U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Αν εχουμε φτασει στο σημειο να θεωρουμε τους U2(μουσικα νεκροι για μενα,οπως προειπαν καποια αλλα μελη) το μεγαλυτερο συγκροτημα της εποχης μας,νομιζω εχουμε προβλημα

Το αυτο ισχυει και για τους RHCP που θεωρω οτι εχουν αναγαγει το αναμασημα σε τεχνη(προσωπικη εκτιμηση)

Εδω και χρονια λεω μεταξυ σοβαρου και αστειου οτι "το (mainstream)rock πεθανε" τουλαχιστον για τα γουστα μου/ετσι οπως το εχω εγω στο μυαλο μου.Ισως εχει να κανει και με την ηλικια...:grandpa:

Προτιμω λοιπον να συμπαραστεκομαι σε πιο b ονοματα(rock ή μη) κι ας μην περασουν ποτε απο αρενες και σταδια...

Εντελως φιλικα και καλοπροαιρετα -bye-

Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

στην πυρά, στην πυρά....:grinning-smiley-043

Μη μου πείς με ότι είσαι με τους RΕΜ εσύ ...
Mην τολμήσεις καν ...:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Αν εχουμε φτασει στο σημειο να θεωρουμε τους U2(μουσικα νεκροι για μενα,οπως προειπαν καποια αλλα μελη) το μεγαλυτερο συγκροτημα της εποχης μας,νομιζω εχουμε προβλημα

Το αυτο ισχυει και για τους RHCP που θεωρω οτι εχουν αναγαγει το αναμασημα σε τεχνη(προσωπικη εκτιμηση)

Εδω και χρονια λεω μεταξυ σοβαρου και αστειου οτι "το (mainstream)rock πεθανε" τουλαχιστον για τα γουστα μου/ετσι οπως το εχω εγω στο μυαλο μου.Ισως εχει να κανει και με την ηλικια...:grandpa:

Προτιμω λοιπον να συμπαραστεκομαι σε πιο b ονοματα(rock ή μη) κι ας μην περασουν ποτε απο αρενες και σταδια...

Εντελως φιλικα και καλοπροαιρετα -bye-

Τι πρόβλημα?
Ακουστικό, οπτικό, ψυχοσωματικό?

-bye-

Μου ειναι εντελως ακατανοητο που διαφωνειτε πως οι U2 ειναι το τοπ ονομα του πλανητη εδω και αρκετα χρονια. Δεν εχει καμια σημασια αν σας αρεσουν ή οχι. Ειναι σα να μην παραδεχομαι εγω πως ο Ολυμπιακος ειναι μεγαλη ομαδα. Επισης, δεν εχει καμια σημασια αν ολοι μας τους θεωρουμε το #1 μεγαλυτερο συγκροτημα. Ολοι μας(?) τους βαζουμε μεσα στα 3-5 (αντε 10!!!) μεγαλυτερα, συνεπως ειναι το μεγαλυτερο. Υπαρχει καμια ομαδα του κοσμου για την οποια ολοι να συμφωνουν πως ειναι η μεγαλυτερη και η πιο συμπαθητικη?

Να πω και μια προσφατη ιστοριουλα. Με εχει φαει η γυναικα μου να παμε στη Βαρκελωνη, μιας και δεν εχει παει. Ενα φιλικο ζευγαρι ψηνεται να κανονισουμε και λεμε να παμε. Καπου στον Απριλιο ολα αυτα. "Ωραια", λεω, "να βρω και καμια συναυλια να το συνδιασουμε". Κοιταω και βρισκω τον Neil Young στο Primavera για τα τελη Μαιου, αλλα δεν γινοταν να παμε τοτε. 30 Ιουνιου ξεκινουσαν οι U2 ομως, στο Camp Nou. Oλοι συμφωνησαμε. Στηνομαι να παρω εισιτηρια το πρωτο δευτερολεπτο της κυκλοφοριας τους. Βαζω για 4 και μου δινει καποιες θεσεις που δε μου αρεσαν:slapface:. "Καντε ριφρες αν θελετε να βρειτε αλλες θεσεις". Παταω το ριφρες και μου βγαζει μια μπαρα που μου λεει πως το ριφρες θα διαρκεσει 14 λεπτα. ΟΚ, περιμενω. Στα 14 λεπτα δεν υπηρχαν διαθεσιμα εισιτηρια.... Στο Camp Nou των 90000 θεατων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τελικα, το ολο θεμα ακυρωθηκε για ασχετο λογο. Οι U2 εβαλαν και δευτερη μερα στο Camp Nou. Καταλαβαινετε τι γινετε? Ενα ιρλανδεζικο συγκροτημα να δινει μεσα σε 3 ημερες 2 sold out συναυλιες σε ενα τεραστιο γηπεδο μιας ξενης χωρας!

"Δε μεταδιδω αλλο" (Χελακης):ADFADF1:

Last edited:
Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Καταλαβαινετε τι γινετε? Ενα ιρλανδεζικο συγκροτημα να δινει μεσα σε 3 ημερες 2 sold out συναυλιες σε ενα τεραστιο γηπεδο μιας ξενης χωρας!

Ελα βρε Πέτρο...: κι η Γλυκερία δίνει συναυλίες στο Ισραήλ και καίγεται το σύμπαν. Τι θα πεί αυτό;

Are we talking Music here?
Because I'm under the impression that we're talking demographics.

Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δ

Ελα βρε Πέτρο...: κι η Γλυκερία δίνει συναυλίες στο Ισραήλ και καίγεται το σύμπαν. Τι θα πεί αυτό;

Are we talking Music here?
Because I'm under the impression that we're talking demographics.

Πλακα κανεις. Δεν μπορει πραγματικα να συγκρινεις αυτα τα δυο, ετσι?

Επιπλεον, εχω εξηγησει πολλες φορες τι ορισμο δινω εγω στο "μεγαλυτερο". Τι ντεμογκραφικς μου λες λοιπον? Εννοειται πως παιζει ρολο και αυτο.

Πραγματικά έχει πλάκα.

Πώς γίνεται όλοι να νομίζουμε ότι ακούμε την καλύτερη μουσική.

Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειτε να καταλάβατε ποτέ τι εννοούμε το μεγαλύτερο συγκρότημα ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά σ

Πλακα κανεις. Δεν μπορει πραγματικα να συγκρινεις αυτα τα δυο, ετσι?

Επιπλεον, εχω εξηγησει πολλες φορες τι ορισμο δινω εγω στο "μεγαλυτερο". Τι ντεμογκραφικς μου λες λοιπον? Εννοειται πως παιζει ρολο και αυτο.

φυσικά και δεν συγκρίνω. αλλά το παράδειγμα είναι τραβηγμένο γιατί δείχνει το αλλόκοτο του κριτηρίου.
καταλαβαίνω τον ορισμό σου αλλά δημιουργικά τους θεωρώ τελειωμένους από το '85. και μέχρι τότε, δεν έκαναν και τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό για τα δικά μου δεδομένα.
Σήμερα, είναι μιά μηχανή που κόβει λεφτά - για όλους τους εμπλεκόμενους.
Και αυτό το κάνουν σε ολόκληρη τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων.
Αυτό δεν τους κάνει αυτομάτως Μεγάλους.
Με εξαίρεση το 'All That You Can'tLeave Behind' -***- έχουν να βγάλουν στοιχειωδώς ευπρόσωπο δίσκο από την εποχή του Rattle & Hum.
Από το 1988 δηλαδή.

Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Μου ειναι εντελως ακατανοητο που διαφωνειτε πως οι U2 ειναι το τοπ ονομα του πλανητη εδω και αρκετα χρονια. Δεν εχει καμια σημασια αν σας αρεσουν ή οχι. Ειναι σα να μην παραδεχομαι εγω πως ο Ολυμπιακος ειναι μεγαλη ομαδα. Επισης, δεν εχει καμια σημασια αν ολοι μας τους θεωρουμε το #1 μεγαλυτερο συγκροτημα. Ολοι μας(?) τους βαζουμε μεσα στα 3-5 (αντε 10!!!) μεγαλυτερα, συνεπως ειναι το μεγαλυτερο. Υπαρχει καμια ομαδα του κοσμου για την οποια ολοι να συμφωνουν πως ειναι η μεγαλυτερη και η πιο συμπαθητικη?

Να πω και μια προσφατη ιστοριουλα. Με εχει φαει η γυναικα μου να παμε στη Βαρκελωνη, μιας και δεν εχει παει. Ενα φιλικο ζευγαρι ψηνεται να κανονισουμε και λεμε να παμε. Καπου στον Απριλιο ολα αυτα. "Ωραια", λεω, "να βρω και καμια συναυλια να το συνδιασουμε". Κοιταω και βρισκω τον Neil Young στο Primavera για τα τελη Μαιου, αλλα δεν γινοταν να παμε τοτε. 30 Ιουνιου ξεκινουσαν οι U2 ομως, στο Camp Nou. Oλοι συμφωνησαμε. Στηνομαι να παρω εισιτηρια το πρωτο δευτερολεπτο της κυκλοφοριας τους. Βαζω για 4 και μου δινει καποιες θεσεις που δε μου αρεσαν:slapface:. "Καντε ριφρες αν θελετε να βρειτε αλλες θεσεις". Παταω το ριφρες και μου βγαζει μια μπαρα που μου λεει πως το ριφρες θα διαρκεσει 14 λεπτα. ΟΚ, περιμενω. Στα 14 λεπτα δεν υπηρχαν διαθεσιμα εισιτηρια.... Στο Camp Nou των 90000 θεατων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τελικα, το ολο θεμα ακυρωθηκε για ασχετο λογο. Οι U2 εβαλαν και δευτερη μερα στο Camp Nou. Καταλαβαινετε τι γινετε? Ενα ιρλανδεζικο συγκροτημα να δινει μεσα σε 3 ημερες 2 sold out συναυλιες σε ενα τεραστιο γηπεδο μιας ξενης χωρας!

Δηλαδή επειδή γεμίζουν τα στάδια κάθε βράδυ πρέπει να τρώμε τη ρεβυθόσουπα που σερβίρουν με κάθε δίσκο? Δεν το ακούς ότι οι άνθρωποι βαριούνται που ζούνε στο στούντιο? Πότισε το είναι τους με σιχαμάρα για το επάγγελμα και δυστυχώς περνάει στα μικρόφωνα αυτό (αν δεν πέρναγε θα'χαμε άλλη κουβέντα τώρα). Ένα μαμημένο track που να δικαιολογεί, να συγχωρεί έστω... τίποτα.
Υπό αυτό το πρίσμα ας γεμίσουν όσα στάδια θέλουνε. Τα γεμίζει κι ο Ρονάλντο δείχνοντας το 9 στο Μπερναμπέου κι ας τον κάνει χαζό στις ντρίπλες ο Μέσι στο μονότερμα. Αν προτιμάτε Ρονάλντο επειδή τον δείξανε τα κανάλια με τη σαχλαμαρούλα αγκαλιά, τότε sorry αλλά ψωνίσατε ετοιματζήδικα...
Τι θα πει "μεγάλος"? Μεγάλε φωνάζουνε και τον Καρά...:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαί

φυσικά και δεν συγκρίνω. αλλά το παράδειγμα είναι τραβηγμένο γιατί δείχνει το αλλόκοτο του κριτηρίου.
καταλαβαίνω τον ορισμό σου αλλά δημιουργικά τους θεωρώ τελειωμένους από το '85. και μέχρι τότε, δεν έκαναν και τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό για τα δικά μου δεδομένα.
Σήμερα, είναι μιά μηχανή που κόβει λεφτά - για όλους τους εμπλεκόμενους.
Και αυτό το κάνουν σε ολόκληρη τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων.
Αυτό δεν τους κάνει αυτομάτως Μεγάλους.
Με εξαίρεση το 'All That You Can'tLeave Behind' -***- έχουν να βγάλουν στοιχειωδώς ευπρόσωπο δίσκο από την εποχή του Rattle & Hum.
Από το 1988 δηλαδή.

Δεν μπορεί παρα να έχεις δίκιο και εσύ και όλοι μας.
Η μουσική είναι κάτι προσωπικό. Έχει να κάνει με τις γνώσεις μας, την επιλογή είδους, τις μνήμες μας κτλ.

Και εγώ το 1990 πίστευα ότι οι Sound είναι το μεγαλήτερο συγκρότημα, το 2000 οι Stone Roses κτλ

Τώρα τι να κάνουμε που οι U2 συνολικά έχουν τόσο μεγάλη απήχηση σε όλο το Πλανήτη τα τελευταία 30 χρόνια...
Πρόκειτε για ένα γεγονός. Δεν το ανακάλυψα από το μυαλό μου.

Ναι κ ο πλανητάρχης είναι ένας κ είναι Έλληνας....:grinning-smiley-043

Εντάξει παιδιά, μπορεί σε μερικούς να μην αρέσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στους άλλους που μας αρέσουν, πρέπει να μας κρεμάσετε κ κουδούνια...:BDGBGDB55:

Το θέμα είναι ότι εδώ κ 30 χρόνια περίπου, το συγκρότημα αυτό σαρώνει σε πωλήσεις, δημοτικότητα, κόσμο που τους ακούει κ τους αρέσει...

Αυτό κάτι δείχνει...

Θα μου πεις κ την Βανδή την ακούει πολύς κόσμος...κ σε αυτό δίκιο θα έχετε...:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας

Τώρα τι να κάνουμε που οι U2 συνολικά έχουν τόσο μεγάλη απήχηση σε όλο το Πλανήτη τα τελευταία 30 χρόνια...
Πρόκειτε για ένα γεγονός. Δεν το ανακάλυψα από το μυαλό μου.

μα αυτό φωνάζω εδώ και τόσες σελίδες τώρα.
δεν αμφισβήτησα την απήχησή τους.
Αμφισβητώ όμως την καθαρά καλλιτεχνική τους αξία.
Ο, τι πουλάει δεν είναι αυτομάτως και Καλό.

Επρεπε να πεθανει ο βασιλιας της pop για να κανουμε "ταμειο" και να διαπιστωσουμε οτι περα απο 1,2 καλα albums,ηταν απλα ενα "μαγαζι γωνια" που πουλαγε οτι κι αν ειχε τη φατσα του/υπογραφη του

Παμε μερικα χρονια στο μελλον...

Ποσοι θα θυμουνται τοτε τα albums των U2 ας πουμε απο το 2000 και μετα??

Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δ

Δηλαδή επειδή γεμίζουν τα στάδια κάθε βράδυ πρέπει να τρώμε τη ρεβυθόσουπα που σερβίρουν με κάθε δίσκο?

Βρε Μουκ ποιός σου είπε να πέρνεις τους δίσκους τους.

Αυτοί που τους γουστάρουν θα τους αγοράσουν. Εσύ γιατί χαλιέσε από αυτό?

Έπρεπε όλη η υφήλειος να ακούει ότι ακούς και συ?
Δεν γίνεται αυτό... όλοι ακούμε κάτι διαφορετικό.

Και οι περισσότεροι μουσικόφιλοι (ή event-φίλοι, πές το όπως θές) θα έτρεχαν να τους ακούσουν/δούν και να αγοράσουν τους δίσκους τους. Πώς να το αλλάξουμε τώρα αυτό?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της ε

μα αυτό φωνάζω εδώ και τόσες σελίδες τώρα.
δεν αμφισβήτησα την απήχησή τους.
Αμφισβητώ όμως την καθαρά καλλιτεχνική τους αξία.
Ο, τι πουλάει δεν είναι αυτομάτως και Καλό.

Υπάρχει καλό και κακό στη μουσική?
Και αυτοί που ακούν το "κακό" πως λέγοντε. Εχθροί τις μουσικής?

Επίσης δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά αυτό το νήμα αφορά την απήχησή τους όχι την καλιτεχνική τους αξία (χωρίς προσωπικά να την υποτιμώ και αυτήν).

Χαίρομαι ιδιέταιρα που δεν αμφισβητείς την απήχησή τους.
Είμαστε σε καλό δρόμο ...

Last edited:

Ένα μαμημένο track που να δικαιολογεί, να συγχωρεί έστω... τίποτα.

Mετα το '88, που ειπε ο Λυμπε.

*Σχεδον ολοκληρο το Achtung Baby
*City Of Blinding Lights
*Numb
*Lemon
*Stay (Faraway, So Close!)
*Please
*Wake Up Dead Man

Υπαρχουν κι αλλα, σε ολα τα αλμπουμ τους. Γραφω απο μνημης ομως...

υ.γ. σχεδον ποτε δεν βαζω να ακουσω πλεον κανενα απο τα αλμπουμ τους. Λιγο πιο συχνα τα Under the blοod red sky, Achtung Baby και Ruttle and Hum. Δεν ειμαι φανατικος τους.