Στην δική μου περίπτωση πολλοί «παλιοί» με τη συμπεριφορά τους και τον λόγο τους προς εμένα έχουν δείξει ότι δεν με γουστάρουν καθόλου, και αυτό το ανέφερε ο Θρήσκος ξεκάθαρα, (ότι σε συζητήσεις μεταξύ μελών εδώ μέσα), λένε ότι με έχουν στην Μπούκα..
Κοίτα. Με το θάρρος που έχουμε πιει και έναν καφέ μαζί να σου τα πω λίγο "σταράτα".
Είμαστε μία κοινότητα που εδώ και 20 χρόνια προσφέρει γνώσεις ο ένας στον άλλον, είτε ως projects, είτε ως απλή εμπειρία.
Η γνώμη μας έχει διαμορφωθεί μέσα από πολλές ακροάσεις, είτε προσωπικές, είτε κλειστές ομάδες, είτε σαν επίσκεψη κάπου ως forum.
Αυτά λοιπόν που λέμε οι περισσότεροι τα έχουμε αποδείξει στην κοινότητα
εμπράκτως.
Είτε με κατασκευές που τα παιδιά της DIY προσφέρουν τα σχέδιά τους για να τα φτιάξουν άλλοι, είτε ως άρθρα για το πως να στήσεις κάτι.
Οπότε και πολλά πράγματα καταλήγουν να είναι γνώμη της κοινότητας που θέλεις να γίνεις μέλος και όχι προσωπική γνώμη.
Εσύ εμφανίστηκες λοιπόν με υφάκι "δεν τα κάνετε καλά αλλά δεν σας λέω" ή "τα x καλώδια είναι τα καλύτερα στον κόσμο και δεν χρειάζεται να πας παραπάνω".
Τι ακριβώς αντίδραση περιμένεις; Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν μέλη που το έχουν ψάξει
πολύ περισσότερο από εσένα και παίζει το καλώδιο στο οποίο έχουν καταλήξει να είναι πιο ακριβό από όλο σου το σύστημα;
Όλοι θα δεχθούμε την κριτική αν έχει νόημα.
Ξερές δηλώσεις του στυλ "δεν έχεις μπάσο", "δεν το έχεις στήσει σωστά", "δεν έχεις πρίμα", "έχει κόψει η σάλτσα", "μυρίζουν οι κάλτσες σου" είναι δηλώσεις πάνω σε κάτι που δεν ξέρεις γιατί απλά δεν έχεις ακούσει το σύστημα του άλλου. Οπότε δεν θα τις δεχτεί κανείς και το μόνο που θα σκεφτεί είναι "τι μ.... είναι αυτός".
Σκέψου ανάλογα να σου γράφει κάποιος "δεν ξέρεις να φτιάχνεις ηχεία", "ο ήχος σου είναι λάσπη" και άλλα χωρίς να σε γνωρίζει ή να έχει ακούσει το σύστημά σου.
Αν αύριο μεθαύριο μου πει κάποιος για το project που τρέχω "δεν το έχεις κάνει καλό" και δεν μου λέει το γιατί, το μόνο που θα εισπράξει είναι ένα "είσαι μ...".
Αν μου πει "φιλαράκι αν πας τα irq του eth0 στο core x θα παίξει καλύτερα" θα του πω και ευχαριστώ.
Ε, όταν μπαίνεις σε έναν χώρο με μέλη που έχουν ιστορία 20 ετών ΜΟΝΟ σε αυτό το χώρο και άλλα 20 χρόνια πίσω τους, μόνοι τους (ή σε άλλα fora) και τους συμπεριφέρεσαι σαν να είναι νουμπάδες τι περιμένεις να εισπράξεις;
Γνώμες, ιδέες, καλοπροαίρετη κριτική, είναι καλοδεχούμενα.
Δογματισμός, ξερολισμός και υπεροψία δεν επιβιώνει εδώ.
Τα μέλη έχουμε και ένα πολύ ωραίο "ignore".