού M1 παλι μέσα στό όριο μακράς αξιοπιστίας είναι σέ αυτά τά ρεύματα. Πρόσεξε νά έχει πλήρη επαφή καί καλή πάστα. Άν έχεις από CPU είναι οί πιό εξελιγμένες πάστες.

Άν χρησιμοποιήσεις τό κουτί γιά ψύκτρα θέλει μονωτικό pad καί μονωμένη βίδα. Αυτό ανεβάζει τήν θερμική αντίσταση μεταξύ Μ1 ή Μ2 καί ψυκτικής επιφάνειας, άρα όχι πάνω από 55C στόν ψυκτικό τομέα. Στήν κανονική περίπτωση απευθείας επαφής μέ ψύκτρες πλακέτας νά μήν ακουμπάνε οί ψύκτρες στό κουτί.

καλημέρα, αδερφέ ποστάρω στις πέντε παρά δέκα τα ξημερώματα (ξενύχτι λόγω νεογέννητου) και απαντάς στις πεντέμιση??? ελπίζω να ξενυχτάς για καλό σκοπό (εκτός αν δεν ζεις ελλάδα). 65 & 55 το σημειώνω, ευχαριστώ πολύ

Ελλλάδα είμαι αλλά μού είχανε πέσει βαριά κάτι γιουβαρελάκια πού έφαγα αργά καί ξύπνησα.:flipout:

Το mambo2 καταναλώνει μέγιστο ≈170mA και μόλις κλειδώσει πέφτει στα ≈120.
Πλακέτες με το CM6631A (δίχως απομονωτή) καταναλώνουν γύρω στα 120-125mA.
Εάν βάλουμε τη χειρότερη περίπτωση μιλάμε για 290 μέγιστη κατανάλωση.
R1 έχεις βάλει 1,5R δηλ. περίπου 410mA μέγιστο, μείον τα 290, μένουν 120mA μέσα στο reg.

Θα λειτουργήσει μεν ρίχνοντας αρκετά τη θερμοκρασία πάνω στις ψύκτρες, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερα να μένουν 200-250mA μέσα στο ρεγκ. Ο Νίκος θα μας πει καλύτερα...

Συνήθως παρατηρείται μία υποκειμενική βελτίωση όσο περισσότερα mA μένουν μέσα στό ρέγκ. Αλλά δέν είναι σίγουρο πόσο πολύ σέ κάθε σύστημα σέ σχέση μέ τό νά δημιουργεί πιθανά χωρο-θερμικά προβλήματα, οπότε ό καθένας μπορεί νά δοκιμάσει νά τρέξει πιό πολύ ρεύμα καί νά κρίνει ανάλογα. Μέ ποιοτική R1 αντίσταση 1 Ohm 2W πού έτσι καί αλλιώς προσφέρεται. Αλλά μετά πού νά έχει τρέξει αρκετά ή κατασκευή στό σύστημα ώστε νά έχουνε φορμαριστεί οί ηλεκτρολυτικοί καί νά υπάρχει γνώση καλή τού μουσικού τόνου αναπαραγωγής γιά συγκρίσεις.

Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

Το mambo2 καταναλώνει μέγιστο ≈170mA και μόλις κλειδώσει πέφτει στα ≈120.
Πλακέτες με το CM6631A (δίχως απομονωτή) καταναλώνουν γύρω στα 120-125mA.
Εάν βάλουμε τη χειρότερη περίπτωση μιλάμε για 290 μέγιστη κατανάλωση.
R1 έχεις βάλει 1,5R δηλ. περίπου 410mA μέγιστο, μείον τα 290, μένουν 120mA μέσα στο reg.

Θα λειτουργήσει μεν ρίχνοντας αρκετά τη θερμοκρασία πάνω στις ψύκτρες, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερα να μένουν 200-250mA μέσα στο ρεγκ. Ο Νίκος θα μας πει καλύτερα...

χμ, δηλαδή τροφοδοτώντας και την δεύτερη πλακέτα θα είναι πιο κρυο το reg?