Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Re: Συγκριτικό Hi-tec Οκτωβρίου 2007 (40'-42' inch), BW AV,RF, Chroma

okz, τελικά Τι είναι το BW AV και BW RF (γραμμές) στο PAL - Composite και τι είναι το Chroma AV;

Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά υποθέτω πως τα BW AV/RF είναι εύρος γραμμής (bandwidth) ανάλογα με το είδος του εισερχόμενου σήματος. Για το chroma av δεν έχω ιδέα αλλά αν γράψεις τι μονάδα χρησιμοποιεί μπορούμε να κάνουμε καμιά υπόθεση ακόμα.

Re: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Θα συμφωνήσω με τον nilo στα βασικά σημεία. Κακώς μεν αλλά τα περιοδικά του χώρου είναι αναγκασμένα να κρατάνε κάποιες ισορροπίες.

Αν το συγκεκριμένο test έγινε με τις out of the box ρυθμίσεις δεν έχει καμία αξία. Δεν νομίζω όμως να άφησαν όλες τις τηλεοράσεις στο dynamic που είναι για τα μαγαζιά. Αν το έκαναν όμως το test είναι για τα σκουπίδια.

Το πιο πιθανό είναι να τις έβαλαν σε κάποιο default mode του στυλ cinema/movie και να μέτρησαν χωρίς καλιμπράρισμα. Αυτό μπορεί να μην αναδεικνύει πλήρως τις δυνατότητες κάθε τηλεόρασης, αλλά δεν είναι για τα σκουπίδια σαν μέτρηση. Αντίθετα ενδιαφέρει πολλούς που δεν έχουν σκοπό να καλιμπράρουν την τηλεόρασή τους. Τον περισσότερο κόσμο δηλαδή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Προφανως δεν ξερουν να καλιμπραρουν τηλεορασεις. Ετσι γινομαι και εγω δοκιμαστης.

Εδώ θα πάρω το μέρος του Hitech (παρότι το βρίζω συχνα) και θα πω ότι δεν τίθεται θέμα αν ξέρουν ή όχι να καλιμπράρουν τηλεοράσεις. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να τις καλιμπράρουν. Πρέπει να τις κρίνουν όπως παίζουν out of the box.
Οι τηλεοράσεις ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι καλιμπραρισμένες από το εργοστάσιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των αγοραστών δεν ξέρει και δεν είναι υποχρεωμένη να ξέρει να καλιμπράρει μία τηλεόραση. Αυτό είναι δουλειά του εργοστασίου. Αν δεν την κάνει σωστά το εργοστάσιο καλώς να πατώσει σε ένα τεστ το προϊόν.
Για σκεφτείτε να αγοράζατε αυτοκίνητο καινούργιο και να έπρεπε να το πάτε εσείς να ρυθμίσετε τον κινητήρα για να είναι τα καυσαέρια εντός προδιαγραφών, να έπρεπε να το πάτε για ευθυγράμιση για να πηγαίνει ευθεία, να έπρεπε να ρυθμίσετε εσείς τις δέσμες των φώτων για να μην φωτίζουν τον ουρανό, να έπρεπε να ρυθμίσετε εσείς τα φρένα για να σταματάει σε ευθεία κλπ. Θα λέγατε ποτέ ότι αυτό είναι ένα καλό αυτοκίνητο, έστω και αν έγινε άψογο ύστερα από όλες αυτές τις ρυθμίσεις που τού κάνατε;
Ενώ έπρεπε να τις έχει κάνει το εργοστάσιο....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Εδώ θα πάρω το μέρος του Hitech (παρότι το βρίζω συχνα) και θα πω ότι δεν τίθεται θέμα αν ξέρουν ή όχι να καλιμπράρουν τηλεοράσεις. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να τις καλιμπράρουν. Πρέπει να τις κρίνουν όπως παίζουν out of the box.
Οι τηλεοράσεις ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι καλιμπραρισμένες από το εργοστάσιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των αγοραστών δεν ξέρει και δεν είναι υποχρεωμένη να ξέρει να καλιμπράρει μία τηλεόραση. Αυτό είναι δουλειά του εργοστασίου. Αν δεν την κάνει σωστά το εργοστάσιο καλώς να πατώσει σε ένα τεστ το προϊόν.

εδω θα συμφωνησω μαζι σου αλλα σαν δοκιμαστης τηλεορασεων που θελεις να πληροφορησεις την πελατεια σου,νομιζω οτι μια ρυθμιση του τυπου π.χ απο τα 50hz στα 100hz ,δεν ειναι και τοσο δυσκολο

…να ξεχωρίσουμε ένα δυο πράγματα… προσωπικά παντα…δεν θεωρώ αξιόπιστο περιοδικό τo Hi-Tech, το ποιο κοντινό που φτάνει είναι πολυτελή διαφημιστική φυλλάδα κάτι σαν το περιοδικό που μοιράζει δωρεάν το Πλαίσιο αλλά με λίγα λογάκια παραπάνω για το τι κάνουν οι συσκευές… ΟΚ αυτό το αρνητικό…

…από την άλλη υπάρχει αρκετός κόσμος όμως που αυτό χρειάζεται μονο… συνεπώς αγορά για το Hi-Tech υπάρχει απλά δεν νομίζω ότι κινούμαστε στο ίδιο target group… άλλο οι θαμώνες του avclub.gr άλλο οι μόνιμοι αναγνώστες HiTech… το πιο πιθανό κάποιος που διαβάζει αρκετό χρόνο το avclub.gr σταματά να ασχολείται με το περιοδικό ;) συνεπώς ωραίο, όμορφο, in…γενικώς a nice coffee-table magazine που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικανοί… τουλάχιστον με διασκεδάζει όποτε το πετυχαινω στο κουρέα μου ;) βέβαια μετά την εκτόξευση της τιμής βλέπω να το κόψει και αυτός…;)

…τώρα περί ρυθμίσεων και τεστ…εδώ έχουμε θέμα και νομίζω ότι μπορεί να ένα thread μόνο του… υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα που μπορούν να μας αναλύσουν πως , που, ποτέ από ποιον και γιατί γίνεται μια ρύθμιση…μια πρώτη ιδέα είναι ότι ναι ο κατασκευαστής είναι υπεύθυνος να ρύθμιση την συσκευή αλλά ο χώρος μας η ο χώρος που κάποιος θα κρίνει την TV η το Προβολέα είναι ο ίδιος με του κατασκευαστή ????

Απάντηση: Re: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Όπως αναφέρθηκε πριν γιατί δεν τους στέλνεις ένα e-mail να δούμε τι θα σου απαντήσουν.

Εγώ πάντως είμαι εδώ για όποιες διευκρινήσεις θέλετε(σαν τον άνθρωπο που εκανε τις μετρήσεις αλλά όχι σαν εκπρόσωπος του περιοδικού ΗΧΟΣ).

Last edited:

Για παράδειγμα στον "ΗΧΟ" αναφέρεται με διθυράμβους για την F86 και το μαύρο της που είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε LCD. Στον πίνακα μετρήσεων έχει την τιμή 0.10nits. Στο τεστ που είχαν κάνει στην πιο παλιά M86 έγραφε πως κατεβαίνει στο μαύρο στα 0.04-0.05 nits με "χαλαρες" ρυθμίσεις. Ανεξάρτητα με το αν το θεωρούμε αξιόπιστο περιοδικό ή όχι, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα μόνο από αυτό.

Δεν μπορώ να σου δώσω μια απαντηση στον προβληματισμό σου μια και την Μ86 δεν την δοκίμασα-μέτρησα εγώ.

Για το ΒW AV και ΒW RF (γραμμές) λέει το τεστ. Δεν ξέρω αν αυτό ειναι μονάδα αλλά ενδεικτικά αποτελέσματα είναι [429,0 x 421,2] , [351,0 x78,0] , [429,0 x 390,0]

To Chroma AV μετριέται σε ΜΗz [1,5], [4,5], [1,1] κτλ

Μπορεί ο συνφορουμίτης Μανώλης Καστρούνης σαν ειδικός που είναι να μας πει πως υπολογίζεται ο Λόγος Αντίθεσης μιας οθόνης;

Re: Απάντηση: Re: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Δεν μπορώ να σου δώσω μια απαντηση στον προβληματισμό σου μια και την Μ86 δεν την δοκίμασα-μέτρησα εγώ.

Δεν ψάχνω απάντηση Μανώλη, ούτε καν με προβλημάτισε αυτό που ανέφερα. Απλά το ανέφερα σαν παράδειγμα για το ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από ένα μεμονωμένο γεγονός για την αξιοπιστία οποιουδήποτε περιοδικού. Ειδικά όταν μιλάμε για μετρήσεις τις οποίες επηρεάζουν πολλοί παράγοντες.

Αλλά αφού σε βρήκαμε εύκαιρο .... θα παίζει καμιά LX στο επόμενο ? :D

Μπορεί ο συνφορουμίτης Μανώλης Καστρούνης σαν ειδικός που είναι να μας πει πως υπολογίζεται ο Λόγος Αντίθεσης μιας οθόνης;

Στάθμη λευκού δια στάθμη μαύρου, όπως ανέφερες σε προηγούμενο ποστ.

Δεν ψάχνω απάντηση Μανώλη, ούτε καν με προβλημάτισε αυτό που ανέφερα. Απλά το ανέφερα σαν παράδειγμα για το ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από ένα μεμονωμένο γεγονός για την αξιοπιστία οποιουδήποτε περιοδικού. Ειδικά όταν μιλάμε για μετρήσεις τις οποίες επηρεάζουν πολλοί παράγοντες.

Αλλά αφού σε βρήκαμε εύκαιρο .... θα παίζει καμιά LX στο επόμενο ? :D

και θελω να το ακουω ....να το ακουω .....κτλ το καταλαβαινω αλλα και να το διαβαζω κιολας δεν βγηκε ακομα αυτο το τραγουδι -bye-

Last edited:

CONTRAST RATIO=Πηλίκο φωτεινότητας δια της στάθμης του μαύρου.

Και εδώ έρχονται τα ερωτήματα. 1)Ποια φωτεινότητα σε ποιο mode(dynamic , user, cool, warm)
2) με ρυθμισμένη την θερμοκρασία λευκού ή σε mode cool?
3) Με ρυθμισμένο το contast ή στο max?
4)Με ενεργοποιημένη την δυναμική αντίθεση ή όχι?
5)Με full field pattern ή 25% ή 1%. ?

Για το ΒW AV και ΒW RF (γραμμές) λέει το τεστ. Δεν ξέρω αν αυτό ειναι μονάδα αλλά ενδεικτικά αποτελέσματα είναι [429,0 x 421,2] , [351,0 x78,0] , [429,0 x 390,0]

To Chroma AV μετριέται σε ΜΗz [1,5], [4,5], [1,1] κτλ

Είπαμε να το αναλύσουμε αλλά όχι και έτσι :D

Δεν έχω ιδέα ειλικρινά.

CONTRAST RATIO=Πηλίκο φωτεινότητας δια της στάθμης του μαύρου.

Και εδώ έρχονται τα ερωτήματα. 1)Ποια φωτεινότητα σε ποιο mode(dynamic , user, cool, warm)
2) με ρυθμισμένη την θερμοκρασία λευκού ή σε mode cool?
3) Με ρυθμισμένο το contast ή στο max?
4)Με ενεργοποιημένη την δυναμική αντίθεση ή όχι?
5)Με full field pattern ή 25% ή 1%. ?

Επρεπε κανονικα σε μια σελιδα να εξηγουν τον ακριβη τροπο των μετρησεων. Τωρα μας εχουν στο σκοταδι και μας σερβιρουν οτι θελουν.

Επισης οταν το HDTVtest χρειαζεται μια εβδομαδα για να δοκιμασει ΜΙΑ τηλεοραση μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δοκιμασαν αυτοι τοσες σε ενα τευχος?
Εκτος και αν δοκιμη θεωρουν "παμε στο Μedia Markt ενα μεσημερι και τις βλεπουμε (και μετραμε) ολες μαζι". Τοτε παω πασο.

Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Γιάννη δυστυχώς ο κάθε αρθρογράφος δεν έχει τόσο χρόνο μια και έχουμε το θέμα του "ποιος θα τυπώσει πρώτος". Σε μια αγορά μικρή όσο η Ελληνική θα αγόραζες ενα περιοδικό δυο μήνες μετά την πρώτη δημοσιευση από άλλο περιοδικό τεστ τηλεόρασης αν και θα ήξερες ότι είναι ποιο "αξιόπιστο"?

Δεύτερο και ποιο σημαντικό είναι ο χρόνος παραμονής της κάθε συσκευής στο περιοδικό από την εδω αντιπροσωπεία.
Υπάρχουν και περιπτώσεις περιοδικών που δεν δίδουν πίσω τα προιόντα υπό δοκιμή εαν δεν τυπωθεί το επόμενο τεύχος.

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Hi-tec Οκτωβρίου 2007 (40'-42' inch), BW AV,RF, Chroma

Είπαμε να το αναλύσουμε αλλά όχι και έτσι :D

Δεν έχω ιδέα ειλικρινά.

Καηκε :devil-smiley-029: ο Γιωργος με τις τιμες! -bye-

Re: Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Γιάννη δυστυχώς ο κάθε αρθρογράφος δεν έχει τόσο χρόνο μια και έχουμε το θέμα του "ποιος θα τυπώσει πρώτος". Σε μια αγορά μικρή όσο η Ελληνική θα αγόραζες ενα περιοδικό δυο μήνες μετά την πρώτη δημοσιευση από άλλο περιοδικό τεστ τηλεόρασης αν και θα ήξερες ότι είναι ποιο "αξιόπιστο"?

Δεύτερο και ποιο σημαντικό είναι ο χρόνος παραμονής της κάθε συσκευής στο περιοδικό από την εδω αντιπροσωπεία.
Υπάρχουν και περιπτώσεις περιοδικών που δεν δίδουν πίσω τα προιόντα υπό δοκιμή εαν δεν τυπωθεί το επόμενο τεύχος.

Εγώ τους έχω "κόψει" και έχω βρει την υγειά μου με το "What Hi Fi" αλλά το ερώτημα παραμένει...
Τότε πως πρόλαβαν να δοκιμάσουν τέτοιο αριθμό κομματιών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα? όχι μόνο αυτοί αλλά και εσείς το ίδιο στον ΗΧΟ, εάν κάνετε τέτοιου είδους συγκριτικά. Αλλά κρίνοντας από τα παραπάνω, απ'οτι φαίνεται στο βωμό του ανταγωνισμού....ας πάει και το παλιάμπελο, μετά γινόμαστε κακοί!!

BW AV: Πόσες γραμμές (ανάλυση) μπορεί να δείξει από διάφορες πηγές. Το μέγιστο είναι 430 γραμμές.
BW RF: Πόσες γραμμές (ανάλυση) μπορεί να δείξει από τηλεοπτικό σήμα
Αντίστοιχα και για το chroma: Το έυρος χρωμάτων που μπορεί να απεικονίσει το εκάστοτε πάνελ. Μέγιστη ένδειξη 1,5ΜΗz.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Εγώ τους έχω "κόψει" και έχω βρει την υγειά μου με το "What Hi Fi" αλλά το ερώτημα παραμένει...
Τότε πως πρόλαβαν να δοκιμάσουν τέτοιο αριθμό κομματιών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα? όχι μόνο αυτοί αλλά και εσείς το ίδιο στον ΗΧΟ, εάν κάνετε τέτοιου είδους συγκριτικά. Αλλά κρίνοντας από τα παραπάνω, απ'οτι φαίνεται στο βωμό του ανταγωνισμού....ας πάει και το παλιάμπελο, μετά γινόμαστε κακοί!!

Θα μιλήσω πάλι για τον ευατό μου. Για να μετρήσω τις επτά τηλεοράσεις του τελευταιου τεύχους και να τεστάρω τις 3 από αυτες (Philips 9732,9632 & Sharp) χρειάστηκα πάνω από 18 ώρες ρυθμίσεων , πειραματισμών με πηγες απλά dvd ´πως το 989 της Pioneer και Blue ray & HDVD απο τις Pioneer Sony Toshiba, Lg.