Το νήμα της τάξης Δ

Ο σχεδιαστής των Purifi δεν είναι κάποιος τυχαίος, ψάξε γι'αυτον και θα καταλάβεις..

Οσον αφορά την TI, αυμφωνουμε! 😉
Βρε μην κολλάς στα πούρι. :)
Έγραψα γενικά και για άλλους παρόμοιους.

Εξάλλου κάποια στιγμή θα δοκιμάσω ντε στο χώρο μου.
Βόσκουν αρκετοί τριγύρω στο μαχαλά μου.

Πάντως όπως έγραψα σε άλλο νήμα ο ντεβιαλέ (σύστεμ 120) του Στέργιου όπως και ο
ο κακός του νήματος ΚΙ..., τα σπάνε!!!
Και οι δύο ψηφιακοί είναι...
Η διαφορά τιμής μεταξύ τους τεράστια...
Αλλά ο κακός έχει τον ίδιο υπέροχο ήχο με τον ντεβιαλέ αλλά με τριπλάσια ισχύ...
Και τα ηχεία του Στέργιου τον αγάπησαν!
Γιατί είναι ρουφήχτρες τα αναθεματισμένα.:ROFLMAO:

Πέραν των δύσκολων ηλεκτρικών χαρακτηριστικών τους, έχουν και πολλά μοτέρ.
Και τα πολλά μοτέρ θέλουν ανάλογη φροντίδα...

Αυτό είναι όλο,-

Ο Θανάσης γράφει στο Hiendnews του Ντεμου...
Δεν θα την χαρακτηριζα ως την καλυτερη του περιοδο.
Οι κριτικες του εκει ειναι λιγο επιφανειακες.

Δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει στο DIY....
Ισχυει οτι μπορεις να γλυτωσεις πολλα χρηματα.

Από το δημόσιο (ανοιχτό) προφίλ του στο FB:

View attachment 274724
Σωστά,από το Facebook είναι...
Μια μικρή ξενάγηση:

Αριστερό ρακ, το μεγάλο του πλατό με το phono του και τα τροφοδοτικά, δίπλα ένα άλλο πλατό με διάφορα τροφοδοτικά, isolator, φίλτρα ρεύματος κλπ..
Σην μέση, Πρώτο στάδιο προ, τροφοδοτικά, Dac, κλπ... πιο δίπλα αρχίζει το ψηφιακό κομμάτι , (δεν ακούει Streaming), υπάρχει ένας πανάκριβος Server (ιδιοκατασκευές), εξωτερικοί σκληροί, γραμμικά τροφοδοτικά παντού, διάφορα άλλα φίλτρα κλπ..
Τα ρακ είναι Taoc, Censo, Audio Desighn, τα ηχεία είναι ιδιοκατασκευές με προσαρμοσμένες μονάδες (κατά παραγγελία του Θανάση στην Audio Technology), tweeters Scanspeak, το Dac είναι το Absolute (το σασί μόνο) διότι έχει άλλες 3 τεράστιες πλακέτες τροφοδοσίας απ'" στην έξω έχει 🤣,
Οι καλωδιώσεις είναι οι περισσότερες ιδιοκατασκευές αλλά έχει και πολλά επώνυμα διότι έχει πάρα πολλά τροφοδοτικά, πολυμορφία κλπ...
Ο χώρος είναι μετρημένος, έχει αρκετή φροντίδα σε ταβάνι πλαϊνούς τοίχους κλπ, διάχυση, απορρόφηση κ.λπ..
Τα κουτιά πίσω από τα ηχεία είναι τα Crossover μέσα σε υλικό αποσβεστικό υλικό και στηρίζονται στο πάτωμα με τα αγαπημένα ρόλερ του Θρησκου😁
Τα υλικά του Crossover είναι με άριστα υλικά Jantzen silver, τους κόκκινους, πηνία ταινίας, αντιστάσεις lefson κ.λπ..
Και πάρα πολλά άλλα....
Τ καλώδια ηχείων είναι Vdh, όλες οι καλωδιώσεις σήματος στα μηχανήματα είναι από ασήμαντα, όλα τα μηχανήματα φορούν σοβαρές ασφάλειες, παντού υπάρχουν πολλά και διάφορα ακριβή αντικραδασμικά κλπ...
Γενικά είναι ένα πολύ ακριβές σύστημα με πάρα πολλά χρόνια ηχητικής εξέλιξης από τον Θανάση σε όλα αυτά τα χρόνια που έχει στο Audio...
Τωρα υπάρχει ένα ακόμα ρακ μπροστά από το μεσαίο ρακ όπου υπάρχει ο Purifi με το στάδιο βελτίωσης του με ξεχωριστό τροφοδοτικό..

• Like
Reactions: Th.ARvan
Βρε μην κολλάς στα πούρι.:)
Έγραψα γενικά και για άλλους παρόμοιους.

Εξάλλου κάποια στιγμή θα δοκιμάσω ντε στο χώρο μου.
Μπόσκουν αρκετοί τριγύρω στο μαχαλά μου.

Πάντως όπως έγραψα σε άλλο νήμα ο ντεβιάλε (σύστεμ 120) του Στέργιου όπως και ο
ο κακός του νήματος ΚΙ..., τα σπάνε!!!
Και οι δύο ψηφιακοί είναι...
Η διαφορά τιμής μεταξύ τους τεράστια...
Αλλά ο κακός έχει τον ίδιο υπέροχο ήχο με τον ντεβιάλε αλλά με τριπλάσια ισχύ...
Και τα ηχεία του Στέργιου τον αγάπησαν!
Γιατί είναι ρουφήχτρες τα αναθεματισμένα.:ROFLMAO:

Πέραν των δύσκολων ηλεκτρικών χαρακτηριστικών τους, έχουν και πολλά μοτέρ.
Και τα πολλά μοτέρ θέλουν ανάλογη φροντίδα...

Αυτό είναι όλο,-
Δεν κολλάω στα Purifi, μην ξεχνάς ότι έχω και TI "φτιαγμένο", απλά μιλάμε περισσότερο για τα Purifi..

Δεν θα την χαρακτηριζα ως την καλυτερη του περιοδο.
Οι κριτικες του εκει ειναι λιγο επιφανειακες.

Ισχυει οτι μπορεις να γλυτωσεις πολλα χρηματα.
Δεν διαφωνώ, δεν γράφει όπως έγραφε κάποτε, φουλ αναλυτικά..
Βαρεθηκε τα ριβιου, έχει πολύ δουλειά στην Ideon και δεν έχει χρόνο να γράφει μεγάλα κείμενα για το hiendnews...

Λευτερη ευχαριστουμε για την λεπτομερη περιγραφη του συστηματος του.
Δεν είναι λεπτομερή..
Άμα κάτσω να γράψω αναλυτικά θα λαχάνιασμα🤣🤣🤣
Έχει άπειρα πράγματα το σύστημα του Θανάση...
Υπάρχει τεράστια ακρίβεια και λεπτομέρεια σε κάθε τι εκεί στο σύστημα, τίποτα δεν είναι τυχαίο εκεί μέσα..😁

Πολύ ευχαρίστως.
Και να πάμε και να έρθετε και από το σπίτι να ακούσει το δικό μου.
Αν δουλεύει με τον Βασίλη παίζει να τον έχω γνωρίσει.
Σίγουρα τον ξέρεις, από Σεπτέμβριο να πάμε, θα δεις θα σου αρέσει, το λέω γιατί ξέρω τα γούστα σου..

• Like
Reactions: Tzimisce
Δεν κολλάω στα Purifi, μην ξεχνάς ότι έχω και TI "φτιαγμένο", απλά μιλάμε περισσότερο για τα Purifi..
ΟΚ.

Εκανα και ένα λάθος.
Τετραπλάσια ισχύ ο Κ1 έναντι του ντεβιαλέ.
90 με 350 στα 8...

Ο γάλλος εξαιρετικός για πιο εύκολα ηχεία, όχι απαραίτητα μικρότερα...
Εδοκιμάσθει με κάτι 100λιτρα + αλλά έυκολα, με τιμή γκαρσονιέρας γμτ... γι αυτό το λέω.
Για τα δικά μου ας πούμε είναι μπερεκέτ!
Αλλά από τα 6Κ μου λείπουν τα 5,5Κ...:ROFLMAO:

Σίγουρα τον ξέρεις, από Σεπτέμβριο να πάμε, θα δεις θα σου αρέσει, το λέω γιατί ξέρω τα γούστα σου..

Αν έχω βάλει και το streamer μου σε κουτί μπορεί και να κουβαλιέται.
Γιατί τώρα είναι 5 κομμάτια 😂

Αν έχω βάλει και το streamer μου σε κουτί μπορεί και να κουβαλιέται.
Γιατί τώρα είναι 5 κομμάτια 😂
Αν και ο Θανάσης δεν ακούει Streaming, ίσως τον ψήσουμε να το βάλει να το ακούσουμε στο σύστημα του, θα είναι καλή εμπειρία να το ακούσεις μέσα από αυτού του επιπέδου Setup..

Αυτο ακριβως.

Ως τελευταιο σχολιο , να πω οτι τους τελευταιους 2 μηνες , ασχολουμαι πολυ με το θεμα loading των κεφαλων MC , σε συνδυασμο με ενα step up transformer που εφτιαξα. Εχω πανω απο 300 βινυλια που ηχογραφηθηκαν μεταξυ '30 & ΄50 περιπου.
Το πως ακουγονται , φανταζομαι λιγο πολυ καταλαβαινουμε.
Μπορω να αλλαξω με μονο δυο αντιστασεις στα SUT , το ηχητικο αποτελεσμα καθε δισκου , χωρις να ξεφευγω απο τα "κοινως αποδεκτα ορια loading " οπως τα δεχονται οι "ειδικοι" . Ειμαι 1000% σιγουρος οτι κανενας απολυτως , αν ακουσει τον ιδιο δισκο στο ιδιο συστημα 20 φορες με 20 διαφορετικες αντιστασεις , δεν προκειται να τολμησει να πει , ουτε να "ξερει" ποια "εκδοχη" πιθανον να ειναι η πλησιεστερη στην original ηχογραφηση της εποχης.
Τωρα μεταφερετε αυτο σε μια fixed "εκδοχη" ειτε αναλογικου ειτε ψηφιακου συστηματος , χωρις δυνατοτητα επεμβασης ή καποιας ρυθμισης , και πεστε μου για ουδετεροτητες , πιστοτητες και οτι αλλο θελετε.
Ο Τσακ Νορις και ο Πλεο ξερουν.

Έγραψα ότι με κάποια αλλαγή παίζει ακόμα καλύτερα..
Ειναι είδη εξαιρετικός ενισχυτής όπως και πολλοί άλλοι του εμπορίου, δηλαδή όποιος βελτιώνει κάι που πωλείται στο εμπόριο λιανικής το μηχάνημα δεν κελαηδεί; Και χρειάζεται βελτίωση για να γίνει αυτό;

Ο Θανάσης μαζί με τον κ.Σταματακο είναι πολύ σωστοί στις κριτικές που κάνουν, επειδή τυχαίνει εδώ και πολλά χρόνια να είναι και πολύ καλός μου φίλος παίρνω όρκο για αυτόν τον φίλο μου για αυτά που γράφει στις κριτικές του ...
Σωστά όμως, μην μιλάμε για αυτόν, δεν έχει καμία σχέση με το αν αξίζουν οι Class D ή όχι...
Η συζήτηση έχει πάει αλλού, εκτός θέματος..
Έχω ενστάσεις για την παλιά εποχή που έγραφε στο audio

εν οιδα οτι ουδεν οιδα..κ μαλλον οιδα περι βιωματικων εμπειριων ακροασεως διαφορων εν γενει ταξεων ενισχυτων κατα την αντιληψιν των ωτων κ του εγκεφαλου εκαστου ακροατη.
κοινως αδυνατω να κατανοησω τους διαλογους κ την ουσιαν των διαλογων

• Haha
Reactions: SHERPA