Το chat του δικάναλου

Είμαι της γνώμης (μιλάω καθαρά για το τεχνικό κομμάτι μιας συσκευής), ότι κανένα καλώδιο οποιασδήποτε τιμής δεν μπορεί να κάνει καλύτερο ένα μηχάνημα όπως θα γίνει καλύτερο με την αλλαγή τροφοδοσίας αυτού..

Ρε σατανάδες θα με βάλετε να κόψω ολόκληρο πολύπριζο στο CNC.. μια εβδομάδα θα του πάρει.. αλλά θα είναι hi end.. :D

Και μετά θα έρθει ο @lefterakis katemakis και θα μου πει ότι θα έπρεπε να είχα σκάψει ξύλο οξιάς από συγκεκριμένο δάσος παλαιωμένο 16,3 χρόνια..
Εδώ ο Θρήσκος γελάει με το σχόλιο μου επειδή πιστεύει ότι ένα καλώδιο ρεύματος (ακριβό) θα βελτιώσει πιο πολύ την ηχητική απόδοση ενός μηχανήματος από την αλλαγή τροφοδοσίας αυτού...
Στα πολυμπριζα θα κολλήσουμε..😁
Τελικα υπάρχει μεγάλη άγνοια σε τεχνικό επίπεδο από πολλούς..
Το δικό σου πολυμπριζο που θα είναι φτιαγμένο στο CNC εγώ θα το σεβαστώ...
Δεν φέρνω ποτέ αντιρρήσεις στον Πρόεδρο..😁😉

Τα παντα ακουγονται σε προσεκτικες ακροασεις, εχει διαπιστωθει και γραφτει πολλες φορες.
Μικρες σωστες παρεμβασεις αθροιστικα δημιουργουν αλλα δεδομενα
που μπορουν να μεταμορφωσουν την αποδοση ενος συστηματος,
χωρις αυτο να σημαινει οτι το περισσοτερο ειναι και καλυτερο.
Τωρα εως ποιο σημειο θα το τραβηξει ο καθενας η ποτε θα βαρεθει ειναι αλλο θεμα.

Εδώ ο Θρήσκος γελάει με το σχόλιο μου επειδή πιστεύει ότι ένα καλώδιο ρεύματος (ακριβό) θα βελτιώσει πιο πολύ την ηχητική απόδοση ενός μηχανήματος από την αλλαγή τροφοδοσίας αυτού...
Στα πολυμπριζα θα κολλήσουμε..😁
Τελικα υπάρχει μεγάλη άγνοια σε τεχνικό επίπεδο από πολλούς..
Το δικό σου πολυμπριζο που θα είναι φτιαγμένο στο CNC εγώ θα το σεβαστώ...
Δεν φέρνω ποτέ αντιρρήσεις στον Πρόεδρο..😁😉
Γελασα επειδή,ως συνήθως,θεωρητικολογεις και απολυτικολογεις.
Τώρα γελω επειδή συμπερασματικολογεις περί του τι πιστεύεις ότι πιστεύω.

Last edited:
θα έπρεπε να είχα σκάψει ξύλο οξιάς από συγκεκριμένο δάσος παλαιωμένο 16,3 χρόνια..

Πιο σημαντική είναι η περίοδος αποξήρανσης του ξύλου. Θα χρειαστεί από εβδομάδες έως μήνες, ανάλογα το ξύλο και τις συνθήκες στεγνώματος. Και ο τύπος του ξύλου παίζει ρόλο προφανώς, δηλαδή το δέντρο από το οποίο προέρχεται το ξύλο.

Εσύ θα κάνεις τη διαφορά προσφέροντας γείωση σε αυτό το πολύπριζο και θα τους αφήσεις να αναρωτιούνται πως. :LOL:

Γελω επειδή,ως συνήθως,θεωρητικολογεις και απολυτικολογεις.
Τώρα γελω επειδή συμπερασματικολογεις περί του τι πιστεύεις ότι πιστεύω.
Όταν θα μάθεις τεχνικά πράγματα έλα να μου κάνεις μάθημα..
Θα χαρώ να μάθω από εσένα πράγματα που δεν γνωρίζω διότι θεωρητικόλογω, είμαι απόλυτος και έχω συγκεκριμένα συμπεράσματα..
Ο καθένας που έχει κάποια εμπειρία στο τεχνικό κομμάτι του Audio καταλαβαίνει ότι κανένα καλώδιο δεν μπορεί να κάνει θαύματα σε μια συσκευή που έχει συγκεκριμένα όρια σχεδίασης..
Όλα τα άλλα που λέμε είναι χαρακτηρισμοί μεταξύ μας και είναι εκτός θέματος...

Τελικά δεν ξέρω τι να κάνω εδώ μέσα, να γράφω; Να μην γράφω; Έτσι κ'αλλιως δεν έχει σημασία η γνώμη μου για πάρα πολλά μέλη η γνώμη μου..
Ειμαι το μαύρο πρόβατο του Forum..😁

η άποψη μου είναι ότι βάσει συμβάσεων και κανονισμών οι συσκευές (τουλάχιστον στην ευρώπη) έρχονται με iec συγκεκριμένων προδιαγραφών.
Σε κανένα manual δεν έχω διαβάσει ότι "παρέχεται καλώδιο ρεύματος για να κάνετε τη δουλειά σας μέχρι να βρείτε κάποιο καλό ποιοτικό"
Πετας τη μπαλα στην εξεδρα.
Δεν νομιζω να υπαρχει κανονισμος που να απαγορευει στους κατασκευαστες να εχουν μη αποσπωμενο καλωδιο
ρευματος.
Εννοειται οτι, οι κατασκευαστες γνωριζουν πως οι συσκευες τους οφελουνται αλλα και παιζουν διαφορετικα
με την αλλαγη καλωδιων ρευματος αλλα, επειδη καθε συσκευη παιζει διαφορετικα σε καθε συστημα δεν
μπορουν να προτεινουν ενα συγκεκριμενο καλωδιο και αφηνουν τους πελατες τους να αποφασισουν ποιο
ταιριαζει καλυτερα στο συστημα τους.
Κι επειδη πρεπει αναγκαστικα να υπαρχει καλωδιο ρευματος στη συσκευσια προσφερουν ο,τι πιο φτηνο υπαρχει.
Δες το και αλλιως, βασει των προηγουμενων λεχθεντων απο σενα οσον αφορα το γεγονος οτι,
δεν γνωριζουμε τι εχει κανει ο ηχοληπτης και ειναι ματαιο να κυνηγαμε με τη φαντασια μας ποιο ειναι
το πιο σωστο ακουσμα σε κατι που δεν γνωριζουμε τις συνθηκες εγγραφης και παραγωγης με καλωδια,
το ιδιο θα ισχυε και για τα μηχανηματα.
Καθε μηχανημα οπως πολυ καλα γνωριζεις, εχει τον δικο του ηχο αρα, ποιο ειναι το σωστο μηχανημα
που αναπαραγει σωστα τις συνθηκες ηχογραφησης και παραγωγης ενος δισκου;
Και μη πιασουμε και το συνολο ενος συστηματος, εκει κι αν δεν γνωριζουμε τι ειναι πιο κοντα σε αυτο που
εφτιαξε ο παραγωγος.
Οποτε, δεν υπαρχει λογος να εχουμε ηχοσυστηματα, ενα τρανζιστορακι αρκει.
Κλειστε το φορουμ παμε για ψαρεμα.
Δυστυχως, και τα καλωδια ακουγονται και τα καθε ειδους παραφερναλια, δεν ειμαστε τρελοι ολοι εμεις που ακουμε
διαφορες.

Θα ηθελα να σας μαζευα σε καποια στιγμή να σας εκανα ενα τυφλό, με αλλαγες σε καλωδια ρευματος και ic.
Τυφλο όμως.

βάλε eq
Επειδή και μεις γνωριζόμαστε... αιώνες, αναλωνεσαι σε ατέρμονες συζητήσεις.
ΚΑΝΈΝΑ δεν θα πείσεις για το σκεπτικό σου,αν δεν το θέλει.
Άκου eq σε hiendaδες.
Άσε να ακολουθήσει ο καθένας την μοναχική και ιδιαίτερη πορεία του.
Προσπαθώ χρόνια τώρα να πείσω μερικούς φίλους να δοκιμάσουν τον Beringer που έχω και μόνο λιθοβολισμό δεν έχω δεχτεί.
Ο Τζιμίσκουλας ΈΒΓΑΛΕ το τηλεχειριστήριο από τον Copland ,επειδή του χαλούσε τον ήχο.
Απορώ ποιους πας να πείσεις και γιατί??

Υπάρχουν πιστοποιήσεις για τις συσκευές σχετικά με το αν έχει αποσπώμενο ή όχι καλώδιο ρεύματος. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Υπάρχει και liability εάν χρησιμοποιηθεί συσκευή που δεν έχει πιστοποίηση.

Άσε τον εφιάλτη να έχεις κάνει cable management και να θέλεις να αφαιρέσεις μια συσκευή για οποιοδήποτε λόγο, αλλαγή, συντήρηση, service και να πρέπει να ξηλώνεις όλα τα καλώδια για να τη βγάλεις... .

Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε γιατί έχουν αποσπώμενο καλώδιο έτσι κι αλλιώς. Στο hi-fi συνήθως αποσπώμενο καλώδιο έχουν, εκτός από κάποιες πολύ οικονομικές συσκευές.

εντωμεταξύ έχω τον crown k1 ο οποίος έχει ενσωματωμένο καλώδιο ο άτιμος, και όχι μόνο αυτό, είναι και 50εκατοστά το πολύ και μου σηκώνει το πολύμπριζο από το lidl στον αέρα!

Αυτό λύνεται εύκολα την επόμενη φορά που θα πας στα lidl. 😊

Θα ηθελα να σας μαζευα σε καποια στιγμή να σας εκανα ενα τυφλό, με αλλαγες σε καλωδια ρευματος και ic.
Τυφλο όμως.
Μητσε, μιλας σε ανθρωπους που εχουν τα ιδια ή περισσοτερα χρονια απο σενα στο ''αθλημα''.
Με τη σειρα μου θα μπορουσα να ισχυριστω το ιδιο με σενα απ'την αναποδη, μακαρι να μπορουσα να
μαζεψω εσας τους αντιρησιες και να τους κανω ενα τυφλο τεστ, θεοστραβο, που μονο κουφος καποιος
δεν θα καταλαβει διαφορες.

Επειδή και μεις γνωριζόμαστε... αιώνες, αναλωνεσαι σε ατέρμονες συζητήσεις.
ΚΑΝΈΝΑ δεν θα πείσεις για το σκεπτικό σου,αν δεν το θέλει.
Άκου eq σε hiendaδες.
Άσε να ακολουθήσει ο καθένας την μοναχική και ιδιαίτερη πορεία του.
Προσπαθώ χρόνια τώρα να πείσω μερικούς φίλους να δοκιμάσουν τον Beringer που έχω και μόνο λιθοβολισμό δεν έχω δεχτεί.
Ο Τζιμίσκουλας ΈΒΓΑΛΕ το τηλεχειριστήριο από τον Copland ,επειδή του χαλούσε τον ήχο.

Ο ίδιος έχεις πει ότι το Behringer θέλει να έχεις τελειώσει το κολλέγιο για να το ρυθμίσεις..

Πως να σου πω "ναι, φέρτο;;"

Να μπλέξω με τι ;;;;

ΥΣ..
Ο Τζιμίσκουλας άλλαξε το μπλε apls με διαφορετικής φιλοσοφίας ποτ το οποίο ΜΕ τηλεχειρισμό ήθελε +200€ .. όχι γιατί ο τηλεχειρισμός υποβίβαζε την ποιότητα του ήχου.

εντωμεταξύ έχω τον crown k1 ο οποίος έχει ενσωματωμένο καλώδιο ο άτιμος, και όχι μόνο αυτό, είναι και 50εκατοστά το πολύ και μου σηκώνει το πολύμπριζο από το lidl στον αέρα!
Μηπως ειναι σχεδιασμενος για να τοποθετειται στο πατωμα ?
:LOL:

eq χρειάζεται παντού και πάντα. Ρώτα οποιονδήποτε ηχολήπτη.
Η αλλαγή καλωδίου eq κάνει. Μπορεί να είναι 0.2 db ή 0.1 db εδώ και εκεί, αλλά αυτό κάνει

Δημήτρη μου, όταν το σύστημα και ο χώρος σου δεν πάσχει από μεγάλα spikes ή curves σε συχνοτικό επίπεδο, το όφελος που θα πάρεις από όποιο eq σε αυτό το επίπεδο είναι μικρότερο από τα προβλήματα που θα προσθέσεις.
Και όχι, τα καλώδια δεν λειτουργούν ως eq.
Αλλιώς θα σου έδιναν κάποιο curve στα specifications τους.
Η όλη συζήτηση από τη δική μου μεριά ξεκίνησε επειδή το πολύμπριζο που είχα φτιάξει είχε 4 πρίζες και με όλα αυτά τα ψηφιακά διαόλια βγήκε εκτός πρίζας το πικάπ.
Για την επέκταση χρειάστηκε να αλλάξω τα καλώδια εκεί μέσα και επέλεξα το neotech.
Διαφορά στον ήχο υπάρχει, δεν είμαι ο μόνος που το άκουσε.
Ε, όταν όλοι την άκουσαν, καταλαβαίνεις τι βαρύτητα έχει μία γνώμη ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα καλώδια από κάποιον που είναι 500 χιλιόμετρα μακριά.
Λογικό να μην την άκουσες βέβαια, δεν παίζω τόσο δυνατά. 😂

Στην τελική χόμπι είναι, καταλήξαμε να μην έχει νόημα πλέον να αγοράσουμε κάποιο δίσκο ή cd παρά μόνο για συλλογή.
Τα χώνουμε λοιπόν αλλού τώρα.
Ε, μη λες τώρα ότι είσαι παρείσακτος, σίγουρα οι βλαμμένοι που ασχολούμαστε με καλώδια είμαστε ένα ελάχιστο ποσοστό.

Δεν έβγαλα τον τηλεχειρισμό.
Θα έδινες εσύ 600€ για να έχει τηλεχειρισμό το volume σου ;

Κι όμως τα καλώδια λειτουργούν περίπου ως eq. Ονομαστικά, ό,τι μπαίνει, βγαίνει... Στην πραγματικότητα, λόγω ηλεκτρικών χαρακτηριστικών, κάθε καλώδιο είναι φίλτρο με απόκριση
συχνότητας(μιλώ για καλώδια σήματος, interconnects η ηχείων). Παθητικό eq λοιπόν και χωρίς δυνατότητα ρύθμισης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι παίρνω μάπα καλώδια κι ένα eq για
να διορθώνω, αλλά ότι αν θέλω να γουστάρω με το τι κάνουν ακριβά καλώδια στο σύστημα, καλύτερα να τα χώσω σ' ένα πολύ καλό eq και να παίζω εκεί.

Και για να πω την αλήθεια, μια κουβέντα για καλά equalizers θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα... Γιατί μπορεί να σνομπάρουμε τα eq αλλά δεν ξέρω κανέναν
να σνομπάρει το room correction.

παίδες ωραία η συζήτηση. Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε, μόνο να παραδεχθούμε ότι παίζουμε στο ίδιο άθλημα.
Ο Μήτσος φίλος συντοπίτης μιλάει για τη ματαιότητα των καβλωδίων όταν ο ηχολήπτης κάνει του κεφαλιού του. Σαν αυτούς που παίρνουν σήμερα βινύλια που γράφτηκαν απο MP3.
Και καταλαβαίνω τι λέει. Και όλοι μας καταλαβαίνουμε.
Ο καθένας έχει το ταξίδι του στο χώρο αυτό. Και όλοι οι δρόμοι είναι σούπερ σεβαστοί. Γιατί η ακρόαση της μουσικής τείνει να γίνει υποπροϊόν του χόμπι μας ενώ θα έπρεπε να είναι το πρώτο στη λίστα σημασίας.
Άλλος πιστεύει ότι θα πλησιάσει την άποψη του ηχολήπτη και του δημιουργού στο σαλόνι του, άλλος θέλει να ακούει τη μουσική όπως τη θέλει εκείνος.
Δεν έχει σημασία τι θέλει ο καθένας για τους άλλους.
Σημασία έχει ότι τα θέλω του καθενός μας όσο και διαφορετικά να είναι καταλήγουν στο ίδιο: να είναι αρεστά από τον καθένα μας στο 100%.
Και αυτό που θέλει ο καθένας μας δεν είναι τόσο απλό καθώς οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε τι θέλουμε γιατί δε ξέρουμε που μπορεί να φτάσει ο ήχος στο χώρο μας ασχέτως μπάτζετ.
Παλιά κατέβαινα σε εκθέσεις και ζήλευα ότι άκουγα, σε διάφορα σπίτια με μεγάλα συστήματα.
Πλέον έχω φτιάξει αυτό που θέλω τόσο καλά για μένα που...αδιαφορώ (όχι υποτιμητικά, αλλά έχοντας fullfill αυτό που οραματίζομαι εδώ και πολλά χρόνια!)
Να γεμίζει το μέσα μας είναι το νόημα, προσπαθήστε για αυτό, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία!