Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδες επιδει το θεμα μου με τους υποτιτλους συνεχιζεται,παρολη την βοηθεια που ειχα και απο το μελος xloupas αφου εχουμε ακριβως την ιδια τηλ και εκεινου τις αναγνωριζει κανονικα και εμενα οχι,θα ηθελα να σας ρωτησω εαν εχουν σχεση οι εξωτερικοι με τους εσωτερικους υποτιτλους που αναγνωριζει η τηλ.....δηλ εαν θελει στανταρ κωδικοποισεις ταινια-υποτιτλων για σωστη αναγνωριση......
Δηλ αναλογα με το format της ταινια αναγνωριζει αναλογους υποτιτλους....σε παλιες ταινιες απο εξωτερικο σκληρο καποιες τις εμφανιζει(ενυελως περιεργο παντως)....εαν ειναι και περιεργη μεταφραση τους αλλαζει....αλλα απο ολες τις τελευταιες ταινιες δεν μπορει να τους αναγνωρισει....Επαναλαμβανω οτι ανεβαζω την ταινια μαζι με τους υποτιτλους,ακομα και συροντας τους πανω σε αυτη,σε εναν φακελο.....

Οριστε και φωτο απο τους εξωτερικους υποτιτλους...για να καταλαβαιτε τι λεω....
View attachment 113417

...και τους εσωτερικους....
View attachment 113416

δεν ξερω εαν προερχεται απο αυτο το προβλημα μου...αλλα λεω μπας και παιζει ρολο αυτο που δεν μου τους αναγνωριζει η τηλεωραση μου.....

και κατι αλλο το ονομα των υποτιτλων πρεπει να ειναι ιδιο με της ταινιας δηλαδης στο τελος οι υποτιτλοι να τελειωνουν σε srt η ansi...
Υ.γ....συγνωμη για το μακροσκελες ποστ σαν ογκο αρχειου αλλα επρεπε να τις ανεβασω....

Ελα φιλε βλεπω ακομα σε παιδευει η τηλεοραση μας, δεν πρεπει να παιζει ρολο αν ειναι εξωτερικοι ή εσωτερικοι γιατι σε μενα σε mkv εσωτερικους δεν εχει προβλημα οπως και με εξωτερικους.
δεν παιζει ρολο το φορματ της ταινιας με τον υποτιλο αν απλα δεν υποστηριζετε το φορματ της ταινιας δεν θα στην παιξει.
Οπως ειπαμε ονομασια ταινιας και υποτιτλου ακριβως το ιδιο ονομα, ο υποτιλος να ειναι srt, το ansi μην σε μπερδευει ειναι οι κωδικοποιηση του υποτιτλου επι το πλειστον ειναι ansi και utf 8
εγω τις εχω ολες σε ansi αν θελεις να δοκιμασεις και σε utf 8 απλα ανοιξε τον υποτιτλο με το notepad και πανω αριστερα αρχειο και αποθηκευση ως και επελεξε utf 8 οπως σου ειχα δειξει στην φωτογραφια αν θυμασαι.
Βλεπω οτι εχεις στην πρωτη εικονα αρχεια υποτιτλων σε πολλες διαφορετικες μορφες ή εκτος αν κανω λαθος;
Βλεπω ssa,ass κλπ. αυτα ολα ειναι υποτιλοι απο αρχεια βιντεο που εχεις ή απο το manual που σου λεει η τηλεοραση τι μπορει και τι δεν μπορει να παιξει γιατι δεν μπορω να καταλαβω.
Και τελος το ονομα των υποτιτλων πρεπει να ειναι ιδιο με της ταινιας.
(στο τελος οι υποτιτλοι να τελειωνουν σε srt η ansi...) Το ansi οπως ειπα και παραπανω ειναι κωδικοποιηση μεσα στον υποτιτλο., δεν χρειαζετε καμια καταληξη π.χ. υποτιτλος Bad Neighbors 2014 BRRip XviD AC3 - KINGDOM.srt
Και τελος ελπιζω να σε βοηθησα και να μην σε μπερδεψα περισσοτερο :) αληθεια σε πιο firmware εισαι εγω στο 2600.

Οι φωτο ειναι απο το e-manual της τηλεωρασης......για να δειξω ακριβως αυτο που λες...ποιοι παιζουν...
Τους υποτιτλους τους εχω βαλει και με την ιδια ονομασια αλλα τιποτα.....Θα ξαναπροσπαθησω σε utf 8 και να δω μηπως αλλαζει κατι...
Το filmware εαν αυτο λέει κατι τωρα ειναι στο 2604....
Θα ξανακανω προσπαθειες......κατι δεν κανω συνολικα εγω μαλλον.......δεν με μπερδευεις....και ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου....

Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το υλικό είναι ταινία mkv(SBS) σε usb.
Όταν πάω σε υλικό που δεν είναι 3D και πάω στις ρυθμίσεις 3D , μου βγάζει στις ρυθμίσεις αριστερά,δεξιά ή πάνω,κάτω ή το 2D->3D.
Όταν πάω στην 3D ταινία μου βγάζει ότι είναι ενεργοποιημένο το 3D αλλά δεν μου βγάζει τα : αριστερά,δεξιά ή πάνω,κάτω ή το 2D->3D .
Θα κοιτάξω και σε άλλη ταινία 3D, μήπως έχει θέμα η ταινία .
Δοκίμασα κάποια άλλη 3D ταινία και την έπαιξε κανονικά.
Οπότε είναι θέμα ταινίας .

Να ενημερώσω ότι ο ο player της τηλεόρασης υποστηρίζει και παίζει απροβλημάτιστα HEVC αρχεία
Το δοκίμασα πριν και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα

γεια σας κ απο εμενα μολις παρελαβα κ εγω ρπιν 2 μερες απ το eshop την UE55H6400 AKXXH ,εχω τους εξεις ενδιασμους ,βασικα δεν ξερω αν ολες ειναι ετσι η μονο η δικια μου, αυτο που με προβληματιζει ειναι γενικα μια θολουρα στα χρωματα συν το οτι οταν παταω το menu απ τον otetv για την επιλογη καναλιου το μαυρο που εχει φενεται περιεργο εως ψιλογκριζαρει μαζι με στιγματα ,συν οτι απο πλαγια θεαση χανεται η ποιοτητα,βασικα το μετρο συγκρισης ειναι οτι πριν ειχα Panasonic TX-P50UT50E plasma,ειναι θεμα ρυθμισης ειναι κατι αλλο? ευχαριστω εκ τον προτερον

Δεν έχει κάποιο πρόβλημα η τηλεόραση σου...

Να ενημερώσω ότι ο ο player της τηλεόρασης υποστηρίζει και παίζει απροβλημάτιστα HEVC αρχεία
Το δοκίμασα πριν και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα

Ενδιαφερον αυτο.Μπορεις να δοκιμασεις κανενα 4κ sample με υψηλο bitrate να δεις αν παιζει?Αν και νομιζω οτι καποιο bottleneck(το πιο πιθανο να μην παιξει καθολου) θα υπαρχει λογο του οτι και οι θυρες της τηλεορασης ειναι USB 2.0.

Σύνδεσα τον υπολογιστή (8350, 8gb ram, 7950 3gb boost) με hdmi στην τηλεόραση για να παίξω rome 2 total war. Έκανε κάτι νερά, κάτι τρεμοπαίγματα και κάτι σπασίματα κλπ και διάβασα αυτό: http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/h6400/settings

Το έκανα και το πρόβλημα λύθηκε αλλά νομίζω ότι η εικόνα χάνει μετά λίγο σε ποιότητα, γίνεται κάπως θολή (κάτι τέτοιο) κλπ. Και τον ote tv όταν βάζω σε αυτό το hdmi (στο hdmi1 δηλαδή που το έχω κάνει pc) είναι χειρότερη η εικόνα σε σχέση πχ με το αν τον συνδέσω στο hdmi 4. Το ίδιο και το pc.

@stratigos24

Κι εγω "παρατήρησα" αυτό πρίν λίγες μέρες που μεταξόμισα την 48αρα στο δωμάτιο.

Βάζω HDMI από το PC στο HDMI1... βάζω το Transformers Age of Extinction... θόρυβος υπερβολικός.
Ήξερα ότι η IMAX που χρησιμοποίησαν έχει θέμα με τον θόρυβο λόγω ISO αλλά μου φάνηκε υπερβολικός.
Αλλάζω θύρα HDMI στην TV... τσούπ, 40% βελτίωση η εικόνα.

Ντοινγκ!

Ναι. Το θέμα είναι αν μπορούμε να έχουμε στο μετονομασμένο hdmi1pc τον υπολογιστή μας για να παίζουμε χωρίς προβλήματα κλπ, αλλά χωρίς έκτπωση στην ποιότητα.

Φαντάζομαι και το hdmi2, 3, 4 να κάναμε το ίδιο (να επιλέγαμε την επιλογή pc) πάλι θα έχανε ποιότητα εκείνο.

Ενδιαφερον αυτο.Μπορεις να δοκιμασεις κανενα 4κ sample με υψηλο bitrate να δεις αν παιζει?Αν και νομιζω οτι καποιο bottleneck(το πιο πιθανο να μην παιξει καθολου) θα υπαρχει λογο του οτι και οι θυρες της τηλεορασης ειναι USB 2.0.

Η δοκιμή έγινε με 1080p αρχείο με bitrate γύρω στο 2
Τι να δοκιμάσω 4k αρχείο σε fhd panel,δεν νομίζω να αποσκοπεί σε κάτι..

Αν δεν έχεις ονομάσει pc την hdmi που συνδέεις υπολογιστή μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στο overscan και να χάνεις πληροφορία. Προφανώς όμως χάνεις σε ποιότητα

Ναι, την έχω ονομάσει με τον τρόπο που δείχνει το λινκ που έβαλα πιο πάνω για να κατεύει το latency για παιχνίδια και να μην έχω σπασήματα, τρεμοπαίγματα κλπ.

Μήπως να δοκίμαζα με dvi σε hdmi ή άλλο hdmi καλώδιο?

Αν δεν έχεις ονομάσει pc την hdmi που συνδέεις υπολογιστή μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στο overscan και να χάνεις πληροφορία. Προφανώς όμως χάνεις σε ποιότητα

Αν δεν απατώμαι, δεν χρειάζεται να την ονομάσεις PC για να μην έχεις θέμα με το overscan.
Απλά στο Screen Size πρέπει να βάλεις Screen Fit το οποίο είναι ουσιαστικά αυτό που θέλουμε, το 1:1 pixel mapping.

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Suser[/FONT] Ισως να ημουν υπερβολικος ως προς το να δοκιμασεις ενα 4k sample απλα ηθελα να δω ποια ειναι τα ορια του εσωτερικου player της τηλεορασης με χ265 encoder και ποιες απο τις ιδιοτητες του μπορει να αξιοποιησει.Δηλαδη μπορει να παιξει ενα αρχειο υψηλοτερης αναλυσης μεγαλυτερο του 1080 η ενα αρχειο με 10bit chroma?Δεν λεω να το δοκιμασεις αλλα αν το εχει κανει καποιος κατοχος θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε τοαποτελεσμα.

Αν δεν απατώμαι, δεν χρειάζεται να την ονομάσεις PC για να μην έχεις θέμα με το overscan.
Απλά στο Screen Size πρέπει να βάλεις Screen Fit το οποίο είναι ουσιαστικά αυτό που θέλουμε, το 1:1 pixel mapping.

Αν δεν την ονομάσεις PC την είσοδο, χάνεις το χρώμα 4:4:4, η τηλεόραση δείχνει μόνο 4:2:0 και δεν είναι φυσιολογικά τα χρώματα στο desktop.

Σχετικα με το θεμα των υποτιτλων που ανεφερα σε προηγουμενα ποστ το προβλημα λυθηκε μεσο του Format Factory εσωματωνοντας τους υποτιτλους στην ταινια γυριζοντας τους mkv αρχειο που θελει και η τηλεωραση μας.....σε 2-3 που το δοκιμασα ολα οκ......Κριμα παντως που σε ολο το forum δεν υπαρχει ενα how τo ...να ειναι καλα το youtube με τα βινετακια του....

Μια αλλη ερωτηση.....update στο e-manual εχει κανει κανεις.;...χρειαζεται.;....και εαν ναι τι αλλαγες ειδε.....

Καλησπέρα παιδιά,
Θέλω να ρωτήσω εάν έχει καταφέρει κάποιος να γράψει σε εξωτερικό σκληρό πρόγραμμα της τηλεόρασης ή να ενεργοποιήσει το timeshift.
Εγώ έχω δοκιμάσει ένα φλασάκι usb3 και ένα εξωτερικό σκληρό επίσης usb3.
Όταν κάνω έλεγχο απόδοσης της συσκευής μου εμφανίζει μήνυμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία εγγραφής και timeshift. Παρόλα αυτά δεν έχω καταφέρει να εγγράψω το παραμικρό. Προσπαθώ βέβαια από ote tv δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία.
Γνωρίζει κανείς κάτι να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα παιδιά,
Θέλω να ρωτήσω εάν έχει καταφέρει κάποιος να γράψει σε εξωτερικό σκληρό πρόγραμμα της τηλεόρασης ή να ενεργοποιήσει το timeshift.
Εγώ έχω δοκιμάσει ένα φλασάκι usb3 και ένα εξωτερικό σκληρό επίσης usb3.
Όταν κάνω έλεγχο απόδοσης της συσκευής μου εμφανίζει μήνυμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία εγγραφής και timeshift. Παρόλα αυτά δεν έχω καταφέρει να εγγράψω το παραμικρό. Προσπαθώ βέβαια από ote tv δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία.
Γνωρίζει κανείς κάτι να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ.

Εγώ στην F8000 μπορώ να γράψω μόνο από Digea. Δεν υποστηρίζει εγγραφή από άλλη πηγή. Ούτε από Nova που έχω.

Όταν πατάω το κουμπί smart hub και εμφανίζονται οι εφαρμογές στην εφαρμογή YouTube μου εμφανίζει πάνω απο το εικονίδιο μια καρδούλα. Ξέρει κανείς τί είναι αυτό και πως φεύγει ??
ΑΑΑ !!! Και ξαφνικά μια μέρα βάζοντας οι μικροί μου πάλι το YouTube αντί για τα κλασικά εικονίδια στα κουμπιά του play, rewind, pause κτλ εμφάνιζε κινέζικα (πραγματικά κινέζικα) και ξαφνικα χθες επανήλθαν οι ρυθμίσεις χωρίς να πειράξουμε κάτι. Τί έγινε? Γνωρίζει κανείς ?