SMSL D-6s: Διαφάνεια vs "Χρωματισμός" στα High-End DAC

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Τα DAC είναι ως επί το πλείστον έτοιμα τσιπακια με σχεδόν ιδανικές μετρήσεις.

Βασικά DAC είναι και το τσιπάκι αλλά και ολόκληρο το μηχάνημα που αποτελείται από το ψηφιακό και αναλογικό του μέρος. Το οποίο τσιπάκι σε ολόκληρο το μηχάνημα είναι το ελάχιστον, όχι το πλείστον.

Ο Ongaku είναι ένας υπέροχος παραμορφωτής! Απλά προσθέτει αρμονικές για να είναι ευχάριστος στο αυτί.
Σας να έχεις μια οθόνη που ωραιοποιεί τα χρώματα, λες και είναι ζωγραφισμένα.

Αν θέλεις να ακούσεις τί έγραψε ο παραγωγός στο studio, αγοράζεις τον Topping B200 (x2) και τερμάτισες!
Γουστάρω παραμόρφωση..
Δεν καταλαβαίνεις πόσο γουστάρω παραμόρφωση...
Θέλω τον παραμορφωτη σε παρακαλώ...
Θα μου τον κάνεις δώρο;
Εγώ θα σου πάρω 8 Topping B200 να κάνεις πολύ ενίσχυση γιατί είμαι large...

• Haha
Reactions: Tzimisce
Για να θυμούνται οι παλιοί (και να γελάνε) και να μαθαίνουν οι νέοι.

Από την ημερομηνία αυτή και εντεύθεν εγώ έπαψα να λαμβάνω σοβαρά υπ' όψη τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Εννοείται πως έχω και σε PDF τα αποτελέσματα από τον κατασκευαστή, τα οποία εν μία νυκτί απώλεσαν την όποια αξιοπιστία από το συγκεκριμένο site.

Απολαύστε ελεύθερα... :p

Διότι είναι άλλο πράγμα να μετράς, άλλο πράγμα να καταλαβαίνεις τι μετράς και άλλο πράγμα να ξέρεις να μετράς. :ROFLMAO:

Από την ημερομηνία αυτή και εντεύθεν εγώ έπαψα να λαμβάνω σοβαρά υπ' όψη τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Εννοείται πως έχω και σε PDF τα αποτελέσματα από τον κατασκευαστή, τα οποία εν μία νυκτί απώλεσαν την όποια αξιοπιστία από το συγκεκριμένο site.

Διότι είναι άλλο πράγμα να μετράς, άλλο πράγμα να καταλαβαίνεις τι μετράς και άλλο πράγμα να ξέρεις να μετράς. :ROFLMAO:
Ίσα ίσα, που για αυτή την αντίδραση/διόρθωση θα έπρεπε να μην σταματήσεις να παρακολουθείς το συγκεκριμένο forum και τις μετρήσεις του! Από άνθρωπο που παραδέχεται το λάθος του -ουδείς αλάθητος (πλην του Πάππα), που ψάχνει να δει γιατί το έκανε και τελικά το διορθώνει δεν θα έπρεπε να φοβάσαι! Από κάτι άλλους όμως.......

• Like
Reactions: artheo and trav
Ίσα ίσα, που για αυτή την αντίδραση/διόρθωση θα έπρεπε να μην σταματήσεις να παρακολουθείς το συγκεκριμένο forum και τις μετρήσεις του! Από άνθρωπο που παραδέχεται το λάθος του -ουδείς αλάθητος (πλην του Πάππα), που ψάχνει να δει γιατί το έκανε και τελικά το διορθώνει δεν θα έπρεπε να φοβάσαι! Από κάτι άλλους όμως.......

Έχει κάνει κι άλλα λάθη και εξακολουθεί να κάνει λάθη που δεν παραδέχεται. Δεν το λαμβάνω σοβαρά υπ' όψη έγραψα. Αυτό σημαίνει ότι αν πέσει το μάτι μου σε καμιά αναζήτηση review μηχανήματος, θα το διαβάσω κι αυτό. Αλλά όχι μόνο αυτό.

Εγώ απλώς το έβαλα ως υπενθύμιση μια και είναι πολύ χαρακτηριστική περίπτωση, γιατί πολύ απλά όσο περνάνε τα χρόνια αυτά δεν τα έχουν υπ' όψη νεοεισερχόμενοι στον χώρο.

Εγώ δεν έχω site που να λέω με πομπώδη τρόπο τι σκουπίδι είναι το ένα και το άλλο και μετά μόλις με μαζέψουνε με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή έρχονται στην έδρα σου και σε κάνουν τ' αλατιού) να τα γυρνάω.
Αυτός έχει. Τι να κάνουμε τώρα που αυτά τα έχει κάνει; Να τα ξεχάσουμε;

Σχετικά με την ιστορία του Denon, νομίζω ότι υπάρχει μια παρανόηση των γεγονότων.
Ίσα-ίσα, η περίπτωση αυτή είναι το παράδειγμα προς μίμηση για την αξιοπιστία του ASR.
Ας δούμε τι ακριβώς συνέβη:
Ο Amir μέτρησε τον X6700H και βρήκε πρόβλημα.
Ενώ κάποιοι έλεγαν όπως κι εδώ: "Ο Amir δεν ξέρει να μετράει", η ίδια η Denon Japan πήρε τις μετρήσεις του Amir, τις εξέτασε και με επίσημη ανακοίνωσή της παραδέχτηκε ότι υπήρχε σφάλμα στη γραμμή παραγωγής (ένας πυκνωτής είχε μπει με λάθος τιμή).
Δηλαδή, ένας κολοσσός δισεκατομμυρίων παραδέχτηκε ότι ένας "Τύπος με ένα μηχάνημα μετρήσεων" είχε δίκιο και αυτοί άδικο. Η Denon διόρθωσε το πρόβλημα στο εργοστάσιο και έστειλε νέο μηχάνημα που πλέον μέτραγε όπως έπρεπε.
Αν αυτό θεωρείται "αναξιόπιστο", τότε μάλλον έχουμε διαφορετική ορισμό για τη λέξη. Το να βρίσκεις σφάλματα που ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν πήρε χαμπάρι, δεν είναι αποτυχία του Amir· είναι θρίαμβος της επιστημονικής μεθόδου. Το ότι η Denon όχι μόνο δεν τον αγνόησε, αλλά συνεργάστηκε μαζί του, λέει πολλά για το ποιος είναι αναξιόπιστος και ποιος όχι.

Σχετικά με την ιστορία του Denon, νομίζω ότι υπάρχει μια παρανόηση των γεγονότων.
Ίσα-ίσα, η περίπτωση αυτή είναι το παράδειγμα προς μίμηση για την αξιοπιστία του ASR.
Ας δούμε τι ακριβώς συνέβη:
Ο Amir μέτρησε τον X6700H και βρήκε πρόβλημα.
Ενώ κάποιοι έλεγαν όπως κι εδώ: "Ο Amir δεν ξέρει να μετράει", η ίδια η Denon Japan πήρε τις μετρήσεις του Amir, τις εξέτασε και με επίσημη ανακοίνωσή της παραδέχτηκε ότι υπήρχε σφάλμα στη γραμμή παραγωγής (ένας πυκνωτής είχε μπει με λάθος τιμή).
Δηλαδή, ένας κολοσσός δισεκατομμυρίων παραδέχτηκε ότι ένας "Τύπος με ένα μηχάνημα μετρήσεων" είχε δίκιο και αυτοί άδικο. Η Denon διόρθωσε το πρόβλημα στο εργοστάσιο και έστειλε νέο μηχάνημα που πλέον μέτραγε όπως έπρεπε.
Αν αυτό θεωρείται "αναξιόπιστο", τότε μάλλον έχουμε διαφορετική ορισμό για τη λέξη. Το να βρίσκεις σφάλματα που ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν πήρε χαμπάρι, δεν είναι αποτυχία του Amir· είναι θρίαμβος της επιστημονικής μεθόδου. Το ότι η Denon όχι μόνο δεν τον αγνόησε, αλλά συνεργάστηκε μαζί του, λέει πολλά για το ποιος είναι αναξιόπιστος και ποιος όχι.

Καμία σχέση. Απλώς έβγαζε θόρυβο το laptop του με το οποίο τροφοδοτούσε σήμα τον Denon. Τόσα ήξερε από μετρήσεις, αυτά έκανε και έβγαλε αποτέλεσμα κουκουρούκου. Ότι και καλά ο 4700 ήταν κατά πολύ χειρότερος από τον 3600, μικρότερο και προηγούμενης γενιάς μοντέλο.
Δεν ξέρω από που το ψάρεψες αυτό που λες. Δεν έχει σχέση με την περίπτωση.

Έχω το PDF της S.U. με τις μετρήσεις που δημοσίευσε κατόπιν του review. 4700Η vs 3600Η. Κατόπιν της δημοσίευσης έγινε νέο review από το site αυτό και φυσικά τα αποτελέσματα βγήκαν διαφορετικά. Ο ίδιος είπε ότι αξίζει να τον πετροβολήσουν.
Αυτός τα έγραψε, όχι εγώ.

Μην με κάνεις να ανεβάσω το PDF. Θέλει WeTranser και βαριέμαι κυριολεκτικά. Είναι γνωστό το τι συνέβη.

Last edited: