θέλω βοήθεια

Καταρχήν γράφω πιο φυσικά, όχι φυσικά, υπάρχει διαφορά. Αυτά δηλαδή που πλησιάζουν περισσότερο τα πραγματικά. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα.

Και αυτό λάθος είναι. Διαδεδομένο ανάμεσα στους κατόχους πλάσμα, αλλά ψέμα.
Τα κριτήρια επιλογής τηλεόρασης είναι προσωπικά για τον καθένα.
Αλήθεια εσύ έχεις καμιά πρόταση για τον φίλο που άνοιξε το νήμα, ή ξέρεις μόνο να σχολιάζεις κάθε post?

Τα κριτήρια επιλογής είναι προσωπικά για τον καθένα, και σχετίζονται με το τι βλέπει, πως το βλέπει και πότε το βλέπει.

Ξαναβάζω διαφορετικά το ερώτημα για να μην υπάρχουν διαμάχες
στις 46'' ποιές είναι οι καλύτερες τηλεοράσεις σε εικόνα άσχετα απο τεχνολογία
LED ή PLASMA???

Κάνεις την λάθος ερώτηση. Δεν υπάρχει καλύτερη τηλεόραση σε εικόνα, υπάρχει καλύτερη τηλεόραση για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσεις εσύ την τηλεόραση.

Περιέγραψε τον χώρο που θα την βάλεις, τι θα βλέπεις (τηλεοπτικό, ταινίας, παιχνίδια, κλπ), κλπ. για να σου κάνουν καλύτερες προτάσεις.

To να κάνω λάθος λάθος το γράφω γιατί ισως αυριο βρεθεί κάποιος και μου πει οτι κακώς αγόρασα plasma
το ζωντανά γιά εμένα είναι εικόνα με καλη φωτεινότητα και κοντράστ και καλό βάθος πεδίου κάτι σαν το picture pluss
απο την αρχή έγραψα οτι είμαι άσχετος απο τηλεοράσεις και δεν έχω και την δυνατότητα στο χωριό να δω και να επιλέξω
απλά βασίζομαι στις γνώμες όλων σας

Το ότι θα βρεθεί κάποιος που θα διαφωνήσει με την επιλογή σου είναι το μόνο σίγουρο, το ίδιο κι αν πάρεις LCD. Την TV θα τη πάρεις για εσένα όχι για κάποιον άλλο.
Άκου όλες τις απόψεις του forum και πάρε κάτι από κάθε μια.
Υπάρχουν και τα αντίστοιχα νήματα που μπορείς να διαβάσεις για τα χαρακτηριστικά της κάθε τεχνολογίας.

Εγω θα ελεγα οτι ουτε 1500 δεν αξιζει να δωσει για 46".

Στην ιδια τιμη υπαρχουν πολυ καλες 50αρες και αξιοπρεπεις 55αρες.

ΥΓ. Οι κατοχοι πλασμα βλεπουν οι τηλεορασεις τους να εχουν πιο "φυσικα" χρωματα κατι που ειτε ειναι αντικειμενικα σωστο (οι πλασμα εχουν πολυ μεγαλυτερη γκαμα χρωματων (color gamut) που υπερκαλυπτει τα standard οπως το NTSC αρα και πιο κοντα στα πραγματικα χρωματα.

Fig-3-color-gamut.jpg

To χρωματικο τριγωνο για μια πλασμα πλησιαζει αυτο που φαινεται στο διαγραμμα για μια RGB LED LCD.

Last edited:
Και αυτό λάθος είναι. Διαδεδομένο ανάμεσα στους κατόχους πλάσμα, αλλά ψέμα.

Τα κριτήρια επιλογής είναι προσωπικά για τον καθένα, και σχετίζονται με το τι βλέπει, πως το βλέπει και πότε το βλέπει.

Φίλε μήπως είσαι λίγο υπερβολικός? Λάθος το ένα, ψέμα το άλλο...
Έχει δημιουργηθεί δηλαδή κάποιο κίνημα προώθησης των plasma με ψευδή στοιχεία.
Θα πρέπει να σεβόμαστε όλες τις απόψεις, έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον.
Για τα κριτήρια που γράφεις συμφωνώ εν μέρει, το πως το βλέπει και πότε δε κατάλαβα βασικά. Όπως και το που θα μπει(σε ποιο δωμάτιο εννοείς)?

ΥΓ. Οι κατοχοι πλασμα βλεπουν οι τηλεορασεις τους να εχουν πιο "φυσικα" χρωματα κατι που ειτε ειναι αντικειμενικα σωστο (οι πλασμα εχουν πολυ μεγαλυτερη γκαμα χρωματων (color gamut) που υπερκαλυπτει τα standard οπως το NTSC αρα και πιο κοντα στα πραγματικα χρωματα.

Fig-3-color-gamut.jpg

To χρωματικο τριγωνο για μια πλασμα πλησιαζει αυτο που φαινεται στο διαγραμμα για μια RGB LED LCD.

Αφού δεν τα καταλαβαίνεις, τι τα βάζεις;
Τίποτα από αυτά που λες δεν είναι σωστό, και την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα ήδη 2 φορές.

Φίλε μήπως είσαι λίγο υπερβολικός? Λάθος το ένα, ψέμα το άλλο...
Έχει δημιουργηθεί δηλαδή κάποιο κίνημα προώθησης των plasma με ψευδή στοιχεία.
Θα πρέπει να σεβόμαστε όλες τις απόψεις, έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον.
Για τα κριτήρια που γράφεις συμφωνώ εν μέρει, το πως το βλέπει και πότε δε κατάλαβα βασικά. Όπως και το που θα μπει(σε ποιο δωμάτιο εννοείς)?

Αν θα βλέπει βράδυ, με κλειστά φώτα ή με ανοιχτά.

Σχετικά με την "υπερβολή", στο φόρουμ υπάρχουν μέλη με διαφορετικό επίπεδο γνώσεων. Κάποιος που έχει διαβάσει 2 πράγματα σχετικά με το χρώμα, μπορεί να καταλάβει ότι φυσικά χρώματα και οποιοδήποτε μέσο προβολής είναι ασύμβατα.

Αν πάλι δεν υπάρχει κατανόηση, μπορείς κάποιος να λέει ότι θέλει. Φυσικά, τεχνητά, σωστά, στραβά, και οτιδήποτε άλλο. Για αυτόν είναι απλά λέξεις χωρίς σημασία. Όσο λιγότερα καταλαβαίνει κανείς, τόσο μπερδεύει και απαξιώνει τα πράγματα, φτάνοντας σε ακραίες καταστάσεις να πιστεύει τα "μάτια" του και όχι μετρήσεις. Και μπορεί να ερμηνεύει μετρήσεις με αυθαίρετους τρόπους, όπως λάθος τρίγωνο = "φυσικά" χρώματα.

Αφού δεν τα καταλαβαίνεις, τι τα βάζεις;

Δηλαδη οι πλασμα εχουν η δεν εχουν μεγαλυτερο color gamut απο τις LED LCD?

Και μην αρχισεις παλι τις θεωριες περι ανεμων και υδατων.

Ξεκαθαρο ειναι το ερωτημα.

Δηλαδη οι πλασμα εχουν η δεν εχουν μεγαλυτερο color gamut απο τις LED LCD?

Και μην αρχισεις παλι τις θεωριες περι ανεμων και υδατων.

Ξεκαθαρο ειναι το ερωτημα.

Είχες ξεκινήσει την ίδια κουβέντα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056147993#post1056147993

Σου απάντησαν πολλά μέλη (και εγώ).
Αυτό το είδες, αλλά δεν ξέρω αν το κατάλαβες:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056150246#post1056150246
attachment.php

Και η απαντηση σε αυτο που ρωταω ειναι?

Ότι τα ακριβά μοντέλα πλάσμα/LCD μπορούν να έρθουν στα πρότυπα άψογα.
Τα φθηνά χωρίς ρυθμιστικά, έχουν λάθος τρίγωνο.

Το έχω πει πολλές φορές: λάθος τρίγωνο δεν είναι περισσότερα χρώματα, είναι τα ίδια χρώματα σε λάθος θέσεις.

Κάποια στιγμή πρέπει να διαβάσεις τι είναι αυτό το τρίγωνο, αν θες να το αναλύεις.

Πάντως ρε παιδιά εδώ είμαστε απλοί άνθρωποι που προσπαθούμε με τις λίγες γνώσεις μας να πάρουμε κάποια πράγματα από τις δικές σας γνώμες και γνώσεις!
Ωραίοι οι τεχνικοί όροι και οι αναλύσεις και τα χρωματικά τρίγωνα, αλλά εγώ προσωπικά και πιστεύω και άλλοι φόρουμ δεν τα κατανοούν και μπορεί να μη θέλουν να τα κατανοούν! Δηλαδή όταν είναι να πάρουμε αυτοκίνητο τι πρέπει να γίνει να κατεβάσουμε όλα χαρακτηριστικά σχετικά με τους κινητήρες εσωτερεκης καυσης, για τα φρενα, τα αμορτισερ και γενικά για ότι αφορά ένα αυτοκίνητο...! Είστε σε αντιπαραθεση σε πολλά νήματα φίλων για αγορά νεας tv! Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν συμφωνηται! Καθενας σας έχει τι αποψεις σας και είναι πολύ σεβαστες και έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο!
Τα λέω αυτά με αφορμή τα "φυσικά" ή όχι χρώματα! Μια παρατήρηση έκανε ο φίλος Κώστας σε σχήμα λόγου! Δε χρειάζεται να κυριολεκτούμε στα πάντα και να λέμε ψέμα το ένα και αναληθές το άλλο!
Φιλικά πάντα, και άποψη μου πάντα

Ότι τα ακριβά μοντέλα πλάσμα/LCD μπορούν να έρθουν στα πρότυπα άψογα.

Αυτο που λες ειναι ψεμα.

Κοροιδευεις τον εαυτο σου και τα υπολοιπα μελη.

Τηλεορασεις των 350 ευρω και μπορουν να ερθουν πολυ κοντα στα προτυπα...

post-colour-lum.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-32ld450-42ld450-20101120901.htm

Γιάννη, η LG είναι η εξαίρεση στον κανόνα (αν και με το μαύρο στα 0,25cd/m2, δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα η χρωματική ακρίβεια :laugh: )... Ποιές άλλες μάρκες γνωρίζεις να προσφέρουν ISF ρυθμιστικά στα φτηνά μοντέλα τους;

Πάντως ρε παιδιά εδώ είμαστε απλοί άνθρωποι που προσπαθούμε με τις λίγες γνώσεις μας να πάρουμε κάποια πράγματα από τις δικές σας γνώμες και γνώσεις!
Ωραίοι οι τεχνικοί όροι και οι αναλύσεις και τα χρωματικά τρίγωνα, αλλά εγώ προσωπικά και πιστεύω και άλλοι φόρουμ δεν τα κατανοούν και μπορεί να μη θέλουν να τα κατανοούν! Δηλαδή όταν είναι να πάρουμε αυτοκίνητο τι πρέπει να γίνει να κατεβάσουμε όλα χαρακτηριστικά σχετικά με τους κινητήρες εσωτερεκης καυσης, για τα φρενα, τα αμορτισερ και γενικά για ότι αφορά ένα αυτοκίνητο...! Είστε σε αντιπαραθεση σε πολλά νήματα φίλων για αγορά νεας tv! Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν συμφωνηται! Καθενας σας έχει τι αποψεις σας και είναι πολύ σεβαστες και έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο!
Τα λέω αυτά με αφορμή τα "φυσικά" ή όχι χρώματα! Μια παρατήρηση έκανε ο φίλος Κώστας σε σχήμα λόγου! Δε χρειάζεται να κυριολεκτούμε στα πάντα και να λέμε ψέμα το ένα και αναληθές το άλλο!

Και μάλιστα δεν είμαι ο πρώτος, ούτε κι ο τελευταίος που αναφέρεται σε φυσικά χρώματα. Το κάνουν και φορουμίτες με πολύ περισσότερες γνώσεις.
Έχεις δίκιο που λες δε θέλουν να τα κατανοήσουν γιατί όσο περισσότερα ξέρεις τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος να χάσεις τον έλεγχο!
Μ'αρέσει μετά που λέμε πως δεν είναι και τόσο σημαντικό πράγμα η αγορά τηλεόρασης.

Είστε σε αντιπαραθεση σε πολλά νήματα φίλων για αγορά νεας tv! Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν συμφωνηται! Καθενας σας έχει τι αποψεις σας και είναι πολύ σεβαστες και έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο!

Δεν συχνάζω σε νήματα αγοράς τηλεόρασης. Σε αυτό μπήκα για να πω ποιο μοντέλο τηλεόρασης ήταν (αν και η περιγραφή για αλουμινένιο πλαίσιο ήταν τελικά λάθος).
Γιατί να μην κυριολεκτούμε; Αν γράφει ο καθένας ότι θέλει χωρίς αντίλογο, όλα τα νήματα θα έχουν την κορυφαία πλάσμα/LCD του σύμπαντος.

Και μάλιστα δεν είμαι ο πρώτος, ούτε κι ο τελευταίος που αναφέρεται σε φυσικά χρώματα. Το κάνουν και φορουμίτες με πολύ περισσότερες γνώσεις.
Έχεις δίκιο που λες δε θέλουν να τα κατανοήσουν γιατί όσο περισσότερα ξέρεις τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος να χάσεις τον έλεγχο!
Μ'αρέσει μετά που λέμε πως δεν είναι και τόσο σημαντικό πράγμα η αγορά τηλεόρασης.

Για πες μερικά μέλη που λένε φυσικά χρώματα...

Αυτο που λες ειναι ψεμα.

Κοροιδευεις τον εαυτο σου και τα υπολοιπα μελη.

Τηλεορασεις των 350 ευρω και μπορουν να ερθουν πολυ κοντα στα προτυπα...

post-colour-lum.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-32ld450-42ld450-20101120901.htm

Το βλέπω:

post-cie.jpg

Γιατί δεν έβαλες ολόκληρο το χρώμα; Δεν βόλευε;
Μπορείς να μας πεις τι δείχνει το γράφημα που έβαλες, γιατί εγώ δεν ξέρω;

Σχετικά με την "υπερβολή", στο φόρουμ υπάρχουν μέλη με διαφορετικό επίπεδο γνώσεων. Κάποιος που έχει διαβάσει 2 πράγματα σχετικά με το χρώμα, μπορεί να καταλάβει ότι φυσικά χρώματα και οποιοδήποτε μέσο προβολής είναι ασύμβατα.

Αφού κυριολεκτούμε λοιπόν και αφου τα λέμε όλα, πες μας και μας ποια είναι η επαφή με το χρώμα; Εχεις σπουδασει κάτι σχετικό είναι στο επαγγελμά σου; Ή απλα έχεις διαβάσει στο ιντερνετ 2 πράγματα; Και από πότε το έχουμε διαβάσει 2 πράγματα μας καθιστά απόλυτους στις γνώμες μας και στις προτάσεις μας! Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν σπουδάσει και έχουν κάνεις διατριβές σε διάφορους τομείς και δεν παρουσιάζουν με τόσο απόλυτο τρόπο τις απόψεις τους!
Μπορεί και να έχεις δίκιο δεν διαφωνώ απλά πρέπει να αντιληφθεις ότι όταν παρουσιάζεις έτσι απόλυτα τα πράγματα και πιάνεσαι από τις λέξεις δε βοηθάς!

Απάντηση: Re: θέλω βοήθεια

Το βλέπω:

post-cie.jpg

Γιατί δεν έβαλες ολόκληρο το χρώμα; Δεν βόλευε;
Μπορείς να μας πεις τι δείχνει το γράφημα που έβαλες, γιατί εγώ δεν ξέρω;

Δειχνει μια τηλεοραση των 350 ευρω που ερχεται πολυ πιο κοντα στα προτυπα απο αλλες πολυ ακριβοτερες τηλεορασεις.

Δειχνει δηλαδη οτι κοροιδευεις τα αλλα μελη γραφοντας ανακριβειες.