Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εχουν αυξήσει ήδη τις τιμες οι Κινέζοι μην ανησυχείς..
Είχα κι εγώ πράγματα στο καλάθι εδώ και μέρες, και χτες τα παρήγγειλα με αρκετά αυξημένες τιμές

• Like
Reactions: newbie
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί.
Πχ έπαιρνα τα παρακάτω δισκάκια περίπου 4,5€ και σήμερα έχουν 9€ !!!!

Παραγγελία της προηγούμενης εβδομάδας (20/06)
x3.jpg

Σημερινές τιμές:
Πόντα -> από 2,14 στα 6,46
Δίσκος -> από 3,92 στα 8,99

Παραγγελία Μαρτίου
x4.jpg

Σήμερα:
Χάρακας 400mm -> από 1,95 στα 7,94
Ξύστρα πλαστική->από 1,24 στα 5,66
Κολαούζος Μ2.5 -> από 1,77 στα 6,56

Παρόμοια η εικόνα και στο temu με λίγο μικρότερες αυξήσεις σε ΚΑΘΕ κομμάτι, κοντά στα 3-4 ευρώ. Σιγά που θα κάτσουν να σκάσουν και να υπολογίζουν ανά τελωνειακή κατηγορία ΕΕ.

Βασικά, ξεχνάμε τελείως όλα τα χρήσιμα ψιλολοΐδια που αγοράζαμε, μέχρι την επόμενη κίνηση που θα είναι κάποιο ευρωπαϊκό παράρτημα temu/aliexpress ή κάποιο νέο κινεζομάγαζο με έδρα στην ευρώπη. Για είδη που πριν έκαναν 20-30 ευρώ και πάνω, η αύξηση στην τιμή ακόμα παλεύεται.

Attachments

• x3.jpg
    x3.jpg
    129.5 KB · Views: 6
Σε αυτή την πολιτική πωλήσεων, marketing κτλ ή κάτι δεν παει καλά ή κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς.

Κάποιες σκέψεις με βάση το παραπάνω παράδειγμα των δίσκων:
Έστω ότι η προηγούμενη τιμή είναι 4€. Με την επιβολή των 3€ θα έπρεπε να παει στα 7 για 1 τεμ και αφού τα 3€ αφορούν εφάπαξ επιβολή στα ομοειδή προϊόντα, για παραγγελία περισσοτέρων του ενός η τιμή θα έπρεπε να είναι 4€ x τεμ +3€.
Δηλαδή αν ήθελα να αγοράσω 3 τεμ, θα έπρεπε να πληρώσω 3x4€=12€ +3€ =15€

Σήμερα θα πλήρωνα 22€ και αυτό γιατί σε ποσότητες μεγαλύτερες του ενός η τιμή κατεβαίνει στα 7,37 από τα 9. Αντί λοιπόν ο πωλητής να προσπαθήσει να κρατήσει την προηγούμενη τιμή, προχωράει σε αύξηση που πλησιάζει τον διπλασιασμό. Με ποιά λογική;

1782504874628.png

Ελπίζω να πρόκειται για λάθος προσέγγιση η οποία θα διορθωθεί και όχι σε αισχροκέρδεια. Υπάρχει και η συνωμοσιολογία βέβαια, αλλά δεν θα ήθελα να ασχοληθώ.

Ελπίζω να πρόκειται για λάθος προσέγγιση η οποία θα διορθωθεί και όχι σε αισχροκέρδεια. Υπάρχει και η συνωμοσιολογία βέβαια, αλλά δεν θα ήθελα να ασχοληθώ.
Εγώ, με το φτωχό μου μυαλό βλέπω δύο σενάρια:
-Είτε θέλουν κάποιο χρόνο να προσαρμόσουν τα συστήματά τους (δύσκολο, αφού το ήξεραν εδώ και ένα χρόνο).
-Είτε δεν ασχολούνται και σου λένε πάρε μια αύξηση 3-4ευρώ ανά κομμάτι και βλέπουμε.

Το 2ο σενάριο μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό δεδομένου ότι
-ο νέος νόμος είναι ΓΤΠΚ : τα taric codes είναι πολύ αναλυτικά, οπότε ποιος θα κάτσει στην Κίνα να ταξινομεί τα προϊόντα σε ομάδες που η ΕΕ θεωρεί ομοειδή είδη και να προσθαφαιρεί 3ευρα...πιο τίμιο θα ήταν μια επιβάρυνση 3 (ή και 13) ευρώ ανά πακέτο.
-θα μπορούσαν εύκολα να αφαιρούν 3€ από το 2ο ίδιο κομμάτι και πάνω - δεν το έκαναν.
-από τον θάνατο του μικροπακέτου δεν πλήττεται μόνο η Κίνα. Τα ΜΜΕ μιλάνε για 4,7δισ πακέτα το 2024 και 5,9δισ το 2025...δισεκατομμύρια. Υπολογίστε πόσα θα χάσουν μεταφορικές, courier, αεροδρόμια και πόσο ΦΠΑ λιγότερο θα εισπραχθεί στην ΕΕ. Οπότε, να δούμε ποιος θα πονέσει περισσότερο.

• Like
Reactions: enduras1
Μήπως όμως ακόμα και με αυτές τις αυξήσεις είναι πάλι φθηνότερα από το να τα αγοράζει κάποιος από την χώρα του; Δεν ξέρω, ρωτάω.
Έχετε κάνει συγκρίσεις στα πραγματάκια που αγοράζετε;

Δεν θα λείψουν τα προϊόντα, απλά θα είναι πιο δύσκολο να τα βρεις. Θα ενισχυθούν εξειδικευμένα eshop μέσα στην Ευρώπη.

• Like
Reactions: enduras1
Mακαρι να βρεθουν καποια eshops στην Ελλαδα η και στην Ευρωπη που θα θελησουν να περιορισουν το ποσοστο κερδους τους στο 100%, η λιγοτερο, οποτε θα εχουμε συγκρισιμες τιμες με το Τεμου (πριν τα τελη). Εχω την εντυπωση οτι μονο το Jumbo κραταει τα ποσοστα κερδους του σε λογικα επιπεδα, σε αρκετα προιοντα.

Το προβλημα με τους υπαρχοντες εμπορους/εισαγωγεις ειναι οτι αισχροκερδουν ασυστολα -με τεραστια ποσοστα κερδους στα φτηνα προιοντα- και πιστευω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μειωσουν τις υπαρχουσες τιμες τους. Αντιθετως μαλιστα, ενδεχεται να τις αυξησουν περαιτερω μετα και τα νεα τελη στους κινεζους.

Μήπως όμως ακόμα και με αυτές τις αυξήσεις είναι πάλι φθηνότερα από το να τα αγοράζει κάποιος από την χώρα του; Δεν ξέρω, ρωτάω.
Έχετε κάνει συγκρίσεις στα πραγματάκια που αγοράζετε;
Πλέον ελάχιστα φθηνότερα. Αγόραζα μικρές οθόνες Oled από Κινα κάτω από 2€ . Τώρα έχουν 5-6€ με μόνο 1€ διαφορα από Ελλάδα.