Το chat του δικάναλου

Τις ακρες της νάυλον καλτσας πρεπει να τις καις λιγο με τον αναπτηρα , ωστε οι ινες να λυωνουν και να κολλανε μεταξυ τους και να μην ξεφτιζει.
Επισης ενα κομματι θερμοσυστελλομενο καλο ειναι να μπαινει για επιπλεον προστασια (οπως ηδη εβαλες) . Το θ/σ , καλυτερα με εσωτερικη κολλα για σταθεροτητα.

Έτσι ακριβώς (y)
IMG_20250521_193212.jpg

IMG_20250521_193204.jpg

Ή αυτο, ή τα ακροχιτωνια με εργαλειο (crimping tool) στους αγωγους. Στα καλωδια ρευματος σχεδον επιβαλλεται αυτο.
Μετα το crimping θα μπορουσε να μπει και λιγο καλάι.
Έχω εργαλείο όμως δεν συμπαθώ την δουλειά που κάνει.. άλλωστε τα ακροχιτώνια μπήκαν τόσο σφιχτά που περαιτέρω σφίξιμο δεν θα είχε νόημα..
Με μυτοτσίμπιδο τα φόρεσα.. χρησιμοποιημένοι αγωγοί 2,5mm ήταν σαν 3mm
Και ναι, μέσα στα ακροχιτώνια δεν πέρασε καλάι.

Κακως εβαλες καλάι, επρεπε να βαλεις τους αγωγους γυμνους.
Καλύτερα χωρίς ούτε ακροχιτώνια ούτε κόλληση.

Και στις δυο περιπτώσεις πέφτει η αγωγιμότητα.
Θεωρητικά δεν έχετε άδικο..
Όμως προτιμώ την "θωράκιση" έναντι της επιφανειακής οξείδωσης έστω και σε βάρος της "απόλυτης" αγωγιμότητας.

Καλώς ή κακώς το κάνω και στα καλώδια των ηχείων μου.

Το κάνουν και όλοι οι κατασκευαστές και diyδες στα interconnects τους (υποχρεωτικά) , τα οποία "διαχειρίζονται" πολύ πιο .. ευαίσθητα σήματα..
Κάνω λάθος;;;

Παιδιά, μια βοήθεια. Έπεσε στα χέρια μου σήμερα, ένα Technics SL-3200 (το πήρα σε παζάρι €50) και έχει επάνω την Shure M93EDM, η οποία είναι χαλασμένη.

1748105897894.png1748105927602.png1748106447407.png

1748105975084.png

Να την κρατήσω και να αλλάξω μόνο την κεφαλή από το Thevoiceofmusic με την 4767-D3 ή 4767-D7? Ή να πάω σε κάτι άλλο γενικά?

Last edited:
Παιδιά, μια βοήθεια. Έπεσε στα χέρια μου σήμερα, ένα Technics SL-3200 (το πήρα σε παζάρι €50) και έχει επάνω την Shure M93EDM, η οποία είναι χαλασμένη.

View attachment 252851View attachment 252852View attachment 252854

View attachment 252853

Να την κρατήσω και να αλλάξω μόνο την κεφαλή από το Thevoiceofmusic με την 4767-D3 ή 4767-D7? Ή να πάω σε κάτι άλλο γενικά?
Κάνε την καρδιά σου πέτρα και δώσε τα 17$ για την βελόνα του Μ95. υπόψη ότι η D3 είναι για δίσκους γραμμοφώνου. Μετά θα έψαχνα για κάτι άλλο ή θα έπαιρνα μια Jico -αν βγαίνουν για αυτή την κεφαλή.

Κάνε την καρδιά σου πέτρα και δώσε τα 17$ για την βελόνα του Μ95. υπόψη ότι η D3 είναι για δίσκους γραμμοφώνου. Μετά θα έψαχνα για κάτι άλλο ή θα έπαιρνα μια Jico -αν βγαίνουν για αυτή την κεφαλή.
Κώστα, τι εννοείς να κάνω την καρδιά μου πέτρα? $17 δεν είναι τίποτα φοβερό (ναι, την D7 κοίταζα). Ρωτάω μήπως αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω. Δεν θα ακούω και υψηλή κλασσική, metal είναι όλα τα βινύλια μου. Υπάρχει κάποιο θέμα με την συγκεκριμένη που είδα? Βλέπω εδώ Jico που λες, στα €30 την φτηνότερη. Υπάρχει λόγος?

Κώστα, τι εννοείς να κάνω την καρδιά μου πέτρα? $17 δεν είναι τίποτα φοβερό (ναι, την D7 κοίταζα). Ρωτάω μήπως αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω. Δεν θα ακούω και υψηλή κλασσική, metal είναι όλα τα βινύλια μου. Υπάρχει κάποιο θέμα με την συγκεκριμένη που είδα?
Πλάκα κάνω βρε!

Πλάκα κάνω βρε!
Οκ, απλά ρωτάω γιατί έχω να ασχοληθώ χρόνια. Δεν ψάχνω κάτι φοβερό, αλλά μην πάρω και μαλακία για να γλιτώσω €10. Δεν νομίζω πια να έχω και τόση διαφορά με την συγκεκριμένη φτηνή Jico.

Το κάνουν και όλοι οι κατασκευαστές και diyδες στα interconnects τους (υποχρεωτικά) , τα οποία "διαχειρίζονται" πολύ πιο .. ευαίσθητα σήματα..
Κάνω λάθος;;;
Αν έχεις κάνει λάθος, ετοιμάσου να μου ξαναφτιάξεις τα καλώδια 🤪😀

• Haha
Reactions: vlad66
Κώστα, τι εννοείς να κάνω την καρδιά μου πέτρα? $17 δεν είναι τίποτα φοβερό (ναι, την D7 κοίταζα). Ρωτάω μήπως αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω. Δεν θα ακούω και υψηλή κλασσική, metal είναι όλα τα βινύλια μου. Υπάρχει κάποιο θέμα με την συγκεκριμένη που είδα? Βλέπω εδώ Jico που λες, στα €30 την φτηνότερη. Υπάρχει λόγος?

την analogis Elliptical (AN7990) κοιτάς με €31.74 ..σωστά ;;

πάρε την και ας είναι bonded και όχι nude

Οκ, απλά ρωτάω γιατί έχω να ασχοληθώ χρόνια. Δεν ψάχνω κάτι φοβερό, αλλά μην πάρω και μαλακία για να γλιτώσω €10. Δεν νομίζω πια να έχω και τόση διαφορά με την συγκεκριμένη φτηνή Jico.

η γεννήτρια είναι καλή.. κοίτα τι έχει στην premium κατηγορία και θα καταλάβεις...

το πικάπ δεν "δικαιολογεί" τέτοιες ακίδες

Θεωρητικά δεν έχετε άδικο..
Όμως προτιμώ την "θωράκιση" έναντι της επιφανειακής οξείδωσης έστω και σε βάρος της "απόλυτης" αγωγιμότητας.

Καλώς ή κακώς το κάνω και στα καλώδια των ηχείων μου.

Κάνω λάθος;;;
Πώς θα εχεις οξειδωση, αφου ειναι σφραγισμενο καλα ολο το φις;
Να μου πεις για τα καλωδια ηχειων να το καταλαβω, αν και κει μπορεις να βαλεις μπανανες ή διχαλα.

Εννοείς ότι δεν μπορεί κάτι παραπάνω ή δεν πρέπει να βάλω φτηνιάρικη?
Εννοώ να μην δώσεις πάνω από ~40€

Η premium κατηγορία ξεκινάει από την tonar εδώ:

Screenshot_20250525-141955.png

"Συνεχίζει" με την Boron sas της jico

Screenshot_20250525-142022.png

Και τελειώνει με την SAS/S όπου το "S" σημαίνει Sapphire (στέλεχος από ζαφείρι δλδ)

Screenshot_20250525-142043.png

Πώς θα εχεις οξειδωση, αφου ειναι σφραγισμενο καλα ολο το φις;
Να μου πεις για τα καλωδια ηχειων να το καταλαβω, αν και κει μπορεις να βαλεις μπανανες ή διχαλα.

πως μπορεί να σφραγίσει (και μάλιστα καλά) ένα φις ;;

δεν διάβασες ότι ήδη είδα ίχνη οξείδωσης στα νήματα (strands) ενός αγωγού ;;

ούτε οι μπανάνες ούτε τα δίχαλα μπορούν να σφραγίσουν (αεροστεγώς) τους αγωγούς.. κάποια στιγμή σε βάθος χρόνου η υγρασία από την ατμόσφαιρα θα περάσει.