The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    24
Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να δούμε κανένα ‘Directors Cut’ ;
Έχει ακουστεί τπτ;

Καμια περιπτωση

Δεν εχει βγει ποτε ταινια του Νολαν σε director's cut γιατι ειναι απο τους σκηνοθετες με τα κακαλα να ελεγχει απολυτως τις ταινιες του.

• Like
Reactions: leonkoum
Έχω διαβάσει ότι στην Ιαπωνία η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από Σεπτέμβριο

Έχω διαβάσει ότι στην Ιαπωνία η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από Σεπτέμβριο
Να και κατι που μαθαμε σημερα

Λόγοι της καθυστέρησης (ai)
  • Διαθεσιμότητα αιθουσών IMAX: Οι μεγάλες premium οθόνες στην Ιαπωνία είναι κατειλημμένες από άλλες καλοκαιρινές επιτυχίες. Η καθυστέρηση εξασφαλίζει ότι η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα έχει αποκλειστική πρόσβαση στις καλύτερες IMAX αίθουσες της χώρας.
  • Στρατηγική Μάρκετινγκ: Η Universal Pictures χρησιμοποιεί μια σταδιακή κυκλοφορία. Αφήνει τον παγκόσμιο θόρυβο και τις εισπράξεις του Ιουλίου να αυξήσουν την προσμονή του κοινού στην Ιαπωνία.
  • Ανταγωνισμός στην αγορά: Το πρόγραμμα των ιαπωνικών κινηματογράφων είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με εγχώριες παραγωγές, γεγονός που συχνά αναγκάζει τις ταινίες του Χόλιγουντ να περιμένουν τη σειρά τους.

Εντωμεταξύ, η Ιαπωνία αντιπροσωπεύει το 5% των εισιτηρίων παγκοσμίως και η Κίνα το 22%, όπου οι προβολές της «Οδύσσειας» ξεκινάνε στα μέσα Αυγούστου! Το ίδιο και η Νότια Κορέα (με 2%), στις αρχές Αυγούστου. Χονδρικά, το 30% του εν δυνάμει κοινού δεν έχει καν πρόσβαση στην ταινία ακόμα...

πηγη για στατιστικά

• Like
Reactions: karamela
Παρουσίαση για την μετάφραση της Wilson:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παρουσίαση για την μετάφραση της Wilson:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ακόμη και η λέξη slave που χρησιμοποιεί ειναι λάθος. Γιατί οι προηγούμενες αποδόσεις προσπαθούν να αποφύγουν τον μεταγενεστερο όρο "σκλάβος" καθώς δεν είναι το ίδιο με το δουλος και την έννοια που ειχε στην αρχαιοτητα . Άλλο ιστορικό και ετυμολογικό υπόβαθρο έχουν οι δύο λέξεις αν και σήμερα ειναι ταυτοσημες.

Πάντως η ίδια βρήκε την οδυσσεια του Νολαν πολύ "μοντέρνα"...

Και κάτι κόμματα που είδα δεν έχουνε μεταφραστεί σωστά... Για να μην πω για τις δασείες και περισπωμένες που δεν έχει πουθενά.. αισχος.. 😂😂😂

• Haha
Reactions: Pleo
Και κάτι κόμματα που είδα δεν έχουνε μεταφραστεί σωστά... Για να μην πω για τις δασείες και περισπωμένες που δεν έχει πουθενά.. αισχος..
Πετυχημένο σχόλιο. #not...

Η μετάφραση της έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το 2017 . Απλά βγήκε ξανά στο προσκήνιο λόγω Νολαν.
Όταν σου λέει η ίδια η Wilson ότι δεν της άρεσε η μεταφορά του Νολαν κάτι έκανε σωστά ( ή λάθος αν σου αρέσει η μετάφραση της ).

ΥΓ οι δασειες και οι περισπωμένες ειναι για την φωνητική απόδοση των αρχαίων από τους μη Έλληνες κατά τα ελληνιστικα χρόνια...

Last edited:
Εντωμεταξύ, η Ιαπωνία αντιπροσωπεύει το 5% των εισιτηρίων παγκοσμίως και η Κίνα το 22%, όπου οι προβολές της «Οδύσσειας» ξεκινάνε στα μέσα Αυγούστου! Το ίδιο και η Νότια Κορέα (με 2%), στις αρχές Αυγούστου. Χονδρικά, το 30% του εν δυνάμει κοινού δεν έχει καν πρόσβαση στην ταινία ακόμα...

πηγη για στατιστικά
Το είχα γράψει σε κάποιο Post πριν αρκετές σελίδες, ίσως να σβήστηκαν κάποια, όταν μπουν και αυτές οι χώρες θα εκτοξεύσουν και άλλο τα εισιτήρια, ήδη κρατάει πολύ καλά, Παρασκευή εχτές 26εκ. Εισπράξεις στην Αμερική, φοβερό νούμερο για ταινία που παίζεται πατημένη εβδομάδα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η ταινία καποια στιγμή τον Οκτώβρη πατήσει και το 1,5δις σε εισπράξεις, σίγουρα πάντως θα γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Νολαν. Απόλυτη επιτυχία το όλο Project και μπράβο στο Νολαν, που τολμησε και πέτυχε.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Έριξα την ψήφο μου (εξαιρετική) μιας και την είδα σήμερα σε πρωινή παράσταση με καφέ 9.30 το πρωί στο IMAX γιατί δεν εύρισκα καλές θέσεις αλλη ώρα , πήγα με τη γυναίκα μου και το μεγάλο υιό μου. Ειχα να πάω πολύ καιρό κινηματογράφο και περίμενα ειδικά το πρωί να βαρεθώ αλλά το τρίωρο πέρασε νεράκι. Ενα μισαωρακι θα το ήθελα ακόμη :)

Εχω διαβάσει τα πάντα εδώ μέσα και τα αρνητικά και τα θετικά. Εχω να διαβάσω Όμηρο από το Γυμνάσιο και προφανώς δεν πήγα να δω πιστή αναπαράσταση του Ομηρικου έπους αλλά μια καλή ταινία και να περάσω ευχάριστα. Αυτό πιστεύω το πετυχαίνει η ταινία και περνάει και πολλά μυνήματα του έπους.

Η woke χρωματισμού πανοπλία του Αγαμέμνονα που τον ξεχωρίζει για εμένα ήταν στα συν , περνούσε στον θεατή ποιος ήταν ο ηγέτης του στρατού , οι καλογυαλισμένες στολές αλλά Star Wars , οι διάλογοι κλπ. δεν με τρέλαναν αλλά δεν με χάλασαν κιόλας. Η μουσική όντως καταπληκτική και πρωτότυπη με τον αυλό και τα έγχορδα (λύρα)

Είχε σαφώς κάποια σημεία που θα μπορούσε να τα προσέξει πιο πολύ π.χ. η σκηνή με τη Σκυλα και τη Χάρυβδη είναι λίγο πρόχειρη και δεν μεταφέρει ένταση όπως και π.χ. στη σκηνή με τον Αργος θα ηθελε να δώσει κιαλλη ένταση

Και στη γυναίκα μου και στο υιό μου άρεσε η ταινία. Δεν της βάζω δεκάρι αλλα ένα 8.5 άνετα και αυτό όχι γιατί υπήρχαν θέματα ερμηνείας , σκηνοθεσίας κλπ. αλλά γιατί ξέρεις τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος, το σενάριο είναι πασιγνωστο, δεν μπορεί να σε έκπληξει κάπου παρα μόνο περιμένεις να δεις τις επιλογές του Νολαν πως θα παρουσιάσει σκηνοθετικά το καθετί. Και αυτό το κάνει άριστα.

Last edited:
  • Like
Reactions: karamela
Τώρα που τελείωσε, μπορώ να έχω την επιλογή "τραγικά πολύ κακιά";
Σκηνές μάχης από τα lidl με τους Τρώες να εμφανίζονται σαν νομιστεράκια για να τα σκοτώνει ο οδυσσέγκολας.
Ο Οδυσσέας ο πολυμήχανος, μακρινός ξάδελφος από το χωριό, εδώ έπαιζε ο Οδυσσέας ο αμήχανος.

Από τις 3 ώρες τις δύο βλέπουμε Τροία και Ιθάκη.
Την άλλη μια, τον Οδυσσέα στην ψαρόβαρκα του Ζέπου.
Εν τάχη βλέπουμε την Καλυψώ λωτοφάγα και την Κίρκη στο πίσω μέρος του νησιού των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης.
Σκηνές χωρίς νόημα, έναν Οδυσσέα να ρίχνει βέλος στον Πολύφημο γιατί έτσι, ηλίθιοι Τρώες που χώνουν σπαθιά στον δούρειο ίππο, αυτά να βγαίνουν ματωμένα και να το θεωρούν φυσιολογικό, σκηνές από το weapons στην κόλαση...
Ναι, στην κόλαση λέει πήγε, ήταν ίσα με 2000 χρόνια μπροστά, είχαν ξεπεράσει τον Άδη.

Ίσα ίσα.
Ούτε η μαύρη Ελένη με πείραξε, ούτε ο Σίνωνας (ίσα ίσα, του πήγαινε μια χαρά ο ρόλος) ούτε ο Batman.
Δηλαδή η σκηνή που του μίλησαν ελληνικά και χρειάστηκε μεταφραστή ήταν αναγκαία;
Ο Νόλαν δεν έπιασε καν το νόημα για το με ποια σειρά σκότωσε ο Οδυσσέας τους μνηστήρες και έφτιαξε δική του.

• Like
Reactions: songless_bird
"Δηλαδή η σκηνή που του μίλησαν ελληνικά και χρειάστηκε μεταφραστή ήταν αναγκαία;"

Πάνε σε ένα χωριό της Κρήτης και αν δεν χρειαστείς μεταφραστή έλα να μου πεις..😂😂😂

Το είχα γράψει σε κάποιο Post πριν αρκετές σελίδες, ίσως να σβήστηκαν κάποια, όταν μπουν και αυτές οι χώρες θα εκτοξεύσουν και άλλο τα εισιτήρια, ήδη κρατάει πολύ καλά, Παρασκευή εχτές 26εκ. Εισπράξεις στην Αμερική, φοβερό νούμερο για ταινία που παίζεται πατημένη εβδομάδα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η ταινία καποια στιγμή τον Οκτώβρη πατήσει και το 1,5δις σε εισπράξεις, σίγουρα πάντως θα γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Νολαν. Απόλυτη επιτυχία το όλο Project και μπράβο στο Νολαν, που τολμησε και πέτυχε.
Έκανε πιο σταθερή πρώτη εβδομάδα από άλλες ταινίες ( toy story) και ας είναι πίσω σε εισπράξεις. Αν την δεύτερη εβδομάδα κρατηθεί πάνω από το 50% θα περάσει το 1 δις . Το Toy Story με 27 εκ περισσότερα την πρώτη εβδομάδα και -52% την δεύτερη εβδομάδα πάντως δεν το εχει περασει ακόμη και δεν ειναι R . Πάντως το 60% των εισπράξεων μέχρι στιγμής είναι από Αμερική και πιστεύω ότι παίζει ρόλο ότι εκεί είναι τα 25 από τα 40 15/70 imax...