Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Εχει καταφέρει κάποιος συνάδελφος νά κόψει μελαμίνη μέ άριστα αποτελέσματα (μηδέν δηλαδή ξεφλούδισμα) καί άν ναί μέ τί δίσκο ?

Έχω κόψει μελαμίνη στο φαλτσοπρίονο με δίσκο bosch expert for wood 48άρη (μπλε) χωρίς εμφανές ξέφτυσμα.
Ένα ακόμα κόλπο για κόψιμο χωρίς ξέφτυσμα είναι η τοποθέτηση ενός ακόμα ξύλου στην κάτω μεριά (π.χ. λεπτό κόντρα πλακέ).

Ένας φίλος επαγγελματίας την μελαμίνη την κόβει σε γωνιάστρα χωρίς πρόκοψη (αν και έχει η γωνιάστρα αυτό το έξτρα) χωρίς ξέφτυσμα!

Εχει καταφέρει κάποιος συνάδελφος νά κόψει μελαμίνη μέ άριστα αποτελέσματα (μηδέν δηλαδή ξεφλούδισμα) καί άν ναί μέ τί δίσκο ?

Αυριο θα κοψω ενα δειγμα με τον bosch μπλε που εχω βαλει στο παγκοπριονο. Ειναι με 80 δοντια.

Δημήτρη,σήμερα έτυχε να κόψω μελαμίνη με το μικρό διαολάκι της skil,έχω να πω τα καλύτερα.Το έχω καιρό,αλλά δεν αξιώθηκα ακόμα να το παρουσιάσω όπως του αξίζει.Κοπή για όσκαρ λέμε,με το δίσκο που φοράει φυσικά.Έρχεται με άλλον έναν ίδιο,και με έναν για πλακίδια.Ένα θα σας πω,γ@μεί!

Attachments

• 25076154_9316.jpg
    25076154_9316.jpg
    13.4 KB · Views: 278
Ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις συνάδελφοι.
Νίκο Πετειναράκη κόβει άριστα μέ μηδέν ξεφλούδισμα ?
Γιάννη jks αναμένω τό τέστ.

Ερώτηση γιά τόν Νικόλα diabolic και Γιάννη jks οι μπλέ δίσκοι τής Bosch τι διαφορά έχουν,από τούς κοινούς ?

Ερώτηση γιά τόν Νικόλα diabolic και Γιάννη jks οι μπλέ δίσκοι τής Bosch τι διαφορά έχουν,από τούς κοινούς ?

1) Είναι Ιταλικοί (πιθανόν freud)
2) Έχουν αντιολισθητική επίστρωση (μπλε)
3) Υποτίθεται ότι έχουν περισσότερη αντοχή λόγω του καλύτερου υλικού

Δημήτρη,σήμερα έτυχε να κόψω μελαμίνη με το μικρό διαολάκι της skil,έχω να πω τα καλύτερα.Το έχω καιρό,αλλά δεν αξιώθηκα ακόμα να το παρουσιάσω όπως του αξίζει.Κοπή για όσκαρ λέμε,με το δίσκο που φοράει φυσικά.Έρχεται με άλλον έναν ίδιο,και με έναν για πλακίδια.Ένα θα σας πω,γ@μεί!
Αυτο ειναι βυθιζομενο με ελατηριο οπως το αντιστοιχο του lidl; Απο το τελευταιο ειχα κακη εμπειρια, δεν εκοβε ισια ουτε με οδηγο, πρεπει ο δισκος του να μην ηταν σε παραλληλια με τις πλευρες του πελματος. Επιπλεον δεν μου εκατσε καθολου καλα οσον αφορα την εργονομια του με το πιο ογκωδες και βαρυ τμημα του εργαλειου να ανεβοκατεβαινει και με το πιο μικρο και οχι στιβαρο να παταει στο ξυλο. Το θεωρω λαθος σχεδιαση γενικως. Το skil δεν εχει τετοια θεματα;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

DSC_0903.jpg

DSC_0902.jpg

Απο την δοκιμη βλεπω οτι στο παγκοπριονο η πανω πλευρα ξεφτιζει και οχι η κατω οπως θα αναμενοταν. Αυτο μαλλον οφειλεται στο χτυπημα που κανει το δοντι στη μελαμινη που σπαζει σαν τσοφλι αυγου. Αυτο νομιζω οτι θα διορθωθει σε μεγαλο ποσοστο με χαρτοταινια στην γραμμη κοπης.

Η κοπη με το δισκπριονο GKS (δισκος οχι bosch 40 δοντια 6+ ετων που εχει κοψει αρκετα) εχει γινει πιο παλια αλλα νομιζω οτι εχω σημαδεψει σωστα, και το πανω μερος (εκει που παταει η πλακα) ειναι που ξεφτιζει ενω το κατω ειναι 99% τελειο.

Περί κοπών μελαμίνης....

Ένα βιντεάκι που είχα δει παλαιότερα, προτείνει να κάνει μια, κατ ουσίαν, εγκοπή από την μια μεριά και μετά γύρισμα ανάποδα και κοπεί ξανά με τον δίσκο ίσα ίσα σχεδόν όσο είναι το πάχος της μελαμίνης.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απο την δοκιμη βλεπω οτι στο παγκοπριονο η πανω πλευρα ξεφτιζει και οχι η κατω οπως θα αναμενοταν. Αυτο μαλλον οφειλεται στο χτυπημα που κανει το δοντι στη μελαμινη που σπαζει σαν τσοφλι αυγου. Αυτο νομιζω οτι θα διορθωθει σε μεγαλο ποσοστο με χαρτοταινια στην γραμμη κοπης.

Η κοπη με το δισκπριονο GKS (δισκος οχι bosch 40 δοντια 6+ ετων που εχει κοψει αρκετα) εχει γινει πιο παλια αλλα νομιζω οτι εχω σημαδεψει σωστα, και το πανω μερος (εκει που παταει η πλακα) ειναι που ξεφτιζει ενω το κατω ειναι 99% τελειο.

Ευχαριστώ Γιάννη
Και εμένα τά ίδια από τήν κάτω μεριά είναι άψογη η κοπή,από τήν επάνω πλευρά μέ τά 40 δόντια σέ δίσκο 130 mm διάμετρο είναι καλύτερο τό αποτέλεσμα.

Περί κοπών μελαμίνης....

Ένα βιντεάκι που είχα δει παλαιότερα, προτείνει να κάνει μια, κατ ουσίαν, εγκοπή από την μια μεριά και μετά γύρισμα ανάποδα και κοπεί ξανά με τον δίσκο ίσα ίσα σχεδόν όσο είναι το πάχος της μελαμίνης.

ναι αλλα στο δευτερο μισο κανει ενα ρηχο κοψιμο αλλα δεν αλλαζει πλευρα. Λες και εχει να ακνει με το υψος του δισκου

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σήμερα έκανα μια δοκιμή με το δισκοπριονο , αλλά δεν πρόλαβα να κόψω μερικά φάλτσα σε 45 μοίρες.

Attachments

• 20170617_201858.jpg
    20170617_201858.jpg
    50.9 KB · Views: 490
  • 20170613_163528.jpg
    20170613_163528.jpg
    81.5 KB · Views: 492
  • 20170622_211703_HDR.jpg
    20170622_211703_HDR.jpg
    94.4 KB · Views: 491
  • 20170622_212759.jpg
    20170622_212759.jpg
    92.1 KB · Views: 490
  • 20170622_211736.jpg
    20170622_211736.jpg
    57.9 KB · Views: 492
  • 20170622_211822_HDR.jpg
    20170622_211822_HDR.jpg
    77.6 KB · Views: 490
  • 20170617_202104.jpg
    20170617_202104.jpg
    64.6 KB · Views: 486
  • 20170622_213043.jpg
    20170622_213043.jpg
    83.1 KB · Views: 487
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σήμερα έκανα μια δοκιμή με το δισκοπριονο , αλλά δεν πρόλαβα να κόψω μερικά φάλτσα σε 45 μοίρες.
Πώς το είδες;

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Πώς το είδες;

Πολύ καλό μπορώ να πω για πρώτη φορά που δοκίμασα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Πολύ καλό μπορώ να πω για πρώτη φορά που δοκίμασα.
Δοκίμασες και φαλτσοκοπες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες

Δοκίμασες και φαλτσοκοπες;

Όχι ακόμα θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ι

Όχι ακόμα θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
Ok

Πηρα ενα ισιο κοπτικο 16mm /8mm για το ρουτερ να το χρησιμοποιω στο router planner jig.
Σε σχεση με το προηγουμενο της parkside, καμια σχεση. Κοβει στο διπλασιο βαθος (4-5mm) αβιαστα και σε περισσοτερο φαρδος.
Θα μου πειτε λογικο ειναι, διπλη τιμη απ’ολο το σετ του lidl κοστιζει.
Οποτε για εργαλεια, ισως απο lidl, για αξεσουαρ κοπης/τρυπηματος κλπ μονο επωνυμες λυσεις!

Ακόμα κι αυτά όμως, τα καλής ποιότητας, θέλουν συντήρηση.
Κάποια στιγμή θα στομώσουν κι αυτά, ανάλογα βέβαια με τα υλικά και τις θερμοκρασίες που δουλεύουμε.
Τα λέω αυτά γιατί κι εγώ, κακώς βέβαια, σπάνια ασχολούμαι με το τρόχισμα των εργαλειλων μου, θα πρέπει βα φτάσουν στο "αμήν" για να το αποφασίσω.
Βέβαια το σωστό τρόχισμα δεν είναι και τόσο απλό.