The incredible Sony MH1 /MH1c!

Υπενθύμιση: η σωστή εφαρμογή του ακουστικού στον ακουστικό πόρο κάνει ΟΛΗ τη διαφορά.
Πολύ έξω από το αυτί (ή με λάθος σφουγγαράκια) και δεν θα ακούτε χαμηλές, ακόμα και αν τα συνδέσετε απ'ευθείας σε KRELL τελικό!
Το ακουστικό είναι απόλυτα ισορροπημένο συχνοτικά με κάποια έμφαση στις χαμηλές η οποία ρυθμίζεται με το στρώσιμο αλλά και με DIY παρεμβάσεις. Ο ήχος τους διαφέρει αισθητά από αυτόν των HD650 π.χ. Τα MH1 έχουν έναν διαφορετικό, πιο φωτεινό (και λιγότερο mellow) χαρακτήρα, ο οποίος όμως είναι ιδιαίτερα απολαυστικός σε όλα τα είδη μουσικής.

Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Στραβομάρα. Το έψαχνα στην εξωτερική μεριά.
Ευχαριστώ.

Και γω στην αρχη το ψαχνα και δε το'βρισκα :-)

Βασικα χθες το βραδυ παρατηρησα οτι δεν ειχα βαλει τα μικροτερα τιπς που νομιζα,και τα εβαλα.Ηταν λιγο πιο βολικα ετσι.
Με τα πιο μικρα τιπς δεν ηταν μπασατα,ηταν οκ,καπως πιο ουδετερα προς λεπτοηχα προς μεσοχαμηλα και χαμηλα,αλλα θα ελεγα οτι εχουν ωραια διαφανεια.
Προσωπικα θελω λιγο καιρο για να δω πως θα τα βρω σε βαθος χρονου,αλλα παντως εχουν καλο,μουσικο και διαφανο ηχο.Παιζουν τωρα αυτα τα θεματακια της τοποθετησης στο αυτι και της ανεσης,αλλα ολα τα ακουστικα εχουν τα χουγια τους,αυτο εχω διαπιστωσει με την ενασχοληση μου τοσο καιρο.

Παντως σε καποια φαση χθες με τα μικροτερα σφουγγαρακια,δε ξερω γιατι,μου θυμισαν λιγο τα k550 της AKG,στις διαφανες και μουσικες γενικα μεσαιες,στο πιο ουδετερο και χωρις εμφαση μεσοχαμηλο και λιγο καπως προς τα πριμα.Δε θελω να πω οτι μοιαζουν μη το παρει κανεις τοις μετροιτις,αλλα μου τα θυμισαν για καποιο λογο.

Εγω δοκιμασα αυτα που φορουσε , καθως και τις μικροτερες σιλικονες . Ξανα εβαλα τις αρχικες και παρατηρησα οτι γενικως καλυτερο ηχο δινουν αν το ακουστικο κοιταζει λοξα προς τα κατω στον ακουστικο πορο.

Πραγμα δυσκολο γιατι ακομα κι αν περασω το καλωδιο πισω απο το αυτι, αυτη η παλιοταλιατελα τεινει να ισιωσει και σου χαλαει την οποια ευθυγραμμιση εχεις κανει στο ακουστικο.

Και ναι, ο Σταυρος εχει δικιο. Οποιαδηποτε μικρη μετατοπιση μεσα-εξω ή υπο γωνια του ακουστικου μεσα στο αυτι, αλλαζει τη συμπεριφορα του ηχου. Η ταλιατελα καποια στιγμη πρεπει να φυγει. Δεν σου αφηνει ευκολα τα ακουστικα εκει που τα εχεις βολεψει στο αυτι.
Αντε τωρα μην τους πεταξω επανω ενα καλωδιο με ανθρακονηματα που μου εχει περισσεψει απο τα fidelio.! :Banane0:

Υπενθύμιση: η σωστή εφαρμογή του ακουστικού στον ακουστικό πόρο κάνει ΟΛΗ τη διαφορά.
Πολύ έξω από το αυτί (ή με λάθος σφουγγαράκια) και δεν θα ακούτε χαμηλές, ακόμα και αν τα συνδέσετε απ'ευθείας σε KRELL τελικό!
Το ακουστικό είναι απόλυτα ισορροπημένο συχνοτικά με κάποια έμφαση στις χαμηλές η οποία ρυθμίζεται με το στρώσιμο αλλά και με DIY παρεμβάσεις. Ο ήχος τους διαφέρει αισθητά από αυτόν των HD650 π.χ. Τα MH1 έχουν έναν διαφορετικό, πιο φωτεινό (και λιγότερο mellow) χαρακτήρα, ο οποίος όμως είναι ιδιαίτερα απολαυστικός σε όλα τα είδη μουσικής.

Χωρίς σιλικόνες έχει δοκιμάσει κανείς;;;

Τα πιο μικρά τιπς σε εμένα έδωσαν εντελώς ανεμικό ήχο δεν εφάρμοζαν καλά στο αυτί!
Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω τα μεγαλύτερα και έχω την εντύπωση πως μου ταιριάζουν πιο πολύ από όλα... θα ξανατσεκάρω αυτά που φορουσαν απο την αρχή!!
Επίσης ενα θεματάκι που έχω είναι πως στο αριστερό αυτί δεν εφαρμόζουν τόσο καλά όπως στο δεξί ή τουλάχιστον ακόμα δεν την έχω βρει την θέση...
Τα διπλά τιπς που έχω όπως είπα πιο πάνω δίνουν πάλι διαφορετική απόδοση γιατί το ακουστικό μένει λίγο πιο έξω... η διαφορά με τα μονά όμως είναι οτι σφραγίζουν πολύ καλά!
Τέλος ανάλογα με την ηχογράφηση βέβαια, νομίζω πως προτιμώ την τρυπούλα εκτόνωσης των χαμηλών κλειστή!!
Είδωμεν..

Εγώ πάντως ρε παιδιά,τώρα κάνα δίωρο που τα φοράω,ακουστικά κι αυτιά έχουν γίνει ένα,φοβάμαι πως αν τα φορέσω λιγάκι ακόμα δεν θα βγαίνουν μετά.:flipout:

LOL!!!
Ο Kenrick είναι ο αγαπημένος μου στο YouTube.
Δεν ξέρω τι χρησιμοποιεί στις ηχογραφήσεις του, αλλά ο περιβάλλον χώρος αποδίδεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!
On topic: το αριστερό ακουστικό έχει τάσεις φυγής λόγω του βάρους του ρυθμιστικού πάνω στο καλώδιο.

LOL!!!
Ο Kenrick είναι ο αγαπημένος μου στο YouTube.
Δεν ξέρω τι χρησιμοποιεί στις ηχογραφήσεις του, αλλά ο περιβάλλον χώρος αποδίδεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!
On topic: το αριστερό ακουστικό έχει τάσεις φυγής λόγω του βάρους του ρυθμιστικού πάνω στο καλώδιο.
βρε τον άτιμο... οι μουσικές που πάιζει όμως, ε, χμ χμ... οκ όχι όλες αλλα οι πιο πολλές!!!

Ναι αυτό με το βάρος του ρυθμιστικού το έχω σκεφτεί... σίγουρα φταίει και αυτό αλλά κάτι παιζει και με την εφαρμογή...

Οσοι αρχισετε την ανακαλωδιωση οπως ο Σταυρος, πειτε τι καλωδιο ψαχνετε/σκεφτεστε για την αλλαγη της ταλιατελας.

Pasta_2006_1.jpg

Προφανως ψαχνουμε απο μηχανικα χαρακτηριστικα καποιο καλωδιο οπου να λυγιζει καλυτερα και να ειναι ιδιαιτερα ελαφρυ για να μην τραβαει τα ελαφρα ακουστικα εξω απο τον πορο.

Αρα την διαφορα μαλλον θα την κανει το υλικο και παχος της μονωσης του καλωδιου.!

Απο θεμα ποιοτητας ηχου δεν ξερω αν η ταλιατελα ειναι για τα μπαζα σε σχεση με καποιο αλλο.!

Προς Σταύρο. ..
Αν (αν λεω) χρησιμοποιήσω ετοιμο καλώδιο σφαζοντας άλλα παροπλισμένα iem θα εχει διαφορά λές?

Το ιδεατό καλώδιο είναι το πιο ευέλικτο και ταυτόχρονα το πιο ελαφρύ. Π.χ. πολύ λεπτό μονόκλωνο, αν και ελαφρύ, θα δημιουργεί μικροφωνισμούς λόγω δυσκαμψίας. Το χειρότερο πράγμα είναι η χρήση sleeve! Παθών με το δεύτερο modded ζευγάρι (κόκκινα). Οπτικά όμως είναι μούρλια. Προσπαθώ να μένω ακίνητος όταν ακούω. :)

Προς Σταύρο. ..
Αν (αν λεω) χρησιμοποιήσω ετοιμο καλώδιο σφαζοντας άλλα παροπλισμένα iem θα εχει διαφορά λές?

Ακουστική διαφορά εννοείς? Πολλά διαφοροποιούνται δεδομένης της χαμηλής αντίστασης των ακουστικών.
Από μηχανικής άποψης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δοκιμασμένο καλώδιο από (άλλο IEM) που δεν κάνει "φασαρία".

Aρα εγω να ξεχασω το καλωδιο των fidelio. ? (εχουν και 1.8 ωμ αντισταση και μεγαλυτερο crosstalk, και ισως χαλασουν τον ηχο)

philjack.jpg

Eλεγα μηπως μου βγει καπως ετσι.!

4149%2BgyLsfL.jpg

Μηπως τελικα αν οχι συστρεφομενα, ειναι καλυτερα κατι τετοιο . ?
moster-turbine-2.jpg

Παντως ψαχνωντας στο google παρατηρω τωρα οτι ο κακος χαμος γινεται απο ταλιατελοκαλωδια. Μοδα ειναι. ? Ηθελα ναξερα, αυτοι που τα κατασκευασαν, δοκιμασαν να βαλουν τα ακουστικα για να δουν το σπαστικο της υποθεσης στις ταλιατελες. ?

Last edited:
Αυτό στις φώτο είναι υφασμάτινο sleeve (και όχι πλαστικό όπως το δικό μου - ebay). Απλά είναι λιγότερο θορυβώδες. Αν έχετε κάποια παλιά φόρμα με κορδόνι - και δεν το θέλετε (το κορδόνι) - χρησιμοποιείστε το. Αυτό έκανα και εγώ πριν από τη χρήση sleeve. Είναι τουλάχιστον υποφερτό. Ιδανικά, φανταστείτε ένα αόρατο καλώδιο, ασημένιο / teflon, που είναι τόσο ευέλικτο και ανθεκτικό που μπορείς να κρύψεις δύο τέτοια στη χούφτα σου!

Βρηκα ενα hands free απο κινητο και ειδα το καλωδιο του.

Αν οχι αυτο καθ'αυτο, ειναι λαθος απο πλευρας ποιοτητας ηχου να χρησιμοποιηθει τοσο λεπτο καλωδιο. ?
Γιατι απο πρακτικης αποψης, ειναι τοσο λεπτο και ευλιγιστο και ΕΝΤΕΛΩΣ ελαφρυ που με τιποτα δεν μπορει να μετακινησει το ακουστικο απο το αυτι.! (στην φωτο το εβαλα διπλα απο την ταλιατελα και το παχος του ειναι το ιδιο, οσο και η ταλιατελα οταν την κοιτας απο το πλαι)

Last edited:
Αυτό έχει άλλο πρόβλημα. Αντί για κλώνους, έχει κανά δύο "τρίχες" για πλέξη και κανά δύο για κεντρικό αγωγό. Άσε που μπορεί να είναι και μαύρου χρώματος (ap;o 0.0000% καθαρό χαλκό) σαν κάτι άλλα καλώδια, δε λέμε ονόματα. :)