Skywriter55
AVClub Enthusiast
- 11 January 2015
- 952
Re: Φακοί για m4/3
Σωστά όλα αυτά .Επίσης το AWB της Canon σε κλειστά σπορ είναι εκτός συναγωνισμού (γι αυτό και βλέπεις ελάχιστες Nikon σε αγωνίσματα),αλλά τα συμπεράσματά σου για τη μηχανή σου καλό είναι να τα βγάλεις μετά απότο 3ο-4ο ματς που θα φωτογραφίσεις. Με μία φορά που φωτογράφισες σε κλειστό γηπέδο μην περιμένεις θαύματα ,παίζει ρόλο και ο φωτογράφος.Την 1η φορά από δική μου εμπειρία έβγαλα χάλια φωτογραφίες και κάδρα .
Of Topic.
Σήμερα ήταν η μετονομασία του γηπέδου του Ηλυσιακού με το όνομα του Αντώνη Φώτση και θα ήταν σχεδόν όλη η εθνική ομάδα που πήρε το Ευρωπαϊκό το 2005 παίζοντας ένα φιλικό, έτσι πήγα παρέα με φίλο φωτογράφο να τραβήξουμε φώτος για προσωπική χρήση. Μαζί μου είχα την Olympus em1II μαζί με δανικό τον Olympus 40-150F2,8. Ο φίλος μου είχε Canon FF 5DIV με Canon 70-200f2,8....Οκ δεν περίμενα το πακέτο μου να συναγωνιστεί την Canon, άλλα το τελικό αποτέλεσμα ήταν χαοτικά υπέρ της Canon, το γήπεδο είχε χάλια φωτισμό και ανεβάζαμε και οι 2 υψηλά iso για να κρατάμε και γρήγορες ταχύτητες. Συνολικά απογοητεύτικα με τα αποτελέσματα, απλά ο μικρός αισθητήρας δεν μπορεί να ακολουθήσει σε γρήγορα και απαιτητικά sport με κακό φωτισμό. Έβλεπα τα Jpeg δείγματα της Canon και έβλεπες τρομερή απομόνωση του θέματος και τρομερό έλγχο θορύβου, και δεν θέλω καν να ξέρω τι έχει να γίνει αν επεξεργαστής μετά και τα raw Και τα ξεχειλώσεις. Ενώ και η λεπτομέρεια ήταν σε άλλο επίπεδο. Συνολικά τίποτα δεν είναι τυαίο σε αυτή την ζωή, δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι σε όλα τα Sport το 95% των φωτογράφων φωτογραφίζει με Canon FF Και φακούς L....απλά άλλο επίπεδο....
Υ.Γ. Αν βρω χρόνο αύριο θα ανεβάσω κάποια δείγματα, είναι απλά οκ για ερασιτεχνική χρήση, απλά για πακέτο αξίας (μηχανή και φακός) πάνω από 3.000 ευρώ το αποτέλεσμα απογοητεύει, δεν ξέρω πραγματικά πόσο χειρότερα δείγματα θα είχα με μια π.χ. Sony rx10II με το 1/3 του κόστους....
Υ.Γ. ένα μικρό δείγμα παρακάτω, κάπως έτσι είναι οι περισσότερες, απλά αποδεκτές.View attachment 152694
Σωστά όλα αυτά .Επίσης το AWB της Canon σε κλειστά σπορ είναι εκτός συναγωνισμού (γι αυτό και βλέπεις ελάχιστες Nikon σε αγωνίσματα),αλλά τα συμπεράσματά σου για τη μηχανή σου καλό είναι να τα βγάλεις μετά απότο 3ο-4ο ματς που θα φωτογραφίσεις. Με μία φορά που φωτογράφισες σε κλειστό γηπέδο μην περιμένεις θαύματα ,παίζει ρόλο και ο φωτογράφος.Την 1η φορά από δική μου εμπειρία έβγαλα χάλια φωτογραφίες και κάδρα .