Τιμή Κιλοβατώρας

Δυστυχώς δεν δουλεύει για ios
μάλλον θα χρειάζεται και κάποι αλλη συσκευή για να δουλέψει. Πως να βρει το κινητό την κατανάλωση ενέργειας εκ του μακρόθεν;

• Like
Reactions: ln()
μάλλον θα χρειάζεται και κάποι αλλη συσκευή για να δουλέψει. Πως να βρει το κινητό την κατανάλωση ενέργειας εκ του μακρόθεν;
Γιατί να χρειάζεται κάποια άλλη συσκευή ;;;;
Απλα έχουν παρατήσει το support του engage.

Την κατανάλωση τη στέλνει ο πομπος ασυρματα στον δεκτη.

Πάντως έχω πάρει εδώ και πόσα χρόνια κιτ με αμπεροτσιμπίδες που τις βάζεις στον πίνακα και σου βγάζει ένα σκασμό μετρήσεις σε εφαρμογή και δεν τα τοποθέτησα ΠΟΤΕ.
Όταν οι kWh κατανάλωσης είναι λίγες, λογικές και μέσα σε αυτά που υπολογίζεις θεωρητικά σε ένα excel μόνο για να περνάς το χρόνο αξίζει.

Αυτό αλλάζει τελείως όταν αυτό που αναμένεις θεωρητικά με αυτό που βλέπεις διαφέρει. Νομίζω ότι μόνο σε τέτοια περίπτωση θα έμπαινα στον κόπο. Εδώ βαριέμαι να κατέβω να δω την ένδειξη του μετρητή για να μην βγάλει υπολογιστικά τον ενδιάμεσο λογαριασμό (ο Ηρωνας ακόμη δεν μετράει κάθε μήνα).

By the way , έχεις ακόμα τα παλιά λαμπάκιαπου καίγονται και τρεμοσβήνουν; Εδώ και χρόνια έχουν βγει led. Θελει αλλαγή βεβαια όλο το πλαίσιο, όχι μόνο το λαμπάκι.
Ναι, αυτα εχω αλλα τα εχω καταργησει, μονο ενα αναβει για να ξερω ποτε ερχεται το ρευμα μετα απο διακοπη.

Πάντως έχω πάρει εδώ και πόσα χρόνια κιτ με αμπεροτσιμπίδες που τις βάζεις στον πίνακα και σου βγάζει ένα σκασμό μετρήσεις σε εφαρμογή και δεν τα τοποθέτησα ΠΟΤΕ.
Όταν οι kWh κατανάλωσης είναι λίγες, λογικές και μέσα σε αυτά που υπολογίζεις θεωρητικά σε ένα excel μόνο για να περνάς το χρόνο αξίζει.

Αυτό αλλάζει τελείως όταν αυτό που αναμένεις θεωρητικά με αυτό που βλέπεις διαφέρει. Νομίζω ότι μόνο σε τέτοια περίπτωση θα έμπαινα στον κόπο. Εδώ βαριέμαι να κατέβω να δω την ένδειξη του μετρητή για να μην βγάλει υπολογιστικά τον ενδιάμεσο λογαριασμό (ο Ηρωνας ακόμη δεν μετράει κάθε μήνα).
είναι πολύ χρήσιμο μέχρι να καταλάβεις γιατί ξοδεύεις τόσα, και να βρεις τους ενόχους.
Δεν ήταν πάντα οι καταναλώσεις τόσο μικρες. Πέρασε καιρός για να φτάσω στα νούμερα αυτά. Παλιά, που λεφτά υπήρχαν οι μεγάλες καταναλώσεις ήταν αδιάφορες. Όταν μπήκε το χρηματιστήριο ρεύματος κάτι τέτοια μηχανάκια έγιναν Must.
Μετά από πάνω από 10 χρόνια, μπορώ να πω ότι το έχω μπροστά μου και το κοιτάζω κάθε τόσο. Επίσης κατεβάζω και αναλύω τα δεδομένα σε ποιές ώρες της μέρας ή μήνες ξοδεύω περισσότερα.
Πάντα υπάρχει περιθώριο για εξοικονόμηση, διότι μας τα αυξάνουν καθε χρόνο με κάθε τρόπο.
Δυστυχώς δεν δουλεύει για ios
η εφαρμογή είναι για να κατεβάσει το μηχάνημα αυτά που καταγράφει σε pc. Για κινητό δεν ξέρω. Το δικό μου μοντέλο είναι του 2012 ή κάτι λίγο μετά.

Ναι ακομα αυτα να σκεφτομαστε. Και εγω εχω υπολογιστη 10-15 ωρες τη μερα ανοιχτος με 5080 αλλα πληρωνουμε εκατονταδες ευρω σε μαλακιες κυριολεκτικα καθε μηνα ακομα και το χομπι μας να κοψουμε. Καποτε ειχα και roister emphasis 25 με earthquake s10 sub βαραγαν υπερωριες αλλα τα εδωσα και βολευομαι με καλα ακουστικα και ενα απλο αλλα τιμιο home cinema J5150 που για ταινιες ειναι αψογο. Θα δωσουμε και 20 ευρω το μηνα παραπανω για το χομπι μας και κατι εγινε.

... Θα δωσουμε και 20 ευρω το μηνα παραπανω για το χομπι μας και κατι εγινε.
Ακριβώς αυτό. Μεγαλώνοντας, οι υποχρεώσεις αυξάνονται και πρέπει να αποφασίσεις πως θα διαθέσεις τον λιγοστό χρόνο που έχεις. Το να εξοικονομήσω 15-20 ευρώ το μήνα σε λογαριασμούς πριν κάποια χρόνια άξιζε να το μελετήσω μερικές ώρες, να βρω συνδυασμούς κλπ, όμως πια προτιμώ να δώσω τα 20 ευρώ παραπάνω και να διαθέσω τον χρόνο κάπου αλλού. Τα πράγματα όσο μεγαλώνουμε γίνονται πιο απλά. Μερικά παραδείγματα:
- Πληρώνω συνδρομή cinobo και βλέπω μόλις 2-3 ταινίες το μήνα. Ο λόγος; ότι -σχεδόν- όποια ταινία και να διαλέξεις εντός 3λέπτου στην εφαρμογή θα την δω μέχρι το τέλος και θα είναι ένα 7άρι. Όσες φορές άρχισα να ψάχνω ποια ταινία να δω στο netflix (που το πληρώνω για τα παιδικά) ή να βρω ταινία και μετά πλατφόρμα να την νοικιάσω τελικά είτε έβρισκα πατάτα (στο netflix) ή πέρναγε η ώρα και μετά νύσταζα και δεν έβλεπα τίποτα.
- Στο ρεύμα απλά πήγα σε μπλε τιμολόγιο χωρίς πολύ ψάξιμο μόνο και μόνο για να ξέρω τι θα πληρώνω. Ίσως με περισσότερο ψάξιμο να κέρδιζα 2-3 ευρώ το μήνα, αλλά δεν με νοιάζει.
- Κάποτε ήθελα ένα ωραίο home cinema, σήμερα απλά πήρα μικρά Monitor near field με ένα dac και καλό τροφοδοτικό και ακούω μουσική όταν είμαι στον υπολογιστή, γιατί η καθημερινότητά μου μόνο εκεί μου αφήνει χρόνο να ακούσω μουσική.

Να μην μιλήσουμε για τον αριθμό των συνδρομητικών υπηρεσιών και το κόστος τους ανά μήνα...

Ακριβώς αυτό. Μεγαλώνοντας, οι υποχρεώσεις αυξάνονται

ε...χμ....μεγαλώνοντας κι άλλο κι άλλο.....μειώνονται
και πρέπει να αποφασίσεις πως θα διαθέσεις τον λιγοστό χρόνο που έχεις. Το να εξοικονομήσω 15-20 ευρώ το μήνα σε λογαριασμούς πριν κάποια χρόνια άξιζε να το μελετήσω μερικές ώρες, να βρω συνδυασμούς κλπ, όμως πια προτιμώ να δώσω τα 20 ευρώ παραπάνω και να διαθέσω τον χρόνο κάπου αλλού. Τα πράγματα όσο μεγαλώνουμε γίνονται πιο απλά. Μερικά παραδείγματα:
- Πληρώνω συνδρομή cinobo και βλέπω μόλις 2-3 ταινίες το μήνα. Ο λόγος; ότι -σχεδόν- όποια ταινία και να διαλέξεις εντός 3λέπτου στην εφαρμογή θα την δω μέχρι το τέλος και θα είναι ένα 7άρι. Όσες φορές άρχισα να ψάχνω ποια ταινία να δω στο netflix (που το πληρώνω για τα παιδικά) ή να βρω ταινία και μετά πλατφόρμα να την νοικιάσω τελικά είτε έβρισκα πατάτα (στο netflix) ή πέρναγε η ώρα και μετά νύσταζα και δεν έβλεπα τίποτα.

πληρώνω κι εγώ tidal και ουσιαστικά το χρησιμοποιώ ως ευρετήριο νέων και χαμένων ακουσμάτων. Ακούω πλέον μόνο υλικά, και παλαιολιθικά προιόντα.
- Στο ρεύμα απλά πήγα σε μπλε τιμολόγιο χωρίς πολύ ψάξιμο μόνο και μόνο για να ξέρω τι θα πληρώνω. Ίσως με περισσότερο ψάξιμο να κέρδιζα 2-3 ευρώ το μήνα, αλλά δεν με νοιάζει.

μετα από ψάξιμο είδα ότι με το μπλε θα είχα "ήσυχο" το κεφάλι μου πληρώνοντας 2-3 ευρώ κέρδος ή χασούρα, όταν τα δημοτικά τέλη είναι περισσότερα απο το ρεύμα μου. Και έμεινα στο πράσινο για να μην ασχολούμαι. Είναι η ίδια αντίληψη βλέποντάς το απο άλλη πλευρά.
- Κάποτε ήθελα ένα ωραίο home cinema, σήμερα απλά πήρα μικρά Monitor near field με ένα dac και καλό τροφοδοτικό και ακούω μουσική όταν είμαι στον υπολογιστή, γιατί η καθημερινότητά μου μόνο εκεί μου αφήνει χρόνο να ακούσω μουσική.

Σήμερα το home cinema μαζεύει σκόνη, από το 2010 και μετά. Βλέπε πρώτο σχόλιο πάνω πάνω ! :)
Να μην μιλήσουμε για τον αριθμό των συνδρομητικών υπηρεσιών και το κόστος τους ανά μήνα...

όταν κάποτε συνειδητοποίησα ότι έμπαινα στο δωμάτιό μου για να δω κάτι στο λαπτοπ και μέ ένα γενικό άναβα 30 συσκευές στο standby για να χρησιμοποιήσω μόνο τα 20 βατ του λαπτοπ, είπα κάτι γίνεται λάθος εδώ

Συνδρομές πονεμένη ιστορία ...tidal qobuz Netflix Disney plus clouds και πόσα άλλα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Συνδρομές πονεμένη ιστορία ...tidal qobuz Netflix Disney plus clouds και πόσα άλλα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ο ενισχυτής av αλλά και ένας τελικός που θα έρθει και ένας ολοκληρωμένος, έχουν όλα διακόπτη, όπως και η μία από τις δύο τηλεοράσεις.
Τα media player- μποξακια που είναι τρία, τα δύο δισκοπαικτικά αλλά και ένα streamerάκι που θα έρθει κι αυτό, δεν έχουν.

Τώρα το wifi router και το wifi extender, έχουν διακόπτη, όπως και ο μετατροπέας οπτικής σε Ethernet, και το PC αλλά όχι το monitor, αυτά είναι ανέφικτο να τα κλεινω από τον διακόπτη τους.
Αυτά είναι 24/7 άντε πες το PC να χρησιμοποιείται βαριά κάνα δεκάωρο την ημέρα, δεν παίζει να κοιτάζω διακόπτες, ούτε να σβήνω τα πολύπρίζα επάνω που είναι συνδεμένα. Κάποια πράγματα θέλεις αμέσως διαθέσιμα.

Ο ενισχυτής av αλλά και ένας τελικός που θα έρθει και ένας ολοκληρωμένος, έχουν όλα διακόπτη, όπως και η μία από τις δύο τηλεοράσεις.
Τα media player- μποξακια που είναι τρία, τα δύο δισκοπαικτικά αλλά και ένα streamerάκι που θα έρθει κι αυτό, δεν έχουν.

Τώρα το wifi router και το wifi extender, έχουν διακόπτη, όπως και ο μετατροπέας οπτικής σε Ethernet, και το PC αλλά όχι το monitor, αυτά είναι ανέφικτο να τα κλεινω από τον διακόπτη τους.
Αυτά είναι 24/7 άντε πες το PC να χρησιμοποιείται βαριά κάνα δεκάωρο την ημέρα, δεν παίζει να κοιτάζω διακόπτες, ούτε να σβήνω τα πολύπρίζα επάνω που είναι συνδεμένα. Κάποια πράγματα θέλεις αμέσως διαθέσιμα.
Αμεσα διαθεσιμα ειναι. Οπως ειπα τα εχω ομαδοποιημενα και τα 6 λειτουργουν με remote.
Μποξακια κλπ για σενα μπορει να ειναι 3. Σε μενα τα μποξακια ιδιως αυτα που ειναι για τις κιθαρες κλπ ειναι 13. Στους η/υ τα μονιτορ ειναι 3. Ασυρματοι φορτιστες 2, πιανα 2, βιντατζ μηχανηματα που εχουν το πρωτευον του τροφοδοτικου παντα on, 2 phono stages με εξωτερικα τροφοδοτικα, ασύρματα τηλέφωνα 3 (προφανως οταν δεν ειμαι στον επανω οροφο το κλεινω), 2η τηλεόραση στο ισογειο και extender κλείνουν επίσης, wifi καμερες 3 (προφανως δεν ειναι ανοιχτες οταν ειμαι εκει), χωρια φωτακια σποτ, προβολακια κλπ. Ο,τι δεν χρησιμοποιειται σε μια δεδομενη στιγμη ειναι εκτος πριζας. Ειναι τοσο απλό οσο ακούγεται αρκει να το παρεις αποφαση οτι δεν εισαι μετοχος της δεη

• Like
Reactions: Pleo
Αμεσα διαθεσιμα ειναι. Οπως ειπα τα εχω ομαδοποιημενα και τα 6 λειτουργουν με remote.
Μποξακια κλπ για σενα μπορει να ειναι 3. Σε μενα τα μποξακια ιδιως αυτα που ειναι για τις κιθαρες κλπ ειναι 13. Στους η/υ τα μονιτορ ειναι 3. Ασυρματοι φορτιστες 2, πιανα 2, βιντατζ μηχανηματα που εχουν το πρωτευον του τροφοδοτικου παντα on, 2 phono stages με εξωτερικα τροφοδοτικα, ασύρματα τηλέφωνα 3 (προφανως οταν δεν ειμαι στον επανω οροφο το κλεινω), 2η τηλεόραση στο ισογειο και extender κλείνουν επίσης, wifi καμερες 3 (προφανως δεν ειναι ανοιχτες οταν ειμαι εκει), χωρια φωτακια σποτ, προβολακια κλπ. Ο,τι δεν χρησιμοποιειται σε μια δεδομενη στιγμη ειναι εκτος πριζας. Ειναι τοσο απλό οσο ακούγεται αρκει να το παρεις αποφαση οτι δεν εισαι μετοχος της δεη
Κουράστηκα και που τα διάβασα :)

Βασικά, αν και όταν ξαναβρώ χρόνο που να μπορώ να διαθέσω για να γλυτώσω κάποια ευρώ, πιο πιθανό να πάω σε φουλ αυτοματοποιημένη λύση με όλα σε ultra low standby κάποιου arduino ή αντίστοιχου που θα ενεργοποιεί με τηλεχειριστήριο ότι θέλω.
Βέβαια μάλλον έχεις κάνει και εσύ ήδη κάτι αντίστοιχο γιατί λες για τηλεχειριστήρια.

Σε λίγο καιρό που θα γίνουν και νόμιμα (αν και ήδη πωλούνται παντού) τα φωτοβολταϊκά μπαλκονιού, με μια τέτοια διάταξη σωστά διαστασιολογημένη θα είναι και ανανεώσιμη η ενέργεια και δεν θα καταναλώνεται από το δίκτυο. Έχω γνωστό που κλασσικά πήγε και πήρε το "καλύτερο" και όταν κοιτάξαμε για πλάκα μια μέρα τις καταναλώσεις του, χαρίζει πάρα πολύ ενέργεια στο δίκτυο γιατί το ψυγείο του είναι σούπερ και τα υπόλοιπα δεν φτάνουν στο standby την μέση παραγόμενη ισχύ (ok μην μπούμε σε τεχνική συζήτηση για το ότι δεν παράγεται ενέργεια όλο το 24ωρο ότι τα κιτ δεν έχουν ακόμη μπαταρία και πρέπει να το φτιάξεις εσύ κλπ κλπ κλπ :) )