Το νήμα της τάξης Δ

.........

Αυτή είναι η πιο απλή περίπτωση, αλλά ταυτόχρονα και η πιο σπάνια όταν καλείσαι να ερμηνεύσεις την άποψη και την εμπειρία κάποιου άλλου. Ακόμα όμως και τότε, δεν μπορείς να γενικεύσεις αυτό το συμπέρασμα σε διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετικό χώρο.

Με αυτή τη λογική, τι θα έπρεπε να κάνεις; Πόσο ρεαλιστικό είναι να πάρεις τη βέλτιστη απόφαση όταν θα έπρεπε να δοκιμάσεις αμέτρητους διαφορετικούς συνδυασμούς στον δικό σου χώρο; Δεν γίνεται να δανείζεσαι συνεχώς ηχεία, ενισχυτές, DAC κ.λπ. και να δοκιμάζεις όλους τους πιθανούς συνδυασμούς μέχρι να βρεις τον ιδανικό για το γούστο και το budget σου. Τις περισσότερες φορές αναγκαστικά κάνεις κάποιες υποθέσεις.

Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, είναι άλλο. Ένα φόρουμ και γενικότερα μια συζήτηση πρέπει να χτίζουν γνώση που να πατάει σε κάποια αντικειμενική βάση. Διαφορετικά, ο καθένας μένει μόνος του, δεν διαμορφώνεται συλλογική σοφία ούτε κάποια κατεύθυνση και, τελικά, μειώνεται ή ακόμη και εξαφανίζεται η χρησιμότητα του φόρουμ ως εργαλείου λήψης αποφάσεων.

Φαντάσου ότι πρέπει να πάρεις μια απόφαση και ζητάς τη γνώμη δέκα ατόμων.............
......
Έχεις φτιάξει το σύστημα σου βάσει αντικειμενικών παραγόντων;
Αν ναι,ποιών;

Που και που παρακολουθω ενα αλλο φορουμ, οχι Ελληνικο να μην κανω αντιπαραθεσεις, Γαλλικο. Μεγαλο φορουμ ενα απο τα 2-3 μεγαλυτερα.
Που εχει και Μελομαν και Ωντιοφιλ. Μπερδεμενους αχταρμα.
Το ονομα του ειναι απλα LS3/5A (ενα τυπο ηχειου που κλεινεται σε διαφορες branches που ειναι μνημιωδες αλλα που δεν θα αγοραζα ποτε προσωπικα)
Και μεσα εχει παμπολα νηματα για παμπολα μηχανηματα το καθενα στον τομεα του και πηφαινοντας 40 χρονια πισω.
Ολα "περνανε κρεμα που λεμε εδω". Ελαχιστες εντασεις και ανεβασματα τονου φωνης (ξερεις ποιος ειμαι εγω και τετοια)
Νομιζω, ισως να κανω και λαθος. Εχει ελαχιστα "πηρα να δοκιμασω σπιτι μου". Με τα ταδε καλωδια αλλα εγω τραβηξα γραμμη αρα δεν ηξερεις κλπ.

Βασικα το πρωτοκολο ειναι απλο.

"Και που μπορουμε να το ακουσουμε ;"
" Εκει στο ταδε μαγαζι και στο δινα"
"Με τι ;"
"Ο ταδε με ταδε και ο δινα με δινα"
"Καποιος αλλος το ακουσε"
"Ναι εγω το ακουσα σε ενα φιλο"
"Ναι εγω το ακουσα στον κατασκευαστη που δεν ειναι και μακρυα"
"Μου αρεσε"
"Δεν μου αρεσε"
"Με εντυπωσιασε"
"Δεν μπορω να κοιμηθω απο τοτε"
κοκ
"Θες να το ακουσεις ;"
"Πηγαινε εκει. Στο ταδε μαγαζι"
Και καποιος αν δημιουργηθει φιλια η καποια ικειοτητα γειτονια " Αν θες να το ακουσεις ελα εδω. η το κανονιζω με ενα φιλο που το εχει".
Και μετα ο ενδιαφερομενος εκφερει αν θελει την γνωμη του.
-Μου αρεσε
-Δεν με επεισε σχετικα με αυτο που εχω
-Δεν μπορω πλεον να κοιμηθω

Δεν εχεις να πεισεις ουσιαστικα καποιον με επιχειρηματα, λες και εισαι δικηγορος.
Να κατεβαζεις εκφρασεις που γνωριζουμε ολοι απο αρθρα και που ισως δεν σημανουν τιποτα για τους αλλους
Πας εκθετεις τον σκοπο σου της ακροασης και αν ειναι διαθεσιμος ο χωρος το μηχανημα και ο υπαληλος το ακους.
Αν εχεις ορεξη για να την ψαξεις απλα "τρεχεις" και δοκιμαζεις. Συχνα βεβαια με ραντεβου για το σοβαρο της υποθεσης. Και στα οροα της ανεκτικοτητας του μαρκετινγκ γιατι μην ξεχναμε εμποριο κανουν δεν κανουν φιλανθρωπια.

Ετσι ειχαν και καποια σχετικη επιτυχια καποιοι συμπατριωτες μας θυμαμαι καποια ονοματα ισως για καποια εποχη τουλαχιστον... πηγαινες στο καταστημα τα ακουγες και αν σε επειθαν κλπ.

Το ιδιο συνεβη και με τις "νεες τεχνολογιες"

Βεβαια να πω κανεις δε σου δανιζει συστημα στο σπιτι. Απλα γιατι δεν εχει ουσια ακους οπως παρουσιαζονται σε σχεση με αλλα που παρουσιαζονται.

Συμπερασμα

Δεν εχω να εμπιστευτω καποιον η να μην εμπιστευτω για να αγορασω αυτο που μου αρμοζει
Η αναλογα να του την πω και ετσι.

Ενημερωνεσαι που ειναι, πως γινεται η ακροαση και πας.

Και λες στο συμφορουμιτη "ευχαριστω βρηκα αυτο που ηθελα¨ ( σε ΠΜ) η "τζαμπα βενζινη ξοδεψα"

Η ολη ευθυνη ειναι δικη σου και αυτη των αισθησαιων σου. Σου κανει δε σου κανει.

• Like
Reactions: Deneb
Η ευθύνη είναι δική σου πάντα . Εγώ απλά βαριέμαι τα μου άρεσε δε μου άρεσε .Δε πιστεύω ότι τίποτα στο audio είναι τελείως black box. Ούτε τα switch ούτε τα καλώδια

• Like
Reactions: Deneb
Να διερευνάται το γιατί

Γιατί κλάνει το γατί.
Για τον ίδιο λόγο που συγκεκριμένα μεγέθη cache σε mpd και alsa ακούγονται καλύτερα από αλλά, αλλαγές στο irq affinity ενός rpi ακούγεται διαφορετικά, κλπ κλπ.
Όταν σου σερβίρουν ένα φαγητό που είναι καλύτερο από ένα άλλο το πας σε εργαστήριο για να μάθεις το γιατί;
Θα κάτσεις να μάθεις για την αντίδραση maillard, αρωματικούς υδρογονάνθρακες ή θα μετρήσεις τα επίπεδα πρωτεϊνών για να δεις τελικά μήπως είναι καραμέλωμα και όχι αντίδραση maillard;

Γιατί κλάνει το γατί.
Για τον ίδιο λόγο που συγκεκριμένα μεγέθη cache σε mpd και alsa ακούγονται καλύτερα από αλλά, αλλαγές στο irq affinity ενός rpi ακούγεται διαφορετικά, κλπ κλπ.
Όταν σου σερβίρουν ένα φαγητό που είναι καλύτερο από ένα άλλο το πας σε εργαστήριο για να μάθεις το γιατί;
Θα κάτσεις να μάθεις για την αντίδραση maillard, αρωματικούς υδρογονάνθρακες ή θα μετρήσεις τα επίπεδα πρωτεϊνών για να δεις τελικά μήπως είναι καραμέλωμα και όχι αντίδραση maillard;
Στο φαγητό υπάρχουν καθιερωμένοι βιολογικοί και χημικοί μηχανισμοί που εξηγούν γιατί δύο πιάτα μπορεί να γίνονται αντιληπτά διαφορετικά.

Στο digital audio δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις ήδη μετρήσει το φαινόμενο για να προτείνεις έναν πιθανό μηχανισμό. Αρκεί να υπάρχει μια συνεπής αλυσίδα αιτιότητας που να μη συγκρούεται με τη φυσική.

Για παράδειγμα, μια αλλαγή στο software μπορεί θεωρητικά να αλλάξει τον χρονισμό της CPU, τα wake ups, τα στιγμιαία ρεύματα και το φάσμα του ηλεκτρικού θορύβου στις γραμμές τροφοδοσίας ή στη γείωση. Αν μέρος αυτού του θορύβου επηρεάσει το clock ή το αναλογικό στάδιο του DAC, τότε υπάρχει ένας εύλογος φυσικός μηχανισμός μέσω του οποίου θα μπορούσε να προκύψει διαφοροποίηση στην έξοδο.

Το αν αυτή η επίδραση είναι πρακτικά μετρήσιμη ή ακουστή είναι διαφορετικό ερώτημα. Όμως η ύπαρξη ενός φυσικά εύλογου μηχανισμού είναι κάτι που μπορεί να πείσει κάποιον ότι μπορεί να αξίζει το εγχείρημα ακόμα και αν δε συνοδεύεται από μετρήσιμα δεδομένα …

Στο φαγητό υπάρχουν καθιερωμένοι βιολογικοί και χημικοί μηχανισμοί που εξηγούν γιατί δύο πιάτα μπορεί να γίνονται αντιληπτά διαφορετικά.
Αντιληπτά διαφορετικά ναι. Καλύτερα στη γεύση όχι.
Μέσες άκρες μπορώ να σου εξηγήσω γιατί ένα wagyu έχει τη δυνατότητα να βγει πιο μαλακό λόγω του marble του ακόμη και μετά την αντίδραση Maillard, αλλά ένα τελικό προϊόν δεν μπορείς να πεις πόσο νόστιμο είναι αν δεν γνωρίζεις όλη την αλυσίδα παραγωγής του.
Πόσο μάλλον σε γενικά προϊόντα. Γιατί π.χ. ο κυμάς γίνεται καλύτερος αν τον τσιγαρίσεις σκέτο χωρίς λιπαρή ουσία στο τηγάνι.
Αυτά λοιπόν αν ο σεφ που σου τα φτιάχνει έχει πάει σε σχολή μαγειρικής και όχι τεχνολογίας τροφίμων, ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει το γιατί.
Και ακόμη και τεχνολόγος τροφίμων μπορεί να σου εξηγήσει τι γίνεται αλλά όχι να καταλάβει αν θα βγει πιο νόστιμο ή όχι αν δεν έχει την ίδια την εμπειρία.

Το αν αυτή η επίδραση είναι πρακτικά μετρήσιμη ή ακουστή είναι διαφορετικό ερώτημα. Όμως η ύπαρξη ενός φυσικά εύλογου μηχανισμού είναι κάτι που μπορεί να πείσει κάποιον ότι μπορεί να αξίζει το εγχείρημα ακόμα και αν δε συνοδεύεται από μετρήσιμα δεδομένα …

Γιατί; Έχουμε εμείς τα εργαλεία να το μετρήσουμε;
ΑΝ υπάρχει τρόπος να μετρηθεί θα το έλεγαν οι εταιρίες που τα φτιάχνουν ή νομίζεις ότι η ανεξάρτητη επιστήμη ασχολείται για το πως ακούγεται ένα καλώδιο;
Εδώ δεν ασχολούνται με ασθένειες και αυτοάνωσα επειδή δεν θα έχουν κέρδος, θα ασχοληθούν με το γιατί κάποιοι βλαμμένοι ακούνε διαφορές από καλώδια ήχου;

Για παράδειγμα, μια αλλαγή στο software μπορεί θεωρητικά να αλλάξει τον χρονισμό της CPU, τα wake ups, τα στιγμιαία ρεύματα και το φάσμα του ηλεκτρικού θορύβου στις γραμμές τροφοδοσίας ή στη γείωση. Αν μέρος αυτού του θορύβου επηρεάσει το clock ή το αναλογικό στάδιο του DAC, τότε υπάρχει ένας εύλογος φυσικός μηχανισμός μέσω του οποίου θα μπορούσε να προκύψει διαφοροποίηση στην έξοδο.

Ναι. Το γνωρίζεις; Ή υπάρχει κάποιο "επιστημονικό" paper που να το αναλύει για να σε καλύψει η απάντηση;
Επειδή εγώ που στήνω streamer το γνωρίζω, αλλά δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να το εξηγήσω. Δεν θα σου δώσω στο πιάτο κάτι που ψάχνω κάτι μήνες.
Σε φίλους μπορεί ακόμη και να το αναλύσω, σε δημόσιο forum που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άσχετο να γράψει την μπαμπόρδα του, ποτέ. Γιατί να μπω στη διαδικασία;
Πόσο μάλλον μία εταιρία που ζει φτιάχνοντας καλώδια και αξεσουάρ.

Ένας purify λοιπόν μπορεί να έχει ακόμη και καλύτερες μετρήσεις από έναν ενισχυτή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Πιστεύεις ότι έχει τύχη αν αναμετρηθεί μαζί του στον ήχο;
Θα τον βάλεις δηλαδή να αναμετρηθεί με έναν VAC Statement, έναν Dan D' Agostino ή έναν Gryphon Mephisto και τουλάχιστον δεν θα ξεφτιλιστεί;
Να μη γελάσουν και τα ηχοαποροφητικά με το που θα σε δουν να μπαίνεις με τον Purify στα χέρια;

Η δική μου γνώμη είναι ότι πολλά από αυτά που θεωρούνται ανεξήγητα με την επιστήμη, έχουν εξηγηθεί και συνεχίζει η έρευνα να ανακαλύπτει κι άλλα, απλά το hate πουλάει περισσότερο σε διαδικτυακούς καφενέδες.
Σιγά τώρα που δεν έχουν επενδύσει στη μεταλουργία για να φέρουν αποτέλεσμα οι κατασκευαστές καλωδίων και θα πιστέψουμε τον κάθε flat-earther οπαδό του Αμίρ ότι... δεν φαίνεται στις μετρήσεις που έχει υπ' όψη αυτός, άρα δεν υπάρχει.
Ό,τι πιο αντιεπιστημονικό είναι αυτό.

Τεσπα, για τους class D είναι το θέμα.

Εγώ πάντως στον παρακάτω έμπ1... :p

Κανά 15άρι κάνει ο κορυφαίος ολοκληρωμένος της που είναι class D. Τους ΑΒ τους έχει σε πολύ πιο οικονομικά μοντέλα.

1784617750722.png

Τα έχουν προτείνει αυτά και άλλοι πολύ πριν από σένα. Ο μηχανισμός που προτείνουν είναι λογικός. Δεν έχω ψάξει αν υπάρχει συγκεκριμένο paper που να τον αποδεικνύει, αλλά το σημαντικό δεν είναι να βρεθεί ένα paper. Σημασία έχει ο προτεινόμενος μηχανισμός να είναι φυσικά εύλογος και να μη συγκρούεται με όσα γνωρίζουμε από τη φυσική.

Ναι, να κάτσεις να τα εξηγείς όλα. Οι Class D, ακόμα και οι Purifi, εξακολουθούν να έχουν ορισμένους τεχνικούς περιορισμούς. Δεν είναι μόνο οι κλασικοί δείκτες που κοιτάμε. Όταν τις συγκρίνεις με πολύ ακριβούς, μεγάλους monoblock τελικούς υψηλής ισχύος, αυτοί συνήθως έχουν καλύτερη συμπεριφορά σε δύσκολα φορτία, όπως είναι αρκετά μεγάλα high end ηχεία. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε χαμηλότερες παραμορφώσεις υπό φορτίο, πιο σταθερή συμπεριφορά ως προς τη συχνότητα, μεγαλύτερο headroom και λιγότερες μη γραμμικότητες.

Δεν χρειάζονται papers κλπ απαραίτητα. Απλά κάθε δήλωση να συνοδεύεται από ένα σκεπτικό πίσω από αυτή για να καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο καθένας.

Απλά κάθε δήλωση να συνοδεύεται από ένα σκεπτικό πίσω από αυτή για να καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο καθένας.

Ένας Audio Note Ongaku λοιπόν παίζει πολύ καλύτερα από έναν Purify γιατί κλάνει το γατί.
Αν δεν σε καλύπτει σαν εξήγηση, παίρνεις Purify και σου μένουν και λεφτά για ένα μικρό διαμέρισμα ή μία πόρσε.

Καταλαβαίνεις ότι δεν έχει καν νόημα να το εξηγήσεις;
Ο purify σίγουρα μετράει καλύτερα από τον Audio Note. KAI;

Ένας Audio Note Ongaku λοιπόν παίζει πολύ καλύτερα από έναν Purify γιατί κλάνει το γατί.
Αν δεν σε καλύπτει σαν εξήγηση, παίρνεις Purify και σου μένουν και λεφτά για ένα μικρό διαμέρισμα ή μία πόρσε.

Καταλαβαίνεις ότι δεν έχει καν νόημα να το εξηγήσεις;
Ο purify σίγουρα μετράει καλύτερα από τον Audio Note. KAI;
Μάλιστα . Γιατι να μιλήσουμε για την περίπτωση των μεγάλων ηχείων υψηλής ευαισθησίας και χαμηλής παραμόρφωσης και ταυτόχρονα να μιλήσουμε για το ευνοϊκό soft clipping στον ongkaku με τις ευνοϊκές για το αυτί αρμονικές χαμηλής τάξης σε σχέση με το πιθανό hard clipping του purifi . Δεν χρειάζεται …

Αφού κλάνει το γατί λοιπόν και αφού θέλουμε να μιλάμε με προτάσεις που τις βγάλαμε από τον κ@λο μας συνεχίστε έτσι και μην απορείτε γιατί συμμετέχουν στο φόρουμ τρεις και ο κούκος

Μάλιστα . Γιατι να μιλήσουμε για την περίπτωση των μεγάλων ηχείων υψηλής ευαισθησίας και χαμηλής παραμόρφωσης και ταυτόχρονα να μιλήσουμε για το ευνοϊκό soft clipping στον ongkaku με τις ευνοϊκές για το αυτί αρμονικές χαμηλής τάξης σε σχέση με το πιθανό hard clipping του purifi . Δεν χρειάζεται …

Αφού κλάνει το γατί λοιπόν και αφού θέλουμε να μιλάμε με προτάσεις που τις βγάλαμε από τον κ@λο μας συνεχίστε έτσι και μην απορείτε γιατί συμμετέχουν στο φόρουμ τρεις και ο κούκος

Υπάρχει πεδίο και για τις δυο προσεγγίσεις.

Πρέπει να γίνεται συζήτηση και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλίμονο. Δεν θα πάρεις τον Ongaku και θα τον βάλεις σε ένα τεράστιο πολύδρομο Wilson Audio.

Ούτε θα τον πάρεις αν γουστάρεις να ακούς EDM στα 110db, και δεν είναι δύσκολο να εξηγήσεις με τεχνικούς όρους το γιατί.

Αυτό που λέει ο Tzimisce (και έχει απόλυτο δίκιο) είναι ότι δεν μπορεί να γίνει πάντα αυτό, όταν μιλάμε για high end audio.
Απλά, δεν γίνεται να δικαιολογήσεις τεχνικά γιατί το τάδε καλώδιο που π.χ. έχει γραφένιο έχει πιο καλή σκηνή από το άλλο που δεν έχει.

Θα ήθελα να δευτερολογήσω.
Βασικά επειδή γράφω χρόνια στα ιντερνέτια και στα φόρα απο εποχή dial up με modem 36.6 us robotics, ήξερα απο την αρχή την εξέλιξη του νήματος. Και γι'αυτο ήμουν διστακτικός να γράψω τις απόψεις μου. Για κάποιο περίεργο λόγο κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν trigger όταν δε συμφωνούν μαζι σου. Παρόλο που έγραψα ότι δεν είμαι ρηβιούερ, ότι ΓΙΑ ΜΕΝΑ δεν ταιριάζει αυτός ο ενισχυτής, παρόλο που εκθείασα τα χαρακτηριστικά που άκουσα και μου άρεσαν στο ακουσμα του, ότι μπορεί να έχω εγώ πρόβλημα (τι άλλο να γράψω, πως αλλιώς να το πω?).
Έγραψα αναλυτικά το σύστημα μου με τον Unison Mystery One και βγήκε ο άλλος να μου προτείνει να δοκιμάσω λαμπάτο ενισχυτή. Δε ξέρω τι γίνεται με τον κόσμο, απαντάει για να απαντάει?
Θεωρώ ότι δεν προσέβαλα κανέναν αντίθετα άκουσα πράγματα για το πρόσωπο μου σχετικά με την αντίληψη μου και την...εμπειρία μου.
Άκουσα ότι αν έχεις φίλο ρηβιούερ τα επιχειρήματα σου είναι πιο....βάσιμα.
Κι εγώ έχω φίλο που πουλάει ηχεία 200Κ/ζευγάρι.
Έχω πάει σε σπίτια όπου το σαλόνι είχε 5 συστήματα στημένα πιο ακριβά απο όσα θα βγάλουμε όλοι εμείς εδώ που γράφουμε σε όλη τη ζωή μας όλοι μαζί.
Έχω δει μπανιέρα γεμάτη με καλώδια ιντερκονεκτ και ηχείων που το καθένα ήταν της τάξης των 1000+ ευρώ.
Έχουμε ζήσει πράγματα γενικότερα, δεν ήρθαμε χθες στο χώρο.
Έχουμε ζήσει τις εποχές ΠΑΣΟΚ της χαιεντάδικης κοινότητας, εποχές που δεν θα ξαναέρθουν.
Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν έχει σημασία όταν μιλάμε για το προσωπικό γούστο. Γιατί όσο και να μη το θέλουμε, όσο και αν οι καιροί μας λένε άλλα, το προσωπικό γούστο υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα και σε όλα.
Και αυτό είναι που πρέπει να διαφυλάξουμε και να επιθυμούμε να αναπτυχθεί, η προσωπική πινελιά των ανθρώπων σε ένα χόμπι που ο σκοπός του είναι η απόλαυση της μουσικής. Θεωρώ ότι αυτό που περιγράφω δεν είναι ίδιο με τους επαγγελματίες του ήχου οι οποίοι κάνουν mastering σε ένα studio. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι η διαφορετικότητα των απόψεων, τεχνολογιών, γούστων είναι αυτό που προσθέτει σε αυτό το χόμπι και όχι να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα....flat.
Σε κάποια φάση θα αντιληφθούμε ότι η "ουδετερότητα" των μηχανημάτων ήχου είναι μια τεράστια παπάντζα. Δεν υπάρχει. Όλα τα μηχανάκια έχουν τον ήχο τους, ακόμα και αυτά που μετράνε το ίδιο το ένα με το άλλο.
Ο κόσμος ζητάει την απόλαυση του και αυτό μπορεί να έρθει μέσα απο διαφορετικές οδούς για τον καθένα.
Ο κόσμος ζητάει χαρακτήρα στα μηχανήματα που επιλέγει. Δε σημαίνει ότι ο "χαρακτήρας" που ξεφεύγει από την κλινικότητα παύει να είναι και υψηλής πιστότητας.
Εταιρίες κολοσσοί όπως η mcintosh, sonus faber, harbeth και πολλές άλλες έχουν γιγαντωθεί ακριβώς επειδή είχαν τον ήχο τους, ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα στο πως παίζουν.
Δεν έγιναν αυτό που είναι επειδή παράγουν μηχανήματα....ουδέτερα!
Στο φόρουμ αυτό εδώ που γράφουμε αν δεν μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και τις εντυπώσεις μας ως απλοί χομπίστες με σκοπό την κοινή ωφέλεια των ανθρώπων που συμμετέχουν τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του?
Ευχαριστώ και πάλι που διαβάσατε το σεντόνι μου.

Πολλοί, όταν δεν τους αρέσει η απάντηση που θα πάρουν απαιτούν "επιστημονική εξήγηση", αλλιώς δεν ισχύει.
@steadyshot δοκίμασες το wifi 2 ethernet και είπες ότι άκουσες διαφορά προς το καλύτερο.
Σε πιστέψαμε (why not; ), ο @mdvq πήγε και το αγόρασε κιόλας.

Θέλω να μου εξηγήσεις επιστημονικά γιατί έπαιξε καλύτερα σε εσένα.

Πολλοί, όταν δεν τους αρέσει η απάντηση που θα πάρουν απαιτούν "επιστημονική εξήγηση", αλλιώς δεν ισχύει.
@steadyshot δοκίμασες το wifi 2 ethernet και είπες ότι άκουσες διαφορά προς το καλύτερο.
Σε πιστέψαμε (why not; ), ο @mdvq πήγε και το αγόρασε κιόλας.

Θέλω να μου εξηγήσεις επιστημονικά γιατί έπαιξε καλύτερα σε εσένα.
Εξήγησα το σκεπτικό μου γιατί έκανα την συγκεκριμένη επιλογή στο αντίστοιχο θέμα .

Αυτό που λέω είναι να εξηγεί ο καθένας το σκεπτικό του για να γίνεται διάλογος επι επιχειρηματων και για να προάγεται η γνώση.

Αλλιώς λέω εγώ έχει ζέστη σήμερα μπα μου λέει ο άλλος δεν έχει και τελειώνει η συζήτηση .

Στο νούμερο 2 είναι η απάντηση μου
Post in thread 'Ησυχία στο Δίκτυο: Γιατί το High-End Audio ξεκινάει από το Firewall (και όχι από τα καλώδια)'
https://avclub.gr/threads/isychia-s...ai-ochi-apo-ta-kalodia.185842/post-1059146007

Last edited:
Θα ήθελα να δευτερολογήσω.
Βασικά επειδή γράφω χρόνια στα ιντερνέτια και στα φόρα απο εποχή dial up με modem 36.6 us robotics, ήξερα απο την αρχή την εξέλιξη του νήματος. Και γι'αυτο ήμουν διστακτικός να γράψω τις απόψεις μου. Για κάποιο περίεργο λόγο κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν trigger όταν δε συμφωνούν μαζι σου. Παρόλο που έγραψα ότι δεν είμαι ρηβιούερ, ότι ΓΙΑ ΜΕΝΑ δεν ταιριάζει αυτός ο ενισχυτής, παρόλο που εκθείασα τα χαρακτηριστικά που άκουσα και μου άρεσαν στο ακουσμα του, ότι μπορεί να έχω εγώ πρόβλημα (τι άλλο να γράψω, πως αλλιώς να το πω?).
Έγραψα αναλυτικά το σύστημα μου με τον Unison Mystery One και βγήκε ο άλλος να μου προτείνει να δοκιμάσω λαμπάτο ενισχυτή. Δε ξέρω τι γίνεται με τον κόσμο, απαντάει για να απαντάει?
Θεωρώ ότι δεν προσέβαλα κανέναν αντίθετα άκουσα πράγματα για το πρόσωπο μου σχετικά με την αντίληψη μου και την...εμπειρία μου.
Άκουσα ότι αν έχεις φίλο ρηβιούερ τα επιχειρήματα σου είναι πιο....βάσιμα.
Κι εγώ έχω φίλο που πουλάει ηχεία 200Κ/ζευγάρι.
Έχω πάει σε σπίτια όπου το σαλόνι είχε 5 συστήματα στημένα πιο ακριβά απο όσα θα βγάλουμε όλοι εμείς εδώ που γράφουμε σε όλη τη ζωή μας όλοι μαζί.
Έχω δει μπανιέρα γεμάτη με καλώδια ιντερκονεκτ και ηχείων που το καθένα ήταν της τάξης των 1000+ ευρώ.
Έχουμε ζήσει πράγματα γενικότερα, δεν ήρθαμε χθες στο χώρο.
Έχουμε ζήσει τις εποχές ΠΑΣΟΚ της χαιεντάδικης κοινότητας, εποχές που δεν θα ξαναέρθουν.
Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν έχει σημασία όταν μιλάμε για το προσωπικό γούστο. Γιατί όσο και να μη το θέλουμε, όσο και αν οι καιροί μας λένε άλλα, το προσωπικό γούστο υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα και σε όλα.
Και αυτό είναι που πρέπει να διαφυλάξουμε και να επιθυμούμε να αναπτυχθεί, η προσωπική πινελιά των ανθρώπων σε ένα χόμπι που ο σκοπός του είναι η απόλαυση της μουσικής. Θεωρώ ότι αυτό που περιγράφω δεν είναι ίδιο με τους επαγγελματίες του ήχου οι οποίοι κάνουν mastering σε ένα studio. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι η διαφορετικότητα των απόψεων, τεχνολογιών, γούστων είναι αυτό που προσθέτει σε αυτό το χόμπι και όχι να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα....flat.
Σε κάποια φάση θα αντιληφθούμε ότι η "ουδετερότητα" των μηχανημάτων ήχου είναι μια τεράστια παπάντζα. Δεν υπάρχει. Όλα τα μηχανάκια έχουν τον ήχο τους, ακόμα και αυτά που μετράνε το ίδιο το ένα με το άλλο.
Ο κόσμος ζητάει την απόλαυση του και αυτό μπορεί να έρθει μέσα απο διαφορετικές οδούς για τον καθένα.
Ο κόσμος ζητάει χαρακτήρα στα μηχανήματα που επιλέγει. Δε σημαίνει ότι ο "χαρακτήρας" που ξεφεύγει από την κλινικότητα παύει να είναι και υψηλής πιστότητας.
Εταιρίες κολοσσοί όπως η mcintosh, sonus faber, harbeth και πολλές άλλες έχουν γιγαντωθεί ακριβώς επειδή είχαν τον ήχο τους, ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα στο πως παίζουν.
Δεν έγιναν αυτό που είναι επειδή παράγουν μηχανήματα....ουδέτερα!
Στο φόρουμ αυτό εδώ που γράφουμε αν δεν μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και τις εντυπώσεις μας ως απλοί χομπίστες με σκοπό την κοινή ωφέλεια των ανθρώπων που συμμετέχουν τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του?
Ευχαριστώ και πάλι που διαβάσατε το σεντόνι μου.
Διαφορετικα, ρωτας σε ενα καθαρα τεχνικο φορουμ , παιρνεις μονο (την) μια και μονη απαντηση , και παιρνεις ενα συστημα βασει αυτης.
Μενει μονο το να ξοδεψεις λιγο χρονο μεχρι να συνηθησεις τη νεα ταξη .......... ηχων και τελειωσες , αφου η τελειοτητα δεν.......... βελτιωνεται.

Ο κόσμος ζητάει χαρακτήρα στα μηχανήματα που επιλέγει.

Συμφωνουμε. Αλλα τα πραγματα δεν ειναι παντα τοσο απλα.
Τι γινεται για παραδειγμα αν τα μηχανηματα σου εχουν διαφορετικο χαρακτηρα το καθενα
και αυτοι οι χαρακτηρες αθροιζονται αλγεβρικα.
Η ακομα χειροτερα αν εχουν τον ιδιο χαρακτηρα.
Η λογικη αυτη εχει ενα οριο, ενα σημειο ισορροπιας που συνηθως διαφευγει.

Συμφωνουμε. Αλλα τα πραγματα δεν ειναι παντα τοσο απλα.
Τι γινεται για παραδειγμα αν τα μηχανηματα σου εχουν διαφορετικο χαρακτηρα το καθενα
και αυτοι οι χαρακτηρες αθροιζονται αλγεβρικα.
Η ακομα χειροτερα αν εχουν τον ιδιο χαρακτηρα.
Η λογικη αυτη εχει ενα οριο, ενα σημειο ισορροπιας που συνηθως διαφευγει.
εδώ έρχεται το θέμα του ταιριάσματος το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα εμπειρίας ακροάσεων. Σιγά-σιγά γίνονται αυτά, με ώρες ακροάσεων και ακουσμάτων.
Το χόμπι μας έχει μέσα του το κομμάτι των εναλλαγών μηχανημάτων, αυτό είναι κάτι που κατ'εμέ είναι επιθυμητό, για άλλους όχι.
Αν δεν έχεις ο ίδιος εμπειρία για το τι ακριβώς θέλεις να φτιάξεις μη περιμένεις να στο κάνει άλλος.