Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Γιαννη σου λεω τι γραφει το μανιουαλ ισως ξερουν κατι παραπανω δεν γραφει για αλλο κολετ κλπ.μια δοκιμη θα μας θα μας ελυνε τις αποριες αλλαδεν εχω 6.35 να δοκιμασω !ισως εχει ο κωστας !

Και το δικο μου manual γραφει οτι τα φοραει ολα. Αλλα ειχε μονο 8 και 12. Το αγγλικο μοντελο εβγαινε με 6.25 και 12.7 απλα με αλλο κωδικο στην συσκευασια. Εγω αγορασα το 12.7

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Υπάρχουν στο εμπόριο συστολές Γιάννη. Δεν ξέρω πάχη, δεν χρειάστηκα ποτέ, αλλά υπάρχουν.
Τι επικινδυνότητα να έχει μια μεταλική συστολή, ένα μεταλικό δαχτυλίδι 0,35 χιλιοστά; Τι μπορεί να πάθει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι εσύ αν είχες δουλέψει κι άλλα ρούτερς θα ήξερες οτι το KW1600EKA της B&D δεν έχει 12-άρι κόλετ. Δεν έχουν όλα το ίδιο σύστημα.
Άντε μάθε τώρα για τα υ-ποδήλατα... :flipout:

ειναι σαν να εχεις ντύσει το κοπτικό με ενα φιλερ πάχους αλουμινοχαρτου.... ειναι υπερβολικά λεπτό..δεν νομίζω να ειχε αποτέλεσμα.. ή έστω διαρκεια στο χρόνο...

Δεν μιλαμε για 6 σε 8 η 8 σε 12.7 φυσικα και θελει αλλο κολετ .μιλαμε για 6 σε 6,35 και το αντιστροφο!!

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν έχει δωδεκαρι επειδή δεν το χρειάζεται.
Η διαφορά 12 με 8 και πόσο μάλλον 6 είναι χαοτικη!!!!!

Για ξαναπές το γιατί είμαι λίγο (σ)αργός. :hmmmm:
Γιατί το B&D δεν χρειάζεται το 12-άρι και το Dewalt χρειάζεται το 8-άρι;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Υπάρχουν στο εμπόριο συστολές Γιάννη. Δεν ξέρω πάχη, δεν χρειάστηκα ποτέ, αλλά υπάρχουν.
Τι επικινδυνότητα να έχει μια μεταλική συστολή, ένα μεταλικό δαχτυλίδι 0,35 χιλιοστά; Τι μπορεί να πάθει;

Κι εσύ αν είχες δουλέψει κι άλλα ρούτερς θα ήξερες οτι το KW1600EKA της B&D δεν έχει 12-άρι κόλετ. Δεν έχουν όλα το ίδιο σύστημα.
Άντε μάθε τώρα για τα υ-ποδήλατα... :flipout:

Η συστολη Μπαμπη ειναι σωληνακι σχισμενο σε 2 ή 3 σημεια. Το φορας στο κοπτικο και το βαζεις στο μεγαλυτερο τσοκ. Το 0.35 που λες ειναι η διαφορα στην διαμετρο. Η συστολη θα ειναι εσωτερικη διαμετρος 6 και εξωτερικη 6.35. με τοιχωμα 0.175 χιλιοστα δηλαδη ουτε 2 δεκατα του χιλιοστου. Αυτο πολυ απλα ειναι τοσο μαλακο που παραμορφωνει με το σφιξιμο και δεν πρεσσαρει σωστα το στελεχος του κοπτικου με αποτελεσμα ή να μασαει την κινεζοσυστολη ή να λυνει το τσοκ. Παντως εγω συστολη 6.35 σε 6 δεν εχω δει πουθενα.

Δεν υπάρχει αντίστροφο Βασίλη, το 6 δεν δέχεται 6,35.

Και το parkside που εχω φοραει και 6 και 8 αλλα με αλλαγη κολετ.

Το Parkside είναι 8-άρι. Μόνο από μεγαλύτερο σε μικρότερο πας, το αντίστροφο δεν γίνεται.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αχρηστο δεν ειναι τιποτα αν ξερεις τι παιρνεις και τι θελεις να κανεις. Αν κανεις μικρες δουλειες και διαμορφωσεις περιθωριων ειναι μια χαρα.
Εγω για παραδειγμα με το GMF οταν πηγα να ξυρισω φιλετο που ειχα κολλησει σε 16mm μελαμινη, δηλαδη το ρουτερ πατουσε σε 20mm, μου εφυγε απο το βαρος 2-3 φορες και εξυσα και την μελαμινη. Αν ηταν πιο σοβαρο κομματι θα το εκανα αλλιως ενω με ενα περιθωριων θα γινταν μια χαρα χωρις προβληματα.
Πληροφορίες για το gmf μας δίνεις; ευχαριστημένος; λείπει κάτι; θα το
προτρινες ;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνω απολυτα για το παρκσιντε!αλλα απο 6.35 σε 6 η διαφορα ειναι μια τριχα και ΙΣΩΣ κανει!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παντως εγω συστολη 6.35 σε 6 δεν εχω δει πουθενα.

Μπορεί και να μην υπάρχει καν.
Νομίζω όμως οτι κάπου έχω δει συστολή, σωληνάκι όπως λες αλλά με ένα σκίσιμο. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι πως θα υπάρξει παραμόρφωση αφού δεν υπάρχει πουθενα κενό. Δεν μιλάμε για αλουμίνιο.

Last edited:
όλα τα κόλετ που έχω, στο B&D και στο Parkside έχουν σχισμή. Είναι για να έχουν καλύτερη εφαρμογή τα bit και όχι για να ανοίγουν

Πληροφορίες για το gmf μας δίνεις; ευχαριστημένος; λείπει κάτι; θα το
προτρινες ;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν τώρα αγόραζα πάλι το ίδιο θα έπαιρνα. Μέχρι τώρα ποιοτικά και σε θέμα ακριβείας δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα. Το έχω 2 χρόνια και το είχα πάρει από κέντρο βίδας 530 ευρώ με άτοκες δόσεις. Τότε στο εξωτερ. η φτηνότερη τιμη ήταν 485 μαζί με μεταφορικά.
Σε αυτή την τιμή παίρνεις τη μεγάλη θήκη που έχει 70 ευρώ αξια και τον οδηγό παραλληλων που έχει αλλά τόσα. 4 εξαρτήματα για αναρροφηση σε όλες τις συνθήκες με βίδες πεταλουδες, 2 κολετ, 2 βάσεις βεβαίως με ακρίβεια 0.1mm βυθισης, μεταλ κωνο για κεντραρισμα των πλακων, κλιπ αντιγραφής και 2 αντιγραφικα δαχτυλίδια.
Αν σκεφτείς για όλα αυτά και 1600 μοτέρ + 2 λεντ φωτισμό, καλώδια με μπίλια για να μην τσακιζουν και ηλεκτρονικό ελεγχο τα 500 δεν είναι υπερβολικά.
Ως αρνητικό θα έλεγα ότι η βάση στο τραπέζι λόγω σκόνης που συσσωρευεται ανάμεσα στο μοτέρ και τη βαση δεν κινηται όσο άνετα θα ήθελα με το αλεν πάνω από το τραπέζι. Εγώ επειδή πάντα δεν το έχω ευκαιρο το αλεν, σηκώνω με την ροδελα από κάτω βοηθώντας και με το άλλο χέρι. Το μοτέρ είναι βαρύ και σε αυτή την θέση ο μηχανισμός τραβάει όλο το βάρος ενώ όταν το ρούτερ είναι πάνω στο κομμάτι η κινηση γίνεται από μόνη της αφού το μοτέρ κατεβαίνει με το βάρος του.

Οι κατασκευές που κανω εγώ γίνονται έξω σε σκεπασμενο όμως χώρο. Και η βέλτιστη χρήση τόσο δυνατου και ακριβου μοτερ προϋποθέτει και διαχείριση μεγάλων ποσοτητων σκόνης και πριονιδιου. Για να το πάρεις πρέπει να έχεις στο μυαλό σου κατασκευές επιπέδου και μεγέθους επίπλων και όχι διακοσμητικων ή ελαφρων κατασκευών σε περιορισμένο χώρο όπου το βάρος του ρουτερ είναι μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα.

Ναι ρε Bill καλοδούλευτο κ το δικό σου αν & εσύ έπρεπε να φυλάξεις τα χρήματα σου γιατί με τόσο τρίψιμο μην πας για νέο τριβείο δεν ξέρω!!!