Σχετικά με υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Re: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

και γω αυτη τη θεση εχω αγαπητε μου.
τι νομιζεις;
οτι ειμαι Ωνασης;

Αλλά συνεχεια μπερδευετε τη βουρτσα με τη βουρτση.
Αλλο αν κατι ειναι απαραιτητο και αλλο αν έχεις χρηματα.

αν εχεις ακινητο το να δωσεις μια φορα 150 αξιζει τον κοπο
Εδώ ακριβώς είναι το ρεζουμέ, ότι δεν είναι μια φορά κάθε τόσο βρίσκουν και νέο χαράτσι. Αν κάποιος θέλει να μάθει τι κουμάσι είναι το σπίτι που θα αγοράσει δεν θα περιμένει να δει το πιστοποιητικό απλά θα φέρει έναν ειδικό να βγάλει πόρισμα. Τέλος πάντων απόψεις είναι αυτές του καθενός και με γνώμονα πάντα το βαλάντιο. Δεν αμφιβάλλω ότι οι απόψεις σου είναι καλοπροαίρετες ούτε ότι έχεις γνώση του θέματος αλλά δυστυχώς τα πάντα τα κινεί το χρήμα και όπως λέει η παροιμία Ελλειψη χρημάτων στάση εμπορίου. Αντε να πεις σε ένα νέο ζευγάρι που και οι δύο μαζί δεν ξεπερνούν τα 8 κατοστάρικα να κοιτάξουν τι κλάση είναι το ψυγείο που θα πάνε να αγοράσουν ή το σπίτι που θα νοικιάσουν. Εννοείται πρώτα την τιμή θα κοιτάξουν και βάση αυτής θα ψωνισουν.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ο.τι πεις φιλε.

Δεν είναι ότι πω. Η αλήθεια είναι. Μία φορά που χρειάστηκε (λόγω περίστασης) να νοικιάσω σπίτι κοίταξα έτος κατασκευής, αν έχει διπλά τζάμια, από που έρχεται και αν το βλέπει ήλιος, όροφο φυσικά, που βλέπει βορρά και φυσικά ρώτησα με λεπτομέρειες την προηγούμενη ενοικιάστρια.

Εγώ τώρα βγάζω ενεργειακό πιστοποιητικό γιατί απλά είναι απαραίτητο βάση νόμου για την ανανέωση συμβολαίου ενοικίου και έχει και πρόστιμο αν δεν το κάνω.
Πες μου λοιπόν τι θα καταλάβει ακριβώς ο ενοικιαστής (και εγώ βεβαίως βεβαίως) από το συγκεκριμένο πιστοποιητικό; Μήπως θα το κοιτάξει; Θα το διαβάσει; Θα το λάβει υπόψιν; Ανανέωση θέλει ο άνθρωπος να πάρει το επίδομα ενοικίου. Παρόλα αυτά μπαίνω σε μια διαδικασία χωρίς κανένα πρακτικό νόημα.

Ξέρεις πότε θα είχε νόημα; Να ήταν προαιρετικό και να είχε δικαίωμα να το ζητήσει ο ενοικιαστής αν δεν υπάρχει. Τότε ναι. Τώρα όμως δεν έχει καμία μα καμία πρακτική σημασία οπότε είναι ένα χαράτσι.

Το Κτηματολόγιο είναι άλλη φάση. Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει και να είχε γίνει χρόνια πριν (ίσως και να μην θρηνούσαμε 100 άτομα νεκρούς στο Μάτι).

Ματι;
εχει σχεση δηλ το κτηματολογιο με το Ματι........

ενταξει
ειπαμε.
Ο.τι πεις ειναι η αληθεια

Πολυ ευκολα τα δινουμε τα 70αρια τα 150αρια κλπ κλπ.
Οπως βλεπεις υπαρχουν πολλοι με αντιθετη αποψη απο την δικια σου φιλε Δημητρη.

Οταν ενοικιάσεις ενα σπιτι θα πας να το δεις κ έτσι θα διαπιστωσεις αν ανταποκρίνεται στην βαθμολογία του πιστοποιητικου.
Δυσκολο.

Καλημερα να εχουμε.

Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Τι είναι το κτηματολόγιο; Δεν είναι η καταγραφή της γης; όταν ολοκληρωθεί θα μπορώ εγώ να κάνω ότι γουστάρω;

Στο Μάτι μήπως θυμάσαι τι έλεγαν; Ότι δεν υπήρχαν δρόμοι και οι παραλίες κλειστές; Εκεί δεν είχαμε καταπάτηση περιουσίας; Δε θα λυθούν αντίστοιχα πρόβληματα;

Re: Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Τι είναι το κτηματολόγιο; Δεν είναι η καταγραφή της γης; όταν ολοκληρωθεί θα μπορώ εγώ να κάνω ότι γουστάρω;

Στο Μάτι μήπως θυμάσαι τι έλεγαν; Ότι δεν υπήρχαν δρόμοι και οι παραλίες κλειστές; Εκεί δεν είχαμε καταπάτηση περιουσίας; Δε θα λυθούν αντίστοιχα πρόβληματα;
ασε τι έλεγαν.
Η αυθαιρεσια και η παρανομια και η ελλειψη σχεδιασμου και η εφαρμογη της πολεοδομικης νομοθεσιας δεν εχει σχεση με το κτηματολογιο.
Ξερεις οτι απαγορευονται οι περιφράξεις σε ολη την επικρατεια στα 500 μετρα απο την ακρη;
Ισχυε αυτο στο Ματι και ποιος το έλεγξε ή το ελεγχει αλλου;

Καλο ειναι να εχουμε αποψεις αλλα η ξερολιαση βλαπτει

Ωπ τώρα σε έπιασα και εγώ και οι άλλοι που γκρινιάζουν. Γιατί η πολεοδομία και το κτηματολόγιο να μην έχουν σχέση; Ποια η διαφορά τους; Για τη γη της χώρας μας δεν πρόκειται;

Το Μάτι ήταν πάντα οικισμός η τα τελευταία χρόνια αναγκαστικά έγινε λόγω της δόμησης; Το ίδιο αναρωτιέμαι και για το Λιβάδι στην Αραχωβα. Όταν πήγαινα μικρός ήταν γεμάτο στανες. Και τώρα ντρέπεσαι να περάσεις με το ταπεινό hyundai όταν γύρω σου κυκλοφορούν cayenne στα σαλέ.

καταλαβες τι εγραψα;

Οταν σου λεει καποιος πως τα 150 τα 70 συν 70 συν 70 βγαινουν απο την σύνταξη που δε φτανει για τιποτε και εσυ αυτο το θεωρεις "ξερολιαση" εγω τι να πω παραπανω.

Κατάλαβα πολύ καλά. Δεν εκδόθηκαν άδειες για αυτά τα σπίτια; Έτσι χτίστηκαν όλα; δηλαδή ήταν όλα 100% μαύρα; κάτι δεν είναι σωστό.

Και για να το ληξω εδώ. Δουλεύω αρκετά χρόνια σε πολυεθνική. Το crm που έχουμε έχει όλο το πελατολόγιο του ελληνικού κομματιού. ΔΕΝ μπορείς να ξεφύγεις. Ούτε σαν υπάλληλος, ούτε σαν πελάτης. Καμία λαμογια. Το ρημάδι το ελληνικό κράτος γιατί δεν κάνει κάτι αντίστοιχο; Τώρα με το κτηματολόγιο θα τελειώσει; δηλαδή για όσα χρόνια η χώρα μας θα έχει τα ίδια σύνορα εμείς δε θα ασχοληθούμε πάλι;

Φίλε supersonic, η αλήθεια είναι οτι εγώ αισθάνομαι άσχημα γιατί μάλλον έχεις αποκομίσει την εντύπωση οτι το θέμα είναι προσωπικό και αφορά εσένα.
Καθόλου. Ίσα ίσα σε ευχαριστώ γιατί οι πληροφορίες που έδωσες και δίνεις είναι έγκυρες και πολύτιμες.
Γράφουμε όλα αυτά που γράφουμε γιατί δυστυχώς έχουμε ξαναπρωταγωνιστήσει σε αυτό το έργο. Κι αν θέλεις δες το κι από την ιδεολογική μεριά του θέματος. Είμαστε υποχρεωμένοι ως πολίτες να ασκούμε κριτική.
Ασχέτως του αν έχουμε ή όχι να δώσουμε το 70άρι, το 150άρι ή το 500άρι.
Ασχέτως του αν το 1000άρικο είναι λίγο για την εργασία που προσφέρουν οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί - τοπογράφοι - αρχιτέκτονες - ηλεκτρολόγοι και όποιος άλλος.
Είναι βαρύ το να σου λέει το κράτος «ή με πληρώνεις ή το χάνεις».
Το νταβατζηλίκι δεν χωνεύεται εύκολα.
Πολλώ δε μάλλον όταν 9 στις 10 περιπτώσεις δεν έχει και αντίκρυσμα.
Επιβεβαιωμένο εδώ και πολλά χρόνια.

Νομίζω οτι τα καταλαβαίνεις όλα αυτά.
Εδώ ζεις κι εσύ.

Οταν σου λεει καποιος πως τα 150 τα 70 συν 70 συν 70 βγαινουν απο την σύνταξη που δε φτανει για τιποτε και εσυ αυτο το θεωρεις "ξερολιαση" εγω τι να πω παραπανω.

δεν ήταν η ξερολίαση για αυτό το σχόλιο.
Ούτε πήγαινε σε σένα, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο.

Και μη μου λέτε για συντάξεις, γιατί εσύ τουλάχιστον δεν είσαι συνταξιούχος

Κατάλαβα πολύ καλά. Δεν εκδόθηκαν άδειες για αυτά τα σπίτια; Έτσι χτίστηκαν όλα; δηλαδή ήταν όλα 100% μαύρα; κάτι δεν είναι σωστό.

Και για να το ληξω εδώ. Δουλεύω αρκετά χρόνια σε πολυεθνική. Το crm που έχουμε έχει όλο το πελατολόγιο του ελληνικού κομματιού. ΔΕΝ μπορείς να ξεφύγεις. Ούτε σαν υπάλληλος, ούτε σαν πελάτης. Καμία λαμογια. Το ρημάδι το ελληνικό κράτος γιατί δεν κάνει κάτι αντίστοιχο; Τώρα με το κτηματολόγιο θα τελειώσει; δηλαδή για όσα χρόνια η χώρα μας θα έχει τα ίδια σύνορα εμείς δε θα ασχοληθούμε πάλι;

Κάνεις και πάλι λάθος.
Αλλο άδεια οικοδόμησης και άλλο άδεια περίφραξης.
Για περιφράξεις μιλάω.
Επαναλαμβάνω σε 500 μετρα ζώνη από τη θάλασσα απαγορεύονται οι περιφράξεις.
Το καταλαβαίνεις αυτό?
Για να είναι προσβάσιμη η παραλία από όλους.
Αν έχεις οικόπεδο πρώτο τραπέζι πρέπει να το αφήσεις χωρίς περίφραξη.
Αυτός είναι ο νόμος.
Ποιός πρέπει να το ελέγξει?
Η πολεοδομία.
Αλλο πολεοδομία άλλο κτηματολόγιο.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σας εξηγήσω κάποια πράγματα πιό λιανά.
Μείνετε με τις απόψεις σας και τις πεποιθήσεις σας.

Ματι;
εχει σχεση δηλ το κτηματολογιο με το Ματι........

ενταξει
ειπαμε.
Ο.τι πεις ειναι η αληθεια
Πες μου ειλικρινά τι προσφέρει το ενεργειακό πιστοποιητικό ΣΤΗΝ πράξη;

Μην μου πεις για τον υποψήφιο ενοικιαστή ή αγοραστή. Γιατί εδώ κ 50-60-70 χρόνια αυτές οι συναλλαγές γίνονταν κ γίνονται με άλλα κριτήρια.

Φίλε supersonic, η αλήθεια είναι οτι εγώ αισθάνομαι άσχημα γιατί μάλλον έχεις αποκομίσει την εντύπωση οτι το θέμα είναι προσωπικό και αφορά εσένα.
Καθόλου. Ίσα ίσα σε ευχαριστώ γιατί οι πληροφορίες που έδωσες και δίνεις είναι έγκυρες και πολύτιμες.
Γράφουμε όλα αυτά που γράφουμε γιατί δυστυχώς έχουμε ξαναπρωταγωνιστήσει σε αυτό το έργο. Κι αν θέλεις δες το κι από την ιδεολογική μεριά του θέματος. Είμαστε υποχρεωμένοι ως πολίτες να ασκούμε κριτική.
Ασχέτως του αν έχουμε ή όχι να δώσουμε το 70άρι, το 150άρι ή το 500άρι.
Ασχέτως του αν το 1000άρικο είναι λίγο για την εργασία που προσφέρουν οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί - τοπογράφοι - αρχιτέκτονες - ηλεκτρολόγοι και όποιος άλλος.
Είναι βαρύ το να σου λέει το κράτος «ή με πληρώνεις ή το χάνεις».
Το νταβατζηλίκι δεν χωνεύεται εύκολα.
Πολλώ δε μάλλον όταν 9 στις 10 περιπτώσεις δεν έχει και αντίκρυσμα.
Επιβεβαιωμένο εδώ και πολλά χρόνια.

Νομίζω οτι τα καταλαβαίνεις όλα αυτά.
Εδώ ζεις κι εσύ.

δεν έχω αποκομίσει τέτοια εντύπωση.
Πιστεύω οτι σας φταίει ο γαίδαρος και χτυπάτε το σαμάρι.
Πιστεύω ότι σας έρχονται κακές ειδήσεις και δέρνετε τον ταχυδρόμο.

Η περιουσία (δηλαδή το ακίνητο) μας δημιουργεί εκτός απο δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Και πάντα μπορεί να την χάσουμε ή να την θέσουμε σε κίνδυνο είτε με το υπάρχον καθεστώς υποθηκοφυλακείων είτε αργότερα όταν τελειώσει το κτηματολόγιο.

Λοιπόν μπήκα στο θέμα να σας δώσω μια λύση σχετικά με το τι gps σας χρειάζεται (αν σας χρειάζεται) και να σας εξηγήσω (εντελώς αντιεπαγγελματικά) ότι και τοπογραφικό δεν χρειάζεται.
Απαντώ και κλείνω.
Αρκεί το κινητό σας ή ένα από gps χειρός.
Ούτε application ούτε τίποτα.
Πάς σε κάθε γωνιά και σημειώνεις σε ένα χαρτί τι γράφει το gps.
Αυτά.

Όλα τα άλλα....θεωρήστε τα παρενθετικά και στο βρόντο. Στου κουφού την πόρτα.

Πες μου ειλικρινά τι προσφέρει το ενεργειακό πιστοποιητικό ΣΤΗΝ πράξη;

Μην μου πεις για τον υποψήφιο ενοικιαστή ή αγοραστή. Γιατί εδώ κ 50-60-70 χρόνια αυτές οι συναλλαγές γίνονταν κ γίνονται με άλλα κριτήρια.

ναι...
αυτό που λεμε πιάτσα.
Λυπάμαι
δεν μπορώ να σου εξηγήσω.

ναι...
αυτό που λεμε πιάτσα.
Λυπάμαι
δεν μπορώ να σου εξηγήσω.
Επειδή προφανώς δεν έχεις απάντηση.
Κατάλαβα.

Επειδή προφανώς δεν έχεις απάντηση.
Κατάλαβα.

όχι.
επειδή δεν μου αρέσει να ματαιοπονώ.

και κάτι ακόμα, δεν συνηθίζω να μιλάω για πράγματα που δεν γνωρίζω.
Και ούτε μου αρέσει να ξοδεύω το χρόνο μου.
Σας είπα για το fb και τα εμβόλια των μωρών.

Κάνε ό,τι θες πίστευε ό,τι θες: Δεν σου εξηγώ=δεν έχω απάντηση
Ούτε δικό μου χωράφι είναι στο κάτω κάτω.

Και πάλι σε κατάλαβα, και πάλι με την απάντησή σου αδικείς τα γραφόμενά σου χωρίς να φταις εσύ αλλά το κράτος.

Άδεια οικοδόμησης =/= Άδεια περίφραξης

ΟΚ διαφορετικά πράγματα αλλά γιατί να μην είναι ίδια ή τέλος πάντων ελεγχόμενα και καταχωρημένα σε ένα ίδιο μητρώο.

Όσο το κράτος βασίζεται στη στρογγυλή σφραγίδα και όχι στην μηχανογράφιση θα τα έχουμε αυτά. Και εσύ θα τα ακούς ότι "τακίμιασες" με τους υπουργούς για έξτρα εισόδημα.

Πριν 3 χρόνια πέθανε ο Παππούς μου. Τα είχε όλα έτοιμα και ξέραμε τι θα πάρει ο κάθε ένας. Έμεναν μόνο τα συμβόλαια ώστε να περάσουν στην κατοχή μας. Πήγαμε σε μία φίλη συμβολαιογράφο και μας έδωσε μια τιμή ΧΧΧ για τα 5 εγγόνια. Η "έξυπνη" θεία μου με τα ξαδέρφια μου θεώρησαν πως μας γδέρνει και είπαν να πάνε στην Αθήνα που μένουν. Εκεί άρχισε να κωλυσιεργεί διότι λίγους μήνες μετά θα ερχόταν νόμος για υποχρεωτική μελέτη από μηχανικό. Εμάς μας είχε προειδοποιήσει η φίλη και μας πίεζε να τελειώσουμε. Αφού δε βρήκαμε άκρη της ζητήσαμε να μας "σπάσει" τα συμβόλαια και να πληρώσω εγώ και η αδερφή μου. Μας έδωσε νέα τιμή πιο ακριβή από τα 2/5 του προηγούμενου. Η μάνα μου άρχισε τα δικά της με τη θεια μου και στο τέλος εγώ παραιτήθηκα από τα πάντα. Στο τέλος ο Αθηναίος έδωσε την ίδια τιμή και πλήρωσαν και τα "πανωπροίκια" του μηχανικού. Και όλα ξεκίνησαν από τη θεία μου που έβλεπε τάχα μου συνομωσία.

Και πάλι σε κατάλαβα, και πάλι με την απάντησή σου αδικείς τα γραφόμενά σου χωρίς να φταις εσύ αλλά το κράτος.

Άδεια οικοδόμησης =/= Άδεια περίφραξης

ΟΚ διαφορετικά πράγματα αλλά γιατί να μην είναι ίδια ή τέλος πάντων ελεγχόμενα και καταχωρημένα σε ένα ίδιο μητρώο.

Εχεις αγροτεμάχιο.
Βγάζεις άδεια.
Αν δεν είναι στα 500 μέτρα απο τη θάλασσα μαζί με την άδεια βγάζεις την ίδια ώρα και άδεια περίφραξης.
Αν είναι στη θάλασσα δεν μπορείς να έχεις περίφραξη.
Κτίζεις. Καθ όλα νόμιμα.
Μετά λες ...δεν γ...θα φτιάξω περίφραξη. Και μια Κυριακή παίρνεις άδεια απ τη σημαία, φωνάζεις τον μάστορα και τη φτιάχνεις.
Μικρό το ρίσκο, γιατί αν σε καταγγείλουν θα την γκρεμίσεις και θα πληρώσεις πρόστιμο.
Δεν είναι σαν το σπίτι που αν κάνεις αυθαιρεσία δεν μπορέσεις ποτέ να το γράψεις στα παιδιά σου.
Ετσι έχει κλείσει όλη η παραλία της Χαλκιδικής και βλέπεις τη θάλασσα με το κιάλι.
Σε όλη μου την καριέρα στην Χαλικιδική βρήκα μόνο δυό βίλες στην παραλία που δεν είχαν περίφραξη.

Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι η εφαρμογή των νόμων και όχι η ανυπαρξία τους.

Και επαναλαμβάνω το κτηματολόγιο είναι άσχετο με το θέμα πολεοδόμησης και περίφραξης (επειδή αναφέρθηκε ως παράδειγμα το Μάτι)
Το κτηματολόγιο είναι κατάλογος (να το πω μπακάλικα) ότι ο τάδε έχει το τάδε χωράφι που βρίσκεται εκεί έχει αυτή την έκταση και αυτές τις συντεταγμένες.