Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Συν ότι σκάνε λεφτά και με την εμπειρία τους κωδικοποιούν όσο καλύτερα γίνεται μερικές ταινίες , για να ξεγελάσουν τους αφελείς που δεν ξέρουν, και να περάσει το format τους σαν είναι ισάξιο ή και καλύτερο ακόμα από τα άλλα.
.

Το ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί απάτη και προσπάθεια παραπλάνησης προς τους αφελείς η προσφορά καλων transfer ( εστω λογο εμπειρίας) ε δε το περιμενα.
Τους απατεώνες της Toshiba και της Microsoft.
Μα δεν ντρέπονται καθολου;
Να προσπαθουν να κοροϊδέψουν τους αφελεις μην προσφέροντας πχ ποιοτικούς τιτλους όπως πχ to Vertical Limit.

Τελικά αυτός ο Bill ( o Gates ντε) είναι για φτύσιμο.:D

Αν ο κόσμος είχε πιστέψει ότι το DVD είναι καλύτερο από το CD, τώρα θα ακούγαμε όλοι από DVD Audio και Super Audio CDs.. Έλα όμως που και τα δυο αυτά formats πήγαν άπατα, και ο κόσμος εξακολουθεί να ακούει τα απλά CDs.
.

Δημήτρη αν και το έθεσες σωστα από αποψη συγκρισεις με την αναφορα σου σε DVD Audio και SACD δεν πρεπει να μας ξεφεύγει το γεγονός πως το cd ηρθε ως αντικαταστάτης της κασέτας ηχου και του βυνιλιου. ( δηλαδή ότι αφορα τον ηχο )
Αντιθέτως το DVD ηρθε για να αντικαταστήσει το Vhs ( δηλαδή το video )
Συνεπώς είναι ατυχείς η σύγκριση μεταξύ ενός μέσου που βγηκε για τον ηχο και ενός μεσου που βγηκε για video .
Είναι σαν να προσθέτεις λεμονια με πατάτες.
Σε αυτή την περίπτωση την άθροισμα μπορει να βγει ;
Λεμονοπατάτες; :smile:

Re: Απάντηση: Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Γεγονός παντως είναι πως ποτε ως τωρα δεν παρουσιάστηκε κάποιος τίτλος σε bluray που να θεωρείται καλύτερος από ότι ειχε κυκλοφορήσει ως εκεινη την στιγμή σε HDDVD..

Ετσι πορευόμαστε μεχρι και σημερα που εχουμε ακόμα ένα νέο τιτλο κορυφαίο των κορυφαίων σε ποιότητα εικονας , τετοια που δεν εχουμε δει ως τώρα.
Φυσικά μιλω για το Transformers έναν ακομη τιτλο σε HDDVD που του δίνει το δικαίωμα να κοιτα με περίσσια υπερηφάνεια τον αντίπαλο του.
Οσο είναι γεγονός ότι ο θρύλος πήρε το Champions league, άλλο τόσο είναι γεγονότα και αυτά που λές.

Γεγονός είναι πως το καλύτερο hd-dvd βγήκε ΠΕΡΣΙ, και ουσιαστικά δεν το έχουν ξεπεράσει άλλες ταινίες HD-DVD....το έχουν αφήσει πίσω BD όμως.
Να τι λένε οι reviewer όλου του κόσμου για όσους θέλουν γεγονότα.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37186
"The Curse Of The Black Pearl the best looking 1080p video I've seen yet on any HD format"

Αλλη top ταινία σε ποιότητα είναι το matrix, το οποιο όμως είναι πολύ πίσω σε σχέση με τα BD ...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=856119
"I was fortunate enough to watch the new Matrix Collection HD DVD box set yesterday, and not even it rivals this Curse of the Black Pearl disc."

Επίσης δείτε μερικές ότι top ταινίες του hd-dvd σε vc1 , (που είναι ακριβώς ίδιες σε BD έκδοση , με το ίδιο vc1 αρχείο δηλαδή ), εκεί δεν θεωρούνται τόσο top.
(Happy Feet, Corpse Bride) http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=858316
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=856119

ΥΓ
Οσο για το transformers είναι καλό , αλλά δύσκολα κορυφή... μακάρι να ήταν βέβαια γιατί έχει AVC codec,
http://hddvd.highdefdigest.com/1110/transformers.html

Οπως ξέρουμε αυτός ο codec μπορεί να δώσει καλύτερη ποιότητα σε μεγαλύτερο όγκο-bitrate και δεν είναι ο ιδανικός για τα μικρά... αλλά κυρίως θα σημαίνει ότι τελικά ο VC1 δεν είναι άφταστος για τα μικρά bitrate όσο ήθελαν να μας λένε από την MS και οι HD-DVD fan.

Last edited:
Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Δημήτρη αν και το έθεσες σωστα από αποψη συγκρισεις με την αναφορα σου σε DVD Audio και SACD δεν πρεπει να μας ξεφεύγει το γεγονός πως το cd ηρθε ως αντικαταστάτης της κασέτας ηχου και του βυνιλιου. ( δηλαδή ότι αφορα τον ηχο )
Αντιθέτως το DVD ηρθε για να αντικαταστήσει το Vhs ( δηλαδή το video )
Συνεπώς είναι ατυχείς η σύγκριση μεταξύ ενός μέσου που βγηκε για τον ηχο και ενός μεσου που βγηκε για video .
Είναι σαν να προσθέτεις λεμονια με πατάτες.
Σε αυτή την περίπτωση την άθροισμα μπορει να βγει ;
Λεμονοπατάτες; :smile:

To point που ήθελα να κάνω, όπως έγραψα παρακάτω, ήταν ότι δεν κερδίζει απαραίτητα ο καλύτερος τεχνικά.

Εξάλλου, δεν συνέκρινα το SACD με το HD DVD - συνέκρινα τις περιστάσεις. Τα HD DVD / Blu Ray έρχονται να αντικαταστήσουν το (στα μάτια της μάζας) αξιοπρεπέστατο DVD, όπως και τα SACD/DVD-A είχαν έρθει να αντικαταστήσουν το αξιοπρεπέστατο CD. Θα έλεγα ότι είναι καλή η αναλογία.

Στα μάτια του κόσμου, το CD ήταν σαφέστατα καλύτερο από το βινύλιο / κασέτες. Αντίστοιχα, τα SACD/DVD-A δεν ήταν σαφέστατα ανώτερα από τα CD. Ο πιο πολύς κόσμος, με τα ηχοσυστήματά του, δεν μπορούσε καν να ακούσει διαφορές.

Έτσι περίπου έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή και με τα φορμά εικόνας, στα μάτια του "joe άσχετου" τουλάχιστον. Για να αλλάξει αυτό, θέλει χρόνο & παιδεία. Εκεί είναι που μπαίνουμε εμείς. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Να τι λένε οι reviewer όλου του κόσμου για όσους θέλουν γεγονότα.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37186
"The Curse Of The Black Pearl the best looking 1080p video I've seen yet on any HD format"

Ευχαριστω για την διαφήμιση αλλα δεν χρειαζόταν.
Εχω γράψει την γνώμη μου για αυτόν τον τιτλο και εχω ιδία άποψη και όχι απόψη που βασίζεται απλως σε λινκ που διαβασα ( όπως κανεις εσυ ).
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37715&page=7&highlight=Dead+Man's+Chest

ΥΓ
Οσο για το transformers είναι καλό , αλλά δύσκολα κορυφή... .

Και που το ξέρεις βρε ;;;
Αφου δεν το εχεις δει και ουτε πρόκειται να το δεις. ( ως ορκισμένος αντι-hddvdακιας )

Οπως ξέρουμε αυτός ο codec μπορεί να δώσει καλύτερη ποιότητα σε μεγαλύτερο όγκο-bitrate και δεν είναι ο ιδανικός για τα μικρά... αλλά κυρίως θα σημαίνει ότι τελικά ο VC1 δεν είναι άφταστος για τα μικρά bitrate όσο ήθελαν να μας λένε από την MS και οι HD-DVD fan.

Αντε να σε πειραξω λιγο ακομα.
Ενας από τους τελευταίους κορυφαίους τιτλους σε Bluray είναι και το Starship Troopers της Sony pictures.
Πραγματικά εξαιρετικό transfer στο μεγαλυτερο μερος του ( όπως ηταν αλλωστε και στο DVD ) χρησιμοποιεί κωδικοποίηση της Microsoft ( VC1 ) Ουπς

Sorry

Πάντως εάν δεν το εχεις δει ούτε και αυτό πες μου να στο στείλω.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Εχω γράψει την γνώμη μου για αυτόν τον τιτλο και εχω ιδία άποψη και όχι απόψη που βασίζεται απλως σε λινκ που διαβασα
Τότε να λες πως είναι γνώμη σου και όχι γεγονός...
Πχ κατα την γνώμη σου μπορεί ο θρύλος είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά αυτό δεν μπορείς να μας το πεις γεγονός.

Αφου δεν το εχεις δει και ουτε πρόκειται να το δεις. ( ως ορκισμένος αντι-hddvdακιας )
Ορκισμένοι είναι όσοι αγοράζουν ps3 πχ , χαίρονται το καλύτερο μηχάνημα αλλά συνεχίζουν πεισματικά να βλέπουν και να λένε σαν καλύτερες τις ταινίες του HD-DVD.

Εγώ αν πέταγα όπως μου λες 500 ευρώ για hd-dvd player και για λίγες ταινίες που θα αγόραζα, χωρίς καν ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον, θα ένιωθα ορκισμένο κοροΐδο.
Αντε να σε πειραξω λιγο ακομα.
Ενας από τους τελευταίους κορυφαίους τιτλους σε Bluray είναι και το Starship Troopers της Sony pictures.
Πραγματικά εξαιρετικό transfer στο μεγαλυτερο μερος του ( όπως ηταν αλλωστε και στο DVD ) χρησιμοποιεί κωδικοποίηση της Microsoft ( VC1 ) Ουπς
Μόνο που δεν είναι top ... έχει καμιά 25αριά ταινίες από πανω. ;)
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=858316
Αντίθετα η top του HD-DVD (όπως λες εσύ) δεν είναι με τον φοβερό codec της MS, αλλά με κάποιον που αποδίδει καλύτερα όταν έχει μεγαλύτερο χώρο στην διάθεσή του.

Αστο βρε φίλε μου,μην κοπανιέσαι..

Μακάρι να μπορούσαμε να νουθετήσουμε όλους τους κοντόφθαλμους και κολλημένους..
:grandpa: :bigcry:

Και για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, εγώ έχω και τα δύο φορμά.Μου έκατσε έτσι η φάση που έχω και το PS3 και το κορυφαίο Toshiba X1.Δεν το παίζω παραλής απλά..έκατσε.

Διαφορές ΔΕΝ έχω δεί υπερ του Μπλέ.Αντιθέτως έχουν βγάλει μάπα τράνσφερς ,ειδικά η Σόνυ που κλαις τα λεφτά σου (Dracula).Και καλά αυτό είναι πες παληό έργο.Διαβάστε για το Hostel 2 σε Blu-ray που είναι φετινή παραγωγή,τι σκ@τ@ εικόνα έβγαλαν..
Υπάρχουν και ταινίες Blu -ray με τέλειο τράνσφερ όπως το Fantastic 4 :Rise of the silver surfer,The Day After Tomorrow etc.Αυτό όμως δεν δείχνει καμμία υπεροχή σε σχέση με το αντίπαλο φορμά.
Αντιθέτως όσα HD DVD έχω είναι όλα ένα κι ένα.
Και φυσικά το Transformers δίνει ρέστα..

Αμα ξανακούσω για ´"μάπα και χειρότερη τεχνολογία" περί του HD DVD θα φέρω με το ζόρι στο σπίτι μου όποιον το πεί να δεί με τα μάτια του συγκριτικό και των δύο φορμά ταυτόχρονα και μετά να κρίνει..

Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Ειδικά ο Δημήτρης, που αγοράζει τα δισκάκια σαν κουλούρια, είναι από τις πλέον αξιόπιστες πηγές για μένα...

Αμα ξανακούσω για ´"μάπα και χειρότερη τεχνολογία" περί του HD DVD θα φέρω με το ζόρι στο σπίτι μου όποιον το πεί να δεί με τα μάτια του συγκριτικό και των δύο φορμά ταυτόχρονα και μετά να κρίνει..
Απορώ ρε παιδιά με τι νομίζεται ότι μπορεί να εντυπωσιάστεi κάποιος....

Αυτή τη τρομερή ταινία που θα δούμε στο HD-DVD, έχετε καταλάβει ότι μπορούμε να την κάνουμε copy-paste σε BD ή hd-vmd, και να δείξει ακριβός το ίδιο ????
(θα περισσεύει χώρος και bitrate μάλιστα)

Mιλάμε για κατώτερη τεχνολογία που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει περίπτωση να την φάμε στην μάπα τα επόμενα χρόνια...

ΥΓ
Και για εμένα, οι user που βαθμολογούν τις ταινίες στo avforum , αλλά και οι reviewers που κρίνουν σαν καλύτερη όλων BR , δεν είναι όλοι ψεύτες που λένε αρλούμπες.

Last edited:

Μακάρι να μπορούσαμε να νουθετήσουμε όλους τους κοντόφθαλμους και κολλημένους..
Αυτό δεν γίνεται... αλλά μπορούμε να μην είμαστε ευκολόπιστοι και αφελείς για να πιστεύουμε τον καθένα που γράφει ότι θέλει .
Να κοιτάμε και κανά link που μας δίνουν ώστε να βλέπουμε τι λέει ο κόσμος, γιατί ο "ειδικός" που μας λέει την "αλήθεια" υπάρχει και περίπτωση να έχει τελικά αξιοπιστία επιπέδου λακκούβας.

Last edited:

Ρε Blizard εδω εχουμε τουλαχιστον 10 ατομα που σου λενε οτι με αυτα που γραφεις εκτειθεσαι και εσυ συνεχιζεις το ιδιο βιολι.

Τι να πω? Η δεν θελεις η δεν μπορεις να καταλαβεις. Ουτε οι ιδιοι οι τεχνικοι (της κακιας ωρας , lol) της Sony που εβγαλαν το BluRay δεν ειναι τοσο φανατικοι.

Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Απο πωλησεις σε παγκοσμιο-ευρωπαικο επιπεδο πως τα πανε μεχρι στιγμης αυτα τα δυο format? (hardware/movies)

Νομιζω οτι οι πωλησεις του τελευταιου τριμηνου δειχνουν σαφως μια ταση της αγορας και καποιοι μαλον εχουν κερδισει τις τελευταιες "μαχες"...χωρις φυσικα αυτο να σημαινει οτι τελειωσε ο "πολεμος".