The incredible Sony MH1 /MH1c!

Ρε Σταύρε αυτό το τεράστιο πραμα στη μέση δεν τα βγάζει από τα αυτιά σου?

...δεν είναι βαρύ Μήτσε.

Αυτό που μου τα βγάζει απ' τα αφτιά είναι ο πλεκτός κόκκινος (πλαστικός) άκαμπτος-σχετικά μανδύας! Αν έβρισκα τότε υφασμάτινο. :(

Άντε, θα σας φτιάξω τώρα!

Βρήκα κάπου πεταμένα ένα ζευγάρι μαύρα ΜΗ1 "εντελώς απείραχτα" (αλλά με "πατημένο κουμπί") και είπα να τα συγκρίνω με το βαριά τροποποιημένο ΜΗ1 αναφοράς μου (πλήρης ανακαλωδίωση + κλείσιμο θαλάμου πίσω απ' τις μονάδες).

Και τα δύο συνδέθηκαν απευθείας στις δύο εξόδους 3.5 mm που διαθέτει το Hugo.

Τα αποτελέσματα ΔΕΝ ήταν αναμενόμενα... :proud:

Η διαφορά μεταξύ τους είναι τόσο μεγάλη που ότι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε.

Πρώτα απ' όλα η διαφορά στην ένταση αναπαραγωγής. Τουλάχιστον +6 dB υπέρ του τροποποιημένου ΜΗ1.

Εύλογα θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν θα είχε νόημα οποιαδήποτε ηχητική αξιολόγηση μόνο και μόνο εξαιτίας αυτής της διαφοράς.

Ξεπερνώντας αυτή την "θεωρητική" δυσκολία (που ουκ ολίγες φορές έχει γίνει αιτία διενέξεων), οι διαφορές είναι όχι απλά μεγάλες, αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!!!

Καθαρότητα, εικόνα, βάθος, ζωντάνια, χροιές, όλα βρίσκονται σε εξωγήϊνα επίπεδα (πάντοτε συγκριτικά με το μαμά ΜΗ1).

Αν θα έπρεπε να βαθμολογήσω - το συνηθίζω άλλωστε - θα έβαζα 100 στο τροποποιημένο ΜΗ1 και 5 (ολογράφως πέντε) στο μαμά ΜΗ1.

Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη!!!!!

Modifiers όλου του φόρουμ ενωθείτε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σετάπ (για τους δυσκολόπιστους):

PC/Win7 (αποκλειστικά καλογραμμένα βιντεάκια YouTube) > Schiit Wyrd > Chord Hugo > Sony MH1.

Δεν έκρινα απαραίτητο να πάω σε σοβαρές αναλύσεις. Δεν έχει κανένα νόημα άλλωστε!

Κ-Α-Θ-Ο-Λ-Ο-Υ!

Και στο λέω με ΠΟΛΛΗ σιγουριά... :)

Μη ξεχνάς Μήτσε ότι το σετάπ μου θεωρείται ιδεατό για συγκριτικό IEMs...

χμμμ, αυτά που μου χάρισες (να 'σαι καλά !) έχουν κλειστό θάλαμο ; ούτως ή άλλως παίζουν καταπληκτικά ... έχω ακόμη και άλλα δύο ζευγάρια, ένα όπου κατήργησα το μικρόφωνο και ένα MH1-C που έχω ως hands-free στο κινητό και είναι σκυλί το άτιμο ... 2 χρόνια τώρα δεν έχει πάθει τίποτε, ενώ όλα τα άλλα =που κατά καιρόν είχα= κρατάγανε μαξ 2 μήνες ...

Όχι. Αυτό που σου έδωσα είναι ημι-ανακαλωδιωμένο και χωρίς επέμβαση στη περιοχή πίσω απ' τις μονάδες.

Ειλικρινά, αν ακούσεις μαμά και τροποποιημένο ΜΗ1 συγκριτικό μέσα απ' το Hugo, θα τσιμπιέσαι!

Ανάλογα με την εφαρμογή του σφουγγαρακιού στο αφτί, και εξαιρώντας το ελαφρά λιγότερο "βάρος" στις χαμηλές, μπορεί να μην επιθυμήσεις τίποτα άλλο...

Να τονίσω σε αυτό το σημείο - για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις - ότι οι προαναφερθέντες διαφορές δεν οφείλονται αποκλειστικά στην ανακαλωδίωση αλλά στη γενικότερη παρέμβαση που αφορά στο σφράγισμα του θαλάμου πίσω απ' τις μονάδες και στις ηχητικές διαφορές που αυτό συνεπάγεται (ζωντανότερη μεσαία, σφιχτότερο χαμηλό, πολύ μουσικότερος ήχος).

Σίγουρα θα δοκιμάσω και άλλη παραλλαγή "σφαξίματος" με τα μαμά ΜΗ1 που έχω...

Και σίγουρα το inline μαμά-ρυθμιστικό αφαιρεί πάααααρα πολλά!

Για όσους θα τολμήσουν, θα χρειαστεί να πετάξουν όλο το ακουστικό εκτός απ' αυτό (x2):

Attachments

• 900x900px-LL-c5f4f4d2_IMG_6633.jpeg
    900x900px-LL-c5f4f4d2_IMG_6633.jpeg
    101.5 KB · Views: 548
Επιτυχές recable πάνω στον driver, αν και επειδή δεν είχα πένσα δεν κράτησα το στοκ πλαστικό housing, αύριο θα πεταχτώ να πάρω σιλικόνη να το τελιώσω.
ua0lIih.jpg

EopNFTj.jpg

Περιμένουμε αναλυτικές ακουστικές εντυπώσεις!

... θα ξεφύγεις νομίζεις? :)

εγω πάντως έβαλα ένα σετάκι πάνω στο handsfree μου mw600, γιατί ακόμα δεν πέθανε η μπαταρία του ενώ έχει φάει- κόψει-τσακίσει ήδη 3 σετ ακουστικών, και μάλλον θα είναι αυτό που θα ρημάξει τη μπαταρία.
Την ρουφάει κανονικά.

...βέβαια μη περιμένετε τις τεράστιες διαφορές που επισήμανα νωρίτερα.

Έτσι για "εμπέδωση", ξαναδοκίμασα τη σύγκριση μαμά ΜΗ1 με τροποποιημένο (θάλαμος κλειστός με σιλικόνη).

Καμμία σχέση! Ακριβώς όπως τα περιέγραψα.

Πολύ μεγαλύτερη στάθμη και άλλη αίσθηση παρουσίασης. Πολύ ζωντανότερος ήχος, πολύ καλύτερη αίσθηση του χώρου, πολύ καλύτερη λεπτομέρεια...

Περιμένουμε αναλυτικές ακουστικές εντυπώσεις!

... θα ξεφύγεις νομίζεις? :)

Χαχαχαχα, λοιπόν εντυπώσεις.. καταρχήν επειδή τα housings τα διέλυσα στην προσπάθεια μου να τα αφαιρέσω(δεν ξεκολούσαν με τίποτα) κατέληξα σε μία "ghetto" λύση, αρχικά προσπάθησα με θερμοσυστελλόμενο να κάνω ένα housing, "δούλεψε" αλλά δεν ήταν αρκετό, η επόμενη λύση ήταν ακόμα πιο "ghetto", χρησιμοποίησα τα καπάκια(όχι ακριβώς καπάκια, αυτά που είναι στην κορυφή) από στυλό bic, αλλά οι εικόνες θα μιλήσουν καλύτερα.
Έκανα stress test(AKA κομπολόι test, και λίγο βασανισμό για να είμαι σίγουρος ότι κόλλησαν σωστά ώστε να μην μου μείνουν στο χέρι, μέχρι στιγμής δείχνουν σκυλιά), επίσης με μια καυτή βελόνα έκανα μια τρύπα στο backplate για να μην έχω driver flex αν και είχα κολλήσει τους drivers στο αλουμίνιο οπότε ήμουν safe, εκτός από το driver flex είχε καλό effect και στον ήχο, βελτίωση στο soundstage και το μπάσο.

http://i.imgur.com/AAayrnK.jpg
http://i.imgur.com/Zh76IDL.jpg
http://i.imgur.com/f492Dfj.jpg

Και forum εικόνες εδώ:
AAayrnK.jpg

Zh76IDL.jpg

f492Dfj.jpg

Περί του ήχου: Είναι αρκετά καλύτερα σε σχέση με τα stock, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, το μπάσο χτυπάει εκεί που πρέπει το soundstage είναι καλύτερο και οι υψηλές είναι λίγο πιο κοφτερές χωρίς να τρυπάνε τα αυτιά(νομίζω ευθύνεται το καλώδιο για τις υψηλές), όλα αυτά σε PCM2704 DAC που είναι πολύ neutral πηγή, στο κινητό μου είναι αρκετά πιο μπασάτα, σε σύγκριση με τα stock είναι πιο λεπτομερές και παράλληλα έχουν ελάχιστα λιγότερο μπάσο, κάτι το οποίο για τα δικά μου αυτιά είναι καλό.
Αυτά, τώρα μένει με λίγο γυαλόχαρτο να εξαφανίσω το logo "bic" και κάτι μικρές ατέλειες γύρω/πάνω στο backplate, και να τα βάψω μαύρα.

P.S Παίζει το κείμενο να είναι λίγο άθλια συνταγμένο, είμαι με 3 ώρες ύπνου και 3 καφέδες, bear with me.

Last edited:
:SFGSFGSF:

Λεπτομέρεια: στα λευκά ΜΗ1 το πλαστικό τελείωμα του θαλάμου (πίσω απ' τις μονάδες) αφαιρείται εύκολα (δείτε τη φώτο σε προηγούμενο ποστ μου).

Στα μαύρα ΜΗ1 όμως πρέπει να το "φάτε" με κοπίδι (δε βγαίνει)....

Ο επόμενος?

ΜΗ1 ... RIP...

προσπάθησα να κάνω την μοντίφα του Τρύπη, αλλά χάλασα το driver...

δεν πειράζει, αλλά δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ δεν μου έκαναν και τόσο εντύπωση εδώ που τα λέμε...

Δεν είπα ότι μου φταις, είπα ότι δεν έχω εντυπωσιαστεί τόσο πολύ όσο εσύ και οι υπόλοιποι, και για του λόγου το αληθές δεν τα άκουγα πια, τα είχα σε ένα συρτάρι (ανακαλωδιωμένα αλλά όχι στο ύψος του driver).

Δεν τα έχω συμπεριλάβει καν μέσα στην λίστα του εξοπλισμού μου.

Απλά διάβασα τα νέα ποστ εδώ και μην έχοντας δουλειά σήμερα είπα να τα σκαλίσω.

Τα χάλασα αλλά δεν θα μου λείψουν, αυτό είπα. :ernaehrung004: