Το chat του δικάναλου

Μη λυθεί το φρένο και το κυνηγάς στον κατήφορο μόνο.
Ο κυριούλης λέει ότι αυτό φτιάχτηκε την εποχή του great depression από ότι πιο φτηνό υπήρχε σε υλικό, με 2 full range παράλληλα.
Που είδες να λέει ότι είναι ο καλύτερος ήχος; :D

Το άκουσα και εγώ το βιντεάκι.

Γυρισμένο με μια Leica Q λέει, οπότε από ηχοληψία παίρνει μηδέν (0).

Με άλλα λόγια, με το συγκεκριμένο βιντεάκι δεν καταλαβαίνει κανείς γρι (tm) από το πως παίζουν.

Χωρίς καν να φτάσουμε στην συμπίεση που κάνει το youtube.

Σε μοντερνα εκδοση

Πολύ ωραία!

4.jpg

@kbouk εδώ σε έχω!

Maple_Stainless_Mini-.jpg

mon8.jpg

mon8.jpg
Πέντε τέτοια μπήκαν προχθές στην αυλή και τα λιθοβόλησα.
Ευτυχώς έφυγαν τρέχοντας δεν είχαμε ιστορίες.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οχι για την συγκριση μονο για τον ηχο οσο ακουγεται

Last edited:
40k πάνε αυτές οι καραμούζες;
Ε, για καμιά καραμούζα καλά είναι, αλλά ως εκεί.
To Alexia είναι σοβαρό ηχείο, δεν είναι σαν αυτά.

40k πάνε αυτές οι καραμούζες;
Ε, για καμιά καραμούζα καλά είναι, αλλά ως εκεί.
To Alexia είναι σοβαρό ηχείο, δεν είναι σαν αυτά.
Πέρα από την πλάκα και τα αστεία αυτό που ενδιαφέρει εμάς ως μέλη του φορουμ και ως χρήστες, είναι η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από τις ακριβές υλοποιήσεις ηχείων τύπου κόρνας. Η οποία έχει πολύ σοβαρές βάσεις στηριγμένη στις φυσικές ιδιότητες αυτού του τύπου ηχείων.

Ασχέτως αν πρόκειται να αγοράσουμε ή όχι -που μάλλον αποκλείεται- η γνώση για αυτά μας αφορά.

Ας μάθουμε λοιπόν τις απόψεις ενός κατασκευαστή ηχείων κόρνας.

[VIDEO]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Προσοχή σε όσους έχετε αγοράσει ή θέλετε να αγοράσετε έτοιμα (τερματισμένα) καλώδια ΡΕΎΜΑΤΟΣ από την Κίνα.

Δεν είναι κακά τα υλικά -και οι ρέπλικες στα iec & σούκο μια χαρά είναι..
Οι κακοτεχνίες στην συναρμογή είναι το πρόβλημα...

Έχω 4 σετ τέτοιου είδους εδώ και χρόνια.. 2 πολύ χοντρά και 2 πιο "νορμάλ"..

Στα χοντρά η (νάυλον) κάλτσα ξέφτισε και ήταν η αφορμή να αρχίσω το λύσιμο...

Αυτά που είδα εσωτερικά δεν μου άρεσαν καθόλου.
Δεν κράτησα φωτογραφίες από τις κακοτεχνίες και την επισκευή στα χοντρά.. κράτησα μερικές από τα πιο "νορμάλ" , αφού μου μπήκαν "ψύλλοι στα αυτιά" και τα άνοιξα και αυτά..

Η χειρότερη περίπτωση ήταν η παρακάτω :

IMG_20250523_192910.jpg

IMG_20250523_193033.jpg

Τα strands τα έχω ισιώσει ήδη όταν πήρα τις φωτογραφίες.. τι είδα και βλέπουμε εδώ..
2 βίδες έπρεπε να ασφαλίζουν το καλώδιο στο "κ@υλί" του σούκο.. η μία βίδα έπιασε την μόνωση (χωρίς να την τρυπήσει), η άλλη ήταν βιδωμένη με τα strands απλά να ακουμπάνε πάνω της....

Και στα 2 "κ@υλι@" του σούκο , η ίδια κακοτεχνία όπως και στην γείωση.

Επίσης στο καφέ (Line) είδα ίχνη οξείδωσης (που δεν ξέρω αν φαίνονται στις φωτογραφίες)

Επειδή το θ/σ ήταν πολύ καλής ποιότητας και δεν έχω ανάλογο, δεν "κούρεψα" τα strands..
Τα έπλυνα με βενζίνη & Q20

IMG_20250523_194041.jpg

Στην παρακάτω φωτό, τα strands πλυμένα και καθαρά

IMG_20250523_214206.jpg

Μετά χρησιμοποίησα ακροχιτώνιο για την 1η βίδα και πέρασα καλάι τον υπόλοιπο αγωγό για να πιάσει η 2η βίδα.

IMG_20250523_195403.jpg

"Έξτρα" θ/σ στους αγωγούς και έτοιμο για σύσφιξη

IMG_20250523_202450.jpg

Πρόσθεσα επίσης μια λαστιχένια ροδέλα στον κώλο της (καλής) μαϊμούς για περαιτέρω προστασία από την σκόνη..

IMG_20250523_203140.jpg

IMG_20250523_204217.jpg

Σε όλα τα ετοιματζίδικα καλώδια μου έγινε η ανάλογη δουλειά, που μου πήρε 2 απογεύματα.. ώρες δηλαδή, όχι αστεία....

Τους ημιτελικούς του final 4 τους άκουγα.. δεν μπορούσα να τους βλέπω με τα χάλια των ομάδων μας.....

Μα τι κ@λοπαίχνιδο το μπάσκετ.. 1000 φορές να επισκευάζεις καλώδια ή ότι άλλο...

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Στα χοντρά η (νάυλον) κάλτσα ξέφτισε και ήταν η αφορμή να αρχίσω το λύσιμο...
Τις ακρες της νάυλον καλτσας πρεπει να τις καις λιγο με τον αναπτηρα , ωστε οι ινες να λυωνουν και να κολλανε μεταξυ τους και να μην ξεφτιζει.
Επισης ενα κομματι θερμοσυστελλομενο καλο ειναι να μπαινει για επιπλεον προστασια (οπως ηδη εβαλες) . Το θ/σ , καλυτερα με εσωτερικη κολλα για σταθεροτητα.

Last edited:
Κακως εβαλες καλάι, επρεπε να βαλεις τους αγωγους γυμνους.
Ή αυτο, ή τα ακροχιτωνια με εργαλειο (crimping tool) στους αγωγους. Στα καλωδια ρευματος σχεδον επιβαλλεται αυτο.
Μετα το crimping θα μπορουσε να μπει και λιγο καλάι.

Last edited: