Σύστημα ακουστικών με απαιτήσεις

Καλά τώρα έβγαλες την είδηση του αιώνα!

"Υπονοείς" ότι για τον εξαίσιο ήχο του συνδυασμού HE-6 > Numerico > Egoista, τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει το Numerico?

Δηλαδή αν η πηγή μου των 150 τώρα με ικανοποιεί, τι θα έκανε μία κορυφαία πηγή?

Κ-α-λ-ο-ρ-ί-ζ-ι-κ-α

"Υπονοείς" ότι για τον εξαίσιο ήχο του συνδυασμού HE-6 > Numerico > Egoista, τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει το Numerico?
Η μικρη εμπειρια μου και τα κουρασμένα μου αυτιά, αυτό μου λένε, ναι.

Προφανώς δεν τα άκουσες μόνο με τον Egoista (και άλλο ενισχυτή) υποθετω...

Θα σου έλεγα να πας να τα ακούσεις αλλά δε χρειάζεται. Παρήγγειλα και τα HE-6! :p (οπότε και θα το κάνω εγώ σύντομα)

Και ναι, θεωρώ, ότι η αλλαγη στο dac θα είναι μεγάλη (αν και ο ηχος σου μου φάνηκε εξαιρετικός - δεν ξέρω αν είναι δικαια η συγκριση με τα Viva...)

Ανακεφαλεωση: Τσιμπησες τα LCD-3 + HE-6, δλδ 2 απο τα καλυτερα ακουστικα της αγορας?

Αρα πας για σοβαρο ενισχυτή και σχετική πηγή. Μια χαρα σε βρίσκω, καλες ακροάσεις

Ω ρε μπραβο... μεγαλο βημα. Ευχομαι να καλυφθεις πληρως απο τη φαση. Αντε τωρα παμε για πηγη και ενισχυτη. Αληθεια, απο πηγη τι εχεις τωρα;

Τελικά έτσι θα έπρεπε να λύνονται όλα τα διλλήματα... :)
Με το καλό να παραλάβεις...

Merci :)

Σήμερα μου ήρθαν τα lcd αλλά ένα πρόβλημα υγείας δεν μου επέτρεψε να τα χαρώ καθόλου.

Για ενισχυτή έχω παραγγειλει τον m2tech Marley.

Φυσικά θα αναγκαστώ να πάρω και τον μεγάλο της hifiman για να παίξουν τα 6αρια (κατι που ίσως ακυρώνει εν μέρει τον Marley / του οποίου η φορητότητα με έκανε να τον κρατήσω)

Όσον αφορά dac έχω το wyred4sound dac 2 και θα δω πως παίζει (έχοντας πλέον σαν αναφορά το viva numerico)

Ο Μαρλευ δεν νομιζω να εχει προβλημα με τα HE-6. Εχει 4 βατ σε Α ταξη. Σημερα τον ακουγα παλι, ειναι παρα πολυ καλος για τα λεφτα του και οχι μονο.

Ο Μαρλευ δεν νομιζω να εχει προβλημα με τα HE-6. Εχει 4 βατ σε Α ταξη. Σημερα τον ακουγα παλι, ειναι παρα πολυ καλος για τα λεφτα του και οχι μονο.

Μακάρι....

Ο Σταύρος τι λέει επ αυτού;

HE-6 requires a powerful headphone amplifier to drive it. Our EF6 headphone amplifier can serve 5 watt per channel at 50 Ohm.

http://hifiman.com/Products/?pid=92

edit Τσεκαρα το Power output του Marley, ειναι 4 αλλα στα 8, αν ισχύει ο EF6 ειναι αρκετά πιο ισχυρός (θα τσεκαρω αυριο). Τα LCD-2,3,X παντως τα πήγαινε "πατητά"

Last edited:
Καλα, δεν τίθεται θέμα, ο hifiman ειναι κτήνος (και το δείχνει :p)

Το θέμα ειναι αν ο Marley τα παλεύει τα 6αρια (φοβάμαι πως οχι)

Να σας βοηθήσω.

Το αν κάτι μπορεί να οδηγήσει τα 6άρια φαίνεται προς το παρόν εύκολα από το μέγεθός του (που δυστυχώς μετράει).
:)

Και όταν λέω "οδηγήσει" δεν εννοώ να τα κάνει να παίξουν δυνατά...

Edit: κάποτε είχα δοκιμάσει να μετρήσω την απαιτούμενη ισχύ και τα ευρήματα με εξέπληξαν. Ούτε λίγο ούτε πολύ σε δύσκολα κομμάτια τα 6άρια ρούφηξαν 10 W στιγμιαία σε κορυφώσεις (στην ονομαστική εμπέδηση των ακουστικών)! Αυτό ισοδυναμεί με κορυφές 20-25 V, τάση που δεν υφίσταται καθόλου συχνά σε τυπικές υλοποιήσεις ενισχυτών ακουστικών.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εξ' άλλου υπάρχει αναρτημένο και νήμα του αγαπητού Chris1967 που φαίνεται χαρακτηριστικά οι ανάγκες οδήγησης όλων των ακουστικών, μαζί και των "θηρίων".

Τα 4 W @ 8Ω του Marley ισοδυναμούν με 0.5 W @ 64 Ω (πραγματική εμπέδηση "θηρίων").

Αχμμ... :)

Σύριε, να αναμένεις τυπική συμπεριφορά "ελαφρά αναιμικής" αναπαραγωγής.

Κάτι παρόμοιο με την οδήγηση των 6αριών από τον Auralic Taurus στο fest.

Last edited:
Π.χ. ο δικός μου "οδηγητής" μπορεί να δώσει μέχρι 5 W στα 6άρια (-3 dB από το απόλυτο optimum).

Μόνο μικρό δεν τον λες... :flipout:

Attachments

• DSC_0834.jpg
    DSC_0834.jpg
    130.7 KB · Views: 243