Το νήμα της τάξης Δ

όταν ένας ενισχυτής έχει flat απόκριση και απειροελάχιστη παραμόρφωση αυτός είναι ο ορισμός του ουδέτερου. Τι άλλο δηλαδή;

Πρακτικά όλοι οι ενισχυτές της αγοράς έχουν flat απόκριση και απειροελάχιστη παραμόρφωση.

Προφανώς ούτε εντελώς ουδέτεροι είναι ούτε ακριβώς τον ίδιο ήχο έχουν.

Μην παιρνεις ορκο το οτι γραφει ειναι και σωστο και θα σταματησω εδω γιατι δεν κανει να κρινουμε και να λεμε διαφορα για καποιος που δεν συμμετεχει
Διαβασα οτι εγραψες για καποια αλλγη που γινεται στα purifi για να παιξον καλυτερα ,ποια ειναι αυτη ; Αν χρειαζονται πειραγμα για κελαηδησουν τοτε δεν κανουν για ολους
Έγραψα ότι με κάποια αλλαγή παίζει ακόμα καλύτερα..
Ειναι είδη εξαιρετικός ενισχυτής όπως και πολλοί άλλοι του εμπορίου, δηλαδή όποιος βελτιώνει κάι που πωλείται στο εμπόριο λιανικής το μηχάνημα δεν κελαηδεί; Και χρειάζεται βελτίωση για να γίνει αυτό;

Ο Θανάσης μαζί με τον κ.Σταματακο είναι πολύ σωστοί στις κριτικές που κάνουν, επειδή τυχαίνει εδώ και πολλά χρόνια να είναι και πολύ καλός μου φίλος παίρνω όρκο για αυτόν τον φίλο μου για αυτά που γράφει στις κριτικές του ...
Σωστά όμως, μην μιλάμε για αυτόν, δεν έχει καμία σχέση με το αν αξίζουν οι Class D ή όχι...
Η συζήτηση έχει πάει αλλού, εκτός θέματος..

• Like
Reactions: Nasos86
Οπότε, μικρό καλάθι.

Δεν υπάρχουν giant killers.

Ουδέν αληθέστερον τούτου...

Η δικιά μου εμπειρία λέει ακριβώς το ίδιο.
Οι καλές υλοποιήσεις στοιχίζουν. Ότι πολύ καλό έχω ακούσει σε τάξη Δ είναι ακριβό, ότι δηλαδή ισχύει με την ΑΒ.
Δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει στο DIY αφού, θεωρητικά, "ακούγεται" πιο εύκολο να στήσεις κάτι καλό με έτοιμα modules, από να παίζεις με FET ή διπολικά, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαι ντιούης.

Ακόμα αναμένουμε να δούμε κάποια μεγάλα Magico που οδηγήθηκαν οπουδήποτε με class D.

Ή κάποια μεγάλα MBL που οδηγήθηκε κάποιος άλλος κλάδος εκτός από των sub με class D.

Αυτή είναι η απάντηση.
Μάλλον είσαι από το Αλεποχώρι γιατί όλο πονηρά δες είσαι αγαπητέ …

Η νύξη ήταν αν χρησιμοποιούν flagship μοντέλα τεραστίων εταιριών class D η απάντηση είναι ναι σαρεσει δεν σαρεσει είναι δικό σου θέμα …

Τώρα αν τα χρησιμοποιούν εν μέρη ή εξ ολοκλήρου είναι άλλο θέμα το οποίο έχει τεράστια ανάλυση γιατί μάλλον ξεχνάς κ τους κανόνες marketing …

Έγραψα ότι με κάποια αλλαγή παίζει ακόμα καλύτερα..
Ειναι είδη εξαιρετικός ενισχυτής όπως και πολλοί άλλοι του εμπορίου, δηλαδή όποιος βελτιώνει κάι που πωλείται στο εμπόριο λιανικής το μηχάνημα δεν κελαηδεί; Και χρειάζεται βελτίωση για να γίνει αυτό;

Ο Θανάσης μαζί με τον κ.Σταματακο είναι πολύ σωστοί στις κριτικές που κάνουν, επειδή τυχαίνει εδώ και πολλά χρόνια να είναι και πολύ καλός μου φίλος παίρνω όρκο για αυτόν τον φίλο μου για αυτά που γράφει στις κριτικές του ...
Σωστά όμως, μην μιλάμε για αυτόν, δεν έχει καμία σχέση με το αν αξίζουν οι Class D ή όχι...
Η συζήτηση έχει πάει αλλού, εκτός θέματος..
Δεν είναι καλοί οι purifi ρε 😂😂😂

Απλά σε ότι σύστημα τους βάλεις τα ξεφτιλίζουν τα ηχεία χωρίς να τηγανίζεις αυγό πάνω τους κ με ακραίο έλεγχο κ ταχύτητα …

Προσπαθείς τώρα κ εσύ να εξηγήσεις τι και σε ποιον ;;

Πρακτικά όλοι οι ενισχυτές της αγοράς έχουν flat απόκριση και απειροελάχιστη παραμόρφωση.

Προφανώς ούτε εντελώς ουδέτεροι είναι ούτε ακριβώς τον ίδιο ήχο έχουν.
Θεωρητικά ήθελες να γράψεις μάλλον γιατί πρακτικά δεν έχουν ώστε να συμφωνεί με την άποψη σου 😉

Δεν είναι καλοί οι purifi ρε😂😂😂

Απλά σε ότι το σύστημα τους βάλει τα ξεφτιλίζουν τα ηχεία χωρίς να τηγανίζεις αυγό πάνω τους κ με ακραίο έλεγχο και ταχύτητα…

Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τίποτα ρε συ Νάσο, όσοι τους έχουν, ξέρουν...😁😉
Απλά υπάρχει κόσμος που δεν δέχεται ότι γράφω, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή στα φόρουμ..😁

Δεν είπα κάτι για τον άνθρωπο ρε παιδιά! Αλίμονο.
Απλά με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα κάτι.
Έχουμε κάποιο link;
Να δω το reference σύστημα του π.χ.

Απλά σε ότι σύστημα τους βάλεις τα ξεφτιλίζουν τα ηχεία χωρίς να τηγανίζεις αυγό πάνω τους κ με ακραίο έλεγχο κ ταχύτητα …

Και έναν μεγάλο gryphon μπορείς να βάλεις.
Το θέμα είναι η διαφορά gryphon π.χ. με purify στον ήχο.
Για την τάξη Δ συζητάμε.
Αν κάποιος έχει κόρνες με 120db ευαισθησία τις κουνάει και μια 2a3.
Το αν ζεσταίνεται ή όχι είναι αδιάφορο

Δεν είπα κάτι για τον άνθρωπο ρε παιδιά! Αλίμονο.
Απλά με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα κάτι.
Έχουμε κάποιο link;
Να δω το reference σύστημα του π.χ.
Είναι όλο DIY..
Δεν υπάρχουν δημόσια φωτογραφίες του Setup του, εγώ έχω όμως πολλές φωτογραφίες όταν στήναμε το Setup του στο καινούργιο του σπίτι και studio του, (έχει αποκλειστικό χώρο ακρόασης), στο υπόγειο..
Όταν θα συναντηθούμε από κοντά θα σου δείξω τον χώρο του και το setup του, αν θες πάμε και παρέα να ακούσεις το σύστημα του από κοντά...🙂
Από Σεπτέμβριο όμως διότι τώρα θα πάει διακοπές..😉

Ουδέν αληθέστερον τούτου...

Οι καλές υλοποιήσεις στοιχίζουν. Ότι πολύ καλό έχω ακούσει σε τάξη Δ είναι ακριβό, ότι δηλαδή ισχύει με την ΑΒ.
Δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει στο DIY αφού, θεωρητικά, "ακούγεται" πιο εύκολο να στήσεις κάτι καλό με έτοιμα modules, από να παίζεις με FET ή διπολικά, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαι ντιούης.

Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει DIY Class-D, δηλαδή κάποια πραγματικά ανοιχτή σχεδίαση, με τα σχηματικά και τα σχέδια για τις πλακέτες να κυκλοφορούν ελεύθερα, η οποία να θεωρείται τόσο καλή ώστε να αξίζει να την κατασκευάσει κάποιος.

Όλο το "diy class-d" που γίνεται αφορά έτοιμα modules, τα οποία προφανώς περιλαμβάνουν και κάποιο διόλου ευκαταφρόνητο κέρδος για τους κατασκευαστές τους.

Και όλα τους είναι σχετικά περίπλοκες κατασκευές.

Για παράδειγμα, τα δικά μου modules τα βλέπεις από πάνω και είναι έτσι:

IMG_3718.JPG

Λες "ωραία σχεδίαση, απλό κύκλωμα φαίνεται, μια χαρά"

Και μετά κοιτάζεις από κάτω:

IMG_3735.JPG

και λες "ω να σου γμς!"

Δεν είναι απλές σχεδιάσεις, δεν είναι minimal, περιλαμβάνουν πολλά εξαρτήματα, περιλαμβάνουν και τελεστικούς ως buffer στην προκειμένη περίπτωση.

Πολλά κουτάκια του "hi end" ξε-τικάρονται έτσι.

Θαύματα δεν γίνονται.

Πράγματι αυτό συμβαίνει τελικά.

• Like
Reactions: superfly
Μάλλον είσαι από το Αλεποχώρι γιατί όλο πονηρά δες είσαι αγαπητέ …

Η νύξη ήταν αν χρησιμοποιούν flagship μοντέλα τεραστίων εταιριών class D η απάντηση είναι ναι σαρεσει δεν σαρεσει είναι δικό σου θέμα …

Τώρα αν τα χρησιμοποιούν εν μέρη ή εξ ολοκλήρου είναι άλλο θέμα το οποίο έχει τεράστια ανάλυση γιατί μάλλον ξεχνάς κ τους κανόνες marketing …

Εσύ μάλλον είσαι από τα Γυριστά, γιατί δεν μας έχεις γράψει πολλά πράγματα που δεν έχει χρειαστεί να μας τα "γυρίσεις" όταν διαψεύστηκες.

Προφανώς έχουν βγει και hi end (όσο αφορά την τιμή τουλάχιστον) μηχανήματα με class-d τοπολογίες.

Αλλά ακόμα περιμένουμε να τα δούμε σε χρήση σε cost no object συστήματα.

Καλησπέρα σε όλους.

Όπως έγραψα ποσώς μ ενδιαφέρουν οι τάξεις των ενισχυτών αν παίζουν καλά.
Φυσικά θέλω να έχω ένα σπιρτόκουτο για ενισχυτή που να τα σπάει και να κοστίζει 100E.
Όποιος δεν θέλει, να το δει το θέμα!:ROFLMAO:

Γι αυτό και ονειρεύομαι στο μέλλον μηχανάκια με μπόλικα παράλληλα ΤΙ 3255 ας πούμε, για να έχομεν και βατάζ που το θέλουν μερικοί.
Το λέω αυτό γιατί η ΤΙ είναι ΤΙ.
Την ξέρει και νυχού της γυναίκας μου γμτ!:ROFLMAO:
Ειναι εταιρία με αν μη τι άλλο τεράστια!
Ήτοι καμία σχέση φήμης ή μεγέθους με "παουερφάη" και άλλες συναφείς βιοτεχνίες ενδεχομένως, που παράγουν διάφορες μοντούλες.
Κι εγώ αυτές τις εταιρίες διεθνούς κύρους και αποτελεσματικότητας, τις εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο, για γνωστούς σε όλους μας λόγους, από βιοτεχνίες, φασονατζήδες κτλ.
Εξάλλου ποτέ δεν βγήκα τόσα χρόνια χαμένος από μεγάλα όνοματα...;)

Απλοικές σκέψεις θα μου πείτε αλλά καμιά φορά τα πράγματα είναι τόσο απλά!

Γιατι να τους παρει καποιος τοτε ?
Υπαρχουν και ατομα που δεν ειναι εξυπνοι , οπως προφανως υπονοεις .

Είναι όλο DIY..
Δεν υπάρχουν δημόσια φωτογραφίες του Setup του, εγώ έχω όμως πολλές φωτογραφίες όταν στήναμε το Setup του στο καινούργιο του σπίτι και studio του, (έχει αποκλειστικό χώρο ακρόασης), στο υπόγειο..
Όταν θα συναντηθούμε από κοντά θα σου δείξω τον χώρο του και το setup του, αν θες πάμε και παρέα να ακούσεις το σύστημα του από κοντά...🙂
Από Σεπτέμβριο όμως διότι τώρα θα πάει διακοπές..😉

Από το δημόσιο (ανοιχτό) προφίλ του στο FB:

1784459048459.png

Καλησπέρα σε όλους.

Όπως έγραψα ποσώς μ ενδιαφέρουν οι τάξεις των ενισχυτών αν παίζουν καλά.
Φυσικά θέλω να έχω ένα σπιρτόκουτο για ενισχυτή που να σπάει και να κοστίζει 100E.
Όποιος δεν θέλει, να το δει το θέμα!:ROFLMAO:

Γι αυτό και ονειρεύομαι στο μέλλον μηχανάκια με μπόλικα παράλληλα ΤΙ 3255 ας πούμε, για να έχω και βατάζ που θέλουν μερικοί.
Το λέω αυτό γιατί η ΤΙ είναι ΤΙ.
Την ξέρει και νυχού της γυναίκας μου γμτ!:ROFLMAO:
Ειναι εταιρεία με αν μη τι άλλο τεράστια!
Ήτοι καμία σχέση φήμης ή μεγέθους με "παουερφάη" και άλλες συναφείς βιοτεχνίες ενδεχομένως, που παράγουν διάφορες μοντούλες.
Κι εγώ αυτές τις εταιρίες διεθνούς κύρους και αποτελεσματικότητας, τις εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο, για γνωστούς σε όλους μας λόγους, από βιοτεχνίες, φασονατζήδες κτλ.
Εξάλλου ποτέ δεν βγήκα τόσα χρόνια χαμένος από μεγάλα ονόματα...;)

Απλοϊκές σκέψεις θα μου πείτε αλλά καμιά φορά τα πράγματα είναι τόσο απλά!
Ο σχεδιαστής των Purifi δεν είναι κάποιος τυχαίος, ψάξε γι'αυτον και θα καταλάβεις..

Οσον αφορά την TI, αυμφωνουμε! 😉

Πολύ ευχαρίστως.
Και να πάμε και να έρθετε και από το σπίτι να ακούσει το δικό μου.
Αν δουλεύει με τον Βασίλη παίζει να τον έχω γνωρίσει.