Σύστημα ακουστικών με απαιτήσεις

thx καταρχην για την απαντηση :)

Ναι, εννοείται ότι θα ακουσω πριν αγοράσω!

Οσον αφορά τα ακουστικά, αυτά ακριβώς που λες, σκέφτομαι κι εγω:

Ότι δλδ το ότι ταιριαζουν τα 600 με τον Quad και ότι τα 800 είναι καλύτερα δεν σημαινει ότι θα παίζουν το ιδιο καλά.

Και δεν το λεω μονο σε επιπεδο ταιριάσματος αλλά και όσον αφορα την ''αναλυτικότητα'' των 800 (την οποία ''φοβάμαι'').

Το πρόβλημα είναι ότι το τεστ είναι δυσκολο (θα τσεκάρω και με τον Χρήστο, είχαμε μιλήσει κάποια στιγμή).

Τα 800 να τα ακούσεις οπωσδήποτε πριν αγοράσεις! Δεν πιστεύω ο Νάκας να σε βοηθήσει (είχα δοκιμάσει παλαιότερα χωρίς αποτέλεσμα). Αλήθεια, ήταν ο Νάκας στο fest? (δε θυμάμαι).

Κάποιο μέλος - κάτοχος είναι ότι καλύτερο για διακρίβωση. Του Χρήστου αν δεν κάνω λάθος είναι και "πειραγμένο", σίγουρα λίγο διαφοροποιημένο από το εμπορικό μοντέλο.

Τι να σου πω, τώρα ... ML έχω ακούσει πολλές φορές, είναι από πολύ καλά έως εξαιρετικά, αλλά δεν τα άκουσα με τις μουσικές σου ... έχω κανά-δυo φιλαράκια που έχουν ML, θα μπορούσα να κανονίσω να πας να ακούσεις ... γενικότερα, στις τιμές που θέλεις να κινηθείς, αμαρτία είναι να αγοράσεις χωρίς να ακούσεις ...

Tα 800άρια δεν τα έχω ακούσει ... πόσο μάλλον με τον quad ... διεπίστωσα πως την άποψη μου για τον συνδυασμό της έκθεσης (quad -600άρια) μοιράσθηκαν σχεδόν όλα τα παιδιά, αλλά και εσύ ... τα 800άρια είχε ένα μέλος (Chris 1967) που δυστυχώς εδώ και λίγο καιρό δεν γράφει και ο οποίος έλεγε τα καλύτερα γι' αυτά ... το ότι είναι ακριβότερα από τα 600άρια, προσωπικά δεν μου λέει τίποτε όσον αφορά το πάντρεμα με τον quad ... κάλλιστα μπορεί να μην παίξουν καλύτερα, ενώ σε άλλο συνδυασμό να διαπρέψουν ...

Είμαι και εγώ στα πρόθυρα αγοράς νέου σετ ενισχυτή / ακουστικών, πλην αυτή την φορά θα ακούσω οπωσδήποτε πριν εκταμιεύσω ... πέρυσι είχα πάρει καινούρια τα Senns 650 (που υποτίθεται είναι καλύτερα από τα 600) με λαμπάτο otl ενισχυτή, πολύ γνωστό και συνιστώμενο από όλους τους head-fiers, πλην εγώ δεν βρήκα την νιρβάνα μου ... καλό ήταν, αλλά καμμιά σχέση πχ. με το άκουσμα των quad/600 ...

Με ποιον ενισχυτη τα συνδιασες;

Τα 650 ειναι περιεργα. Μπορει να ακουστουν χειριστα αλλα μπορουν να ακουστουν και τελεια...

Οχι ενννουσα on the air tonight του Collins...χεχεχεχε

Last edited by a moderator:
O Σπύρος μάλλον ήταν ευγενικός. Martin Logan και Heavy Metal είναι ίσως ο πιο άκυρος συνδυασμός που μπορεί κάποιος να έχει. Τραγωδία. Μακριά...

Ποιό εύκολο είναι να συμβεί το πρώτο. Το δεύτερο θα έλεγα ότι δε μπορεί να συμβεί ποτέ.

Χωρίς καλή + στοιβαρή ενίσχυση, τα 650 είναι χαμένα.

Τα 650 ειναι περιεργα. Μπορει να ακουστουν χειριστα αλλα μπορουν να ακουστουν και τελεια...

Είμαι εκτός βάσης και δεν μπορώ να συμμετάσχω στην κουβέντα. Το ανέκδοτο με τα Martin Logan δεν το ξέρει κανείς από τους παλιούς;

Ίσχυε για πιο παλιά βέβαια, τα ηχεία έχουν εξελιχθεί.

O Σπύρος μάλλον ήταν ευγενικός. Martin Logan και Heavy Metal είναι ίσως ο πιο άκυρος συνδυασμός που μπορεί κάποιος να έχει. Τραγωδία. Μακριά...

Είμαι εκτός βάσης και δεν μπορώ να συμμετάσχω στην κουβέντα. Το ανέκδοτο με τα Martin Logan δεν το ξέρει κανείς από τους παλιούς;

Ίσχυε για πιο παλιά βέβαια, τα ηχεία έχουν εξελιχθεί.

Για πες το ανέκδοτο γιατί έχω που τα άκουσα σήμερα (και τα Summit X και τα Montis μου αρεσαν πολύ - καμία σχέση με τα Quad και επισης καλύτερα απο το μικρό μοντέλο της Magnepan (το χα ακουσει με sub σε πολύ προσεγμενο συστημα))......

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ακουσα σημερα τα Grado PS1000 (από εξοδο headphones ενος CD player δυστυχως και άστρωτα) και ηταν πολύ καλά.

Επίσης άκουσα και τα Auduze 3 (τοσο με το Egoista όσο και με τον m2tech και burson) και μπορω να πω ότι μαλλον ηταν καλυτερα απ' όλα.

Ισως να μου ελειπε λίγο punch στο μπάσο αλλά ήταν τόσο γλυκά και ισορροπημένα γενικά που ηταν στην κορυφη.

Ακουσα και τα Χ και XC.

Και τα 2 μου φανηκαν ''λαμπρα'' (σε σχεση με τα 3 πάντα).

Δυστυχως ο συνδυασμός της απειρίας μου στο θεμα headphones (ακουστικη μνημη που τωρα ''χτιζεται'') δεν με βοηθά και τόσο στην καλυτερη δυνατή σύγκριση.

Ισως επισης και το γεγονος ότι είμαι ''παθων'' από ηχεία / ηχογραφήσεις που ξυρίζουν ψηλά, με κάνει να προτιμώ υπερβλικά ''γλυκα'' ακουστικά, όπως ίσως είναι τα Audeze 3

Τα 3άρια τα θεωρώ εξαιρετικά... φυσικά και ισορροπημένα...

Τα ΗΕ6 δεν τα έχω ακούσει...

Σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα κόστους τα 600 δεν πρέπει να υποτιμούνται... παρά τα χρόνια τους είναι εξαιρετικά ΙΜΟ ... (τα 650 από την άλλη ποτέ δεν μου έκατσαν αν και τα έχω ακούσει πολλές φορές)

Τα 800 σαφώς μια κατηγορία από μόνα τους αλλά μάλλον όχι αν θες μαλακό ακουστικό... βέβαια θέλει απολύτως κορυφαία συνοδά ...

Τα LCD-2 τα άκουσες; Λέω γω τωρα...

Αφού λες πιο πάνω ότι σου φάνηκαν "λαμπρά".:huh2:

Α sorry. Αυτά τα δύο εννοείς: Χ & XC.

:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν σου αρέσουν τα μπάσα, έπρεπε να ακούσεις τα LCD-2!

Εγώ θα ξαναρίξω τα Beyerdynamic στο τραπέζι για τα είδη που ακούς... :-)

Απάντηση: Re: Σύστημα ακουστικών με απαιτήσεις

Εγώ θα ξαναρίξω τα Beyerdynamic στο τραπέζι για τα είδη που ακούς... :-)

Αυτά έπαιζαν με τους M.F. στην έκθεση;
Αν ναι είναι ταμάμ,πολύ καλός ήχος,αναλυτικό χωρίς να κουράζει.

+1 για τα Beyer... το ποια τώρα και που θα τα βρεις να τα ακούσεις είναι ένα θέμα.... τα Τ1 πολύ θέλω να τα βρώ να τα ακούσω κάπου...

Λοιπον....

Ακουσα:

- Τα HE-6 (στον Σταύρο - τον οποίο ευχαριστώ και την φιλοξενία Κυριακάτικα :) )

- (ξανα) τα Grado 1000 (αυτή τη φορα με ένα Carry Λαμπάτο στην εξοδο ακουστικών)´

- Όλα τα LCD με διαφορους συνδυασμούς dac / τελικών

Ας ξεκινήσω από τα HE-6: Ηταν το πιο ''επιθετικά'' (με την καλή έννοια) απ όλα όσα δοκιμασα.

Μου θυμισαν πολύ ηλεκτροδυναμικό ηχείο (και είχα μάλιστα πρόσφατη την ακρόαση των Hansen Prince v.2).

Ηχος κρύσταλο, πολύ δυνατό και καθαρό μπάσο, γενικά μου ακούστηκε απόλυτα ισορροπημένο.

Μετά από αυτό, άκουσα το Grado, το οποίο μου θύμισε το HE-6 αλλά λίγο πιο ''ψόφιο''.

Μετά (κάθε ''μετά'' είναι 1-2 μέρες βέβαια :p), άκουσα όλα τα LCD.

Κατέληξα (άνετα) στο 3.

Όταν το (ξανα)άκουσα, θυμηθηκα γιατι ''κολλησα'' μαζί του όταν το πρωτοάκουσα πριν μια εβδομάδα: Ήχος ''μέλι'', ελαφρώς λιγότερο ''δυναμικός'' από το HE-6 (αλλά ταίριαζε γάντι στο metal που ακούω - και θελω να ''μαλακώσω'' λίγο, χωρίς να χάσω σε δυναμικά).

Ευτυχής νόμισα ότι βρήκα την λύση.

Φευ....

Το ''μελι'' των LCD οφειλόταν, σε μεγάλο βαθμό (όχι απολυτο φυσικά) στην πηγη / dac: Viva Numerico.

Ακούγοντας τα LCD μετά με άλλα dac, ''σκλήρυναν'' λιγο (συγκριτικά πάντα με πριν).

Καποια συνδυασμοι dac / τελικων, αρχισαν να πλησιάζουν το σετ lcd 3 / Numerico αλλα δεν το έφτασαν.

Μετά από όλα αυτά, πήρα τα LCD 3 και αρχισα να ψάχνομαι για dac (το Numerico παραείναι ακριβό ρε γμτ....δεν το εχω αποκλείσει βέβαια αλλά για τόσα λεφτά που κάνει, θέλω να ακούσω και άλλα πρώτα)

Τώρα, όσον αφορά τα HE-6, σκέφτομαι σοβαρα να τα τσιμπήσω (ειδικά δεδομένης της τιμής τους είναι θεωρω μεγάλη ευκαιρία - αν εξαιρέσουμε βέβαια το θεμα ενισχυτή....).

Σταυρο, δεν θυμαμαι, τα χες ακούσεις (τα δικά σου) τελικά με το Numerico; Μου φαντάζει για τον ιδανικό συνδυασμό.

ΥΓ Ο Egoista δεν μου ''είπε'' κάτι (ξερω, θα πέσετε να με φάτε τώρα αλλά τι να σας κάνω...:p)