Μιας και το θέμα είναι οι ενισχυτές τάξης Δ, είπα να γράψω κι εγώ την άποψή μου ως νεότερος (30 ετών).
Πολύ απλά, για εμένα αλλά και για αρκετούς στην ηλικία μου, οι υπόλοιπες τάξεις ενισχυτών θεωρούνται πλέον... DOA (dead on arrival).
Με τις τιμές στον χώρο του AV να έχουν φτάσει στο θεό, η τάξη Δ προσφέρει τρελό VFM. Το μικρό μέγεθος, οι χαμηλές θερμοκρασίες η συνεχόμενη τεχνολογική εξέλιξη, και άλλα απλά δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια για άλλες επιλογές. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους νέους στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Το χόμπι του audio βρίσκεται γενικότερα σε κατιούσα και το κοινό είναι στην πλειοψηφία του άνω των 50. Αυτό δίνει το πάτημα στις εταιρείες να ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη, λόγω μικρότερης ζήτησης πρέπει να ανεβάσουν το κέρδος και λόγω ότι αυτές οι ηλικιακές ομάδες έχουν λεφτά.
Για να μην παρεξηγηθώ, έχω δοκιμάσει και λάμπες και τάξη ΑΒ. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κάποιος να τα επιλέξει, αλλά προσωπικά, όπως και πολύς κόσμος, δεν θέλω να μπλέκω. Ταιριάσματα, ηχοχρώματα και χροιές να μου λείπουν. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω, το μόνο που θέλω είναι να καθίσω και να απολαύσω τη μουσική μου. Και ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι μας εδώ μέσα μια χαρά ακούμε. Αν αναλογιστεί κανείς ότι για το 90% του κόσμου εκεί έξω το «καλό» σύστημα είναι ένα bluetooth ηχείο ή το ηχοσύστημα στο αμάξι, η τάξη Δ είναι παραπάνω από υπεραρκετή.
ΥΓ. Όσους έχουν ακούσει το σύστημα στην ηλικιακή ομάδα που ανήκω έχουν εντυπωσιαστεί, λένε ότι είναι τέλειο, φυσάει, τι καλύτερο να ζητήσεις και τα σχετικά... (εγώ βέβαια πάντα αναβαθμίζω κάτι). Αλλά όλα αυτά τα χρόνια μόνο ένας πήρε κάτι...
Επίσης τιμές που πήρε κάποιος έναν ενισχυτή 500 ευρώ πριν 20 χρόνια δεν μου λέει κάτι. Καθώς στις μέρες μας η ίδια σειρά ενισχυτή θα έκανε 2000 ευρώ...