Το νήμα της τάξης Δ

Εχει μια γνωστή έκθεση στην Αθήνα προς ασπροπυργο μεριά . Πήγαινε κ άκουσε κάτι savoy eggleston που έχει με τα ενισχυτικά που έχει εκεί νομίζω αν θυμάμαι krell έχει κ πάρε μαζί σου κ ένα ζευγάρι mono purifi κ ξανακουσε τα κ πες μου εντυπώσεις …
Κοιτσ δεν ψαρώνω από την υπερτιμολόγηση
των λεγόμενων high end ηχείων, καταλαβαίνω ότι τα συγκεκριμένα πίνουν..
Οπότε ταιριάζει ο ζωηρός D.
Και δεν έχω αμφιβολία ότι υπάρχουν καλοί
ενισχυτές D, που και λόγω κόστους κατασκευής
θα επικρατήσουν.
Αλλά αν ακούω μέχρι δυνατά με ένα καλό
εύηχο ηχείο την κάνω την δουλειά μου
μια χαρά και ένα μουσικό AB..
Πάντως γνωστός που έπαιρνε μέρος σε εκθέσεις ήχου υπερασπίζεται και τα πιο φτηνά modules απο ali όταν τροφοδοτούνται σωστά

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Σίγουρα άκουσες αυτό το σύστημα;

View attachment 274592

Έχω πολλούς φίλους που πήγαν φέτος στη Βιέννη και είδαν / άκουσαν το συγκεκριμένο σύστημα, και ξέρω και προσωπικά τους ανθρώπους της Pilium, και κανείς τους δεν συμφωνεί μαζί σου.

Επίσης τα S7 έχουν εσωτερικά κροσόβερ, δεν υπάρχουν "κουτάκια".
Παρολαυτα δεν μου έχεις απαντήσει για τις άλλες δύο εταιρίες από τις 10 που ανέφερα

Κοιτσ δεν ψαρώνω από την υπερτιμολόγηση
των λεγόμενων high end ηχείων, καταλαβαίνω ότι τα συγκεκριμένα πίνουν..
Οπότε ταιριάζει ο ζωηρός D.
Και δεν έχω αμφιβολία ότι υπάρχουν καλοί
ενισχυτές D, που και λόγω κόστους κατασκευής
θα επικρατήσουν.
Αλλά αν ακούω μέχρι δυνατά με ένα καλό
εύηχο ηχείο την κάνω την δουλειά μου
μια χαρά και ένα μουσικό AB..
Πάντως γνωστός που έπαιρνε μέρος σε εκθέσεις ήχου υπερασπίζεται και τα πιο φτηνά modules απο ali όταν τροφοδοτούνται σωστά
Πάντα το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η τροφοδοσία οι ειδικοί εδώ μπορούν να το διαπιστώσουν . Δεν έχει να κάνει με την ένταση μόνο . Εγώ εστιάζω στην καθαρότητα όγκο βάρος κτλ

Βέβαια πάντα θα υπάρχει ένας θρήσκος που θα αμφισβητεί τις μετρήσεις snr κ λοιπών στοιχείων που αναγράφουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές 🤡

Βέβαια πάντα θα υπάρχει ένας θρήσκος που θα αμφισβητεί τις μετρήσεις snr κ λοιπών στοιχείων που αναγράφουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές 🤡

Αν "γνωρίζεστε" από άλλα φόρα ή όπου αλλού και για κάποιον λόγο έχετε "αντιπαλότητα" ή κόντρα, κρατήστε την μακριά από εδώ.

Το αυτό ισχύει και για τον Θρήσκο

Γράψε λάθος το 24 τα είχα δει τα M9 Μόναχο νομίζω με d’agostino . K αν θυμάμαι καλά όχι στο main room της εταιρίας .

Εχω πάει σε είκοσι εκθέσεις την τελευταία 4 ετια με συγχωρείς (πλην του ελληνικού που είναι για γέλια )

Σου παραθέτω ένα άρθρο που έχει παίξει κ με hypex κ με mola mola kaluga τάξη Δ για του λόγου το αληθές .

Μπέρδεψες μια έκθεση που έγινε πριν έναν μήνα με μια που έγινε πριν 2 χρόνια; Τέσπα..

Στο link που έβαλες δεν υπάρχει καμία αναφορά σε οδήγηση του συγκεκριμένου ηχείου από class D ενισχυτή. Απλά λέει ότι χρειάζεται δυο ενισχυτές.

Επίσης λίγο που το έψαξα δεν βρήκα πουθενά αναφορά το Μ9 να έχει οδηγηθεί από Mola Mola ή κάποιον άλλον class D.

Δώσε ένα σωστό link να δούμε..

Είχα σταθεί στις μεγάλες εταιρίες με ακριβότερα ηχεία στα οποία δεν έχω πάρει απάντηση όμως ούτε από εσένα ούτε από τον @Θρησκος

Τα μεγάλα MBL όντως οδηγούνται από "ψηφιακό" ενισχυτή στον κλάδο που παίζει κάτω από τα 120Hz. Και τι έγινε; Μιλάμε για το 0,5% του ακουστού φάσματος και arguably το πιο "εύκολο" κομμάτι του φάσματος για έναν ενισχυτή. Συγχωρεί σχεδόν τα πάντα.

• Like
Reactions: Θρησκος

Μια απάντηση για αυτό θα μου δώσετε ;

Λίγο παραδίπλα έχουμε ένα μεγάλο νήμα που συζητάμε για subwoofers και DSPs.

Αν διαβάσεις λίγο θα καταλάβεις γιατί οι πιουρίστες είναι τσακωμένοι με οποιοδήποτε DSP.

Και κατ' επέκταση με οποιοδήποτε ηχείο δουλεύει με DSP.

Πάντα το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η τροφοδοσία οι ειδικοί εδώ μπορούν να το διαπιστώσουν . Δεν έχει να κάνει με την ένταση μόνο . Εγώ εστιάζω στην καθαρότητα όγκο βάρος κτλ
Ακριβώς έτσι..
Έχω κάνει πολλές αναζωογονήσεις επισκευές
κλασσικών ενισχυτών quad, mf, qed, creek, yba, audiolab, και εκεί που έπαιρνα την μεγαλύτερη
βελτίωση ήταν όταν άλλαζα στοιχεία της τροφοδοσίας, εκτός από τους mf που είχαν τα καλύτερα τροφοδοτικά στις μετρήσεις..
Η καθαρότητα ο όγκος οι δυναμικές έχουν να κάνουν με το ρεύμα που δίνουν οι ημιαγωγοί
του ενισχυτή στα ηχεία που προέρχεται από το τροφοδοτικό πέραν της σωστής σχεδίασης και
της σωστής κατανομής αρνητικής ανάδρασης

Το "υποκειμενικό" έχει φτάσει να θεωρείται "αντικειμενικό". Οι ίδιες και ίδιες ανούσιες συζητήσεις χωρίς ίχνος επιχειρημάτων, μόνο με προσωπικές απόψεις που πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να εκλάβουμε ως αδιαμφισβήτητο αξίωμα.

Ακριβώς έτσι..
Έχω κάνει πολλές αναζωογονήσεις επισκευές
κλασσικών ενισχυτών quad, mf, qed, creek, yba, audiolab, και εκεί που έπαιρνα την μεγαλύτερη
βελτίωση ήταν όταν άλλαζα στοιχεία της τροφοδοσίας, εκτός από τους mf που είχαν τα καλύτερα τροφοδοτικά στις μετρήσεις..
Η καθαρότητα ο όγκος οι δυναμικές έχουν να κάνουν με το ρεύμα που δίνουν οι ημιαγωγοί
του ενισχυτή στα ηχεία που προέρχεται από το τροφοδοτικό πέραν της σωστής σχεδίασης και
της σωστής κατανομής αρνητικής ανάδρασης

Oλες τις γνωμες περι του αντικειμενου τις σεβομαι, γιατι "γνωμες" ειναι προερχονται απο εντυπωσεις. Αλλα εσενα και τον Audiolytic επιπλεον σας εμπιστευομαι.
Γιατι τα βλεπετε στην πραξη.

• Like
Reactions: ihodemon
Αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες ήθελα να γράψω τις εντυπώσεις μου για τον purifi που έχω στο σύστημα, ευγενική χορηγία φίλου-μέλους. Πρόκειται για τον ενισχυτή που είχε ο Δημοκηδής, αλλά ήμουν λίγο διστακτικός καθώς βλέπω ένταση τις τελευταίες μέρες σε ότι αφορά την τάξη λειτουργίας του εν λόγω ενισχυτή που είναι η class d.
Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο σκοπός μου είναι να μοιραστώ την εμπειρία μου για το μηχάνημα αυτό. Δε θέλω να υπάρξει ένταση και χαρακτηρισμοί επι προσωπικού, μιλάμε απλώς για μηχανάκια που παράγουν ήχο, ας μη το κάνουμε big deal. Δεν είμαι ρηβιούερ και δε σκοπεύω να γίνω, έχω μια πολυετή πορεία στο χώρο και παρόλο που όσο γερνάω ακούω χειρότερα, μπορώ να καταλάβω πλέον πολύ ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θέλω να ακούω στο σύστημα μου.
Ο τελικός ενισχυτής με τα purify modules είναι της γαλλικής audiophonics και πρόκειται για πολύ ποιοτική κατασκευή, με άριστης ποιότητας ακροδέκτες.
Ένας λόγος που ήθελα πολύ να ακούσω τον συγκεκριμένο ενισχυτή είναι η πρότερη εμπειρία μου με υλοποιήσεις ενισχυτών αντίστοιχης τάξης η οποία όπως ίσως να θυμάστε οι παλιότεροι δεν ήταν και η καλύτερη. Θεώρησα λοιπόν ότι εφόσον πέρασαν τόσα χρόνια η τεχνολογία ωρίμασε αρκετά ώστε να έχουμε πραγματικά λύσει το θέμα της ενίσχυσης στα οικιακά μας συστήματα.
Το σύστημα μου αποτελείται από:
Streamer: Allo digione signature player με τροφοδοσία shanti.
DAC: Adcom GCD750 cdplayer (έχει ψηφιακή είσοδο, εκεί συνδέω το streamer) Κλάση Α εξόδου σχεδιασμένο από τον γνωστό PASS
PRE: Unison Mystery one με λάμπες PSVANE. Πολύ διάφανος λαμπάτος προενισχυτής με σοβαρές ικανότητες οδήγησης και auto bias με μπαταρίες. Σχεδίαση tim de Paravicini.

AMP: Crown K1 (Το ότι κάποιοι ειρωνεύτηκαν τον τελικό αυτόν ήταν ένας έξτρα λόγος που ήθελα να ακούσω την αφρόκρεμα της class d που είναι ο purifι για τον οποίο συζητάμε, ήθελα να δω σε τι κάνω λάθος σε αυτό που ακουω). Επίσης να σημειώσω ότι ο Crown ΔΕΝ είναι ενισχυτής κλάσης ΑΒ αλλά BCA το οποίο είναι πατέντα της εταιρίας και είναι κάτι «σαν class d». Επίσης έχει παθητική ψύξη και DF 3000.
Ηχεία: Audio Physic Libra. Πρόκειται για vintage ηχείο της εταιρίας, όταν ακόμα τότε έβγαζαν ηχεία πιο «ζεστά» από τα απολύτως ουδέτερα που παράγουν σήμερα. Για να καταλάβετε η μετάβαση στα libra από τα Chario Millenium II με «ξένισε» μόλις κανα 2 μέρες.
Το ηχείο αυτό είναι μια χαράδρα ισχύος, καταπίνει τα πάντα με χαρακτηριστική άνεση.

Συνδέοντας τον purifι στο σύστημα αλήθεια είναι ότι το άκουσμα ήταν πρωτόγνωρο.
Η ανάδειξη των λεπτομερειών ήταν σε άλλο επίπεδο. Παρόλο που το dac μου είναι redbook only άκουσα καινούργια πράγματα σε μουσικές που έχω 1000ακούσει. Ειδικά σε καλές ζωντανές ηχογραφήσεις ελλήνων καλλιτεχνών οριακά ακους τις συζητήσεις του κόσμου!
Η οδήγηση είναι κάτι που δε σε απασχολεί, το ηχείο το έχει απόλυτα υπο έλεγχο και μιλάμε για πολύ δύσκολο ηχείο.
Η χωρική πληροφορία ήταν επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο, σε καλές ηχογραφήσεις καταλαβαίνεις τα όρια του studio ή του….πάλκου. Αλήθεια είναι βέβαια ότι το ηχείο βοηθάει σε αυτό τον τομέα καθώς στήνει μια ολογραφική εικόνα που δε συναντάς εύκολα σε ηχεία κουτιά.
Το χαμηλό που εισέπραξα ήταν ιδιαίτερα σωστό και διαβαθμισμένο, πολύ καλύτερο από παλιότερες υλοποιήσεις ενισχυτών αντίστοιχης τάξης που είχα δοκιμάσει παλιότερα, παρόλα αυτά θα ήθελα περισσότερη ενέργεια και όγκο.
Ψηλά ο ενισχυτής έχει έκταση δεν έχει όμως σώμα και τον «αέρα» ακριβών ΑΒ και λαμπάτων υλοποιήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν ακούγεται κουραστικός ή κάτι άλλο, δεν έχει όμως αυτή τη «χαιεντάδικη» φινέτσα που ζητάνε κάποιοι.
Η μεσαία περιοχή μου ακούγεται σωστή, παρόλα αυτά σε κάποια κομμάτια μου ακούγεται πολύ λεπτόηχο το αποτέλεσμα, δεν έχει τον όγκο, την «πυκνότητα» που επιθυμώ να ακούω από το σύστημα μου.
Μετά από την πρώτη προσαρμογή των αυτιών και του εγκεφάλου μου στην αρκετά διαφορετική παρουσίαση του ηχητικού γεγονότος (μετά από κανα 2ωρο ακρόασης) αυτό που ένοιωσα είναι ότι αυτός ο ήχος δεν είναι για μένα, δε μου ταιριάζει. Δε μπορώ να το περιγράψω στο 100% αυτό που ένοιωσα. Βαρέθηκα ενώ άκουγα κομμάτια που μου αρέσουν. Σαν να μου ακουγόταν ο ήχος κατακερματισμένος. Σαν να μην υπήρχε ροή.
Και πάλι παρακαλώ μη κρίνετε τις περιγραφές μου, δε μπορώ να το πω καλύτερα.
Ενώ ο ήχος του ενισχυτή είναι εντυπωσιακός, για μένα είναι lifeless.
Είναι ένα μηχάνημα που δε με τραβάει να ακούσω μουσική.
Διαβάζοντας διθυραμβικές κριτικές για τα εν λογω modules με κάνει να πιστεύω ότι εγώ έχω το πρόβλημα. Και επαναλαμβάνω ότι δεν έχω προκατάληψη με την τεχνολογία, τη θαυμάζω και θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο μικρό κουτί που να βγάζει τεράστιο ήχο. Πριν τον βάλω μπρος ήμουν πολύ θετικά ψημένος για να αγοράσω ένα τέτοιο ενισχυτή.
Αλλά για μένα δεν και δυστυχώς.
Θυμάστε το πρόβλημα κάποιων οι οποίοι στη θέαση DLP προβολακίων έβλεπαν rainbow και ζαλιζόντουσαν? Οι περισσότεροι δεν είχαν πρόβλημα αλλά κάποιοι δε μπορούσαν να δουν DLP.
Λέτε να έχω κι εγώ τέτοιο πρόβλημα με τις ηχητικές τάξεις?
Όπως και να’χει αν κάποιος σήμερα ψάχνει να αγοράσει ενισχυτικό σε αυτή την κατηγορία τιμής θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει τις νέες τεχνολογίες στις επιλογές του.
Θα ήθελα να μπορέσω να ακούσω έναν ενισχυτή με nilai και έναν με ganfet.
Είμαι ανοιχτός σε ερωτήσεις απλά λόγω φόρτου μπορεί να αργήσω να απαντήσω.

Peace and love.

Μετά από την πρώτη προσαρμογή των αυτιών και του εγκεφάλου μου στην αρκετά διαφορετική παρουσίαση του ηχητικού γεγονότος (μετά από κανα 2ωρο ακρόασης) αυτό που ένοιωσα είναι ότι αυτός ο ήχος δεν είναι για μένα, δε μου ταιριάζει.
Ακριβως με τον ιδιο τροπο προσωπικα παιρνω και γω τις αποφασεις μου. Δεν εχει εξ'αλλου νοημα , αν ενας ενισχυτης ειναι "καλυτερος" αλλα δεν σε εξυπηρετει στο πως απολαμβανεις εσυ τη μουσικη.
Διαβάζοντας διθυραμβικές κριτικές για τα εν λογω modules με κάνει να πιστεύω ότι εγώ έχω το πρόβλημα.
Γενικα , λιγο πολυ , ολοι εχουμε καποιο "προβλημα" :)
Θυμάστε το πρόβλημα κάποιων οι οποίοι στη θέαση DLP προβολακίων έβλεπαν rainbow και ζαλιζόντουσαν? Οι περισσότεροι δεν είχαν πρόβλημα αλλά κάποιοι δε μπορούσαν να δουν DLP.
Προσωπικα το θεωρω πολυ πιθανον (για να ειμαι τουλαχιστον επιεικης , οχι με σενα, αλλα με αυτους που δεν ακουνε αυτα που ακους εσυ)

(y)

Για μενα εκεινο που εχει περισσοτερη σημασια, δεν ειναι τι κανει ενας ενισχυτης (ή αλλο μηχανημα) , αλλα το τι ΔΕΝ κανει ( απο αυτα που με ενοχλουν ).

Last edited:
Καταληγουμε λοιπον οτι το Hi-end (για τον καθε ενα απο μας), εχει να κανει με το τι μας αρεσει περισσοτερο, και το βαπτιζουμε καλυτερο.

Μη παρεξηγηθω.....................το ιδιο ισχυει και για μενα.

Καταληγουμε λοιπον οτι το Hi-end (για τον καθε ενα απο μας), εχει να κανει με το τι μας αρεσει περισσοτερο, και το βαφτιζουμε καλυτερο.

Παντα ετσι ηταν, απλα καποιοι δεν το παραδεχονται. Και με το Hi και με το Low end.

Last edited:
Καταληγουμε λοιπον οτι το Hi-end (για τον καθε ενα απο μας), εχει να κανει με το τι μας αρεσει περισσοτερο, και το βαπτιζουμε καλυτερο.

Ξερεις τι ; Αν δεν το ειδαμε , θα το δουμε σε καποια φαση οτι ο Α ή ο Β επωνυμος μπασιστας στα live παιζει με ενισχυτες ταξης D ...... και καλα θα κανει. Και ;
Ο Α ή ο Β κιθαριστας απο την αλλη, συνεχιζει να παιζει στα live , με λαμπατους ενισχυτες ....... και ;
Διαβασα οτι ο Eric Clapton , παντα επαιζε με λαμπες RCA ....... και ;
Και ......... παει λεγοντας.

• Like
Reactions: Dim.AR and platon
Αρα μάλλον θα μαι κουφός . Γιατί έχουν γίνει άπειρες δοκιμές κ δεν έχει επαφή το μπάσο όταν το ταΐζει κάποιος hypex ή purifi . Θα ξέρουν καλύτερα οι μετρήσεις . Οπως είδα κ τις μετρήσεις του gan 400 που τον βγάζουν σκουπίδι αλλά όποιοι τον έχουν ακούσει έχουν κάνει τσίσα αλλά οκ …
Aυτα που ακους ( στο ειπα και πιο πριν ) πιο πολυ οφειλονται σε αλλα πραγματα , π.χ οδηγηση , καλη σχεδιαση του ενισχυτη , βεβαιως και τροφοδοσια και οχι απο DF , και μου δινεις την εντυπωση οτι μαλλον ( λεω μαλλον ) δεν γνωριζεις καλα τι ειναι back EMF .

Παντα ετσι ηταν, απλα καποιοι δεν το παραδεχονται. Και με το Hi και με το Low end.
Εγώ χρειάστηκε να ανέβω (λολ) στο hi (λέμε τώρα) για να δω πως δεν είναι για μένα.
Πώς επιστρέφω σωστά στο low είναι το ζήτημα.
Κάποτε άκουσα δεκαπεντάιτσο diy με av marantz κοτσωνάτο και μου έφυγε το καφάσι.
Τις ίδιες μουσικές σε υποτιθέμενο hi end ,ενισχυτής και ηχεία πάνω από 16k τιμολογιακά και η εμπειρία έτσι κι έτσι.

Ένα Troels Gravesen 10 η 12 430 θα ήταν μια λύση αλλά ποιός συναρμολογεί το crossover. 😭
Με την ξυλεία το έχω.

Αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες ήθελα να γράψω τις εντυπώσεις μου για τον purifi που έχω στο σύστημα, ευγενική χορηγία φίλου-μέλους. Πρόκειται για τον ενισχυτή που είχε ο Δημοκηδής, αλλά ήμουν λίγο διστακτικός καθώς βλέπω ένταση τις τελευταίες μέρες σε ότι αφορά την τάξη λειτουργίας του εν λόγω ενισχυτή που είναι η class d.
Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο σκοπός μου είναι να μοιραστώ την εμπειρία μου για το μηχάνημα αυτό. Δε θέλω να υπάρξει ένταση και χαρακτηρισμοί επι προσωπικού, μιλάμε απλώς για μηχανάκια που παράγουν ήχο, ας μη το κάνουμε big deal. Δεν είμαι ρηβιούερ και δε σκοπεύω να γίνω, έχω μια πολυετή πορεία στο χώρο και παρόλο που όσο γερνάω ακούω χειρότερα, μπορώ να καταλάβω πλέον πολύ ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θέλω να ακούω στο σύστημα μου.
Ο τελικός ενισχυτής με τα purify modules είναι της γαλλικής audiophonics και πρόκειται για πολύ ποιοτική κατασκευή, με άριστης ποιότητας ακροδέκτες.
Ένας λόγος που ήθελα πολύ να ακούσω τον συγκεκριμένο ενισχυτή είναι η πρότερη εμπειρία μου με υλοποιήσεις ενισχυτών αντίστοιχης τάξης η οποία όπως ίσως να θυμάστε οι παλιότεροι δεν ήταν και η καλύτερη. Θεώρησα λοιπόν ότι εφόσον πέρασαν τόσα χρόνια η τεχνολογία ωρίμασε αρκετά ώστε να έχουμε πραγματικά λύσει το θέμα της ενίσχυσης στα οικιακά μας συστήματα.
Το σύστημα μου αποτελείται από:
Streamer: Allo digione signature player με τροφοδοσία shanti.
DAC: Adcom GCD750 cdplayer (έχει ψηφιακή είσοδο, εκεί συνδέω το streamer) Κλάση Α εξόδου σχεδιασμένο από τον γνωστό PASS
PRE: Unison Mystery one με λάμπες PSVANE. Πολύ διάφανος λαμπάτος προενισχυτής με σοβαρές ικανότητες οδήγησης και auto bias με μπαταρίες. Σχεδίαση tim de Paravicini.

AMP: Crown K1 (Το ότι κάποιοι ειρωνεύτηκαν τον τελικό αυτόν ήταν ένας έξτρα λόγος που ήθελα να ακούσω την αφρόκρεμα της class d που είναι ο purifι για τον οποίο συζητάμε, ήθελα να δω σε τι κάνω λάθος σε αυτό που ακουω). Επίσης να σημειώσω ότι ο Crown ΔΕΝ είναι ενισχυτής κλάσης ΑΒ αλλά BCA το οποίο είναι πατέντα της εταιρίας και είναι κάτι «σαν class d». Επίσης έχει παθητική ψύξη και DF 3000.
Ηχεία: Audio Physic Libra. Πρόκειται για vintage ηχείο της εταιρίας, όταν ακόμα τότε έβγαζαν ηχεία πιο «ζεστά» από τα απολύτως ουδέτερα που παράγουν σήμερα. Για να καταλάβετε η μετάβαση στα libra από τα Chario Millenium II με «ξένισε» μόλις κανα 2 μέρες.
Το ηχείο αυτό είναι μια χαράδρα ισχύος, καταπίνει τα πάντα με χαρακτηριστική άνεση.

Συνδέοντας τον purifι στο σύστημα αλήθεια είναι ότι το άκουσμα ήταν πρωτόγνωρο.
Η ανάδειξη των λεπτομερειών ήταν σε άλλο επίπεδο. Παρόλο που το dac μου είναι redbook only άκουσα καινούργια πράγματα σε μουσικές που έχω 1000ακούσει. Ειδικά σε καλές ζωντανές ηχογραφήσεις ελλήνων καλλιτεχνών οριακά ακους τις συζητήσεις του κόσμου!
Η οδήγηση είναι κάτι που δε σε απασχολεί, το ηχείο το έχει απόλυτα υπο έλεγχο και μιλάμε για πολύ δύσκολο ηχείο.
Η χωρική πληροφορία ήταν επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο, σε καλές ηχογραφήσεις καταλαβαίνεις τα όρια του studio ή του….πάλκου. Αλήθεια είναι βέβαια ότι το ηχείο βοηθάει σε αυτό τον τομέα καθώς στήνει μια ολογραφική εικόνα που δε συναντάς εύκολα σε ηχεία κουτιά.
Το χαμηλό που εισέπραξα ήταν ιδιαίτερα σωστό και διαβαθμισμένο, πολύ καλύτερο από παλιότερες υλοποιήσεις ενισχυτών αντίστοιχης τάξης που είχα δοκιμάσει παλιότερα, παρόλα αυτά θα ήθελα περισσότερη ενέργεια και όγκο.
Ψηλά ο ενισχυτής έχει έκταση δεν έχει όμως σώμα και τον «αέρα» ακριβών ΑΒ και λαμπάτων υλοποιήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν ακούγεται κουραστικός ή κάτι άλλο, δεν έχει όμως αυτή τη «χαιεντάδικη» φινέτσα που ζητάνε κάποιοι.
Η μεσαία περιοχή μου ακούγεται σωστή, παρόλα αυτά σε κάποια κομμάτια μου ακούγεται πολύ λεπτόηχο το αποτέλεσμα, δεν έχει τον όγκο, την «πυκνότητα» που επιθυμώ να ακούω από το σύστημα μου.
Μετά από την πρώτη προσαρμογή των αυτιών και του εγκεφάλου μου στην αρκετά διαφορετική παρουσίαση του ηχητικού γεγονότος (μετά από κανα 2ωρο ακρόασης) αυτό που ένοιωσα είναι ότι αυτός ο ήχος δεν είναι για μένα, δε μου ταιριάζει. Δε μπορώ να το περιγράψω στο 100% αυτό που ένοιωσα. Βαρέθηκα ενώ άκουγα κομμάτια που μου αρέσουν. Σαν να μου ακουγόταν ο ήχος κατακερματισμένος. Σαν να μην υπήρχε ροή.
Και πάλι παρακαλώ μη κρίνετε τις περιγραφές μου, δε μπορώ να το πω καλύτερα.
Ενώ ο ήχος του ενισχυτή είναι εντυπωσιακός, για μένα είναι lifeless.
Είναι ένα μηχάνημα που δε με τραβάει να ακούσω μουσική.
Διαβάζοντας διθυραμβικές κριτικές για τα εν λογω modules με κάνει να πιστεύω ότι εγώ έχω το πρόβλημα. Και επαναλαμβάνω ότι δεν έχω προκατάληψη με την τεχνολογία, τη θαυμάζω και θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο μικρό κουτί που να βγάζει τεράστιο ήχο. Πριν τον βάλω μπρος ήμουν πολύ θετικά ψημένος για να αγοράσω ένα τέτοιο ενισχυτή.
Αλλά για μένα δεν και δυστυχώς.
Όπως και να’χει αν κάποιος σήμερα ψάχνει να αγοράσει ενισχυτικό σε αυτή την κατηγορία τιμής θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει τις νέες τεχνολογίες στις επιλογές του.
Θα ήθελα να μπορέσω να ακούσω έναν ενισχυτή με nilai και έναν με ganfet.
Είμαι ανοιχτός σε ερωτήσεις απλά λόγω φόρτου μπορεί να αργήσω να απαντήσω.

Peace and love.
Εάν πωλείται ο Purifi τον αγοράζω, ποιος τον έχει;

• Like
Reactions: Nasos86
Ξερεις τι ; Αν δεν το ειδαμε , θα το δουμε σε καποια φαση οτι ο Α ή ο Β επωνυμος μπασιστας στα live παιζει με ενισχυτες ταξης D ...... και καλα θα κανει. Και ;
Ο Α ή ο Β κιθαριστας απο την αλλη, συνεχιζει να παιζει στα live , με λαμπατους ενισχυτες ....... και ;
Διαβασα οτι ο Eric Clapton , παντα επαιζε με λαμπες RCA ....... και ;
Και ......... παει λεγοντας.
Νομίζω είναι καιρός να παραδεχτούμε ότι μας αρέσει ο ήχος μας όπως το φαϊ μας... Με γεύση!

Γι αυτό υπάρχουν κορυφαίες υλοποιήσεις και με λάμπα, και με τάξη-Α, ΑΒ, D και αν πάμε στα ηχεία υπάρχουν κι εκεί πολλές προσεγγίσεις και οι συνδυασμοί αυξάνονται.
Για κάποιους είναι οι μεν για κάποιους άλλους οι δε.

Εγώ χρειάστηκε να ανέβω (λολ) στο hi (λέμε τώρα) για να δω πως δεν είναι για μένα.
Πώς επιστρέφω σωστά στο low είναι το ζήτημα.
Κάποτε άκουσα δεκαπεντάιτσο diy με av marantz κοτσωνάτο και μου έφυγε το καφάσι.
Τις ίδιες μουσικές σε υποτιθέμενο hi end ,ενισχυτής και ηχεία πάνω από 16k τιμολογιακά και η εμπειρία έτσι κι έτσι.

Ένα Troels Gravesen 10 η 12 430 θα ήταν μια λύση αλλά ποιός συναρμολογεί το crossover. 😭
Με την ξυλεία το έχω.
Πολυ πιο ευκολη δουλεια τα crossovers απο τις καμπινες. Καποιος φιλος θα σε βοηθησει στη συναρμολογηση

• Like
Reactions: Haagenti