supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,609
στην πυρά, στην πυρά....![]()
Αν εχουμε φτασει στο σημειο να θεωρουμε τους U2(μουσικα νεκροι για μενα,οπως προειπαν καποια αλλα μελη) το μεγαλυτερο συγκροτημα της εποχης μας,νομιζω εχουμε προβλημα
Το αυτο ισχυει και για τους RHCP που θεωρω οτι εχουν αναγαγει το αναμασημα σε τεχνη(προσωπικη εκτιμηση)
Εδω και χρονια λεω μεταξυ σοβαρου και αστειου οτι "το (mainstream)rock πεθανε" τουλαχιστον για τα γουστα μου/ετσι οπως το εχω εγω στο μυαλο μου.Ισως εχει να κανει και με την ηλικια...:grandpa:
Προτιμω λοιπον να συμπαραστεκομαι σε πιο b ονοματα(rock ή μη) κι ας μην περασουν ποτε απο αρενες και σταδια...
Εντελως φιλικα και καλοπροαιρετα![]()
Καταλαβαινετε τι γινετε? Ενα ιρλανδεζικο συγκροτημα να δινει μεσα σε 3 ημερες 2 sold out συναυλιες σε ενα τεραστιο γηπεδο μιας ξενης χωρας!
"Δε μεταδιδω αλλο" (Χελακης):ADFADF1:
Ελα βρε Πέτρο...: κι η Γλυκερία δίνει συναυλίες στο Ισραήλ και καίγεται το σύμπαν. Τι θα πεί αυτό;
Are we talking Music here?
Because I'm under the impression that we're talking demographics.
Πλακα κανεις. Δεν μπορει πραγματικα να συγκρινεις αυτα τα δυο, ετσι?
Επιπλεον, εχω εξηγησει πολλες φορες τι ορισμο δινω εγω στο "μεγαλυτερο". Τι ντεμογκραφικς μου λες λοιπον? Εννοειται πως παιζει ρολο και αυτο.
Μου ειναι εντελως ακατανοητο που διαφωνειτε πως οι U2 ειναι το τοπ ονομα του πλανητη εδω και αρκετα χρονια. Δεν εχει καμια σημασια αν σας αρεσουν ή οχι. Ειναι σα να μην παραδεχομαι εγω πως ο Ολυμπιακος ειναι μεγαλη ομαδα. Επισης, δεν εχει καμια σημασια αν ολοι μας τους θεωρουμε το #1 μεγαλυτερο συγκροτημα. Ολοι μας(?) τους βαζουμε μεσα στα 3-5 (αντε 10!!!) μεγαλυτερα, συνεπως ειναι το μεγαλυτερο. Υπαρχει καμια ομαδα του κοσμου για την οποια ολοι να συμφωνουν πως ειναι η μεγαλυτερη και η πιο συμπαθητικη?
Να πω και μια προσφατη ιστοριουλα. Με εχει φαει η γυναικα μου να παμε στη Βαρκελωνη, μιας και δεν εχει παει. Ενα φιλικο ζευγαρι ψηνεται να κανονισουμε και λεμε να παμε. Καπου στον Απριλιο ολα αυτα. "Ωραια", λεω, "να βρω και καμια συναυλια να το συνδιασουμε". Κοιταω και βρισκω τον Neil Young στο Primavera για τα τελη Μαιου, αλλα δεν γινοταν να παμε τοτε. 30 Ιουνιου ξεκινουσαν οι U2 ομως, στο Camp Nou. Oλοι συμφωνησαμε. Στηνομαι να παρω εισιτηρια το πρωτο δευτερολεπτο της κυκλοφοριας τους. Βαζω για 4 και μου δινει καποιες θεσεις που δε μου αρεσαν:slapface:. "Καντε ριφρες αν θελετε να βρειτε αλλες θεσεις". Παταω το ριφρες και μου βγαζει μια μπαρα που μου λεει πως το ριφρες θα διαρκεσει 14 λεπτα. ΟΚ, περιμενω. Στα 14 λεπτα δεν υπηρχαν διαθεσιμα εισιτηρια.... Στο Camp Nou των 90000 θεατων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελικα, το ολο θεμα ακυρωθηκε για ασχετο λογο. Οι U2 εβαλαν και δευτερη μερα στο Camp Nou. Καταλαβαινετε τι γινετε? Ενα ιρλανδεζικο συγκροτημα να δινει μεσα σε 3 ημερες 2 sold out συναυλιες σε ενα τεραστιο γηπεδο μιας ξενης χωρας!
"Δε μεταδιδω αλλο" (Χελακης):ADFADF1:
φυσικά και δεν συγκρίνω. αλλά το παράδειγμα είναι τραβηγμένο γιατί δείχνει το αλλόκοτο του κριτηρίου.
καταλαβαίνω τον ορισμό σου αλλά δημιουργικά τους θεωρώ τελειωμένους από το '85. και μέχρι τότε, δεν έκαναν και τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό για τα δικά μου δεδομένα.
Σήμερα, είναι μιά μηχανή που κόβει λεφτά - για όλους τους εμπλεκόμενους.
Και αυτό το κάνουν σε ολόκληρη τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων.
Αυτό δεν τους κάνει αυτομάτως Μεγάλους.
Με εξαίρεση το 'All That You Can'tLeave Behind' -***- έχουν να βγάλουν στοιχειωδώς ευπρόσωπο δίσκο από την εποχή του Rattle & Hum.
Από το 1988 δηλαδή.
Τώρα τι να κάνουμε που οι U2 συνολικά έχουν τόσο μεγάλη απήχηση σε όλο το Πλανήτη τα τελευταία 30 χρόνια...
Πρόκειτε για ένα γεγονός. Δεν το ανακάλυψα από το μυαλό μου.
Δηλαδή επειδή γεμίζουν τα στάδια κάθε βράδυ πρέπει να τρώμε τη ρεβυθόσουπα που σερβίρουν με κάθε δίσκο?
μα αυτό φωνάζω εδώ και τόσες σελίδες τώρα.
δεν αμφισβήτησα την απήχησή τους.
Αμφισβητώ όμως την καθαρά καλλιτεχνική τους αξία.
Ο, τι πουλάει δεν είναι αυτομάτως και Καλό.
Ένα μαμημένο track που να δικαιολογεί, να συγχωρεί έστω... τίποτα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.