The Ten Biggest Lies in Audio.

Για την διπλωκαλωδίωση που ανάφερε κάποιος όντως ακούγονται διαφορές και από την *εμπειρία μου* [τι κακή λέξη!!] οι διαφορές δεν είναι 'πάντα' υπέρ της διπλοκαλωδίωσης. Λ.Σ.

Ε τι να κάνω μάναμ...
Αλλά θα τους βάλω να το ακούσουν όταν γειώσω τα σήματα και το κολλήσω. Όχι στον αέρα... Τότε θα μας βάλουν μέσα γιατί δεν θα μιλάμε για hard core αλλά για snuff movie!
Ο προβολάκιας που υποσχέθηκε να γράψει αυτά που άκουσε που κρύφτηκε αλήθεια; :flipout:

Ρε εσείς είστε κακές παρέες..

Με κουφάνατε χτες, τόσο που έφυγα πίσω σφαίρα στους προβολείς, που δεν επιφυλάσσουν τέτοιες εκπλήξεις!

Με το υλικό που ακούσαμε, το Esoteric όντως δεν είχε που να κρυφτεί.
Ναι, τόσο άσχημα. Τόσο, που πραγματικά αναρωτιέμαι που έχουν κάνει την μ@#$% οι μηχανικοί του ψηφιακού.

Θα υπάρξουν βέβαια και περαιτέρω δοκιμές..

Ως συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση (κλισέ αλλά βολεύει...όλους)

Δυστυχώς κατ εμέ η συζήτηση είναι εντελώς τσάμπππππα (όπως και χίλιες μύριες εδώ μέσα...) διότι πιστέυω όπως και πολλοί άλλοι...πως οι πηγές μας και τα συστήματά μας είναι ανεπαρκή για κάποια τελειωτικά... και μη αναστρέψιμα... (ωιμέ...) συμπεράσματα που διαβάζω (και δημοσιεύονται) ... ο καψερός...

Το να λέει ο καθένας τον πόνο του (διάσημος και μη) και τι του είναι καλύτερο γι' αυτόν είναι απλά μια εκλεπτυσμένη παπαρολογία για τους έμπειρους και κατιτίς σαν αποκούμπι για τους άπειρους....

Και επειδής όλο περιστρέφεσται στα τσεντέ και τα βυνίλια, θα πω και γω μια παπαρολογία:
Τα βυνίλια πάιζουν καλά... σε ανεπαρκή και προβληματικά συστήματα.
Τα τσεντέ πάιζουν χάλια σε ανεπαρκή και προβληματικά συστήματα.
Τα τσεντέ παίζουν μούρλια σε απροβλημάτιστα συστήματα.
Τα βυνίλια ακολουθούν... θέλουν δε θέλουν...
Άρα λόγω των προσεκτικά διαβασμένων παραπάνω... τα βινύλια υπερτερούν!
Και επείδή δεν έχω το τέλειο σύστεμ... όπως έχουν πολλοί άλλοι εδώ μέσα... τα γουστάρω.
Αρα όπως καταλαβαίνεται (θέλω να πιστεύω...) το μέσον δεν φταίει... στις πλείστες (δυστυχώς) των περιπτώσεων.
Έτσι περιμένω (μέχρι να ποθάνω/δεν σφάξανε...) την απόδειξη της προαιώνιας διαμάχης... στα τέλεια υμών συστήματα...

Στο τέλος μάλλον φταίνε τα καλώδια...
Τελευταία... αν όλα δεν φταίνε αυτά ... φταίει ο χώρος....

Το μηνυματάκι δεν έχει προσωπικές αιχμές αν και δείχνει έτσι...
Απλά περιγράφει βιώματα, εμπειρίες και αναγνώσματα...

Καλή συνέχεια και αναίμακτη...

(Βασικά προσπαθώ εδώ και πολλούς μήνες να μου τα ξεπρήξω...αλλά ακόμα δεν...)

Με κουφάνατε χτες, τόσο που έφυγα πίσω σφαίρα στους προβολείς, που δεν επιφυλάσσουν τέτοιες εκπλήξεις!

Ναι, τόσο άσχημα. Τόσο, που πραγματικά αναρωτιέμαι που έχουν κάνει την μ@#$% οι μηχανικοί του ψηφιακού.

παιδί μου σε κοροϊδέψανε βάλανε λάθος καλώδιο ρεύματος στο cd :flipout:

βρε μπας και εφταιγε το κρασι του τζιμισκη?:flipout:

Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

Ως συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση (κλισέ αλλά βολεύει...όλους)

Δυστυχώς κατ εμέ η συζήτηση είναι εντελώς τσάμπππππα (όπως και χίλιες μύριες εδώ μέσα...) διότι πιστέυω όπως και πολλοί άλλοι...πως οι πηγές μας και τα συστήματά μας είναι ανεπαρκή για κάποια τελειωτικά... και μη αναστρέψιμα... (ωιμέ...) συμπεράσματα που διαβάζω (και δημοσιεύονται) ... ο καψερός...

Το να λέει ο καθένας τον πόνο του (διάσημος και μη) και τι του είναι καλύτερο γι' αυτόν είναι απλά μια εκλεπτυσμένη παπαρολογία για τους έμπειρους και κατιτίς σαν αποκούμπι για τους άπειρους....

Και επειδής όλο περιστρέφεσται στα τσεντέ και τα βυνίλια, θα πω και γω μια παπαρολογία:
Τα βυνίλια πάιζουν καλά... σε ανεπαρκή και προβληματικά συστήματα.
Τα τσεντέ πάιζουν χάλια σε ανεπαρκή και προβληματικά συστήματα.
Τα τσεντέ παίζουν μούρλια σε απροβλημάτιστα συστήματα.
Τα βυνίλια ακολουθούν... θέλουν δε θέλουν...
Άρα λόγω των προσεκτικά διαβασμένων παραπάνω... τα βινύλια υπερτερούν!
Και επείδή δεν έχω το τέλειο σύστεμ... όπως έχουν πολλοί άλλοι εδώ μέσα... τα γουστάρω.
Αρα όπως καταλαβαίνεται (θέλω να πιστεύω...) το μέσον δεν φταίει... στις πλείστες (δυστυχώς) των περιπτώσεων.
Έτσι περιμένω (μέχρι να ποθάνω/δεν σφάξανε...) την απόδειξη της προαιώνιας διαμάχης... στα τέλεια υμών συστήματα...

Στο τέλος μάλλον φταίνε τα καλώδια...
Τελευταία... αν όλα δεν φταίνε αυτά ... φταίει ο χώρος....

Το μηνυματάκι δεν έχει προσωπικές αιχμές αν και δείχνει έτσι...
Απλά περιγράφει βιώματα, εμπειρίες και αναγνώσματα...

Καλή συνέχεια και αναίμακτη...

(Βασικά προσπαθώ εδώ και πολλούς μήνες να μου τα ξεπρήξω...αλλά ακόμα δεν...)

δυστυχως Γιαννη μου τα βινυλια παιζουν καλα μονο σε καλα στημενα συστηματα..

Εχθές έβαλα σε κόντρα το βινύλιό με SACD και το esoteric ακόμη κλαίει...
Μιλάμε για διαφορές που μόνο κουφός δεν ακούει!

Tzimisce ποια ηχογράφηση άκουγες? ήταν παλιό υλικό αναλογικό ή σύγχρονη
ψηφιακή παραγωγή?
Απλά για να καταλάβω.
Θ.Ζ.

Ρε παιδιά έχετε ποτέ αναρωτηθεί , μήπως οι ηχογρφήσεις των cd ακόμα και των μερικών sacd , δεν είναι σωστές?
Για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, πρέπει , να υπάρχει ενα σωστό μάστερ είτε ψηφιακό είτε αναλογικό , και απο κεί να βγουν , τα προς σύγκριση φορμα, ήτοι ενα βινύλιο και ενα sacd , και μετά να γίνει η σύγκριση.
Αν συγκρίνουμε μια εγγραφή sacd που ο ηχολήπτης έπαιζε το αυτό του , με μια άλλη σε βινύλιο , που ο ηχολήπτης ήξερε που ακριβώς να βάλει τα μικρόφωνά του , να μην εχει πλακώσει τα limiters σε full engage ,και να μην εχει επέμβει με δραματικό equalization , τότε ίσως οι διαφορές να ήταν απο ανύπαρκτες εως τραγικά υπέρ του sacd.
Αυτά για το αν πρέπει το esoteric να κλαίει η οχι.

Δημήτρη μπορείς να μας πεις τι διαφορές άκουσες?

Κύριοι που θυμώνετε και ξιφουλκείτε, ας σκεφτούμε λίγο πιο ουσιαστικά για τις διαφορές που υπάρχουν και σε τι ποσοστά.

- Έχετε ακούσει ένα σπουδαίο ηχείο, που συγχρόνως σας αρέσει πολύ και:

1. Σας το έκανε απαράδεκτο το τρανζίστορ σε σχέση με λάμπα?
2. Κάνατε εμμετό με κάποιο καλώδιο, ενώ ένα άλλο σας πήγε στους ουρανούς?
3. Το ακούσατε με "άστρωτες" κολλήσεις στα καλώδια και το απορίψατε? ή σας απογείωσε η διπλοκαλωδίωση?
4. Ξέροντας όλοι ότι τα ηχεία θέλουν πράγματι αρκετό στρώσιμο, έχετε γνώση
οτι σε μια έκθεση ή σε ένα μαγαζί, έχετε ακούσει τις περισσότερες φορές άστρωτα ηχεία γιατί απλά δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ χρόνος να στρώσουν παίζοντας καθημερινά 10λεπτα σε επιδείξεις πελατών?
5. Σκεφθήκατε σοβαρά τι ποσοστό διαφοράς στην απόδοσή τους κάνει ο χώρος που τα ακούτε σε σχέση με τα ποσοστά διαφορών στα καλώδια, λάμπες, κολλήσεις, ματζούνια, CD, βινύλια κλπ?
6. Έχετε καταλάβει πόση διαφορά κάνει στην αξιολόγηση και την αρέσκεια η εκάστοτε ψυχική σας διάθεση σε σχέση με την διαφορά καλωδίων?

Και ακόμη, μιλώντας για ψηφιακές παραγωγές-γιατί αυτές ακούμε από το '80 και μετά-πόσες φορές δώσατε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ακούσει σωστά μία ψηφιακή παραγωγή σε 24/96 σε σχέση με την ίδια σε βινύλιο και δεν καταλάβατε οτι το βινύλιο έχει λόγο ύπαρξης και μας αρέσει λόγω των παλιών αναλογικών παραγωγών ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ?

Αυτά τα ολίγα, όχι με διάθεση απομυθοποίησης, αλλά μιάς κατηγοριοποίησης των διαφορών στη απόδοση.

Όλα κάνουν διαφορές σε ένα σύστημα. Για να είμαστε όμως σοβαροί άρρωστοι και όχι απλά άρρωστοι πρέπει να έχουμε συνείδηση για το πόσο άξιες λόγου είναι σε σχέση π.χ. με τις διαφορές καλής/κακής ηχογράφησης και σε τελική ανάλυση μιας καλής μουσικής από μιας αγοραίας.
Θ.Ζ.

Θέμη ασφαλώς κι είναι γνωστά(σε πολλούς).

Δεν μπήκαμε τώρα στο χόμπυ.

Ωστόσο όλα αυτά εμμέσως συνδέονται με το θέμα...

Θέμη ασφαλώς κι είναι γνωστά(σε πολλούς).

Δεν μπήκαμε τώρα στο χόμπυ.

Ωστόσο όλα αυτά εμμέσως συνδέονται με το θέμα...

Ξέρεις κάτι Διονύση, θεωρώ πολύ φυσιολογικό να μας κοιτούν με συμπάθεια (δηλαδη να :flipout:) όσοι δεν είναι στο χόμπυ γι αυτά που για μας όλους είναι σημαντικά. Ας μην καταλήξουμε όμως να γελάμε και μεταξύ μας.
Λίγη παραπάνω επίγνωση για το τι είναι αντικειμενικά σημαντικό μας χρειάζεται. Αν το δούμε υποκειμενικά, αφορά τον καθένα και είναι δική του υπόθεση.

Ρε παιδιά έχετε ποτέ αναρωτηθεί , μήπως οι ηχογρφήσεις των cd ακόμα και των μερικών sacd , δεν είναι σωστές?
Για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, πρέπει , να υπάρχει ενα σωστό μάστερ είτε ψηφιακό είτε αναλογικό , και απο κεί να βγουν , τα προς σύγκριση φορμα, ήτοι ενα βινύλιο και ενα sacd , και μετά να γίνει η σύγκριση.
Αν συγκρίνουμε μια εγγραφή sacd που ο ηχολήπτης έπαιζε το αυτό του , με μια άλλη σε βινύλιο , που ο ηχολήπτης ήξερε που ακριβώς να βάλει τα μικρόφωνά του , να μην εχει πλακώσει τα limiters σε full engage ,και να μην εχει επέμβει με δραματικό equalization , τότε ίσως οι διαφορές να ήταν απο ανύπαρκτες εως τραγικά υπέρ του sacd.
Αυτά για το αν πρέπει το esoteric να κλαίει η οχι.
Σωστά το θέτεις.
Και για να απαντήσω: Υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης lp, cd, sacd, dvd, dvd-a για το ίδιο ακριβώς υλικό που έγινε με τον ίδιο ποιοτικό τρόπο για όλα, από την ίδια πηγή και από τον ίδιο μηχανικό ταυτόχρονα. Έτσι μπορεί να πειστεί ο κάθε καλοπροαίρετος περί της υπεροχής κάποιου μέσου. Λ.Σ.

Ετσι είναι , απλά δεν ξέρω αν μπορεί , υπάρχει το υλικό , για να γίνουν όλες αυτές οι συγκρίσεις.Εγω εχω για σύγκριση το cotton club , σε βινύλιο , της εποχής , και μετά σε cd , και απο συγκριτικό με την ortofon om30 , και cdp-xa7es sony , δεν είχα καταφέρει , να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.Κυρίως λόγω των αμφιβολιών της μεταφοράς σε cd , απο την παλιά μήτρα.
Περιμένω να μου έρθει το dhildren of sachez του manzione σε cd , να το δοκιμάσω με το βινύλιο των 180gr που εχω να δω τι διαφορές θα υπάρξουν.

Μα καλα δεν εχετε βαρεθει με αυτην την ιστορια...

Στην τελικη αν υπαρχει τετοιος καημος, πιαστε εναν μεταπτυχιακο φοιτητη με τον καθηγητη του, δωστε τους μια χορηγια οσο ενα esoteric, για να παρουν το θεμα λιγο στα σοβαρα, και συμβάλετε στην επιστημονικη γνωση (!) εαν βεβαιως θελετε επιστημονικα συμπερασματα. Ορίστε, τι ποιο απλο?

Σωστά το θέτεις.
Και για να απαντήσω: Υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης lp, cd, sacd, dvd, dvd-a για το ίδιο ακριβώς υλικό που έγινε με τον ίδιο ποιοτικό τρόπο για όλα, από την ίδια πηγή και από τον ίδιο μηχανικό ταυτόχρονα. Έτσι μπορεί να πειστεί ο κάθε καλοπροαίρετος περί της υπεροχής κάποιου μέσου. Λ.Σ.
κατά το αυτόν τρόπο έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας , και ουχί κατά το δοκούν , καθότι κυρ Λούκα (:grinning-smiley-043 ) μου ή ανιδιοτέλεια είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει ως χομπίστες και όχι κάποιο συμφέρον , άντε πες λίγο εγωισμό εν είδη ποδοσφαιρικής κόντρας , αλώστε οι περισσότεροι από εδώ που αγαπάνε το σπόρ έχουν πολλάκις εμπειρίες από πολλά μέσα αναπαραγωγής

οπότε ... εσείς με την ιδιότητα του μεταπωλητή δίσκων βινυλίου (καλώς πράττεται !!! ενδιαφέρον και πολιτισμικού χαρακτήρα επαγγελματική κατεύθυνση και ενασχόληση ) δείχνεται ολίγον εμπαθής στα υπόλοιπα μέλη ως προς την κρίσης σας για τα ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής

φιλικότατα πάντα :guitarist:

Μα καλα δεν εχετε βαρεθει με αυτην την ιστορια...

Στην τελικη αν υπαρχει τετοιος καημος, πιαστε εναν μεταπτυχιακο φοιτητη με τον καθηγητη του, δωστε τους μια χορηγια οσο ενα esoteric, για να παρουν το θεμα λιγο στα σοβαρα, και συμβάλετε στην επιστημονικη γνωση (!) εαν βεβαιως θελετε επιστημονικα συμπερασματα. Ορίστε, τι ποιο απλο?

Είμαι έτοιμος να δεχθώ προσφορές! :P