Τι παραγγείλαμε σήμερα

Για unimac ο γενικός ετήσιος κατάλογος έχει τιμές χωρίς έκπτωση χωρίς φπα. Ο κατάλογος προσφορών η κατάλογος φθινοπώρου άνοιξη κτλ είναι τιμές με έκπτωση και φπα δλδ τιμές που συνήθως βγαίνουν τα εργαλεία στο skoutz.

Πάντως έναν τροχό borman pro που κοίταγα καιρό και αυτός τσίμπησε 7 ευρώ πάνω...

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εχεις τον bulle 1400 αν θυμαμαι καλα και νομιζω εχεις γραψει πολυ χρησιμη κριτικη στο σκρουτζ σε σχεση με τον αντιστοιχο 1100
τι σε κανει να πηγαινεις τωρα στον εξαιρετικο bormann pro?
εχεις αναγκη καποιον επιπλεον τροχο, ή δεν βγηκε οπως τον περιμενες ο 1400?
οπως καταλαβαινεις με ενδιαφερει το τι παιζει με τον bulle

Στα 125 εχω τον bulle τον 1400w, τον bulle τον 1100w, τον bosch 17-125 1700w ρυθμιζόμενος, τον makita ga5030 720w και τον makita 18v brushless ρυθμιζόμενο πάλι.

Αν θα έπρεπε να πάρω έναν μόνο τροχό θα έπαιρνα τον bulle 1400. Αν έκανα όμως μόνο κοπή λείανση (δλδ όχι βούρτσες) θα έπαιρνα τον makita ga5030. Πάντα με γνώμονα και τι λεφτά κοστίζει ο καθένας.

Τον borman τον κοίταγα λόγω του hype που υπάρχει στο ίντερνετ για αυτή τη καλή σειρά της bormann, αλλά δεν μπορούσα να δικαιολογήσω αγορά 6 τροχού...... αν και έφτασα κοντά!

Φιλε deathloc δεν εισαι ο μονος... και εγω 5 εχω και ψαχνω δικαιολογια για 6....καθως θελω 2 για λειανση(lidl+dewalt ρυθμιζομενο),2 κοπης(bavaria +stanley 18v) και ενα krassuman ρυθμιζομενο για βουρτσα...και αυτο γιατι θελω να δουλευουν συγκεκριμενο σκοπο το καθενα και να μην αλλαζω κεφαλη εργασιας συνεχεια...
Θα ηθελα καποιον δυνατοτερο κοπης ρευματος ακομη πανω απο 1100 watt αλλα το σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι πλεονασμος...θα δειξει...

Στα 125 εχω τον bulle τον 1400w, τον bulle τον 1100w, τον bosch 17-125 1700w ρυθμιζόμενος, τον makita ga5030 720w και τον makita 18v brushless ρυθμιζόμενο πάλι.

Αν θα έπρεπε να πάρω έναν μόνο τροχό θα έπαιρνα τον bulle 1400. Αν έκανα όμως μόνο κοπή λείανση (δλδ όχι βούρτσες) θα έπαιρνα τον makita ga5030. Πάντα με γνώμονα και τι λεφτά κοστίζει ο καθένας.

Τον borman τον κοίταγα λόγω του hype που υπάρχει στο ίντερνετ για αυτή τη καλή σειρά της bormann, αλλά δεν μπορούσα να δικαιολογήσω αγορά 6 τροχού...... αν και έφτασα κοντά!

ρε θερίο! ;)
εσυ και ο κωστης εχετε σχεδον το απαν συμπαν που λενε.
παρεμπιπτοντως σε ευχαριστω για την κριτικη που εγραψες, αν δεν ησουν εσυ θα ειχα αγορασει τον 1100, ενω αξιζει να δωσει κανεις 15 ακομα και να παρει τον μεγαλο

χαιρομαι που η γνωμη που εχω σχηματισει για τον bulle 1400 ισχυει.
κι εγω για εναν τροχο "πασπαρτου" τον βλεπω, ιδιαιτερα αξιοποιοντας τις λιγοτερες στροφες του σε συνδιασμο με την περισσια δυναμης .
μας τα χαλασε λιγο ο εισαγωγεας με τις αυξησεις τιμων αλλά οκ

εχοντας μολις συμπληρωσει τον πρωτο κυκλο "βασικων" εργαλειων με τα οποια μπορω να ανταπεξελθω με καποιους συμβιβασμους, σχεδον στο συνολο των εργασιων, και εχοντας ηδη 3 Χ 125, το επομενο βημα ειναι η αγορα του bulle 1400 ως πασπαρτου και αργοτερα ενος Φ230 χωρις κυκλωμα soft-start για να μπορω να τον δουλευω με ντιμερακι για βουρτσισματα αλλά και λειανσεις καθως θα βαλω τον υπαρχοντα Φ230 σε βαση ιδιοκατασκευη-randial για να καλυψω ολες τις σταθερες κοπες.

αληθεια, εχετε υποψιν σας καποιον φτηνο και σχετικα αξιολογο Φ230 χωρις προεκινηση (soft-start) ?
ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια

κωστη, άλλος ενας parkside δεν ειναι κακο... ;)
αυτος ο τροχος εχει φτιαχτει ταμάμ για κοψιματα, βασικα για τον προφυλακτηρα του αλλά και τη δυναμη του
κανει ομως και οποιαδηποτε αλλη δουλεια μονο με 30 ευρω. ελπιζω να μην αυξησει τιμη και το λιντλ την επομενη φορα που θα τον φερει.
σε αυτη τη τιμη, με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι χαρισμα!

και μιας και ειμαστε στο σωστο νημα, αυτες τις μερες μιας και ειμαι πατρα, θα αγορασω ενα δραπανο ακομα, το φτηνο oxford και θα γλιτωσω τα μεταφορικα.
δεν με νοιαζει αν εχει ακριβεια στο τρυπημα, δεν το θελω για αυτο, παντως λενε καλα λογια παρα την τιμη-χαρισμα που εχει. 15 ευρω ειναι για γελια ;)
το θελω για να του βαλω συρματοβουρτσα με αξονακι σε σταθερη βαση, εν ειδη διδυμου τροχου για λειανση αλλά και στιλβωμα με τον αντιστοιχο δισκο αλλά ακομα και για χρηση χειρος με δισκο-βαση βελκρο για ξυλα.
δεδομενου οτι εχω το πιστολετο του λιντλ για τρυπηματα σε τοιχους-τσιμεντα, ετσι θα απελευθερωσω το αριστο stayer μονο σε τρυπηματα ακριβειας, βασης μεταλλου και ξυλου και το B&D θα το κρατησω για γενικες εργασιες να το εχω στο αμαξι και να το φερνω πατρα στο σπιτι της κυρας αλλά και αλλου.

Και από σήμερα νέα τιμή. Από τα 570 στα 718. 30% επάνω η αύξηση τιμής.
95c188c18c1675131d71aefdb1cfb3d1.jpg

ειπαν στην ανοδο των μεταφορικων απο κινα καθως η κυβερνηση εκει αποφασισε οτι ηρθε η ωρα να βγαλει χρημα καθως η κινα εχει εδραιωθει στην παγκοσμια παραγωγη εκτοπιζοντας ολους τους αλλους
αλλοι λενε για τον κορονοιο που δεν το νομιζω τοσο πολυ τουλαχιστον σε τετοιο επιπεδο, αν δεν υπηρχε και η μεγαλη ανοδο των μεταφορικων
ομως δεν μπορει η αυξηση των μεταφορικων μονο να οδηγησει σε τετοια υψη. μαλλον και οι ιδιες οι εταιριες αλλά και οι εισαγωγεις τους βρηκαν ευκαιρια να βγαλουν τα σπασμενα του κορονοιου και να αναπληρωσουν τα κερδη τους...
αρα παιζει ο συνδιασμος αυτων των δυο παραγοντων αλλά δεν μπορει να ειναι μονο αυτο

οσμιζομαι οτι πλησιαζει η ωρα που μεγαλες αλυσιδες διανομης οπως τα λιντλ και τα πρακτικερ και τα ικεα κλπ θα αναλαβουν αποκλειστικες συνεργασιες με καποιες γνωστες υπαρχουσες εταιριες....

υπαρχει και κατι ακομα
οτι η κινα προμηθευεται φτηνο πετρελαιο απο το ιραν χρονια τωρα, καθως ειναι η μονη χωρα που εχει σπασει το εμπαργκο με το τσαμπουκα της
το ιραν ειναι ο κυριος και βασικος προμηθευτης πετρελαιου της κινας
ισως επικεινται αλλαγες σε αυτο και η κινα να θελει να μαζεψει χρημα για να αγοραζει απο αλλου
το ασχημο σεναριο ειναι να ξερει η κινα οτι επικειται πολεμος στο ιραν...

νομιζω οτι η πτωση τραμπ και η επικειμενη επαναλειτουργια της πολεμικης μηχανη των ηπα προοιωνιζει κατι τετοιο..

Αν δεν υπήρχε αυτή η αύξηση θα το έψαχνα κι από αλλού. Το alibaba είναι γεμάτο. Νομίζω ότι κάποιος είχε αγοράσει ένα Laser μέσω αυτής της πλατφόρμας, καλό θα ήταν να μας έλεγε πως έκανε την διαδικασία.
ed973da952d3006ed64b84c060cc7651.jpg

Και εσύ άμα το φέρεις Παύλο τόσο θα σου πάει.

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

κωστη, άλλος ενας parkside δεν ειναι κακο... ;)
αυτος ο τροχος εχει φτιαχτει ταμάμ για κοψιματα, βασικα για τον προφυλακτηρα του αλλά και τη δυναμη του
κανει ομως και οποιαδηποτε αλλη δουλεια μονο με 30 ευρω. ελπιζω να μην αυξησει τιμη και το λιντλ την επομενη φορα που θα τον φερει.
σε αυτη τη τιμη, με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι χαρισμα!

Με βαση την χρηση,το οικονομικο και τις δυνατοτητες του ο Parkside PWS 125 ειναι ολα τα λεφτα....το θεμα ειναι ποτε και εαν θα το ξαναφερει...
Εσυ μιλας για αυτον τον Bulle....για 60 ευρω μια χαρα ειναι...
Δεν την βιαζομαι την αγορα αλλα αμα δω και δεν φερνει τον parkside και μεχρι τοτε καποιο απο τα παραπανω παραδωση πνευμα ενδεχομενος να παιξει και αυτος...

Τον πήρα εγώ αυτόν τον bulle.. Δεν τον δοκίμασα ακόμα, βαρύς μου φαίνεται βέβαια.. Δεν θα τον δουλέψω ποτέ και όλη μέρα βέβαια

Για 1400w καλος ειναι Αντωνη σε βαρος...δεν μπορεις να εχεις δυναμη χωρις βαρος στο γωνιακο τροχο..αυτα πανε πακετο....
Ο Dewalt 4257 ειναι σχεδον τα ιδια και του Lidl o παραπανω που ανεφερα στα 2800 εαν θυμαμαι καλα...

Για αναποδα και σε ψηλα σημεια συγουρα θα κουραζει......αμα ειναι για λιγα λεπτα δεν υπαρχει θεμα αλλα αν τριβεις μπετα ειναι αστα να πανε....!!!!

κωστη εννοειται οτι ο παρκσαιντ θα μπει ουτως ή αλλως στη φαρετρα καθως ειναι εργαλειο "must" για τον καθε εναν, ιδιαιτερα ερασιτεχνη, αφου στη τιμη αυτη κανενας δεν εχει τα χαρακτηριστικα του, ποσο μαλλον που συνοδευεται απο τριετη εγγυηση!
ισως μαλιστα αν αφοτου αγοραστει ο parkside, βρεθει καποιος αξιοπιστος και φθηνος Φ230 χωρις σοφτ σταρτ, ετσι ωστε να μπορει να κατεβει με πολυ δυναμη στην ασφαλη περιοχη των 3.000 σαλ μεσω ντιμερ, ο μπουλ να μην αγοραστει καν, ή να καθυστερησει πολυ η αγορα του.

μπορει να βρω και κανα μεταχειρισμενο παλιοτερο μεγαλο γωνιακο χωρις προεκινηση
δυστυχως τα ντιμερακια δεν μπορουν να δουλεψουν με τροχους και εργαλεια που εχουν σοφτ σταρτ και δεν εχουν ρυθιστη στροφων
πρεπει να απομονωσεις το κυκλωμα σοφτ σταρτ το οποιο ειναι υπευθυνο μαλλον και για την ασφαλεια εκκινησης μετα απο πτωση ρευματος, για να δουλεψουν με ντιμερακια και εγω δεν ξερω πως να το κανω αυτο.

αλλωστε οταν θες να κανεις μια πολυωρη δουλεια, αν εχεις δυο φτηνους τροχους να τους δουλευεις εναλλαξ, τοτε γενικα δεν θα αντιμετωπισει κανεις θεμα αντοχης σε ερασιτεχνικο επιπεδο.
ο στανλεη φατμαξ οποτε χρειαστηκε, εδωσε ρεστα σε λειανση δουλευοντας για πολυ ωρα. οσο περισσοτερο τον ζω, τοσο περισσοτερο τον εκτιμω αυτον τον τροχο ;)
αλλά ακομα και ο εινχελ 1000w μια χαρα τα παει στις κοπες.
ετσι ο parkside οταν με το καλο ερθει, θα φορεσει βουρτσες και καμπανες και θα συμπληρωνει τους αλλους δυο οταν ο υπαρχων budget Φ230 (που δυστυχως εχει σοφτ σταρτ και αντιβολτ), μπει σε βαση κοπης.

τεσπα, ενας ισχυρος ρυθμιζομενος ρευματος φ125 ειναι απαραιτητος στον καθενα μας

Εσύ αυτό σκέφτεσαι;
Το ότι από τα 200 φτάνει σε εμάς 800 δεν μετράει;

Όπως σου είπε και ο Δημήτρης και σου γράφω κ εγώ τόσα θα δώσεις μετά από μεταφορικά και τελωνεία.
Πάει η εποχή της Κίνας.