Να γράψω τις εντυπώσεις μου όπως υποσχέθηκα, από αυτόν τον δίσκο της Freud με μεγάλη γωνία δοντιού (hi-ATB) που αγόρασα . Σε διάσταση 250x3.2x30 που έχετε οι περισσότεροι, με 80 δόντια, βγαίνει από την Ελλάδα
στα 86€
Αν και - όπως είπε ο Δημήτρης - προορίζεται περισσότερο για καλές κοπές σε μελαμίνες και καπλαμάδες, υποθέσαμε πως θα δουλεύει γενικά καλά και για το "ξύρισμα" που ήθελα.
Σε ό,τι αφορά τις κοπές, οι επιδόσεις του ήταν εντυπωσιακές.
Έκοψε φιλέτο με πάχος μόλις μισό χιλιοστό, σε τάβλα οξιάς 4+ εκατοστών χωρίς το παραμικρό λάθος και χωρίς το παραμικρό κάψιμο!

Στα μείον:
- Η αργή ταχύτητα κοπής (και η αρκετή δύναμη που ήθελε στο σπρώξιμο).
- Το πολύ περισσότερο πριονίδι που σηκώνει (σε σύγκριση με αυτόν που είχα της Freud (30 δόντια, ATB 15°). Τόσο πριονίδι που νόμιζα πως χάλασε η σκούπα. Περίεργο.
Το άλλο πρόβλημα που είχα, δυστυχώς δεν λύθηκε και σίγουρα δεν είναι θέμα δίσκου, αλλά παγκοπρίονου.

Δηλαδή, σε κοπή τάβλας οξιάς 4+ εκατοστών, μήκους 130 εκατοστών, στο κέντρο της τάβλας, κάνει μια μικρή ανάποδη κοιλιά. Μιλάμε για λιγότερο από ένα χιλιοστό, αλλά όταν θέλεις να ενώσεις τις τάβλες τη μια δίπλα στην άλλη, είναι πρόβλημα.
Όπως και αν δοκίμασα, σχεδόν πάντα έκανε αυτό το πρόβλημα, λίγο ή περισσότερο.
Νομίζω δεν φταίω εγώ, ούτε ο δίσκος.
Μάλλον, το DeWalt δεν είναι για τόσο χοντρές δουλειές. Η τάβλα ζύγιζε 10 κιλά εδώ που τα λέμε.
Εντάξει, θα στοκάρω λίγο, δεν πειράζει.
Γενικά όμως ο δίσκος, προτείνεται
Τέλος, να βάλω εδώ να υπάρχει για όποιον ενδιαφέρεται και τον επίσης πολύ καλό δίσκο για κάθετες στα νερά κοπές που είχε προτείνει ο Δημήτρης, της
Freud με 80 δόντια (ATB 15°)