Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αλλος καπνίζει άλλος γυρνάει. Οτι μπορεί ο καθένας κύριε συνάδελφε...... :flipout:

Συνήθως για καφέ το μεσημέρι μετά την δουλειά ή σε κάποιο διάλειμμα απ' το γραφείο.

Τσ τσ..... Πωλητές !!!!!:D

Nα πω κι εγώ τι έχω δει στις τελευταίες εξόδους μου.

Γλυφάδα: Σε 2-3 μπαράκια που πήγα την προηγούμενη εβδομάδα μέσα δεν κάπνιζε κανένας, μάλιστα στα τραπέζια δεν υπήρχαν ούτε τασάκια. Σε κάποιους πελάτες που άναψαν τσιγάρο έγινε σύσταση να βγουν στον εξωτερικό χώρο. Εξω κάπνιζαν όλοι και στα τρία μαγαζιά.

Αργυρούπολη (στην Γερουλάνου). Επειδή οι εξωτερικοί χώροι του καταστήματος είναι κλειστοί με τζαμαρία, είχαν ανοίξει περιμετρικά τις τζαμαρίες και κάπνιζαν. Μέσα δεν υπήρχαν ούτε τασάκια.

Χαλάνδρι. Το ίδιο σύστημα με τις τζαμαρίες. Ανοικτές και κάπνισμα. Μέσα υπήρχαν μόνο μη καπνιστές.

Π. Φάληρο, σε μεζεδωπολείο. Καπνιστές μόνο στον εξωτερικό χώρο (αυλή). Μέσα ήταν γεμάτο, αλλά απαγορευόταν το κάπνισμα. Υπήρχαν σχετικές ταμπέλες και ούτε τασάκι δεν έβλεπες.

Ν. Σμύρνη: Σε γνωστό μπαρ της περιοχής κοντά στο γήπεδο, κάπνιζαν μέσα - έξω. Είχαν βέβαια ανοικτά δυο παράθυρα, αλλά ήταν κανονικός τεκές.

Μπουρνάζι, σε κλειστό μπαρ: Κανονικό πανηγύρι. Τασάκια παντού και όλοι να καπνίζουν. Ομοίως κανονικός τεκές.

Ή πολύ της βόλτας είμαστε ή μετενσάρκωση του Αρτέμη Μάτσα (Ο υπουργός υγείας είναι φίλος μας........) :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

χαχα!!! Και μόνο ως αστείες εκλαμβάνονται τέτοιες έρευνες φίλε μου...

Το κάπνισμα είναι επιβαρυντικός παράγοντας και μόνο φίλε μου και μάλιστα όχι από τους σοβαρούς...
Τέτοιες "έρευνες" άλλοτε πληρωμένες και άλλοτε "φτιαχτές", υπάρχουν πολλές....

Μα δεν υπάρχει κίνητρο για να φτιάξει κάποιος μια έρευνα κατά του καπνίσματος. Ποιος θα την χρηματοδοτήσει? Καμία εταιρία δεν ωφελείτε από το ΜΗ-κάπνισμα. Ούτε καν οι ασφαλιστικές δεν είμαι σίγουρος αν έχουν ωφέλεια. Αντίθετα οι καπνοβιομηχανίες έχουν ΤΡΕΛΟ συμφέρων και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά να χρηματοδοτήσουν "έρευνες" όπως το έχουν κάνει, έχουν αποκαλυφθεί και έχουν χάσει δικαστήρια.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε 31 νοσοκομεία της χώρας, βρήκε τα ιστορικά ασθενών με έμφραγμα και έβγαλε αυτά τα συντριπτικά ποσοστά.

Το κάπνισμα είναι επιβαρυντικός παράγοντας από τους πιο ΣΟΒΑΡΟΥΣ σε μια σειρά παθήσεων που σε μεγάλο ποσοστό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ. Ο καρκίνος του πνεύμονα και το έμφραγμα είναι τα δυο πιο βασικά.

Οι γιατροί δεν έχουν πρόβλημα με το τσιγάρο. Με τις ασθένειες που προκαλεί έχουν. Όταν βλέπουν ότι μια πάθηση έχει τόσο μεγάλη συσχέτιση με μια καθημερινή συνήθεια, τι πρέπει να κάνουν? Να μην το πουν???

Η έρευνα είναι πολύ σοβαρή και δεν έχει αμφισβητηθεί από ΚΑΝΕΝΑ καθώς απλά καταγράφει την κατάσταση στα νοσοκομεία. Τώρα αν κάποιος θέλει να την λάβει υπόψη του ή να την αγνοήσει είναι δικό του θέμα και απόφαση.

"H μελέτη HELIOS (Hellenic Infarction Observation Study) κατέγραψε ένα απολύτως αντιπροσωπευτικό δείγμα ασθενών με έμφραγμα μυοκαρδίου από 31 νοσοκομεία της χώρας [4]. Tο 84% των ανδρών και το 32% των γυναικών ήταν νυν ή πρώην καπνιστές. Eιδικά οι ασθενείς με έμφραγμα μυοκαρδίου ηλικίας μικρότερης των 49 ετών ήταν σχεδόν όλοι καπνιστές (93%)."

Last edited:
Ειδικά οι Ασφαλιστικές έχουν συμφέρον από αυτές τις έρευνες.

Έχεις δει ερωτηματολόγιο Ασφαλιστικής εταιρείας για Νοσοκομειακή περίθαλψη ????

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

και εσύ αγαπητέ μου gordonas
τι ζόρι τραβάς να μην πάθω εγώ καρκίνο και έμφραγμα ?

Ζόρι δεν τραβάω. Μια έρευνα παρέθεσα γιατί κάποιος admin υποστήριξε ότι αυτά που λέω δεν στηρίζονται πουθενά και ότι είναι αστεία.

Έβαλα λοιπόν την έρευνα για να δούμε αν είναι αστεία ή όχι.

Ακόμα περιμένω την "σοβαρή" έρευνα περί οικογενειακής βίας και συσχέτισης της με τους μη-καπνιστές.

Ένα ζόρι βέβαια τραβάει το σύστημα υγείας καθώς τα νοσήλια για τις συγκεκριμένες παθήσεις είναι πολύ υψηλά.

Ένα ζόρι υπάρχει επίσης και στο παθητικό κάπνισμα, ειδικά σε εργαζόμενους σε χώρους με καπνιστές.

Προσωπικά κανένα ζόρι λοιπόν. Εκεί είναι τα στατιστικά. Όποιος θέλει τα βλέπει, όποιος θέλει τα γράφει εκεί που ξέρει...

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

και εσύ αγαπητέ μου gordonas
τι ζόρι τραβάς να μην πάθω εγώ καρκίνο και έμφραγμα ?

Μπορει πολυ απλα να γινεται συμπεθεροι στο μελλον..... :a0210:

Η τοποθέτηση του Σπύρου του Σούρλα ήταν νηφάλια και αντάξια ενός επιστήμονα. Πιστεύω ότι είναι μια απάντηση επί της ουσίας στις θέσεις της συγκεκριμένης έρευνας κι ως τέτοια θα πρέπει να τη λάβουμε.

Οι θέσεις των υπόλοιπων κινούνται στα όρια του γραφικού και του κακομαθημένου. Απλώς αμφισβητούμε όλα όσα δεν μας αρέσουν και τα γελοιοποιύμε κιόλας. Απλώς δείχνουν το επίπεδο του καθενός υπό την επίρρεια της νικοτίνης.

Προσωπικά δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι μόνο στην Ελλάδα τα μέτρα που επιβάλλονται δια μιας σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, συναντούν την αντίσταση μιας ομάδας πολιτών ίσως και της πλειοψηφίας.

Η υπόθεση διασκέδαση και καφετέρια γαι μένα είναι το τελευταίο. Για τους πολλούς μάλλον όχι, αφού δείχνει ότι τους απασχολεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το να καπνίζουν αυτοί και οι διπλανοί τους την ώρα που διασκεδάζουν και χαλαρώνουν (θεωρητικά είναι απόλυτα αποδεκτό). Προσωπικά θα έβλεπα τον σεβασμό στους εργασιακούς χώρους (που συνεχίζει να μην υφίσταται όταν καπνίζει ο διευθυντής ή ο ιδιοκτήτης), στους χώρους γείας (π.χ. φαρμακεία, χώρους αναμονής ιατρείων) και σχολείων. Χθές την ώρα του αγιασμού στο δημοτικό σχολείο την απαγόρευση καπνίσματος την έσπασαν δυο γιαγιάδες. Κάπνιζαν διότι έτσι γούσταραν...

Επειδή ζητάνε οι καπνιστές χώρους/μαγαζιά όπου θα έχουν το δικαίωμα να καπνίσουν είναι εξαρτημένοι από την Νικοτίνη;
Με την ίδια λογική οι μη καπνιστές που θέλουν να πίνουν το ποτό τους σε οποιοδήποτε μαγαζί είναι αλκοολικοί;
Τι το κακό θα πάθαιναν αν κάποια μαγαζιά ήταν smokers only;

Οι θέσεις των υπόλοιπων κινούνται στα όρια του γραφικού και του κακομαθημένου. Απλώς αμφισβητούμε όλα όσα δεν μας αρέσουν και τα γελοιοποιύμε κιόλας. Απλώς δείχνουν το επίπεδο του καθενός υπό την επίρρεια της νικοτίνης.

.

Για γινε λιγο πιο συγκεκριμενος αν θες γιατι δεν βγαζω νοημα.
Αποψη μου ειναι να κοιταει εκαστος την καμπουρα του ,το ποιος δλδ κινειται στα ορια του γραφικου και του κακομαθημενου ποιος θα το κρινει εσυ ;Ως τι ;
Ας φροντισει ο καθενας για το δικο του επιπεδο (αν χρειαζεται να ανεβει επιπεδο ας ανεβει) ,εκτος εαν υποτιμοντας το επιπεδο των αλλων αισθανεται καποιος οτι ανεβαινει επιπεδο
Τωρα αυτο για το "υπο την επιρρεια της νικοτινης" δεν το σχολιαζω ,ειμαι υπο την επιρρεια ηλιοσπορου τωρα και ισως ξεφυγω

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Η τοποθέτηση του Σπύρου του Σούρλα ήταν νηφάλια και αντάξια ενός επιστήμονα. Πιστεύω ότι είναι μια απάντηση επί της ουσίας στις θέσεις της συγκεκριμένης έρευνας κι ως τέτοια θα πρέπει να τη λάβουμε.

Ο Σπύρος όταν τοποθετείτο δεν ήταν υπό την επήρεια της νικοτίνης ή η νικοτίνη επηρεάζει περισσότερο τους μη επιστήμονες? Με λίγα λόγια, ο εθισμός που υποβιβάζει το επίπεδο είναι επιλεκτικός ανάλογα το πτυχίο που κατέχουμε?

Πάντως γιαγιάδες που να καπνίζουν στο δημοτικό δεν έχω ξανακούσει...
Ή τόσο επιθετικές...
Μερικές βέβαια είναι άκρως επικίνδυνες...

giagia1_494x320.jpg

Μα στα στέκια των Daltons πας και εσύ; :flipout:

Για γινε λιγο πιο συγκεκριμενος αν θες γιατι δεν βγαζω νοημα.
Αποψη μου ειναι να κοιταει εκαστος την καμπουρα του ,το ποιος δλδ κινειται στα ορια του γραφικου και του κακομαθημενου ποιος θα το κρινει εσυ ;Ως τι ;
Ας φροντισει ο καθενας για το δικο του επιπεδο (αν χρειαζεται να ανεβει επιπεδο ας ανεβει) ,εκτος εαν υποτιμοντας το επιπεδο των αλλων αισθανεται καποιος οτι ανεβαινει επιπεδο
Τωρα αυτο για το "υπο την επιρρεια της νικοτινης" δεν το σχολιαζω ,ειμαι υπο την επιρρεια ηλιοσπορου τωρα και ισως ξεφυγω

Budda 260, 406, 427 (δικός σου είναι ο καθηγητής Μuller) 431. Αυτό εννοώ στα όρια του γραφικού και του κακομαθημένου.

Πάντως γιαγιάδες που να καπνίζουν στο δημοτικό δεν έχω ξανακούσει...
Ή τόσο επιθετικές...
Μερικές βέβαια είναι άκρως επικίνδυνες...

giagia1_494x320.jpg

Μα στα στέκια των Daltons πας και εσύ; :flipout:

Εμ, τοσα χρονια που εχουν μεινει στη ιδια ταξη ....

Εγω τις δικαιολογω :D

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Ο Σπύρος όταν τοποθετείτο δεν ήταν υπό την επήρεια της νικοτίνης ή η νικοτίνη επηρεάζει περισσότερο τους μη επιστήμονες? Με λίγα λόγια, ο εθισμός που υποβιβάζει το επίπεδο είναι επιλεκτικός ανάλογα το πτυχίο που κατέχουμε?

Όχι Γιάννη. Σε αυτό το θέμα υπάρχουν πολλές τοποθετήσεις. άλλες σοβαρές, άλλες επιστημονικές, άλλες χιουμοριστικές, άλλες εμπαθείς. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα μηνύματα, αλλά σε μηνύματα σαν αυτά που παραθέτω παραπάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Όχι Γιάννη. Σε αυτό το θέμα υπάρχουν πολλές τοποθετήσεις. άλλες σοβαρές, άλλες επιστημονικές, άλλες χιουμοριστικές, άλλες εμπαθείς. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα μηνύματα, αλλά σε μηνύματα σαν αυτά που παραθέτω παραπάνω.

Αν μου επιτρέπεις Βλάση, το ίδιο θα μπορούσα να ισχυριστώ και για την άλλη πλευρά. Φυσικά και δεν αναφέρομαι, ομοίως, σε όλα τα μηνύματα. Δεν χρειάζεται, όμως, κατά τη γνώμη μου, να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους διάλογο...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αν μου επιτρέπεις Βλάση, το ίδιο θα μπορούσα να ισχυριστώ και για την άλλη πλευρά. Φυσικά και δεν αναφέρομαι, ομοίως, σε όλα τα μηνύματα. Δεν χρειάζεται, όμως, κατά τη γνώμη μου, να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους διάλογο...-bye-

Ναι, δεν λέω όχι.... σε άλλες περιπτώσεις όμως, διότι τώρα απλώς έχουν το νόμο στα χέρια τους.