Το chat του δικάναλου

Ο Βλαντ λέγοντας κλασική υποθέτω ότι εννοεί μόνον την συμφωνική … που είναι ότι δυσκολότερο να παιχθεί από το σύστημα για τους λόγους που αναφέρθηκαν, δυναμικό εύρος εντός του ίδιου κομματιού και δεκάδες όργανα , όπου το σύστημα πρεπει να είναι καλοστημένο από όλες τις πλευρές για να μην θολώσει και μπερδέψει.

Βλαδίμηρε, για παίξε αυτό να μας πεις τι γίνεται :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο Βλαντ λέγοντας κλασική υποθέτω ότι εννοεί μόνον την συμφωνική … που είναι ότι δυσκολότερο να παιχθεί από το σύστημα για τους λόγους που αναφέρθηκαν, δυναμικό εύρος εντός του ίδιου κομματιού και δεκάδες όργανα , όπου το σύστημα πρεπει να είναι καλοστημένο από όλες τις πλευρές για να μην θολώσει και μπερδέψει.

Βλαδίμηρε, για παίξε αυτό να μας πεις τι γίνεται :

Με την 1η ευκαιρία θα το κάνω και θα αναφέρω.

Και ναι, την συμφωνική εννοώ που άκουσα πρόσφατα.

48x20 960 εναντι 190000

Και αναφέρεις τον αριθμό 960 άλμπουμ σε ένα forum με χομπίστες που ψάχνουν και την τελευταία ικμάδα δυναμικού εύρους; Πάει τώρα, δεν θα κοιμηθούμε πάλι...

Και αναφέρεις τον αριθμό 960 άλμπουμ σε ένα forum με χομπίστες που ψάχνουν και την τελευταία ικμάδα δυναμικού εύρους; Πάει τώρα, δεν θα κοιμηθούμε πάλι...
Mea culpa. Σορρυ που να φανταστώ οτι ηταν τοσα πολλά. Ξεκινατε το streaming. Βλεπω πολλά γουφερ στα χέρι

Mea culpa. Σορρυ που να φανταστώ οτι ηταν τοσα πολλά. Ξεκινατε το streaming. Βλεπω πολλά γουφερ στα χέρι

Παίζω με φίλτρο δε με νοιάζει. Αυτά ανησυχούν όσους έχουν limiter στα ηχεία και στραγγαλίζονται μόνα τους.

τι ό,τι πω?

δες εδώ με την ησυχία σου

Κάτι άλλο σημαίνει αυτή η λίστα, δεν μπορεί.
Έβαλα να ακούσω κάποια που έχουν μεγάλα νούμερα και κόντεψα να κοιμηθώ. Κάτι κυματάκια να σκάνε και έτσι.
Μετά έβαλα αυτά με 0 και άκουγα ένα πρρρ πρρρ πρρρ πρρρ.
Κάτι μου λέει ότι είναι τα db που έγινε η εγγραφή με το 0 να είναι το πιο δυνατό και όχι +- στη δυναμική περιοχή.

Έβαλα να ακούσω κάποια που έχουν μεγάλα νούμερα και κόντεψα να κοιμηθώ. Κάτι κυματάκια να σκάνε και έτσι.
Κάτι μου λέει ότι είναι τα db που έγινε η εγγραφή με το 0 να είναι το πιο δυνατό και όχι +- στη δυναμική περιοχή.
Βαλε να ακούσεις αυτό. Το άλμπουμ είναι λέει στα 30 DB max, αλλά αυτό μάλλον αφορά την εισαγωγή, με γάτες, βροντές και πόρτες που τρίζουν. Το συγκεκριμένο τρακ το χρησιμοποιώ για να τεσταρω μπάσα.

αυτή η λίστα είναι θα έλεγα η λίστα αναφοράς όλων σαν εμάς, από τα φόρουμ του Steve Hoffman κλπ.
Το 0 είναι το πιό δυνατό πάντα. Πάνω από εκεί έχει clipping.

Αν έχεις καλύτερη λίστα φέρτην
ρώτα και ΑΙ αν θες...

αυτή η λίστα είναι θα έλεγα η λίστα αναφοράς όλων σαν εμάς, από τα φόρουμ του Steve Hoffman κλπ.
Το 0 είναι το πιό δυνατό πάντα. Πάνω από εκεί έχει clipping.

Αν έχεις καλύτερη λίστα φέρτην
ρώτα και ΑΙ αν θες...

Τον μπερδεύεις έτσι. Το 0 είναι το ανώτερο και μετά από αυτό έχει clipping, αλλά πες του ότι μας ενδιαφέρει η διαφορά μεταξύ του χαμηλότερου και υψηλότερου σημείου στάθμης στο ίδιο άλμπουμ. Γιατί αλλιώς πολύ εύκολα κάτι με μηδέν στη λίστα μπορεί να - σίγουρα δηλαδή - θα ακούγεται δυνατά, αλλά θα ακούγεται όλο το ίδιο δυνατά.

Just like disco δηλαδή.

Τον μπερδεύεις έτσι. Το 0 είναι το ανώτερο και μετά από αυτό έχει clipping, αλλά πες του ότι μας ενδιαφέρει η διαφορά μεταξύ του χαμηλότερου και υψηλότερου σημείου στάθμης στο ίδιο άλμπουμ. Γιατί αλλιώς πολύ εύκολα κάτι με μηδέν στη λίστα μπορεί να - σίγουρα δηλαδή - θα ακούγεται δυνατά, αλλά θα ακούγεται όλο το ίδιο δυνατά.

Just like disco δηλαδή.
δεν θέλω να μπερδέψω κανέναν
για μένα είναι σαφή τα πράγματα και η λίστα λογικότατη με βάση την εμπειρία μου.
Σημειωτέον τη λίστα την έχουμε συζητήσει εδώ πάρα πολύ πριν 10-15 χρόνια την εποχή που είχε ξεσπάσει το Loudness war.

Εγώ δεν ξέρω πιό αξιόπιστη λίστα.
Αν ξέρει κάποιος άλλος και μπορεί να μου βρεί ηχογράφηση με 95 db δυναμική περιοχή be my guest

Και ας μην ξεχνάμε ότι πολλές απο τις αγαπημένες μας ηχογραφήσεις αναφοράς που υπάρχουν στη λίστα είναι ηχογραφήσεις που πρωτοκυκλοφόρησαν σε βινύλιο με δεδομένη τη δυναμική του περιοχή στα περίπου 50-60 db, αν και δεν ξέρω καμιά ηχογράφηση σε βινύλιο πάνω από 30. Εκεί οριακά ήταν κάτι shefield lab καλή της ώρα.

δεν θέλω να μπερδέψω κανέναν
για μένα είναι σαφή τα πράγματα και η λίστα λογικότατη με βάση την εμπειρία μου.
Σημειωτέον τη λίστα την έχουμε συζητήσει εδώ πάρα πολύ πριν 10-15 χρόνια την εποχή που είχε ξεσπάσει το Loudness war.

Εγώ δεν ξέρω πιό αξιόπιστη λίστα.
Αν ξέρει κάποιος άλλος και μπορεί να μου βρεί ηχογράφηση με 95 db δυναμική περιοχή be my guest

Μισό λεπτάκι γιατί κάπου χανόμαστε στη μετάφραση. Η λίστα υπολογίζει σκορ, όχι πραγματική διαφορά μεταξύ του χαμηλότερου και υψηλότερου σημείου. Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.

Μισό λεπτάκι γιατί κάπου χανόμαστε στη μετάφραση. Η λίστα υπολογίζει σκορ, όχι πραγματική διαφορά μεταξύ του χαμηλότερου και υψηλότερου σημείου. Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.
Κουρτίνα 2

Κουρτίνα 2

Επομένως υπολογίζει τη διαφορά μέσης στάθμης και peak. Άρα όχι τη διαφορά μεταξύ του πιο κάτω και του πιο πάνω σε στάθμη.

Υπολογίζει δηλαδή το crest factor.

Επομένως το σκορ εκεί δεν μας λέει ότι έχει τόσα dB εύρος. Το υπολογίζει από τη μέση στάθμη έως το peak. Και για ολόκληρο το άλμπουμ.

Από την εμπειρία σου στις ηχογραφήσεις κλασικής, πόσο Dynamic Range υπολογίζεις να έχει η γνωστή ηχογράφηση του της Telarc με τα κανόνια;

Επομένως υπολογίζει τη διαφορά μέσης στάθμης και peak. Άρα όχι τη διαφορά μεταξύ του πιο κάτω και του πιο πάνω σε στάθμη.

Υπολογίζει δηλαδή το crest factor.

Επομένως το σκορ εκεί δεν μας λέει ότι έχει τόσα dB εύρος. Το υπολογίζει από τη μέση στάθμη έως το peak. Και για ολόκληρο το άλμπουμ.

Από την εμπειρία σου στις ηχογραφήσεις κλασικής, πόσο Dynamic Range υπολογίζεις να έχει η γνωστή ηχογράφηση του της Telarc με τα κανόνια;
Δεν εχω εμπειρία ηχογραφησης κλασικής προφανως. Αλλα μπορω την μετρησω αν βρω το σχετικό τρακ

Δεν εχω εμπειρία ηχογραφησης κλασικής προφανως. Αλλα μπορω την μετρησω αν βρω το σχετικό τρακ

Με ένα ψαξιματάκι πάντως που έκανα στο net, βλέπω ότι έχει και άλλα θεματάκια το συγκεκριμένο database. Κάπου διάβαζα ότι αυτό είναι βελτισοποιημένο για σήμα 16bit/44.1KHz. Αυτό από μόνο του θα έxει απόκλιση από το σκορ π.χ. μιας ηχογράφησης σε βινύλιο. Ενδεχομένως το ίδιο θα ισχύει και για ηχογραφήσεις Hi-res.

Μπούσουλας πάντως βγαίνει και δείχνει ότι έχει περισσότερο νόημα για να καταλάβεις πόσο συμπιεσμένη είναι μια ηχογράφηση. Αλλά μοιάζει λιγάκι με την κατάργηση των εκτος έδρας γκολ στο συνολικό σκορ η φάση.

Κουρτίνα 2
Άρα δεν είναι απάντηση στην παρατήρηση μου. Εγώ αναφέρθηκα στη διαφορά ανάμεσα στην πιο χαμηλή και την πιο υψηλή ένταση σε μια ηχογράφηση/σύνθεση, όχι στη διαφορά της μέσης έντασης με την υψηλότερη.