Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Ε, δεν φταίω εγώ αν από αυτά που γράφετε φαίνεται τι συνέβη κατά την ακρόαση. Άμα τα έχεις ακούσει στην πράξη και έχεις δει τι κάνουν και πως να μην το κάνουν, ξέρεις και τι έχει ακούσει ο άλλος όταν σου περιγράφει τι άκουσε. Μη νομίζεις, κάνει μπαμ από χιλιόμετρα αυτό.

Αν πάντως τα sub είναι να σου δημιουργήσουν αρνητική ψυχολογία, εγώ δεν τα προτείνω ποτέ.
Έχεις κολλήσει στα λόγια που είπα και σε ένα συγκεκριμένο σεταπ..
Θες να σου αναφέρω αλλά 5 σεταπ τουλάχιστον που ήταν μια απότα ίδια;
Και εκεί θα ρίξεις ευθύνες στους ιδιοκτήτες των συστημάτων και θα κατηγορήσεις των επαγγελματία που τα ενσωμάτωσε; Η θα σου φταίνε τα μηχανήματα; (Επεξεργαστής)

Δεν βαρέθηκες να λες τα ίδια και τα ίδια τόσες μέρες;

Μόνο αρνητικό αντίκτυπο κάνεις στον εαυτό σου και στον κλάδο του Audio με αυτά που λες..

Πραγματικά δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε εσένα σε αυτό το θρεντ, είναι τοξικό όλο αυτό που γίνεται..
Έγραψες για: θέματα συμπίεσης, χροιων, μουσικότητας, stage κλπ.

Αυτά είναι πιο σίγουρο κι από το ότι ξημερώνει ο ήλιος από την ανατολή, ότι εφαρμόστηκε το EQ και στο φάσμα των ηχείων. Το οποίο φάσμα, μπορεί και να προσδίδει χαρακτηριστικά στα ηχεία. Εάν αυτά τα θέλεις να τα διατηρήσεις αναλλοίωτα, τότε τραβάς κουρτίνες. Δεν τα πειράζεις. Είναι ο πιο σύντομος τρόπος να έχεις ξανά πίσω τον χαρακτήρα των ηχείων που σου «αλλοίωσε» το eq.
Η μόνη ένσταση που έχει γίνει δεκτή επάνω σε αυτό, είναι η περίπτωση επαναψηφιοποίησης του σήματος. Και αυτό αφορά εξωτερικούς επεξεργαστές συνδεμένους αναλογικά, και την περίπτωση αναλογικής πηγής.

Τοξικό είναι μόνο όταν πίνεις το δηλητήριο που πας να ρίξεις... .
Δεν ρίχνει κάνεις δηλητήριο αγαπητέ Λεωνίδα..
Άσε εμένα να έχω τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι όπως τα παρουσιάζεται εσείς..
Δεν έχω να πω κάτι άλλο, συνεχίστε..
Το θέμα δεν είναι ποιος θα καταπιεί η όχι το δηλητήριο, αλλά την τροφή που προσφέρουν κάποιοι...🙂

Εντάξει, τα συγκεκριμένα που σπατουλάρονται δεν τα λες και Hi End αν και εξαρτάται και τι εννοείς με αυτό και πάλι. Τα άλλα όμως, τα in-wall, έχουν και τέτοια κατηγορία.

Για το πως αποφεύγεις την παντόφλα δεν ρώτησες; Σου απάντησα.
Πώς αποφευγεις τη παντοφλα και παραλληλα δεν χανεις τον ηχο που με τοσο κοπο εχεις φτιαξει δεν μου ειπες.

Έχεις κολλήσει στα λόγια που είπα και σε ένα συγκεκριμένο σεταπ..
Θες να σου αναφέρω αλλά 5 σεταπ τουλάχιστον που ήταν μια απότα ίδια;
Και εκεί θα ρίξεις ευθύνες στους ιδιοκτήτες των συστημάτων και θα κατηγορήσεις των επαγγελματία που τα ενσωμάτωσε; Η θα σου φταίνε τα μηχανήματα; (Επεξεργαστής)

Δεν βαρέθηκες να λες τα ίδια και τα ίδια τόσες μέρες;

Μόνο αρνητικό αντίκτυπο κάνεις στον εαυτό σου και στον κλάδο του Audio με αυτά που λες..

Πραγματικά δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε εσένα σε αυτό το θρεντ, είναι τοξικό όλο αυτό που γίνεται..

Δεν ρίχνει κάνεις δηλητήριο αγαπητέ Λεωνίδα..
Άσε εμένα να έχω τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι όπως τα παρουσιάζεται εσείς..
Δεν έχω να πω κάτι άλλο, συνεχίστε..
Το θέμα δεν είναι ποιος θα καταπιεί η όχι το δηλητήριο, αλλά την τροφή που προσφέρουν κάποιοι...🙂

Ούτε κι εγώ έχω θέμα. Και μην αγχώνεσαι για το ποιος κάνει τι σε ποιον. Δεν σε λαμβάνουν υπ όψη αμφότεροι θα μου επιτρέψεις να σε πληροφορήσω.

Το ζητούμενο είναι μέσα από την συζήτηση να διαλύονται οι υπερβολικοί μύθοι.
Νομίζω ότι πέραν πάσης αντίρρησης έγινε κατανοητό για ποιο λόγο θέλουμε τα sub και σε τι αριθμό τα θέλουμε.
Εντάξει, για εκείνους που δεν παίρνει άλλο update η αντίληψη για τον ήχο δεν μπορεί να γίνει κάτι. Αλλά αυτοί είναι λίγοι έτσι κι αλλιώς.

Ας μείνουμε στο ότι οι θυσίες που πρέπει να κάνεις, μπορεί και να μην είναι κάτι που θες να κάνεις.

Ούτε κι εγώ έχω θέμα. Και μην αγχώνεσαι για το ποιος κάνει τι σε ποιον. Δεν σε λαμβάνουν υπ όψη αμφότεροι θα μου επιτρέψεις να σε πληροφορήσω.

Νομίζω ότι πέραν πάσης αντίρρησης έγινε κατανοητό για ποιο λόγο θέλουμε τα sub και σε τι αριθμό τα θέλουμε.
Εντάξει, για εκείνους που δεν παίρνει άλλο update η αντίληψη για τον ήχο δεν μπορεί να γίνει κάτι. Αλλά αυτοί είναι λίγοι έτσι κι αλλιώς.

Ας μείνουμε στο ότι οι θυσίες που πρέπει να κάνεις, μπορεί και να μην είναι κάτι που θες να κάνεις.
Ποιοι ειναι οι αμφοτεροι που δεν τον λαμβανουν υποψη;
Να υποθεσω οτι δεν κοιτας τον καθρεφτη οταν γραφεις.

Αλήθεια το νήμα δεν βγάζει πια κανένα νόημα και οποιος θα κάτσει να το διαβάσει θα χάσει το χρόνο του.
Δεν καταλήγει σε τίποτα και δεν συμφωνεί πουθενά.
Ακουμε sub στο χωρο μας δεν μας αρεσει = το ρυθμίσαμε λαθος.
θέματα συμπίεσης, χροιων, μουσικότητας, stage = ΕQ
Το dsp ειναι ακουστικά ουδέτερο.
Και το κορυφαίο όλων :
Aν αυτα που ακούμε δεν συμπιπτουν με τις αποψεις κάποιων, δεν τα εχουμε ακούσει εμεις οι ιδιοι αλλα αναπαράγουμε αυτό που μας περιέγραψαν άλλοι που άκουσαν.
Μισο λεπτο να ανοιξω το παραθυρο να δω ασπρος μαυρος είναι ο κόσμος εξω.

Ειναι η κλασικη απαντηση που δινουν οσοι κανουν σεμιναρια για λαιφ κοουτσινγκ για οικονομικα και διαφορα αλλα τετοιου ειδους πραγματα.
Αν ο πελατης/θυμα πει οτι, δεν πετυχε, η απαντηση ειναι, δεν τα εκανες ακριβως οπως σου ειπα.
Πιασ'τ'αυγο και κουρευτο.

Το ξέρεις ότι με προσβάλεις με αυτό που λες για τους αμφότερους...
Δεν τρέχει κάτι όμως, συνέχισε το έργο σου..😁

Πώς αποφευγεις τη παντοφλα και παραλληλα δεν χανεις τον ηχο που με τοσο κοπο εχεις φτιαξει δεν μου ειπες.

Αν δεν έχεις φάει παντόφλα με τα ηχεία θηρία, τότε δεν πρόκειται να φας παντόφλα και με τα sub.
Αν πάλι απέφυγες την παντόφλα γιατί τα ηχεία είναι μικρότερα, τότε πάλι θέλεις sub.
Εκεί κυρίως θα βρεις λύσεις σε in-wall, in-ceiling. Με τα κατάλληλα studs εντός γυψοσανίδας.
Θα χρειαστείς και ενισχυτή μόνο για αυτά, γιατί αυτές οι λύσεις είναι παθητικές και επιπλέον σε επίπεδο εγκατάστασης οι ενισχυτές αυτοί προσφέρουν διάφορα καλούδια που θα σε βοηθήσουν στην ενσωματωσή τους. Δεν είναι τίποτε το συγκλονιστικό αυτό σαν ιδέα, απλώς μεταφέρεις την πλάτη του ενισχυτή και το dsp που αυτός έχει, σε άλλο κουτί.

Για να κρατήσεις τα ηχεία που έχεις και το σύστημα που έχεις χτίσει με κόπο.
Αν το κάνεις από την αρχή, και η παντόφλα είναι εντελώς ανυποχωρητη τότε πολύ πιθανόν να οδηγήθείς εξ ολοκλήρου σε τέτοιες λύσεις και στα ηχεία. Εκεί θα κοιτάξεις τα πιο upper μοντέλα της αγοράς.
Το tip εδώ είναι να δεις τα μεγάφωνα που χρησιμοποιούνται. Εάν δεις ότι οι τεχνολογίες τους είναι οι ίδιες με εκείνες που έχει ένας κατασκευαστής και στις hi fi σειρές του, τότε ξέρεις ότι είσαι στα σωστά tracks.

Αν ρωτάς για ακουστικά έπιπλα όπως είναι τα ηχεία και sub με καμπίνα, τότε πέρα από το φινίρισμα και τις διαστάσεις, δεν σου μένουν και πολλά να κάνεις.

Οπότε υποστηρίζεις ότι το DSP αν λειτουργεί μόνο στο ψηφιακό domain είναι ακουστικά transparent?

Όχι γιατί μπορεί να έχει downsampling. Άλλο το ακουστικά transparent όμως και πως και πόσο το εννοείς, και άλλο αυτό που γράφτηκε για συμπίεση χροίων, soundstage και δεν ξέρω γω τι άλλο.
Αυτά λύνονται με το να πεις στο eq να μην πειράξει το φάσμα των ηχείων. Ή και μέρη αυτού.

Last edited:
Το ξέρεις ότι με προσβάλεις με αυτό που λες για τους αμφότερους...
Δεν τρέχει κάτι όμως, συνέχισε το έργο σου..😁
Ε, αφού δεν έπιασε η προσπάθεια δημιουργίας τύψεων, το επόμενο είναι η θυματοποιηση.

Ναι, όντως δεν τρέχει τίποτε. Πραγματικά αδιάφορος και προβλέψιμος ο τρόπος που γράφεις.

Η συμμετοχή στο νήμα δεν είναι υποχρεωτική.

Οι απαντήσεις όλων δίνουν τροφή για την στείρα αντιπαράθεση και οδηγούν το νήμα να γυρίζει γύρω από τον εαυτό του.

Είναι πλέον προφανές ότι η μια πλευρά δεν πρόκειται να πείσει την άλλη. Τσάμπα ψηφιακό μελάνι λοιπόν.

Εκτός αν δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε και σας αρέσει να τρώτε τον πολύτιμο χρόνο σας γράφοντας τα ίδια και τα ίδια.

Αλήθεια το νήμα δεν βγάζει πια κανένα νόημα και οποιος θα κάτσει να το διαβάσει θα χάσει το χρόνο του.
Δεν καταλήγει σε τίποτα και δεν συμφωνεί πουθενά.
Ακουμε sub στο χωρο μας δεν μας αρεσει = το ρυθμίσαμε λαθος.
θέματα συμπίεσης, χροιων, μουσικότητας, stage = ΕQ
Το dsp ειναι ακουστικά ουδέτερο.
Και το κορυφαίο όλων :
Aν αυτα που ακούμε δεν συμπιπτουν με τις αποψεις κάποιων, δεν τα εχουμε ακούσει εμεις οι ιδιοι αλλα αναπαράγουμε αυτό που μας περιέγραψαν άλλοι που άκουσαν.
Μισο λεπτο να ανοιξω το παραθυρο να δω ασπρος μαυρος είναι ο κόσμος εξω.

Βγάζει νόημα ή μάλλον νοήματα, για κάθε επιμέρους κομμάτι που αφορά την ενσωμάτωση.
Απλώς είναι και δικαιολογημένο να μην μπορεί να το ακολουθήσει με ευκολία οποίος δεν έχει ή δεν είχε την ευχέρεια να έχει κάποιο από αυτά που λέμε εδώ.
Και δεν είναι καθόλου μεμπτό αυτό.
Αλλά το νόημα εδώ δεν είναι να βγάλουμε experts από αυτό το νήμα. Το νόημα είναι κάτ αρχάς να μπουν σε μια σειρά και να γίνουν κατανοητά.
Κατανοητό είναι και το ότι υπάρχουν παραδοχές και ανησυχίες.
Μη δίνεις σημασία στις υπερβολές. Διάβασε πέρα από τα whataboutism και τα δηλαδή με ακολουθία τεντωμένου παραδείγματος.

Όχι γιατί μπορεί να έχει downsampling. Άλλο το ακουστικά transparent όμως και πως και πόσο το εννοείς, και άλλο αυτό που γράφτηκε για συμπίεση χροίων, soundstage και δεν ξέρω γω τι άλλο.
Αυτά λύνονται με το να πεις στο eq να μην πειράξει το φάσμα των ηχείων. Ή και μέρη αυτού.

Ακουστικά transparent σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Σημαίνει ότι αν το κάνεις disable (όλα τα φίλτρα off) δεν κάνει απολύτως τίποτα κακό στο σήμα.

Άπαξ και καταφέρνει αυτό, περνάμε στην επόμενη δοκιμή, η οποία είναι η υλοποίηση ενός απλού φίλτρου χωρίς να κάνει ζημιά στο "υπόλοιπο" σήμα.
Αν και αυτό πάει καλά, υπάρχουν ελπίδες.

Αν κάνει downsampling, κακώς το κάνει, και θα ληφθεί και αυτό υπόψη. Μπορεί να είναι σοβαρό πρόβλημα, μπορεί και όχι, ανάλογα τα sampling rates που υποστηρίζει μέχρι να αναγκαστεί να κάνει downsampling.

Αν κάνει συνέχεια resampling είναι σοβαρότερο πρόβλημα, και είναι deal breaker, γιατί σημαίνει ότι είναι εξ' ορισμού μη-transparent.

Ο χαρακτήρας του ηχείου προσδιορίζεται και από την φασική συμπεριφορά του, το group delay του, κτλ κτλ.

Αν πειράξεις οτιδήποτε από αυτά, τον εξαφάνισες.

Είναι πια άλλο ηχείο.
Αμήν (3ο). Θα συνεχιστεί εις μακρόν ο στραγγαλισμός του αυτονόητου;