Το νήμα της τάξης Δ

Να σου το πω απλά.
Στο σύστημα μου ακούω διαφορές από καλώδια δικτύου, usb, ρεύματος κλπ.
Αν θα βάλω τη πρίζα σε επίχρυσο ή επιροδιωμένο schuko.
Και εσύ μου λες ότι δεν θα καταλάβω τη διαφορά σε ενισχυτή; 😂
Από τη διαφορά μεταξύ ενισχυτών και ηχείων ξεκινάει ο κόσμος.
Baby steps.

Ρε παιδια θα τσακωθειτε για μηχανακια και τοπογραφιες κυκλωματων ; Ελεος... Λες και σχεδιαζετε δορυφορικη αμυνα κατα βαλιστικων.

Μουσικη ακουμε αλλος ετσι αλλος αλλιως. Και ο καθενας σπαταλαει τα χρηματα του οπως θελει. Δεν χρειαζονται τετοιες αντιπαραθεσεις.

Εύκολα θες να πιστεύεις μάλλον γιατί κ άλλοι έτσι έλεγαν κ τώρα μείς απλά γελάγαμε …
Και αν το έλεγαν οι "άλλοι" ,εμάς τι μας ενδιαφέρει?
Απορώ γιατί καθρεφτίζετε ,τις όποιες εμπειρίες και γνώμες που έχετε απο άλλα πρόσωπα,σε πρόσωπα που δεν γνωρίζετε καν.
Έχετε κάνει τα παρεακια σας,αποθεωνεστε μεταξύ σας και όταν βρεθείτε έξω από την ζώνη άνεσης και ασφάλειας σας, ζοριζοσαστε και συμπεριφέρεστε με τρόπο που το εδώ κλίμα δεν το αποδέχεται.
Χορτάσαμε από αυτό... βρείτε κάνα άλλο πιάτο να σερβίρετε.

Θα γίνω λίγο υπερόπτης και γω ,μιας και πολύ συνηθίζεται τώρα τελευταία.
Σε καμμία των περιπτώσεων δεν σημαίνει ότι όποιος έχει σωστό σύστημα, αυτόματα τον κάνει και σωστό άνθρωπο.
Εδώ μέσα λοιπόν παληκάρια,μας ενδιαφέρει πιο πολύ ο άνθρωπος και όχι το σύστημα του.
Να το έχει σπίτι του και να το χαίρεται.
Η επικοινωνία και η αλληλοβοήθεια μας ενδιαφέρει.
Τι να τον κάνουμε τον (και καλά) ψαγμενο και γνώστη,όταν δεν έχει δυό δράμια επικοινωνιακής συμπεριφοράς??
Ας κάτσει σπίτι του να καμαρώνει το σύστημα του και να μας αφήσει στην άγνοια μας, αλλά κυρίως στην ησυχία μας.
Τόσα χρόνια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο, που να διαφέρει από τους υπόλοιπους.
Δεν θα αφήσουμε κανένα,να μας το χαλάσει.
Πρώτα ο άνθρωπος και η συμπεριφορά του και ποοοοολυ μετά τα μηχανήματα.

πολλα site κ πολλα forum εχουν καταστραφει απο αγενεις συμπεριφορες, ασεβη λογο, απο ελιτισμο, οικονομικο σνομπισμο, μεταφορα προσωπικων σχεσων στα φορουμ-γνωστο ως κλειστο παροδτικο στυλ-, λειτουργια αυθεντιας, δογματικο κ τεχνολογικο σνομπισμο..
απο αγαπη προς το φορουμ, μη γινουμε σαν αλλους

Last edited:
Η class D σε κατηγορία ncore/ purifi θεωρείται ultra hi end αρέσει δεν αρέσει …

Είναι κάτι σαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τους παλιούς με τα καρμπυρατέρ…

Οτι θες αγοράζεις οι επιδόσεις όμως ψέματα δεν λένε καλώς ή κακως …
Προσωπικά όταν για πρώτη φορά στη ζωή μου βρέθηκα να χαζεύω μια Lamborghini Miura αυτομάτως όλα τα λοιπά τετράτροχα που θαύμαζα ήταν σαν μην υπήρξαν. Όταν δε έβαλε μπρος... Δες το "The Italian Job" του 1969 και απόλαυσε την έναρξη της ταινίας βλέποντάς την και ακούγοντας έναν ήχο που πλέον δεν πρόκειται να ξανακούσεις.

Last edited:
Θα γίνω λίγο υπερόπτης και γω ,μιας και πολύ συνηθίζεται τώρα τελευταία.
Σε καμμία των περιπτώσεων δεν σημαίνει ότι όποιος έχει σωστό σύστημα, αυτόματα τον κάνει και τον σωστό άνθρωπο.
Εδώ μέσα λοιπόν παληκάρια,μας ενδιαφέρει πιο πολύ ο άνθρωπος και όχι το σύστημα του.
Να το έχει σπίτι του και να το χαίρεται.
Η επικοινωνία και η αλληλοβοήθεια μας ενδιαφέρει.
Τι να τον κάνουμε (και καλά) ψαγμένο και γνωστό,όταν δεν έχει δυό δράμια επικοινωνιακής συμπεριφοράς;;
Ως κάτσει σπίτι του να καμαρώνει το σύστημα του και να μας αφήσει στην άγνοια μας, αλλά κυρίως στην ψυχία μας.
Τόσα χρόνια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο, που να διαφέρει από τους υπόλοιπους.
Δεν θα αφήσουμε κανένα,να μας το χαλάσει.
Πρώτα ο άνθρωπος και η συμπεριφορά του και ποοοοολυ μετά τα μηχανήματα.
Έχεις δίκαιο αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα εδώ μέσα..
Στην δική μου περίπτωση πολλοί «παλιοί» με τη συμπεριφορά τους και τον λόγο τους προς εμένα έχουν δείξει ότι δεν με γουστάρουν καθόλου, και αυτό το ανέφερε ο Θρήσκος ξεκάθαρα, (ότι σε συζητήσεις μεταξύ μελών εδώ μέσα), λένε ότι με έχουν στην Μπούκα..
Δεν είδα όμως να πάρει κάποιος θέση για αυτό..
Τι θέλω να πω, κάποια πράγματα γίνονται μονόπλευρα εδώ...
Φυσικά εμένα δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά απλά αναφέρω τη δική μου περίπτωση διότι έχω δεχτεί και εγώ τέτοιες συμπεριφορές..
Στην περίπτωση του Νάσου δεν συμφωνώ με το "ύφος" που μίλησε χθες, ίσως δεν ήταν η μέρα του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός άνθρωπος...

• Like
Reactions: Deneb
Στην δική μου περίπτωση πολλοί «παλιοί» με τη συμπεριφορά τους και τον λόγο τους προς εμένα έχουν δείξει ότι δεν με γουστάρουν καθόλου, και αυτό το ανέφερε ο Θρήσκος ξεκάθαρα, (ότι σε συζητήσεις μεταξύ μελών εδώ μέσα), λένε ότι με έχουν στην Μπούκα..

Κοίτα. Με το θάρρος που έχουμε πιει και έναν καφέ μαζί να σου τα πω λίγο "σταράτα".
Είμαστε μία κοινότητα που εδώ και 20 χρόνια προσφέρει γνώσεις ο ένας στον άλλον, είτε ως projects, είτε ως απλή εμπειρία.
Η γνώμη μας έχει διαμορφωθεί μέσα από πολλές ακροάσεις, είτε προσωπικές, είτε κλειστές ομάδες, είτε σαν επίσκεψη κάπου ως forum.
Αυτά λοιπόν που λέμε οι περισσότεροι τα έχουμε αποδείξει στην κοινότητα εμπράκτως.
Είτε με κατασκευές που τα παιδιά της DIY προσφέρουν τα σχέδιά τους για να τα φτιάξουν άλλοι, είτε ως άρθρα για το πως να στήσεις κάτι.
Οπότε και πολλά πράγματα καταλήγουν να είναι γνώμη της κοινότητας που θέλεις να γίνεις μέλος και όχι προσωπική γνώμη.

Εσύ εμφανίστηκες λοιπόν με υφάκι "δεν τα κάνετε καλά αλλά δεν σας λέω" ή "τα x καλώδια είναι τα καλύτερα στον κόσμο και δεν χρειάζεται να πας παραπάνω".
Τι ακριβώς αντίδραση περιμένεις; Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν μέλη που το έχουν ψάξει πολύ περισσότερο από εσένα και παίζει το καλώδιο στο οποίο έχουν καταλήξει να είναι πιο ακριβό από όλο σου το σύστημα;
Όλοι θα δεχθούμε την κριτική αν έχει νόημα.
Ξερές δηλώσεις του στυλ "δεν έχεις μπάσο", "δεν το έχεις στήσει σωστά", "δεν έχεις πρίμα", "έχει κόψει η σάλτσα", "μυρίζουν οι κάλτσες σου" είναι δηλώσεις πάνω σε κάτι που δεν ξέρεις γιατί απλά δεν έχεις ακούσει το σύστημα του άλλου. Οπότε δεν θα τις δεχτεί κανείς και το μόνο που θα σκεφτεί είναι "τι μ.... είναι αυτός".
Σκέψου ανάλογα να σου γράφει κάποιος "δεν ξέρεις να φτιάχνεις ηχεία", "ο ήχος σου είναι λάσπη" και άλλα χωρίς να σε γνωρίζει ή να έχει ακούσει το σύστημά σου.

Αν αύριο μεθαύριο μου πει κάποιος για το project που τρέχω "δεν το έχεις κάνει καλό" και δεν μου λέει το γιατί, το μόνο που θα εισπράξει είναι ένα "είσαι μ...".
Αν μου πει "φιλαράκι αν πας τα irq του eth0 στο core x θα παίξει καλύτερα" θα του πω και ευχαριστώ.

Ε, όταν μπαίνεις σε έναν χώρο με μέλη που έχουν ιστορία 20 ετών ΜΟΝΟ σε αυτό το χώρο και άλλα 20 χρόνια πίσω τους, μόνοι τους (ή σε άλλα fora) και τους συμπεριφέρεσαι σαν να είναι νουμπάδες τι περιμένεις να εισπράξεις;
Γνώμες, ιδέες, καλοπροαίρετη κριτική, είναι καλοδεχούμενα.
Δογματισμός, ξερολισμός και υπεροψία δεν επιβιώνει εδώ.
Τα μέλη έχουμε και ένα πολύ ωραίο "ignore".

Φυσικά εμένα δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά απλά αναφέρω τη δική μου περίπτωση διότι έχω δεχτεί και εγώ τέτοιες συμπεριφορές..
Στην περίπτωση του Νάσου δεν συμφωνώ με το "ύφος" που μίλησε χθες, ίσως δεν ήταν η μέρα του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός άνθρωπος...
Λευτέρη, κατά την γνώμη μου ,είσαι από τις περιπτώσεις που ενώ στην αρχή η συμπεριφορά σου ήταν λίγο κάπως,στην συνέχεια μπήκες στο νόημα και ,κατά την γνώμη μου πάλι,είσαι άψογος.
Μην περιμένεις βέβαια να σε γουστάρουν και να τους γουστάρεις όλους,αλλά έτσι γίνεται πάντα.
Επίσης ,ξαναμανα κατά την γνώμη μου,δεν μας ενδιαφέρει στην προσωπική ζωή του πως είναι ο άλλος, αλλά στην διαδικτυακή
Εδώ μέσα έχουν γίνει μεγάλες φιλίες , αλλά και μεγάλες έχθρες.
Στο χέρι μας είναι όλα 👍

Κοίτα. Με το θάρρος που έχουμε πιει και έναν καφέ μαζί να σου τα πω λίγο «σταράτα».
Είμαστε μία κοινότητα που εδώ και 20 χρόνια προσφέρει γνώσεις ο ένας στον άλλον, είτε ως projects, είτε ως απλή εμπειρία.
Η γνώμη μας έχει διαμορφωθεί μέσα από πολλές ακροάσεις, είτε προσωπικές, είτε κλειστές ομάδες, είτε σαν επίσκεψη κάπου ως φόρουμ.
Αυτά λοιπόν που λέμε οι περισσότεροι που έχουμε αποδείξει στην κοινότητα εμπράκτως .
Είτε με κατασκευές που τα παιδιά της DIY προσφέρουν τα σχέδιά τους για να φτιάξουν άλλους, είτε ως άρθρα για το πως να στήσουν κάτι.
Οπότε και πολλά πράγματα καταλήγουν να είναι γνώμη της κοινότητας που θέλει να γίνει μέλος και όχι προσωπική γνώμη.

Εσύ εμφανίστηκες λοιπόν με υφάκι «δεν κάνετε καλά αλλά δεν σας λέω» ή «τα x καλώδια είναι τα καλύτερα στον κόσμο και δεν χρειάζεται να πας παραπάνω».
Τι ακριβώς αντίδραση περιμένεις; Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν μέλη που έχουν ψάξει πολύ περισσότερο από εσένα και παίζει το καλώδιο στο οποίο έχουν καταλήξει να είναι πιο ακριβές από όλο σου το σύστημα;
Όλοι θα δεχτούμε την κριτική αν έχει νόημα.
Ξερές δηλώσεις του στυλ "δεν έχεις μπάσο", "δεν το έχεις στήσει σωστά", "δεν έχεις πρίμα", "έχει κόψει η σάλτσα", "μυρίζουν οι κάλτσες σου" είναι δηλώσεις πάνω σε κάτι που δεν ξέρεις γιατί απλά δεν έχεις ακούσει το σύστημα του άλλου. Οπότε δεν θα τις δεχτεί κανείς και το μόνο που θα σκεφτεί είναι "τι μ.... είναι αυτός".
Σκέψου ανάλογα να σου γράφει κάποιος «δεν ξέρεις να φτιάχνεις ηχεία», «ο ήχος σου είναι λάσπη» και άλλα χωρίς να σε γνωρίζει ή να έχει ακούσει το σύστημα σου.

Αν αύριο μεθαύριο μου πει κάποιος για το έργο που τρέχω "δεν το έχεις κάνει καλό" και δεν μου λέει το γιατί, το μόνο που θα εισπράξει είναι ένα "είσαι μ...".
Αν μου πει "φιλαράκι αν πας τα irq του eth0 στο core x θα παίξει καλύτερα" θα του πω και ευχαριστώ.

Ε, όταν μπαίνει σε έναν χώρο με μέλη που έχουν ιστορία 20 ετών ΜΟΝΟ σε αυτό το χώρο και άλλα 20 χρόνια πίσω τους, μόνοι τους (ή σε άλλα fora) και τους συμπεριφέρεσαι σαν να είναι νουμπάδες τι περιμένει να εισπράξεις;
Γνώμες, ιδέες, καλοπροαίρετη κριτική, είναι καλοδεχούμενα.
Δογματισμός, ξερολισμός και υπεροψία δεν επιβιώνει εδώ.
Τα μέλη έχουμε και ένα πολύ ωραίο "ignore".
Όλα αυτά που γράφεις δεν με προβληματίζουν καθόλου..
Ξέρω τι γίνεται μέσα στο φόρουμ...
Η εμπειρία που αναφέρεις των 20!ετών κλπ δεν μου λέει τίποτα, έχω δει πάρα πολλούς με εμπειρία (και καλά), όχι μόνο στο Audio αλλά και σε διάφορους άλλους τομείς και έχω μείνει μλκας με το πόσο άσχετοι και κουφοί είναι οι "έμπειροι"...

Δεν θυμάμαι να είπα ότι τα τάδε καλώδια κλπ είναι τα καλύτερα που υπάρχουν στο Audio κλπ...

Πίστεψε με ελάχιστοι χομπίστες στην Ελλάδα την έχουν «ψάξει» όσο εγώ στο θέμα «σύστημα», καλώς ή κακώς έχουν τα πράγματα...
Δεν λέω ότι είμαι άριστος, ούτε με απασχολεί η γνώμη των άλλων...
Δυστηχως δεν παω με το "κοινό" σε κανένα πράγμα στη ζωή μου και ναι, αυτό ξενίζει και δημιουργεί αντιπάθειες ειδικά μέσα σε φόρουμ, όχι όμως στην έξω ζωή μου που έχω άριστες σχέσεις και φιλίες με όλους στον κόσμο του Audio διότι είμαι αρκετά καλό άτομο, όσο με γνωρίζουν καλά το ξερουν αυτο!!!😉

Τελός πάντων, όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία και είδη από εδώ και πέρα θα είμαι και όλος πιο διακριτικός εδώ στο φόρουμ κάποια μέρα μπορεί και να χαθώ...

Προς το παρών είμαι σε φάση διακοπών, άρα η φάση είναι εντελώς κουλ για εμένα, όλοι περαστικοί είμαστε απ' οπουδήποτε, σιγά μην κάτσω να χαλιέμαι αν με συμπαθούν σε ένα φόρο...

Καλες βουτιές σε όλους!!! 😁

Λευτέρη, κατά τη γνώμη μου ,είσαι από τις περιπτώσεις που ενώ στην αρχή η συμπεριφορά σου ήταν λίγο κάπως,στην συνέχεια μπήκες στο νόημα και ,κατά τη γνώμη μου πάλι,είσαι άψογος.
Μην περιμένεις βέβαια να σε γουστάρουν και να τους γουστάρεις όλους,αλλά έτσι γίνεται πάντα.
Επίσης ,ξαναμανα κατά τη γνώμη μου,δεν μας ενδιαφέρει στην προσωπική του ζωή πως είναι ο άλλος, αλλά στην διαδικτυακή
Εδώ μέσα έχουν γίνει μεγάλες φιλίες , αλλά και μεγάλες έχθρες.
Στο χέρι μας είναι όλα👍
Φυσικά,δεν διαφωνώ σε όσα λες ούτε λέξη..
. άψογος δεν είμαι, κανείς δεν είναι άψογος, αυτό ισχύει και για αυτούς που με κρίνουν!!!😉😁
Πίστεψε με όλα αυτά έχουν πολύ μικρή σημασία για εμένα...
Ειμαι λίγο διαφορετικός άνθρωπος..
Εννοείται ότι δεν έχω απαίτηση να με γουστάρουν όλοι σε ένα "κλειστό κύκλωμα", γι' αυτό υπάρχουν λύσεις για όλα...😁

• Like
Reactions: mdvq
Ειναι πλεον ολοφανερο οτι εαν η μορφη της συζητησης αποτελειται μονο απο ακουστικες εμπειριες και προσωπικους πειραματισμους τοτε δεν μπορει να υπαρξουν ουσιαστικα επιχειρηματα και καταληξη.

Δηλαδη εαν ολα ειναι τοσο σχετικα και υποκειμενικα η μονη πρακτικη αξια στην αναφορα τους ειναι για καποιον να τα δει ως μεμονωμενα δεδομενα και να προσπαθησει να βρει patterns, αλλα οχι να υπαρξει μια αλληλεπιδραση/συζητηση με πραγματικο νοημα μεταξυ των συμμετεχοντων.

Εγω μπορω να λεω μαζι με εναν αλλον που ακουμε το ιδιο πραγμα οτι μου ακουγεται Χ και ο αλλος Ψ. Αν οι πιο πολλοι λενε οτι υπο τις συνθηκες αυτες ειναι μαλλον Χ τοτε μπορουμε να εχουμε ισως καποιο αδρο συμπερασμα. Αυτο θελει ερευνα και μπορει να μη βρεθουν ποτε ολα τα δεδομενα.

Οποτε τελικα καταληγουμε στο οτι η συζητηση μαλλον εχει νοημα να μεταφερεται και σε επιπεδο δεικτων/μετρησεων/γενικων αρχων και θεωριας, ασχετως αν αυτοι δεν ειναι απο μονοι τους ικανοι να περιγραψουν την ολοτητα του ηχου που αντιλαμβανομαστε , ετσι ωστε να εχουμε καποια βαση συζητησης. Διαφορετικα το χαος.

Στο αλλο φορουμ με τα καλα και τα στραβα που μπορει να εχει ο χαρακτηρας του καθενα υπαρχει μια προσπαθεια και ενα περιεχομενο στα επιχειρηματα ετσι ωστε να μπορει να διεξαχθει μια λογικη κουβεντα περα απο τις μεμονωμενες παραθεσεις εμπειριων η επιχειρηματων του τυπου οτι η δικη μου εμπειρια ειναι καλυτερη απο τη δικη σου...

Last edited:
  • Like
Reactions: Deneb and Busoni
Αγαπητέ Λευτέρη κατά την γνώμη μου ο αντίλογος και η διαφωνία είναι σοβαρές συνθήκες προόδου και εξέλιξης. Επίσης πάντα μου άρεσαν οι άνθρωποι που εξέφραζαν με πάθος την άποψή τους άσχετα με το εάν με έβρισκαν σύμφωνο ή όχι. Δυστυχώς γράφουμε για ένα πράγμα που …ακούγεται και ως εκ τούτου επί του πρακτέου δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε τίποτα ούτε είναι δυνατόν να αντιληφθούμε τον αγώνα του καθενός στο να ακούσει καλύτερα μουσική και τις εμπειρίες που συσσώρευσε στη ζωή του. Μπορούμε όμως να συμβάλουμε στο να συνεχίσει το AVC να είναι ένας πολιτισμένος χώρος διακίνισης και διαμοιρασμού απόψεων. Σε ότι με αφορά μου είσαι απόλυτα συμπαθής και πάντα παρακολουθώ τα όσα γράφεις.

Πίστεψε με ελάχιστοι χομπίστες στην Ελλάδα την έχουν «ψάξει» όσο εγώ στο θέμα «σύστημα», καλώς ή κακώς έχουν τα πράγματα...

Πίστεψέ με, εδώ έχεις πέσει σε φωλιά τέτοιων.

Η εμπειρία που αναφέρεις των 20!ετών κλπ δεν μου λέει τίποτα, έχω δει πάρα πολλούς με εμπειρία (και καλά), όχι μόνο στο Audio αλλά και σε διάφορους άλλους τομείς και έχω μείνει μλκας με το πόσο άσχετοι και κουφοί είναι οι "έμπειροι"...

Συμφωνώ απόλυτα.
Αυτούς όμως θα τους καταλάβεις με τον καιρό.

Δεν θυμάμαι να είπα ότι τα τάδε καλώδια κλπ είναι τα καλύτερα που υπάρχουν στο Audio κλπ...

Neotech. ;)
Γενικά το να λέμε "το τάδε είναι το καλύτερο" ή να το κάνω ακόμη πιο χαλαρό "αυτό το καλώδιο είναι καλό" είναι απόλυτα λάθος.
Γιατί ούτε το έχεις δοκιμάσει στο σύστημα αυτού που το προτείνεις, στο χώρο του, ούτε ξέρεις τα γούστα του.
Κάθε τσιτσιμπλίκι μπορεί να φέρει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα σε άλλο σύστημα.
Ο ένας μπορεί να θέλει παραπάνω μπάσο και κάτι να του το δώσει, ο άλλος με το που θα το βάλει να μπουμπουνάει το σύμπαν.
Στον έναν να σφίξει το χαμηλό, σε άλλον να στεγνώσει τελείως τον ήχο!
Για αυτό με βλέπεις και γράφω πάνω "στο δικό μου σύστημα, στο δικό μου χώρο, για τα δικά μου γούστα..." λες και γράφω νομικό disclaimer.

Anyway, νομίζω καταλαβαίνεις το ύφος του μηνύματός μου, γιατί έχουμε φύγει τελείως offtopic. :)

Εγω μπορω να λεω μαζι με εναν αλλον που ακουμε το ιδιο πραγμα οτι μου ακουγεται Χ και ο αλλος Ψ.
Εκει που λες "πραγμα" , βαλε στη θεση του "συστημα".
Αν λοιπον εσυ λες Χ και ο φιλος σου Ψ , υπηρχε πιθανοτητα να αγοραζατε το ιδιο συστημα ?

Αν σου ελεγαν αλλοι 10 φιλοι σας οτι ο Ψ εχει δικαιο και 5 οτι εσυ εχεις δικαιο , θα αλλαζες γνωμη και θα αγοραζες το ιδιο συστημα με τον φιλο σου , ενω προτιμας να ακους το αλλο ?

Δηλαδη θα αγοραζες ενα συστημα που δεν σου αρεσει να το ακους ?

Στο τελος , ολα ειναι συμβιβασμοι. Οι επιλογες γινονται βασει των ανοχων του καθενος μας , και τις πλειστες φορες συνειδητα , χωρις αυτο να σημαινει αγνοια ή ασχετοσυνη. Λειτουργει αν θελεις (υποκειμενικα) για το γουστο του καθενος μας , το "μη χειρον βελτιστον".

Last edited:
Δεν θα κάνω σκούπα γιατί έχουν ένα ενδιαφέρον τα εκτός που γράφτηκαν πιο πάνω.

Φτάνει όμως, ας συνεχίσουμε στο θέμα, αποφεύγοντας διάλογο ο Χ με τον Ψ.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας κρίνεται από τα γραπτά του, ασχέτως με το τι μπορεί να φαντάζεται μέσα στο μυαλό του ότι είναι.

Ειναι πλεον ολοφανερο οτι εαν η μορφη της συζητησης αποτελειται μονο απο ακουστικες εμπειριες και προσωπικους πειραματισμους τοτε δεν μπορει να υπαρξουν ουσιαστικα επιχειρηματα και καταληξη.

Δηλαδη εαν ολα ειναι τοσο σχετικα και υποκειμενικα η μονη πρακτικη αξια στην αναφορα τους ειναι για καποιον να τα δει ως μεμονωμενα δεδομενα και να προσπαθησει να βρει patterns, αλλα οχι να υπαρξει μια αλληλεπιδραση/συζητηση με πραγματικο νοημα μεταξυ των συμμετεχοντων.
Αυτά τα δυο σημεία που θίγεις είναι πολύ σημαντικά...

Ναι μεν όλοι γράφουμε εδώ για κάτι που ακούγεται, όπως μόλις είπε ο @PetVoul . Αλλά διέπεται και από αρχές... Ακουστικής, ηλ. κυκλωμάτων, κλπ., πραγμάτων που είναι καλά θεμελιωμένα. Και καταλαβαίνω ότι δεν μπορούμε όλοι να πάμε την κουβέντα σ' αυτό το επίπεδο(ούτε εγώ). Αλλά ως χομπίστες που έχουμε αφιερώσει άφθονο χρόνο και χρήμα σ' αυτό το χόμπι νομίζω οφείλουμε ν' αναζητούμε και την αντικειμενική πλευρά των πραγμάτων. Αλλιώς οι εμπειρίες του καθενός, όσο πολύτιμες κι αν είναι, δύσκολα μοιράζονται σ' ένα φόρουμ που γράφουν πολλοί και με διαφορετικά συστήματα.

• Like
Reactions: steadyshot