Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Συνονόματε, ηρθες στη γειτονιά μου? Είμαι ένα τετράγωνο δίπλα από τον Δήσιο που πουλάει τους μηχανισμούς που πήρες. :afro:

Για να δουμε τι θα δούμε με τους περίεργους αυτούς δείκτες...

Καλοδούλευτα Δημήτρη, το υποπτευομουν ότι θα την χτυπήσεις άμεσα τη σκούπα. Η 18lt θα κάνει κάνα χρόνο να γεμίσει τη σακούλα με τις μικροκατασκευές, εκτός και αν μαζεύεις και ροκανιδι πλάνης. Ο ανταπτορας (συστολή) δεν υπήρχε στην δικιά μου, συνοδεύεται μόνο από τα πολύ βασικά ως πιο μικρό μοντέλο.

Τον ποντικό της b&d έλεγα να τον πάρω κι εγώ, αλλά τελικά προτίμησα να παίξω σε πιο δυνατή κατηγορία και πήρα το dewalt και δεν το μετάνιωσα. Είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα είναι πολύ βολικό εργαλείο. Η σκούπα κουμπώνει στην υποδοχή του;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eυχαριστώ Κώστα
Πλάνη σπάνια χρησιμοποιώ καί έτσι δέν θα γεμίζει η σακούλα εύκολα
Οχι δέν κουμπώνει στό mouse η σκούπα, έχει παραλληλόγραμο στόμιο γιά τό ενσωματωμένο της φίλτρο,αλλά αυτά τά φιλτράκια κρατάνε τήν σκόνη,έχω καί τό μεγαλύτερο πολυτριβείο τής B&D πού έχει μικροφίλτρο καί σχετικά δέν βγάζει πολύ σκόνη,βέβαια πάντα έξω τρίβω-κόβω από τό εργαστήριο

Για τυχόν επόμενα μαστορέματα μου.

Αθόρυβοι μακρύλαιμοι μηχανισμοί UTS & διάφοροι ωροδείκτες, λεπτοδείκτες & 2λεπτοδείκτες.

Καλορίζικα κώστα και καλές κατασκευές

Καλοριζικα............................Μιχαλη !!!!!!

:flipout: :ernaehrung004:

Kαλοφώτιστα νά είναι Κώστα

Σημερινή αγορά γιά νά μήν χαλάσει τό προξενιό :flipout:
Γυαλόχαρτα γιά τό τριβείο Mouse
Πολύμπριζο Legrand από Καυκά μέ master-slave λειτουργία,το πολύμπριζο έχει στά πλάγια μιά βίδα πού μέ κατσαβίδι ρυθμίζουμε λίγο παραπάνω η λίγο παρακάτω τόν χρόνο πού θά κλείνει η slave,στήν περίπτωση μας σκούπα.Καί έτσι η σκουπίτσα μου μέ λίγα χρήματα έγινε full-automatic γιά συνεργασία μέ ηλεκτρικά εργαλεία.

Aνέβασα καί ένα βίντεο,ακολουθούν καί φωτογραφίες.

https://youtu.be/SJCIGhMUc4I

leg110.jpg

leg210.jpg

Ευχαριστώ Μιχάλη καί Γιώργο.
Ηταν μερικά πράγματα Γιώργο πού ήθελα νά τά αγοράσω καιρό,τό έψαχνα μέ ενναλακτικές γιατί ότι κάνω τό κάνω μετά από πολύ ώριμη σκέψη,δέν έβρισκα ενναλακτικές,βοήθησε καί η δουλειά καί έκανα τό μεγάλο βήμα γιά μερικά καλά-μικρά-εργονομικά πλήν ακριβά εργαλεία
Οντως Μιχάλη δέν παλεύεται η σκούπα σκύψε άνοιξε - σκύψε κλείσε μέ τό σταμάτημα - αρχή τού εργαλείου μέ τό χέρι,τό σκεφτόμουνα (γιατί ακόμα δέν τήν έχω δουλέψει κανονικά μέ εργαλείο πλήν δοκιμές στόν αέρα) και ανάβαν τά λαμπάκια μου πού λένε,αλλά δέν ήθελα νά δώσω πολλά σέ αυτόν τόν τομέα,εφόσον μπορώ νά κάνω πολυ-πολύ φτηνότερα τήν δουλειά μου,είναι μεγάλη ευκολία ο αυτοματισμός,η proxxon έχει αυτόματη λειτουργία εργαλείου ?

Μεγειά Δημήτρη.
Ήθελα κ περιγραφή στο βίντεο (στο επόμενο).

Ευχαριστώ Κώστα
Εντάξει θά κάνω καί τόν speaker στό επόμενο βίντεο χάχάχά ,άν καί νομίζω είναι κατανοητό,απλή συνδεσμολογία είναι -bye-

Last edited:
Καλοδούλευτα Δημήτρη. Στο πολύμπριζο παίζει η ανάποδη λειτουργία, δηλαδή να έχεις πολλά master και ένα slave? Έτσι δε θα χρειάζεται να μπαινοβγαίνει πρίζα κάθε φορά που πιάνεις άλλο εργαλείο, μόνο η σωλήνα της σκούπας στο κάθε εργαλείο.
Επειδή τελικά μου φαίνονται πολύ μπέρδεμα όλα αυτά, το χωριό βάλει ένα απλό πολύμπριζο και στην σκούπα έχω παρεμβάλλει μια μπαλαντέρ με ποδοδιακοπτη, οπότε την ανοιγοκλείνω με το πόδι σε κάθε περίπτωση. Είναι τελικά η πιο άνετη και φτηνή λύση.

Καλοδούλευτα Δημήτρη. Στο πολύμπριζο παίζει η ανάποδη λειτουργία, δηλαδή να έχεις πολλά master και ένα slave? Έτσι δε θα χρειάζεται να μπαινοβγαίνει πρίζα κάθε φορά που πιάνεις άλλο εργαλείο, μόνο η σωλήνα της σκούπας στο κάθε εργαλείο.
Επειδή τελικά μου φαίνονται πολύ μπέρδεμα όλα αυτά, το χωριό βάλει ένα απλό πολύμπριζο και στην σκούπα έχω παρεμβάλλει μια μπαλαντέρ με ποδοδιακοπτη, οπότε την ανοιγοκλείνω με το πόδι σε κάθε περίπτωση. Είναι τελικά η πιο άνετη και φτηνή λύση.

Ευχαριστώ
Κώστα είναι πολύ απλά τά πράγματα μήν παιδεύεσαι μέ ποδοδιακόπτες δέν είναι άνετη λύση ο ποδοδιακόπτης σέ σχέση μέ τό πολύμπριζο master-slave, κάντο full automatic μέ ένα απλό πολύμπριζο όπως σωστά είπε ο Κυριάκος τών 3-5 ευρώ μέ 5 θέσεις καί θά τό βάλεις στό master,καί στό φτηνό πολύμπριζο θά βάλεις 5 εργαλεία η άν έχεις περισσότερα, μεγαλύτερο πολύμπριζο κάι κατάργησε τόν ποδοδιακόπτη.Τό μόνο πού θα κάνεις είναι νά αλλάζεις τόν σωλήνα τής σκούπας από εργαλείο σέ εργαλείο.:a0210:

Οι σφικτηρες, βαρια κομματια αλλα σε πρωτη δοκιμη τι θελουν τη συνεργασια με κανονικους σφικτηρες, για στερεωση μεγαλων τεμαχιων μελαμινης

400kg περιπου μελαμινης και αλλων εξαρτηματων παρεληφθησαν. Ο Αυγουστος θα ειναι ο μηνας της μελαμινης.

Οι σφικτηρες, βαρια κομματια αλλα σε πρωτη δοκιμη τι θελουν τη συνεργασια με κανονικους σφικτηρες, για στερεωση μεγαλων τεμαχιων μελαμινης

400kg περιπου μελαμινης και αλλων εξαρτηματων παρεληφθησαν. Ο Αυγουστος θα ειναι ο μηνας της μελαμινης.

για πες τιμές

για πες τιμές

430 Ολα
5 φυλλα κομμενη εγρωμη μελαμινη ακριτας μελαμινης 16mm
Ενα πισινο mdf 4mm
100 μετρα εγχρωμης ταινιας 20mm
50 μετρα ταινιας 40mm
14 μεντεσεδες με φρενο , επωνυμοι
7 μηχανισμοι συρταρια
50 φεραμια μεταλλικα συνδεσεις
20 αναρτηρες ντουλαπιων

430 Ολα
Ενα πισινο mdf 4mm
50 μετρα ταινιας 40mm
7 μηχανισμοι συρταρια
20 αναρτηρες ντουλαπιων

τι σκοπό έχεις; να ντύσεις το παγγαίο με μελαμίνη;

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

430 Ολα
Ενα πισινο mdf 4mm
50 μετρα ταινιας 40mm
7 μηχανισμοι συρταρια
20 αναρτηρες ντουλαπιων

Έχεις υπολογίσει κόστος ανά τμ μαζί με τα κοψίματα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Έχεις υπολογίσει κόστος ανά τμ μαζί με τα κοψίματα;

Οχι, αλλα α θυμαμαι καλα οι μελαμινες και το πισινο γυρω στα 380 μου ειχε πει.

Συνολικα αν βαλω μονο τα τμ μελαμινες βγαινει 12,8 ανα τμ, μαζι με ολα τα αξεσουαρ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Οχι, αλλα α θυμαμαι καλα οι μελαμινες και το πισινο γυρω στα 380 μου ειχε πει.

Συνολικα αν βαλω μονο τα τμ μελαμινες βγαινει 12,8 ανα τμ, μαζι με ολα τα αξεσουαρ.

Πολύ καλη τιμή.
Ευχαριστώ.