Το Φωτογραφικό chat

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Αγαπητέ τα περισσότερα grey market έχουν ως βάση τους την Αγγλία. Ο λόγος είναι ότι μέσω Χόνγκ Κόνγκ - πρώην μέλος της "κοινοπολιτείας", υπάρχει ειδικό καθεστώς συναλλαγών μεταξύ τους. Μετά συνεχίζεται η πορεία του προϊόντος κανονικά, μια και η Αγγλία είναι μέλος της Ε.Ε. (προς το παρόν τουλαχιστον). Όλα νόμιμα και καλά - τώρα αν είναι και ηθικά είναι μια άλλη ιστορία. Υπάρχουν βέβαια και άλλες "ηθικές" χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. όπως η Ολανδία (σε συγκεκριμένο κτίριο του Ρότερνταμ εδρεύουν περίπου 750 off shore), η Σουηδία. η Γαλλία κ.λ.π. που κάνουν τα στραβά μάτια, προκειμένου να τραβήξουν "επενδύσεις": ένα άτομο που είναι μοναδικός υπάλληλος μιάς εταιρείας που είναι "μαμά" για καμιά 50αριά άλλες, και αλάνες που στοιβάζονται containers μέχρι να ανέβουν στο τραίνο...

Εμείς προς το παρόν είμαστε "μωρές παρθένες" σε σύγκριση - και το κακό (για εμάς) είναι ότι αν μη τι άλλο αυτές οι χώρες προσφέρουν πολύ περισσότερα στους πολίτες τους (προς το παρόν κι αυτό)...

Δημήτρη ξέρω μια χαρά την διαδικασία μιας και έχω γνωστό που δούλευε σε ''παρόμοια'' εταιρία στην Αγγλία, για αυτό αναφέρθηκα σε ''τρύπες'' του νόμου κλπ. Αν το θεωρείς εσύ σωστό και ηθικό το ξαναείπα πάω πάσο, για μένα δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει, χωρίς βέβαια να κατηγορώ κανέναν σας που το κάνει, αφορμή για την συζήτηση ήταν οι χαρακτηρισμοί του ''Partisan'' και τίποτα άλλο.

Υ.Γ. Ναι οι χώρες της Ευρώπης προσφέρουν παραπάνω στους πολίτες άλλα για δες το ποσοστό παραοικονομίας σε αυτές τις χώρες και δες και το δικό μας, δες μόνο το τι γίνεται τα καλοκαίρια στις τουριστικές επιχειρήσεις και θα καταλάβεις!!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Ξεκινας θεωρωντας οτι πρωτα φταίει ο πολίτης. Στην πράξη γίνεται το αντίθετο. Τοτε να κατηγορούσες. Οχι φυσικα για τα grey (που ευχομαι να σε κάλυψαν οι παραπανω), αλλα για θεματα αποδείξεων κλπ.

Δεν κατηγορώ πρώτα τον πολίτη, στην πράξη δεν ξέρω ποιος φταίει και έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο παραοικονομίας, άλλα έχω μάθει να μην ρίχνω μονίμως τις ευθύνες στους άλλους για αυτό που μας συμβαίνει, ας γίνουμε πρώτα από όλα εμείς σωστοί πολίτες με αρχές, ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και ύστερα ας δούμε τι στραβό κάνει το κράτος (που κάνει πολλά). Το να ρίχνουμε την ευθύνη μονίμως σε κάποιον άλλο δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί σε κάτι, απλά διαιωνίζουμε το πρόβλημα, βγάζουμε την ουρά μας απέξω και δικαιολογούμε τις πράξεις μας με την λογική ''έλα μωρέ εδώ μας κλέβουν εκατομμύρια τι πειράζει αν γλιτώσω και εγώ μερικά ευρώ με μια απόδειξη''.

Υ.Γ. Μου θυμίζει την λογική του μέσου Ελληνα φιλάθλου που όταν χάνει η ομάδα του μονίμως φταίει η διαιτησία...

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...

Στάλθηκε από το X98 Air 3G(C8J7) μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...

Το ''κεφάλι'' όμως Δημήτρη είναι άτομα μέσα από την ίδια την κοινωνία μας, Ελληνες πολίτες, που έχουν γαλουχηθεί με τις ''αρχές'' ή μάλλον με την μην ύπαρξη αρχών του μέσου Ελληνα και εμείς οι ίδιοι τους βάζουμε στις ''καρέκλες'' τους με την ψήφο μας που πολλές φορές τους την δίνουμε κιόλας για χάρη κάποιου ρουσφετιού ή ''διευκόλυνσης''....

Μύλος...
Προσωπικά επιλέγω πάντοτε ελληνικά καταστήματα.
Οι λόγοι ευνόητοι.
Μοναδική μου παρασπονδία ή αγορά από το Λονδίνο μιας Nikon FM & 50mm f/1.8 τo 1980, πιτσιρικάς γάρ!!:grandpa:
Στην φοβερή τιμή των 19.500 δραχμών, όταν εδώ είχε περίπου 35.000!

Ο παραγωγός που πουλάει αυγά είναι Grey Market.
Ο μασέρ που έρχεται σπίτι σου είναι Grey Market.
Η γυναίκα που σου κρατάει τα παιδιά είναι Grey Market.
Οι αγγελίες που βάζουμε στα μεταχειρισμένα είναι Grey Market.
Όλα τα τα αποδεχόμαστε και τα θεωρούμαι δεδομένα.
Την αγορά όμως φτηνότερα ηλεκτρονικών ειδών εκτός Ελλάδος της κατακρίνουμε.
Ένα δημοκρατικό κράτος φορολογεί σωστά και δίκαια τους πολίτες του μέσα από τις συναλλαγές τους, επιστρέφοντας μερίδιο από αυτά τα έσοδα σε αυτούς μέσα από υπηρεσίες εξυπηρέτησης και κοινωνικές παροχές.
Το ελληνικό κράτος ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες φορολογεί άδικα και καταχρηστικά το σύνολο των πολιτών του και συνάμα μειώνει τις παροχές που θα έπρεπε να τους παρέχει.
Ανήθικο και παράνομο δεν είναι να πάρω από χώρα ευρωπαϊκής ένωσης μια φωτογραφική, ανήθικο και παράνομο είναι να πληρώνω φόρο για το σπίτι μου που έχει φορολογηθεί πολλάκις από την κατασκευή του μέχρι την αγορά ή την μεταβίβαση του όταν μάλιστα αυτό είναι και υποθηκευμένο από δάνεια.

Δεν τίθεται θέμα, είναι παγκόσμιο το πρόβλημα - απλά στις πιο φτωχές σε παιδεία και μέσα κοινωνίες, φαίνεται περισσότερο.

Ο παραγωγός που πουλάει αυγά είναι Grey Market.
Ο μασέρ που έρχεται σπίτι σου είναι Grey Market.
Η γυναίκα που σου κρατάει τα παιδιά είναι Grey Market.
Οι αγγελίες που βάζουμε στα μεταχειρισμένα είναι Grey Market.
Όλα τα τα αποδεχόμαστε και τα θεωρούμαι δεδομένα.
Την αγορά όμως φτηνότερα ηλεκτρονικών ειδών εκτός Ελλάδος της κατακρίνουμε.
Ένα δημοκρατικό κράτος φορολογεί σωστά και δίκαια τους πολίτες του μέσα από τις συναλλαγές τους, επιστρέφοντας μερίδιο από αυτά τα έσοδα σε αυτούς μέσα από υπηρεσίες εξυπηρέτησης και κοινωνικές παροχές.
Το ελληνικό κράτος ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες φορολογεί άδικα και καταχρηστικά το σύνολο των πολιτών του και συνάμα μειώνει τις παροχές που θα έπρεπε να τους παρέχει.
Ανήθικο και παράνομο δεν είναι να πάρω από χώρα ευρωπαϊκής ένωσης μια φωτογραφική, ανήθικο και παράνομο είναι να πληρώνω φόρο για το σπίτι μου που έχει φορολογηθεί πολλάκις από την κατασκευή του μέχρι την αγορά ή την μεταβίβαση του όταν μάλιστα αυτό είναι και υποθηκευμένο από δάνεια.

Μα ποιος σου είπε Παναγιώτη ότι όλα αυτά δεν είναι ''Grey market'' που αναφέρεις και φυσικά είναι κατακριτέα, δεν κατακρίνουμε μόνο την αγορά των ηλεκτρονικών ειδών άλλα την όλη στάση και τους χειρισμούς τόσο του Ελληνικού κράτους όσο και των πολιτών, στο μόνο που έχω αντίρρηση σε όσα λέτε είναι στο γεγονός ότι για όλη την ''κατάντια'' μας φταίει ΜΟΝΟ το άδικο και ''κακό'' Ελληνικό κράτος, ενώ εμείς οι ''κακόμοιροι'' πολίτες είμαστε άψογοι, και έρχεται το ''κακό'' κράτος να μας γδάρει με άδικους φόρους, Ενφια κλπ...

Γενικότερα αυτό που περιγράφεις Παναγιώτη είναι ένας φαύλος κύκλος, το κράτος ''τρώει'' κάποια χρήματα, εμείς λέμε γιατί να μην το κάνουμε και εμείς αφού κλέβουν και αυτοί και όλο και μειώνονται τα έσοδα από αυτά που θα έπρεπε να εισπράττει το κράτος, με συνέπεια να μειώνονται οι παροχές και να μας χρεώνουν ένα σωρό άδικους φόρους για να καλύψουν τα σπασμένα (τόσο τα δικά τους όσα και τα δικά μας), είναι μια διαδικασία που δεν έχει τέλος και μόνο να χειροτερέψει μπορεί εκτός και αν ''σπάσει'' κάποιος την αλυσίδα....και μέσα σε όλο αυτό οι μεν πολίτες ρίχνουν το φταίξιμο στο κράτος, η δε πολιτεία κατακρίνει τους πολίτες για παραοικονομία, φοροδιαφυγή και λαμογιές...μίλος και άντε βγάλει άκρη!!!!

Last edited:
Ζεις σε αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα και όχι ''ελλαντα'' αν δεν σου αρέσει το πως λειτουργεί μπορείς πολύ απλά να πας σε τόσες άλλες χώρες της Ευρώπης,

εν αρχη κ εξαρχης..... ποιος εισαι εσυ??
εισαι καποιος απο αυτους??
απο ο τι ξερω, δεν εχουμε - ακομα - χουντα στο ελλαντα η... την ονειρευεσαι??
και που με προτεινεις να πω??
στο αμερικα? εκει που ο αρχων του ελλαδισταν μοιρασε τα δις του λαου για οπλικα συστηματα για να μπουκοση με φρεσκο κρεας την πολεμικη μηχανη των καπιταΛΗΣΤΩΝ οταν του κανουνε σινιαλο..... δις ,τρις.... λε ς και τα ειχε απο τον πατερα του??
στο τζερμανια.... στην krups και simens, που καταφεραν αυτο που δεν καταφεραν πριν απο 60 χρονια???
για λεγε...για λεγε???

Δεν έχω να πω τίποτα τα είπες όλα εσύ, από ότι φαίνεται γνωρίζεις πολύ καλά όλα τα ''θέματα'' της χώρας μας.
Βέβαια μάλλον αναφέρεσαι ή ζεις σε άλλη χώρα καθώς προσωπικά ζω σε μια χώρα που την λένε Ελλάδα και όχι ''ελλαντα''...

Το στενάχωρο είναι ότι θέλουμε την Ελλάδα αλλά ζούμε στο ελλάντα.
Στον γεωγραφικό αυτό τόπο που η πλειονότητα των πολιτών έχει έλλειμμα παιδείας.
Το πρόβλημα το μεγάλο είναι συμπεριφορικό και δυστυχώς ακόμη η κρίση δεν μας έβαλε γνώση, γιατί μυαλό έχουμε άλλα αυτό είναι χαλασμένο από έξωθεν παρεμβάσεις.
Δε είναι κακό τα Grey Market παραδείγματα που έβαλα παραπάνω αλλά είναι κάκιστη η ρουφιανιά που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.
Αυτά που πέρασε ο λαός με πολέμους, υποδούλωση και τελευταίο στραπάτσο τον εμφύλιο δεν τα πέρασε αλώβητος.
Δεν καταφέραμε να διαμορφώσουμε έναν σύγχρονο πολιτισμό ώστε να πορευθούμε πάνω του με σταθερά θεμέλια στο διάβα των χρόνων.
Ο χαρακτήρας του λαού μας έγινε εύπλαστα χειραγωγούμενος από τους εναλλασσόμενους κηδεμόνες του που τον άγουν μέσα από τους λαοπλάνους υπαλλήλους τους.
Μην ψάχνουμε λοιπόν σε αυτούς τη σωτηρία.

Το στενάχωρο είναι ότι θέλουμε την Ελλάδα αλλά ζούμε στο ελλάντα.
Στον γεωγραφικό αυτό τόπο που η πλειονότητα των πολιτών έχει έλλειμμα παιδείας.
Το πρόβλημα το μεγάλο είναι συμπεριφορικό και δυστυχώς ακόμη η κρίση δεν μας έβαλε γνώση, γιατί μυαλό έχουμε άλλα αυτό είναι χαλασμένο από έξωθεν παρεμβάσεις.
Δε είναι κακό τα Grey Market παραδείγματα που έβαλα παραπάνω αλλά είναι κάκιστη η ρουφιανιά που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.
Αυτά που πέρασε ο λαός με πολέμους, υποδούλωση και τελευταίο στραπάτσο τον εμφύλιο δεν τα πέρασε αλώβητος.
Δεν καταφέραμε να διαμορφώσουμε έναν σύγχρονο πολιτισμό ώστε να πορευθούμε πάνω του με σταθερά θεμέλια στο διάβα των χρόνων.
Ο χαρακτήρας του λαού μας έγινε εύπλαστα χειραγωγούμενος από τους εναλλασσόμενους κηδεμόνες του που τον άγουν μέσα από τους λαοπλάνους υπαλλήλους τους.
Μην ψάχνουμε λοιπόν σε αυτούς τη σωτηρία.

Πολύ σωστά τα όσα είπες!!! Το μόνο που θα πρόσθετα σε όσα είπες είναι ότι σαν λαός έχουμε και το γνωστό φαινόμενο του ''παρτάκια'' ίσως κατάλοιπο των πολέμων κλπ. όπως ανέφερες, μας νοιάζει να ''βολευτούμε'' εμείς και ας καούν όλοι οι υπόλοιποι. Ας είναι το σπίτι μας καλά και ας καεί όλη η χώρα, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι όταν η χώρα καταρρέει αργά η γρήγορα θα πάρει και εμάς τους ''βολεμένους'' η μπάλα και όλα ξεκινάνε από αυτό που είπες ''την έλλειψη παιδείας''' δυστυχώς από εκει πηγάζουν τα προβλήματα μας και δεν βλέπω φως στο τούνελ..σε κάθε περίπτωση όπως είπες πολύ σωστά μην περιμένεις σωτηρία από κάθε τυχάρπαστη ηγεσία.

Υ.Γ. Και ένα απλό παράδειγμα που δείχνει δυστυχώς την παιδεία μας σαν λαός. Εχω γνωστούς στην Θράκη αγρότες που πλημμύριζαν οι ίδιοι επίτηδες τα χωράφια τους από τον Έβρο ή παρακαλούσαν να πλημμυρίσουν για να πάρουν την αποζημίωση από το κράτος και να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο για να πάνε βόλτα την Κυρά τους!!!...Φυσικά όλοι μας έχουμε δεκάδες τέτοια παραδείγματα που δείχνει πραγματικά ότι κάτι δεν γίνεται σωστά σε αυτή την χώρα σε όλα τα επίπεδα.....

Last edited:
Γυρνώντας στο θέμα μας.
Η αγορά μηχανών από εξωτερικό ίσως να κάνει μακροπρόθεσμα και καλό.
Όταν π.χ. η Fuji Hellas πουλάει πια μόνο 10 μηχανές αλλά η Fuji στο εξωτερικό κάνει μεγάλα νούμερα πωλήσεων πιθανόν
να βγάλουν ανάλογα promotion με το εξωτερικό ή να ρίξουν τις τιμές.
Πιθανόν και να κλείσουν και αν ανοίξουν άλλοι στη θέση τους ή να κερδίσουν άλλοι εντός Ελλάδας.
Οι εποχές έχουν αλλάξει, το ηλεκτρονικό εμπόριο έκανε καλό στην τσέπη του καταναλωτή και η επιλογή αγοράς και από άλλες χώρες ακόμη καλύτερο.

Δεν είναι μόνο η Fuji, το ίδιο θέμα έχει και η Panasonic άλλα και η pentax που ουσιαστικά οι τοπικές αντιπροσωπίες ''κοιμούνται''...δεν τους νοιάζει?? Δεν πιστεύουν ότι θα πουλήσουν πολλά κομμάτια και αδιαφορούν? Κανείς δεν ξέρει...δύσκολα θα γίνει κάτι πιστεύω, όσοι θέλουν μηχανές από αυτές τις εταιρίες σε πολλές περιπτώσεις βολεύονται με αγορές από το εξωτερικό. Πάντως Nikon, Canon και Olympus κάνουν μια χαρά εκπτώσεις και Promotion στην Ελλάδα οπότε συνολικά είναι καθαρά θέμα του ντόπιου αντιπροσώπου και πόσο ασχολείται με το όλο θέμα.

το θεμα με την τεχνικη αρτιοτητα ειναι το γνωστο -know how
αυτο μπορει να επετευχθη με την εκ-μαθηση των "κανονων" της εικονας και χρησιμοποιωντας τα καταλληλα μεσα που χρειαζονται ωστε να παρουσιαστη αρτιο το τελικο αποτελεσμα
η καλλιτεχνικη εκφραση ειναι αλλου παπα ευαγγελιο - ταλεντο, εμβαθυνση κ μελετη στο κοινωνικο υποβαθρο (χρονος-τοπος), γνωση παραμετρον (φορμα-αισθητικη) και τελος η εικαστικη μορφη της

Από τα παραπάνω αυτό που κάνει στο τέλος και σιωπηλά τη διαφορά νομίζω, αν και παραβλέπεται αρκετά (φυγοπονία, άγνοια?) είναι το "εμβαθυνση κ μελετη στο κοινωνικο υποβαθρο (χρονος-τοπος)"

Κάπως έτσι.

https://www.youtube.com/watch?v=1hGTfIX9l8o

το θεμα με την τεχνικη αρτιοτητα ειναι το γνωστο -know how
αυτο μπορει να επετευχθη με την εκ-μαθηση των "κανονων" της εικονας και χρησιμοποιωντας τα καταλληλα μεσα που χρειαζονται ωστε να παρουσιαστη αρτιο το τελικο αποτελεσμα
η καλλιτεχνικη εκφραση ειναι αλλου παπα ευαγγελιο - ταλεντο, εμβαθυνση κ μελετη στο κοινωνικο υποβαθρο (χρονος-τοπος), γνωση παραμετρον (φορμα-αισθητικη) και τελος η εικαστικη μορφη της

Από τα παραπάνω αυτό που κάνει στο τέλος και σιωπηλά τη διαφορά νομίζω, αν και παραβλέπεται αρκετά (φυγοπονία, άγνοια?) είναι το "εμβαθυνση κ μελετη στο κοινωνικο υποβαθρο (χρονος-τοπος)"

αγνοια... δεν νομιζω, απλα κλεινουμε τα ματια στο ρεαλισμο ,για να αρεσουμε:BDGBGDB55:

Βασιλη... ασχετο, ισως ενα σκαλι πιο πανω, μαζι με τον ποντιο....