Salas
AVClub Addicted Member
- 4 December 2006
- 1,981
Έ, είπα καί εγώ νά κάνω μία συμφωνία πού ή Ευρώπη κερδίζει από τήν Αμερική ισότιμα γιά μιά φορά στήν ιστορία.Έχεις πολύ καλή συνεργασία με το Τσάγια και το αποτέλεσμα σας δικαιώνει.
Έ, είπα καί εγώ νά κάνω μία συμφωνία πού ή Ευρώπη κερδίζει από τήν Αμερική ισότιμα γιά μιά φορά στήν ιστορία.Έχεις πολύ καλή συνεργασία με το Τσάγια και το αποτέλεσμα σας δικαιώνει.
Δεν υπάρχει περίπτωση στο σακουλάκι του Τσάγια να υπήρχε κάτι άστοχο ή λανθασμένη επιλογή.
Στις αντιστάσεις όπου υπάρχει η ένδειξη "σημαντικό" σου έχει βάλει dale αντιστάσεις, στις άλλες δεν σου έχει βάλει απλές αλλά σίγουρα Metal Film.
Οι 82/67/47 αντιστάσεις (RR) είναι για το καλύτερο ταίριασμα με το J1 (2SK117) που αναλόγως του Idss που θα έχει βάζεις και την ανάλογη αντίσταση.
Δεν έχω μπροστά μου το πινακάκι επιλογής, θα στο ανεβάσω κάποια στιγμή αύριο.
-1 ohm Dale CPF2 (2W) πρέπει νά είναι εναλλακτική γιά χρήστες πού έχουν ανάγκη τά 600mA CCS
-3 απλες αντιστασεις 62 ohm,47 ohm,1 ohm αγνωστου χρήσεως (100Ω ή τρίτη μάλλον) πρέπει νά είναι Rr σέ περίπτωση τό J1 δέν είναι μέσου όρου.
J1, RR:
<4ma 47R
4-5ma 62R
5-6ma 82R
6ma+ 100R
-Στά ψηφιακά προτεραιότητα στό soft recovery αλλά νά μήν είναι καί τίποτα αργές ταυτόχρονα
-Οί "απλές" αντιστάσεις πρέπει νά είναι Vishay MRS25 (50ppm) & KOA Speer MF. Όλα από Mouser & Digikey.
H σκέτη 1R, μιας και έχει άλλη για την R5 που είναι και αυτή 1R, μάλλον είναι για τοποθέτηση στη θέση που αναφέρεται ως Rx που συνήθως βάζουμε jumper και είναι για μικρορύθμιση της τάσης εξόδου.
Για τα led έχει διάφορα γιατί στην ουσία με αυτά παίζεις (λόγω Vf) για να φέρεις την τάση στα επιθυμητά επίπεδα.
Μην παιδεύεσαι με τις διόδους, μια χαρά είναι αυτές που περιλαμβάνει, μια χαρά πυκνωτές έχει μέσα.
[/quote]Σημ. = να σε ευχαριστήσω για τη διευκόλυνση που μου έκανες με την πλακέτα
Σημ. = να σε ρωτήσω εάν διαθέτεις όργανο σαν το Atlas DCA Pro...
R5 βάζεις τήν μικρότερου μεγέθους πού σού φαίνεται απλή αλλά έχει μισά ppm από τήν Dale. Αυτή τήν κρατάς γιά R1 όταν θά χρειαστείς 600 mA ή άν απλά διαπιστώσεις περιθώρια ζέστης νά ξοδέψεις πολύ έξτρα ρεύμα.
Άν είναι όντως 4mA IDSS βάλε 62Ω
CMF55 είναι πάρα πολύ καλή, VAR είναι σούπερ ντούπερ καλή, αλλά κοστίζει όσο όλλες οί άλλες καί τά τρανζίστορ μαζί.
Τά 4403 πού βάζει είναι ασυνήθιστα υψηλού HFE καί χαμηλής απόκλισης γιά αυτόν τόν τύπο, ψάξαμε καί μετρήσαμε ότι υπήρχε από brand names & types στούς καλύτερους vendors τής Αμερικής, ώστε νά γλυτώσετε τά ταιριάσματα.
Τα Q1..Q4 δεν είναι σε επίπεδο "κρίσιμο" για ακριβές ταίριασμα, φυσικά δεν βλάπτει τουναντίον, αλλά όπως θα διαβάσεις στις οδηγίες συναρμολόγησης ο Salas έχει χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη τοπολογία-διάταξη (εάν το λέω σωστά) που μειώνει αυτές τις ανάγκες, σωστά Νίκο;
μέτρησα στα 5 από τα 6 που ειχε το κιτ hfe = 260,261,263,263 και στο έκτο 250. Αρα το τελευταιο που ήταν και spare από οτι καταλαβα το αφήνω εκτός.
ευχαριστώ, συνεχίζω την συναρμολόγηση
Το mambo2 καταναλώνει μέγιστο ≈170mA και μόλις κλειδώσει πέφτει στα ≈120.
Πλακέτες με το CM6631A (δίχως απομονωτή) καταναλώνουν γύρω στα 120-125mA.
Εάν βάλουμε τη χειρότερη περίπτωση μιλάμε για 290 μέγιστη κατανάλωση.
R1 έχεις βάλει 1,5R δηλ. περίπου 410mA μέγιστο, μείον τα 290, μένουν 120mA μέσα στο reg.
Θα λειτουργήσει μεν ρίχνοντας αρκετά τη θερμοκρασία πάνω στις ψύκτρες, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερα να μένουν 200-250mA μέσα στο ρεγκ. Ο Νίκος θα μας πει καλύτερα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.