Λάκης
AVClub Fanatic
Ποιοι εισαστε εσεις που γελαγατε;Εύκολα θες να πιστεύεις μάλλον γιατί κ άλλοι έτσι έλεγαν κ τώρα μείς απλά γελάγαμε …
Ποιοι εισαστε εσεις που γελαγατε;Εύκολα θες να πιστεύεις μάλλον γιατί κ άλλοι έτσι έλεγαν κ τώρα μείς απλά γελάγαμε …
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Αγαπητέ Λευτέρη κατά την γνώμη μου ο αντίλογος και η διαφωνία είναι σοβαρές συνθήκες προόδου και εξέλιξης. Επίσης πάντα μου άρεσαν οι άνθρωποι που εξέφραζαν με πάθος την άποψή τους άσχετα με το εάν με έβρισκαν σύμφωνο ή όχι. Δυστυχώς γράφουμε για ένα πράγμα που …ακούγεται και ως εκ τούτου επί του πρακτέου δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε τίποτα ούτε είναι δυνατόν να αντιληφθούμε τον αγώνα του καθενός στο να ακούσει καλύτερα μουσική και τις εμπειρίες που συσσώρευσε στη ζωή του. Μπορούμε όμως να συμβάλουμε στο να συνεχίσει το AVC να είναι ένας πολιτισμένος χώρος διακίνισης και διαμοιρασμού απόψεων. Σε ότι με αφορά μου είσαι απόλυτα συμπαθής και πάντα παρακολουθώ τα όσα γράφεις.
Δεν διαφωνώ στα περισσότερα και ευτυχώς δεν πιστεύω ότι σ' αυτό το χόμπι υπάρχει, γενικά μιλώντας, αντικειμενική πλευρά των πραγμάτων.Αγαπητέ Busoni, να με συγχωρέσεις για το εάν ακουστώ απόλυτος αλλά ανάμεσα στην επιστήμη - μετρήσεις και στην κουβέντα που βασίζεται μόνο στο μ' αρέσει - δεν μ' αρέσει, έχει μπάσο - δεν έχει μπάσο, κατά την άποψη μου δεν μεσολαβεί απολύτως τίποτα. Η μία πλευρά αφορά στην επιστημονική προσέγγιση σχεδιασμού και υλοποίησης μιας συσκευής όπου, όπως πολύ σωστά κατά την άποψη μου αναφέρει ο συμφορουμίτης Δημήτρης Δημητρακούδης, “Οι μετρήσεις που υπάρχουν ίσα που "ξύνουν την επιφάνεια" για το πως ακούγεται ένα μηχάνημα. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει” και εν κατακλείδι αφορούν κυρίως τον κατασκευαστή και από την άλλη υπάρχει η υποκειμενική συμπεριφορά του καταναλωτή - ακροατή απέναντι στο προϊόν. Ανέφερες τον ιδεατό στόχο ν' αναζητούμε την αντικειμενική πλευρά των πραγμάτων. Που είναι ποιά; Μετά από τόσα και τόσα ποστ είναι προφανές ότι η αναζήτηση αντικειμενικότητας σε ένα αμιγώς ψυχοκινητικό φαινόμενο όπως είναι η ακρόαση ενός μουσικού έργου αντικειμενικά πάσχει. Κατά την άποψη μου η πιο αντικειμενική πλευρά …θέασης του μουσικού φαινομένου, είναι η υποκειμενική πλευρά της ευχαρίστησης. Αυτή η στιγμή που σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες του καθενός και τις εμπειρίες του φτάνει σ’ ένα σημείο που μέσα του και μόνος του αναφωνεί “…τι ορχήστρα, τι μαέστρος, τι σόλο κλπ κλπ κλπ”. Όταν το ταξίδι τελειώνει στο “τι ενισχυτής, τι ηχεία, τι γράφημα κλπ κλπ κλπ” κάτι στην όλη πορεία στράβωσε και δεν πάει καλά.
Δεν έχω αναφερει ποτέ (επειδή εγώ χρησιμοποιώ διάφορα Neotech) όπως και στις κατασκευές μου ότι αυτά τα καλώδια είναι τα καλύτερα που υπάρχουν, αυτο δεν είναι κριτήριο ώστε να κρίνεις έναν άνθρωπο που έχεις κάτσει μαζί του μόνο μία ώρα στα πεταχτά..Πίστεψέ με, εδώ έχεις πέσει σε φωλιά τέτοιων.
Συμφωνώ απόλυτα.
Αυτούς όμως θα τους καταλάβεις με τον καιρό.
Neotech.
Γενικά το να λέμε "το τάδε είναι το καλύτερο" ή να το κάνω ακόμη πιο χαλαρό "αυτό το καλώδιο είναι καλό" είναι απόλυτα λάθος.
Γιατί ούτε το έχεις δοκιμάσει στο σύστημα αυτού που το προτείνεις, στο χώρο του, ούτε ξέρεις τα γούστα του.
Κάθε τσιτσιμπλίκι μπορεί να φέρει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα σε άλλο σύστημα.
Ο ένας μπορεί να θέλει παραπάνω μπάσο και κάτι να του το δώσει, ο άλλος με το που θα το βάλει να μπουμπουνάει το σύμπαν.
Στον έναν να σφίξει το χαμηλό, σε άλλον να στεγνώσει τελείως τον ήχο!
Για αυτό με βλέπεις και γράφω πάνω "στο δικό μου σύστημα, στο δικό μου χώρο, για τα δικά μου γούστα..." λες και γράφω νομικό disclaimer.
Anyway, νομίζω καταλαβαίνεις το ύφος του μηνύματός μου, γιατί έχουμε φύγει τελείως offtopic.![]()
Για παράδειγμα, στην κουβέντα για τους class-D, ένα μέλος ακούει με τον purifi και βιώνει στιγμές χαϊφιντελικού οργασμού
και ο άλλος όταν τον δοκιμάζει τον βρίσκει lifeless... Δεν λέω ότι αυτά δεν είναι ειλικρινή, αλλά σε τι χρησιμεύουν σ' εμένα ή εσένα που δεν ήμασταν μπροστά στη δοκιμή;
Εάν κρίνεται ένα μέλος από αυτά, εντάξει, δεν έχω να πω τίποτα...
Μπορει και να κανω λαθος , αλλα νομιζω ο φιλος steadyshot "ψαχνει" μια απαντηση ή "μεθοδολογια", που ακολουθωντας την , θα τον κανει να νιωσει καποιου ειδους "ασφαλεια" σε πιθανες μελλοντικες κινησεις ή επιλογες. Αν ειναι αυτο, εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο.Δεν ειναι ειτε η ειτε η κατασταση μπορουν να ισχυουν και τα δυο. Η ανταλλαγη πληροφοριας ειναι ζωτικη.
Τα fora ειναι ανεκτιμητη πηγη πληροφοριων που δεν μπορουμε να εχουμε με αλλο τροπο,
αλλα πρεπει να φιλτραρονται με βαση τις δικες μας επιδιωξεις, δυστυχως πολλες φορες και την λογικη.
Τα μέλη πιο πάνω έγραψαν για μετάδοση γνώσης και ανταλλαγή εμπειριών... Μ' αυτό το γνώμονα πρότεινα πιο αυστηρό moderation. Και πρός Θεού, δεν κάνω κριτική, απλά μια γνώμη καταθέτω.Το φόρουμ απευθύνεται βέβαια στον μέσο χομπίστα - άνθρωπο, έτσι υπάρχει μια αρκετά ελαστική ανοχή. Εξάλλου οι περισσότεροι εδώ μέσα γράφουν για το κέφι τους και όχι για να καταθέσουν επιστημονικές διατριβές.
Πολύ σωστά..Μπορει και να κανω λαθος , αλλα νομιζω ο φιλος steadyshot "ψαχνει" μια απαντηση ή "μεθοδολογια", που ακολουθωντας την , θα τον κανει να νιωσει καποιου ειδους "ασφαλεια" σε πιθανες μελλοντικες κινησεις ή επιλογες. Αν ειναι αυτο, εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο.
Αυτό που γράφεις τώρα δεν στέκει και πολύ... Σύμφωνοι, εσυ και ο Στέργιος ακούσατε τα ίδια με διαφορά 15 χρόνων. Άλλοι άκουσαν πολύ καλύτερα, και το 'γραψαν εδω.Πως δεν χρησιμεύουν;
Από τη στιγμή που εγώ σε τελείως άσχετο σύστημα από του Στέργιου άκουσα τα ίδια με αυτόν με διαφορά 15 ετών, σημαίνει ότι δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ ο χαρακτήρας της τάξης Δ.
Θα ελεγα να προσπαθησουμε λιγο να ξεφυγουμε απο το απλο μου αρεσει/δε μου αρεσει, ή το βρηκα ετσι η αλλιως, η εγω ξερω καλυτερα απο σενα εχω πιο πολλη εμπειρια κλπ, με το να προσπαθουμε να χτιζουμε αποψεις σε δεδομενα και στοιχεια ωστε να δημιουργειται ενα σκεπτικο πισω απο καθε δηλωση.Θα ειχε σιγουρα πιο πολυ ενδιαφερον ετσι.Τα μέλη πιο πάνω έγραψαν για μετάδοση γνώσης και ανταλλαγή εμπειριών... Μ' αυτό το γνώμονα πρότεινα πιο αυστηρό moderation. Και πρός Θεού, δεν κάνω κριτική, απλά μια γνώμη καταθέτω.
Θα 'λεγα οτι αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή!Θα ελεγα να προσπαθησουμε λιγο να ξεφυγουμε απο το απλο μου αρεσει/δε μου αρεσει, ή το βρηκα ετσι η αλλιως, η εγω ξερω καλυτερα απο σενα εχω πιο πολυ εμπειρια κλπ, με το να προσπαθουμε να χτιζουμε αποψεις σε δεδομενα και στοιχεια ωστε να δημιουργειται ενα σκεπτικο πισω απο καθε δηλωση.Θα ειχε σιγουρα πιο πολυ ενδιαφερον ετσι.
Εάν δεν υπήρχε καμία προβλεπτική αξία στις τεχνικές επιλογές, τότε ούτε οι ίδιοι οι σχεδιαστές θα μπορούσαν να βελτιώνουν συστηματικά τα προϊόντα τους. Δεν σχεδιάζουν τυχαία και μετά απλώς ακούν αν τους αρέσει. Χρησιμοποιούν τεχνικά κριτήρια, μετρήσεις, προσομοιώσεις, προηγούμενη εμπειρία και ακουστικές αξιολογήσεις ως ένα feedback loop για να καταλάβουν αν μια αλλαγή οδηγεί προς την κατεύθυνση που επιδιώκουν.Μπορει και να κανω λαθος , αλλα νομιζω ο φιλος steadyshot "ψαχνει" μια απαντηση ή "μεθοδολογια", που ακολουθωντας την , θα τον κανει να νιωσει καποιου ειδους "ασφαλεια" σε πιθανες μελλοντικες κινησεις ή επιλογες. Αν ειναι αυτο, εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο.
Δύο παρόμοιες ακροάσεις (ηχητικές εντυπώσεις) είναι ενδιαφέρουσα ένδειξη για τη δική σου προτίμηση, όχι απόδειξη γενικού χαρακτήρα της class D. Για να γίνει γενικός ισχυρισμός, χρειάζεται να εξηγήσουμε ποιο κοινό και μετρήσιμο χαρακτηριστικό όλων αυτών των υλοποιήσεων τον προκαλεί. Αλλιώς, είναι απλώς ηχητική εκδοχή του «δεν μου αρέσει ο πατσάς» (ουτε εμενα!)Πως δεν χρησιμεύουν;
Από τη στιγμή που εγώ σε τελείως άσχετο σύστημα από του Στέργιου άκουσα τα ίδια με αυτόν με διαφορά 15 ετών, σημαίνει ότι δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ ο χαρακτήρας της τάξης Δ.
Παράδειγμα φέρνω.
Όπως και εγώ έχω πει ότι μου αρέσουν τα atlas και τα προτείνω.
Όπως και το usb του Dimdim (silver neotech νομίζω) που έχω τώρα στο σύστημα μου.
Δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε στάση άμυνας, μια παρέα είμαστε
Άσε που για να αλλάξεις κάποιο καλώδιο εκεί σε οποιοδήποτε σημείο είναι έως πάρα πολύ δύσκολο..Για να ευθυμισουμε λίγο....
Φαντάζεστε ρε φιλαράκια στο χαοτικό (για μενα) σύστημα του κ.Θ.Μωραιτη,να ήθελε να αλλάξει καλώδια και να του πεις ότι αυτό δεν ταιριάζει με το άλλο??
Ω ρε μάνα![]()
Η προσπαθεια βελτιωσης απο πλευρας κατασκευαστων γινεται για διαφορετικους λογους απο αυτους που οδηγουν εναν αγοραστη που θελει να βελτιωσει το συστημα του.Εάν δεν υπήρχε καμία προβλεπτική αξία στις τεχνικές επιλογές, τότε ούτε οι ίδιοι οι σχεδιαστές θα μπορούσαν να βελτιώνουν συστηματικά τα προϊόντα τους. Δεν σχεδιάζουν τυχαία και μετά απλώς ακούν αν τους αρέσει. Χρησιμοποιούν τεχνικά κριτήρια, μετρήσεις, προσομοιώσεις, προηγούμενη εμπειρία και ακουστικές αξιολογήσεις ως ένα feedback loop για να καταλάβουν αν μια αλλαγή οδηγεί προς την κατεύθυνση που επιδιώκουν.
Μπορει και να κανω λαθος , αλλα νομιζω ο φιλος steadyshot "ψαχνει" μια απαντηση ή "μεθοδολογια", που ακολουθωντας την , θα τον κανει να νιωσει καποιου ειδους "ασφαλεια" σε πιθανες μελλοντικες κινησεις ή επιλογες. Αν ειναι αυτο, εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο.
Να δώσω ένα παράδειγμα μια και νομίζω ότι καταλαβαίνω τι σκέφτεται ο @steadyshotΕάν δεν υπήρχε καμία προβλεπτική αξία στις τεχνικές επιλογές, τότε ούτε οι ίδιοι οι σχεδιαστές θα μπορούσαν να βελτιώνουν συστηματικά τα προϊόντα τους. Δεν σχεδιάζουν τυχαία και μετά απλώς ακούν αν τους αρέσει. Χρησιμοποιούν τεχνικά κριτήρια, μετρήσεις, προσομοιώσεις, προηγούμενη εμπειρία και ακουστικές αξιολογήσεις ως ένα feedback loop για να καταλάβουν αν μια αλλαγή οδηγεί προς την κατεύθυνση που επιδιώκουν.
Loading the MM's is a PITA . Αν νομιζουμε οτι η χωρητικοτητα στις ΜΜ ειναι αρκετη για σωστη ενσωματωση στο συστημα , δυστυχως ........ ατυχησαμεΝα δώσω ένα παράδειγμα μια και νομίζω ότι καταλαβαίνω τι σκέφτεται ο @steadyshot
Ο γενικός κανόνας στο loading των MM κεφαλών είναι 150-300pF, μαζί με το καλώδιο του βραχίονα. Οπότε, κάποιος που ρωτά πώς να προσαρμόσει την κεφαλή του στο phono,
του λέμε μέτρα το καλώδιο, αν μπορείς, και βάλε το υπόλοιπο στο setting του phono. Ή, αν δεν μπορείς να μετρήσεις, ξεκίνα από 50pf και ανέβα μέχρι περίπου 200pf δοκιμάζοντας πώς ακούγεται.
Αυτό που περιέγραψα έχει μια λογική, δεν είναι απλά εμπειρικό
Μίλησα μόνο για το loading, για τίποτε άλλο. Αλλά και η "σωστή ενσωμάτωση στο σύστημα" που λες έχει κάποια λογική. Δεν λέω ότι αυτή η λογική εγγυάται 100% ότι όλαLoading the MM's is a PITA . Αν νομιζουμε οτι η χωρητικοτητα στις ΜΜ ειναι αρκετη για σωστη ενσωματωση στο συστημα , δυστυχως ........ ατυχησαμε
Δεν ειναι της ωρας αυτο ομως .......
Και γω σε αυτο απαντησα. Ακομα και γι αυτο το φαινομενικα "απλο" , δεν υπαρχει κατι τοσο ευκολο οσο ενας πυκνωτης.Μίλησα μόνο για το loading, για τίποτε άλλο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.