Ξυλεία...

Αποστόλη 1,78 μ. είμαι. το 76εκ ύψος είναι οριακό, βεβαίως με μία καρέκλα καλή ρυθμιζόμενου ύψους διορθώνονται τα πράγματα. Προς το παρόν έχω μία απλή καρέκλα. Στα δύο ντουλάπια από κάτω έχω τοποθετήσει από τέσσερα πόδια τα οποία δυστυχώς δεν είναι ρυθμιζόμενα.

Ευχαριστώ Κωστή για τη συμβουλή, στο πάγκο που ήδη έχω έβαλα βερνίκι πατώματος δύο συστατικών, το αποτέλεσμα είναι καλό αλλά πολύ γυαλιστερό. Ίσως βάλαμε το γυαλιστερό βερνίκι;
Αν είναι φθηνή λύση θα το ξανακάνω έτσι πάλι. Θα το ρωτήσω.

Pavlo έβαλα ήδη δύο ντουλάπια 40εκ μήκος Χ 74 εκ πλάτος (όσο είναι το φάρδος του γραφείου) τέρμα στις δύο άκρες του πάγκου αριστερά και δεξιά του γραφείου.
Ουσιαστικά ο πάγκος που είναι στον αέρα είναι μόνο 2μ – (2 Χ 40εκ που είναι τα ντουλάπια) = 1,20μ υποστηριζόμενος μάλιστα από δύο πόδια στήριξης με απόσταση 58εκ μεταξύ τους ή 43εκ που είναι η απόσταση μεταξύ των δύο ξύλινων ταβλών βιδωμένων στην κορυφή των ποδιών.
Η απόσταση 58 εκ που έμεινε μεταξύ των ποδιών είναι ώστε να χωράω εγώ με την καρέκλα. Επαναλαμβάνω, τα δύο μεταλλικά ρυθμιζόμενα πόδια στήριξης είναι βιδωμένα σε τάβλες από μοριοσανίδα με διαστάσεις 20 εκ μήκος Χ 40 εκ πλάτος (βάθος) Χ 1,8 εκ πάχος για ακόμα καλύτερη συγκράτηση του πάγκου.

Δεν είναι λίγο υπερβολή να βάλω τραβέρσες σε όλο τον πάγκο μασίφ πάχους 3εκ και με τέτοια υποστήριξη που είδατε στις φωτογραφίες;
Τι γνώμες έχετε;

Δεν νομίζω να χρειαστεί να βάλω κοντύτερα πόδια στα ντουλάπια, και έτσι άνετο μου είναι. Είμαι αρκετά ψηλός, το μόνο που μένει είναι μία ρυθμιζόμενη καρέκλα.

Δείτε το post που έχω ανεβάσει φωτογραφίες.

Last edited by a moderator:
Το γυαλιστερο εχει αυτο το αποτελεσμα....ωστε να φενεται πλουσιο το υλικο και κατα επεκταση το προιον το οποιο το εφαρμοζουμε...
Εαν το ξανακανεις,εφοσον παρεις εν τελη νεα επιφανεια,φυσικα να βαλεις σατινε....
Απο το περασμα φενεται οτι δεν εχει απλωσει σωστα στην επιφανεια... Α+Β δεν εχεις βαλει....;
https://i.ibb.co/xJG8cSQ/IMG-20210204-201440.jpg
Με τι εργαλειο το εχετε περασει....;...αυτα περνιουνται με πατρογκα φυσικης τριχας για να απλωσει σωστα το βερνικι...το λεω στην περιπτωση εκ νεου περασματος...

Επισεις βλεπωντας αυτες τις 2 εικονες θεωρω υπερβολη τα 2 μεταλλικα ποδαρια συν οτι σου κοβει χωρο στο πως να καθισεις....
https://i.ibb.co/Ttrb914/IMG-20210205-221743.jpg
https://i.ibb.co/Y8RB0b1/IMG-20210205-221849.jpg

Συνφωνω οποτε με τον Παυλο και να βαλεις κατα μηκος 2 τραβερσες,δεν ξερω εαν θα ειναι ξυλινες η σιδερενιες, ειναι πολυ καλυτερα γιατι και θα παταει κατα μηκος ολο το πανω μερος συν οτι ο χωρος απο κατω ελευθερωνεται αρκετα...

Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν είχα δει τις φωτογραφίες που αναφέρεις αλλά σου έγραψα για δεσίματα γιατί είδα οτι το φοβάσαι μήπως κάνει κοιλιά. Δεν ξέρω και τι χρήση θα κάνεις, υπέθεσα όμως οτι για να σε ανησυχεί θα βάλεις ογκώδη αντικείμενα. Το κενό που αναφέρεις δεν είναι μεγάλο. Παρ' όλα αυτά, αν σε καίει το θέμα ή αν αργότερα θέλεις να το στηρίξεις καλύτερα βάλε μια τραβέρσα (κατά τη γνώμη μου στο κέντρο) και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Ναι Α + Β δύο συστατικών, το έβαλε ο γέρος μου και με πινέλο (το οποίο τελικά άφησε μικρούλες τρίχες στην επιφάνεια κατά διαστήματα) και με ρολό. Η φωτογραφία το αδικεί λίγο, σε κοντινή απόσταση τώρα που το πρόσεξα βλέπω μικροσκοπικές φυσαλίδες μπιμπίκια. Είχαμε κάτι υπόλοιπα από άλλες δουλειές και το ρίξαμε από πάνω. Τελικά κουταμάρα... γενικά ο γέρος μου δεν είναι της υπομονής. :flipout:

Αποστόλη εσύ εννοείς μία τραβέρσα 1,2 μ. στο κέντρο και κατά μήκος έως μέχρι εκεί που φτάνουν τα ντουλάπια; Υπόψιν δεν θέλω να βάλω τραβέρσα στο πίσω μέρος του πάγκου γιατί εκεί θα στηρίξω VESA monitor stands μπράτσα οθόνης. Τα πόδια δεν με προβληματίζουνε καθόλου, γιατί είναι ακριβώς στο κέντρο του πάγκου 35εκ βάθος, οπότε δεν βρίσκουνε τα πόδια μου πουθενά, επίσης τώρα που ξαναμέτρησα την εσωτερική απόσταση των ποδιών είναι 59εκ. Δεν με ανησυχεί αυτό το setup καθόλου.

Το γραφείο δεν θα χρησιμοποιηθεί για πάγκος εργασίας. Η πιο βαριά εργασίας που θα κάνω είναι να συναρμολογώ πύργους full tower, ορισμένες φορές ίσως χρειαστεί να έχω το tower στο κέντρο του γραφείου για να μπορώ να κάνω διάφορα setups πειράματα.

Αν αναλογιστούμε ότι ορισμένα full tower επαγγελματικά ξεκινάνε από τα 15 kgr σκέτο το κουτί, τότε μαζί με το hardware δεν θα φτάσει τα 30 - 35 kgr για πλάκα; Μαζί με κάτι ψύκτρες water cooling radiatiors, hdds, κτλπ. :slapface:

Εντάξει στην χειρότερη περίπτωση αν δω ότι κάνω κανένα βαρύ setup το βάζω να κάθεται στην άκρη αριστερά ή δεξιά του πάγκου εκεί δηλαδή που είναι τα ντουλάπια από κάτω. :operator:

Ναι, από ντουλάπι σε ντουλάπι το σκέφτηκα εγώ. Προφανώς μπορούν να υλοποιηθούν κι άλλες λύσεις.
Πάντως τα κιλά που αναφέρεις πολλά μου ακούγονται. Δεν το έχω ψάξει αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο βάρος το έχει το σασί, μετά οι ψύκτρες και μετά το τροφοδοτικό. Τι βάρος να έχει ένας hdd.
Εδώ στήναμε raid 5 με τρείς δίσκους και ζύγιζαν γύρω στο ένα με ενάμιση κιλό, κι αυτό στην εποχή μου που μόλις τα έφτυνε ο σκληρός τον βάζαμε στο πάτωμα για τάκο να ψηλώνουμε τα γραφεία...

Εν πάσει περιπτώσει, δεν νομίζω πως πρέπει να το φοβάσαι. Αν χρειαστεί κάνεις ότι μετατροπή θέλεις, οι κατασκευές με ξύλο είναι πιο ευέλικτες απ' ότι αυτές με άλλα υλικά.

Έχεις δίκιο Αποστόλη, ίσως κάπου γίνομαι λίγο υπερβολικός.

Πόσο πάχος δοκάρι /τραβέρσα θεωρείται στην περίπτωσή μου αρκετό για την έξτρα ενίσχυση του γραφείου;
Οι δύο τάβλες που βίδωσα πάνω στα πόδια θα βγούνε, και το δοκάρι / τραβέρσα θα βιδωθεί στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας και ακριβώς στη μέση παράλληλα με τη μεγάλη πλευρά του πάγκου. Τα δύο ντουλάπια έχουνε καπάκια που θα εμποδίζουνε, οπότε η τραβέρσα θα κοπεί και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα ντουλάπια, υποστηριζόμενη από τα δύο ρυθμιζόμενα μεταλλικά πόδια.
Μπορώ να φέρω τα δύο ντουλαπάκια προς τη μέση και να αφαιρέσω εντελώς τα δύο έξτρα πόδια στο κέντρο;
Δεν βλέπω στο web step by step guide οδηγό κατασκευής γραφείου, με προβλεπόμενα μεγέθη τραβερσών ανάλογικά του πάχους και του μήκους της επιφάνειας εργασίας.
Σε κάποιο άρθρο τυχαία διάβασα ότι τραβέρσες μπορούν να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του πάγκου σε σχήμα Η. Τι γνώμη έχετε;
BTW πήρα απόφαση να παραγγείλω καινούριο πάγκο.

Με 7εκ Χ 5εκ,υπερβολικο αλλα για συγουρια,θα εισαι μια χαρα...
Με το καλο ο νεος παγκος...τι ειδους ξυλεια πηρες εαν επιτρεπεται...;

Αν θέλεις να βγάλεις εντελώς τα πόδια τότε βγάλε και τα καπάκια από τα ράφια (σε προηγούμενη ανάρτηση έγραψες πως τα πρόσθεσες εσύ εκ των υστέρων) και βάλε 2 χοντρές τάβλες να πατάνε επάνω στα συρτάρια και να πιάνουν από άκρη σε άκρη. Με λίγα λόγια οι τάβλες θα στηρίζονται επάνω στα ντουλάπια και ο πάγκος επάνω στις τάβλες. Βάλε τις τάβλες περίπου στο δεύτερο και το τέταρτο πέμπτο του «βάθους» του πάγκου. Δηλαδή θα υπάρχουν κενά εκατοστά στην αρχή, στη μέση και στο τέλος του πάγκου, Μην βάλεις τις τάβλες «πρόσωπο».
Άλλος τρόπος, βάλε το ένα πόδι να εφάπτεται σχεδόν στον τοίχο, βίδωσε επάνω του μια τάβλα που να πιάνει μέχρι τη μέση του πάγκου και φέρε το πόδι στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στα δύο ντουλάπια και επάνω στην τάβλα βίδωσε τον πάγκο. Στην ουσία δηλαδή θα τραβήξεις μια τάβλα από τον τοίχο προς την καρέκλα σου. Μην πιάσεις όμως όλο το «βάθος» του πάγκου αλλά το μισό.

Όπως βλέπεις υπάρχουν αρκετοί τρόποι να υλοποιήσεις μια κατασκευή και με κάθε έναν από αυτούς κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Το θέμα είναι εσένα πως σου κάθεται καλά, πάντα σε σχέση με τη χρήση που θα κάνεις και τον χώρο που θα δουλεύεις.

Ο πρώτος τρόπος θέλει χοντρές τάβλες επειδή στο κέντρο θα δέχεται αρκετή πίεση το έπιπλο, μιας και δεν θα είναι τα πόδια να βοηθούν. Αυτό σημαίνει πως πιθανόν να σου ανέβει λίγο σε ύψος η κατασκευή.

Αν θέλεις να βγάλεις εντελώς τα πόδια τότε βγάλε και τα καπάκια από τα ράφια (σε προηγούμενη ανάρτηση έγραψες πως τα πρόσθεσες εσύ εκ των υστέρων) και βάλε 2 χοντρές τάβλες να πατάνε επάνω στα συρτάρια και να πιάνουν από άκρη σε άκρη. Με λίγα λόγια οι τάβλες θα στηρίζονται επάνω στα ντουλάπια και ο πάγκος επάνω στις τάβλες. Βάλε τις τάβλες περίπου στο δεύτερο και το τέταρτο πέμπτο του «βάθους» του πάγκου. Δηλαδή θα υπάρχουν κενά εκατοστά στην αρχή, στη μέση και στο τέλος του πάγκου, Μην βάλεις τις τάβλες «πρόσωπο».
.

Δεν είναι δυνατόν αυτό να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για ντουλαπάκια μπάνιου. Έβγαλα τα πορτάκια από μπροστά για να είναι πάντα ανοιχτά. Επίσης αν παρατηρήσεις έχει ένα κενό διάστημα στο επάνω μέρος στην πίσω μεριά. Αυτό σημαίνει ότι τα καπάκια στηρίζονται μονάχα από τις δύο πλευρές των ντουλαπιών. Μεγάλη απερισκεψία να χρησιμοποιήσω τέτοιου είδους ντουλάπια τελικά.

Τα καπάκια θα αλλαχτούνε γιατί δεν πατάνε σε ολόκληρο το πάνω μέρος. Παρατήρησες ότι είναι ελάχιστα μικρότερα από τις πλαϊνές πλευρές τους; Επίσης λόγω στραβού πάγκου ταλαιπωρήθηκαν και κάνανε μία ελαφριά κοίλη.

Δείτε εδώ:
https://ibb.co/FDQrjbY

Τι ξύλο να ζητήσω για καπάκια πάχους 1.5 cm; Ποιά είδη ξύλων είναι μεγαλύτερης αντοχής που αντέχουνε στο δύναμη και είναι άκαμπτα;

Τα καινούρια καπάκια σκέφτομαι να τα ενισχύσω από δύο δοκαράκια στο καθένα στο κάτω μέρος τους.
Κάπως δηλαδή έτσι:

https://ibb.co/cQXBFjM

Επίσης στην κάτω επιφάνεια του πάγκου θα φτιαχτεί under desk ράφι για να έχω το hdmi matrix switcher μου + κάτι μικροσυσκευές. Το hdmi matrix είναι must για ένα σύγχρονο γραφείο διότι εκεί συνδέονται όλες οι συσκευές.
Λόγω ότι δεν θα πιάνει εύκολα το σήμα του τηλεχειριστηρίου ένα χοντρό δοκάρι που θα βιδωθεί στη μέση του πάγκου και θα τρέχει παράλληλα με τη μεγάλη πλευρά θα ενοχλεί πολύ. Πράγματι κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις στην περίπτωσή μου αλλά και σε παρόμοιες κατασκευές.

Τελικά μήπως να βίδωνα τα ρυθμιζόμενα πόδια απευθείας στον πάγκο. Ο κενός χώρος ανάμεσα στα ντουλάπια τελικά θα είναι 1 μέτρο μόνο. Με άπλετο χώρο από κάτω να κάνω ότι τροποποίηση θελήσω.

190 cm (καινούριος πάγκος) - 2 X 45 cm (τα καινούρια καπάκια) = 1 μέτρο.

Άρα αν βιδώσω τα πόδια στην κάτω επιφάνεια του πάγκου στο κέντρο και σε απόσταση 15 cm από τα ντουλάπια, λογικά δεν θα είμαι οκ;
Απομένουν μόνο 70 cm χώρος αφύλαχτος για τον κενό πάγκο στη μέση που θα έχω την καρέκλα και θα κάθομαι. Τι γνώμη έχετε; :idea:

Ίσως το έδενα καλύτερα με μεταλλικές τραβέρσες;

Λένε τίποτα αυτές εδώ;

https://www.marmouris.gr/shop/exoplismos-grafiou/τραβέρσα-γραφείου-για-set-1100-γκρι/

Α, το πάνω μέρος των ντουλαπιών με το κενό μέρος στην πίσω πλαινή πλευρά, δεν θέλω να το χάσω και να κλειστεί με ξύλα ή δοκάρια γιατί εκεί θα βάλω gaming κονσόλες και τον εξαερισμό τον χρειάζομαι οπωσδήποτε. Οπότε δεκτές οι προτάσεις σας.
Μήπως να έβαζα για καπάκια μάρμαρα πάχους 1.5 cm; Ως γνωστόν τα μάρμαρα δεν στραβώνουνε.

Με το σκεπτικό οτι θέλεις να διατηρήσεις την υπάρχουσα σύνθεση και ορισμένες αλλαγές δεν μπορείς να τις υλοποιήσες, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φέρεις τα δύο πόδια όσο το δυνατόν προς το κέντρο του πάγκου.
Μέχρι του σημείου που δεν θα σε εμποδίζουν στο να κάνεις τη δουλειά σου. Την οποία σημειωτέον πρέπει να την κάνεις άνετα. Δεν έχει νόημα να στριμωχτείς και κάθε δεκαπέντε λεπτά να θέλεις φυσικοθεραπεία για να αλλάξεις πόδι.

Αν μπορείς να τα «δέσεις» με ένα ξύλο θα ήταν ότι καλύτερο.Στην ουσία να έφτιαχνες ένα τραβηγμένο προς τα άκρα Π. Αν δεν γίνεται άστο έτσι.
Μην ασχοληθείς με μάρμαρα, γρανίτες και πάει λέγοντας. Αν είναι έτσι βάλε 40 με 50 ευρώ να φτιάξεις ένα νέο γραφείο να ξεμπερδεύεις.

Προσωπική μου άποψη, το hdmi switch - το router - το network switch κι ότι άλλο έχεις σκοπό να βάλεις, μήν τα βάλεις κάτω από το γραφείο.
Εκτός του ότι ίσως να χρειαστεί να κάνεις τον τιραμόλα σε περίπτωση επισκευής, εκτός του ότι θα βαρεθείς να φτιάχνεις τα καλώδια, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο οτι μετά από καιρό θα ξεχνιέσαι και θα τα τρελάνεις στην γονατιά. Επάνω στον πάγκο βάλτα, ή ακόμα καλύτερα στον τοίχο.

Σκεφτόμαστε παρόμοια. Έτσι είχα κάνει, έφερα τα δύο πόδια όσο το δυνατόν προς το κέντρο του πάγκου, μέχρι το σημείο που δεν αισθανόμουνα περιορισμένος.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βιδώσω τα πόδια πάνω σε δοκάρι 5 cm όπως μου προτάθηκε σε προηγούμενο post, διότι τα πόδια είναι μακριά και δεν θα χωράνε μετά στο ύψος.
Μπορούν όμως να βιδωθούν σε ένα κομμάτι 1.5 cm - 2 cm μελαμίνη ή τάβλα. Στην περίπτωσή μου σκέφτομαι να μην ασχοληθώ με περαιτέρω τάβλες πάνω στα πόδια και να τα βιδώσω κατευθείαν στον πάγκο.
Σκέφτηκα να βάλω δύο δοκάρια στη μέση παράλληλα με την μεγάλη πλευρά του πάγκου, που θα λειτουργούν ως τραβέρσες 105 cm X 5 cm X 5 cm. Δεν θα έχουνε καμία επαφή με τα πόδια όπως βλέπετε στο σχεδιάγραμμα. Ταυτόχρονα θα ενισχύσω τα ντουλάπια με δύο δοκάρια στο πάνω μέρος στο καθένα και θα αφαιρέσω τις μελαμίνες καπάκια.
Τα δοκάρια των ντουλαπιών με τη σειρά τους θα συνδεθούν με γωνίες βαρέου τύπου με τις τραβέρσες, και όλα αυτά τα δοκάρια με τη σειρά τους θα βιδωθούν κανονικά στον πάγκο επιφάνεια εργασίας. Όπως βλέπεις προσπαθώ να την παλέψω με τα ήδη υπάρχον ντουλαπάκια.

Ειδάλλως πάω για μεταλλικό σκελετό για βάση το οποίο σκέφτομαι να το υλοποιήσω στο μέλλον.

Δες εδώ το σχεδιάγραμμα που έφτιαξα πρόχειρα.

https://ibb.co/X3D8fDr

Ρώτησα σήμερα μαραγκό και μου είπε ότι με ένα μέτρο αφύλαχτο πάγκο δεν πρόκειται να έχω προβλήματα. Τα στραβώματα αρχίζουνε με απόσταση 1.2 μ μήκος και πάνω.

Πίσω από τις οθόνες είναι βιδωμένη μία μεγάλη τάβλα στον τοίχο, επάνω της έχω όλο τον εξοπλισμό του δικτύου όπως router ISP, router switchers κτλπ. Όμως ορισμένα ηλεκτρονικά όπως τα hdmi switchers δεν έχουν πάντα υποδοχές για κάθετη στήριξη τοίχου.

Κάτω από τον πάγκο προς τα πίσω βαθιά θα βιδώσω ένα underdesk μικρού πλάτους ράφι για 1-2 μικροπραγματάκια, όπως hdmi matrix ίσως και ένα tv box android player τα οποία ίσως τα στηρίξω και με cable zippers πάνω στο ράφι.

Έχω δει πολλές περιπτώσεις επιφανειών εργασίας 1,5 cm πάχους που κάνουνε κοίλη στη μέση, και μου έχει δημιουργηθεί δυσάρεστη εντύπωση για της κάθε λογής ποιότητας και αντοχής επιφανειών εργασίας. Ίσως γιαυτό να γίνομαι λίγο υπερβολικός με τα δοκάρια. Βέβαια δεν έτυχε να έχω ποτέ μου ως τώρα πάγκο μασίφ πάχους 3 cm για αρκετό καιρό ώστε να μπορώ να πω με σιγουριά πόσα χρόνια αντέχει.

Στην υλοποίηση με τις τραβέρσες ίσως και να χρησιμοποιούσα ένα μόνο δοκάρι 105 cm στην πίσω μεριά. Στην μπροστά μεριά εκεί που θα κάθομαι επειδή το δοκάρι θα εμποδίζει μπορεί να βρω μεταλλική τραβέρσα.

δεν εχω διαβασει ολα τα ποστς, ειναι και μεγαλα, αλλά θα ριξω μια ιδεα που σε εμενα τουλαχιστον εχει λειτουργησει καλα
επειδη αμα το καλοσκεφτεις, εκει που θα βαλεις το γραφειο εκει θα το αφησεις για πολλα χρονια

εγω καποια στιγμη βρηκα ενα γραφειο απο ενα μαγαζι παλιοτερο της κυρας σχεδον αχρησιμοποιητο, απλα ειχε παραμεινει σε μια ακρη.
και ηθελα να το φερω σπιτι της, οταν εφτιαχνα εκει ενα δικο μου χωρο. να μην ξοδευτω και αγοραζω καινουριο.
ομως του ελειπαν καποια εξαρτηματα και καποια κομματια με αποτελεσμα να ειναι τελειως ασταθες. δεξια-αριστερη κινηση τεραστια!
φαινονται μαλιστα και οι τρυπες-υποδοχες για δοκαρια που του ελλειπαν. καπου θα ειχαν χαθει ή καποιος τα ειχε παρει.

ετσι και ενω ηταν ακομα καινουριο αφου ηταν αχρησιμοποιητο σχεδον , δεν ειχε στραβωσει η επιφανεια απο το βαρος δηλαδη ακομα, πακτωσα με ουπες στον τοιχο την οριζοντια επιφανεια με δυο συνδεσμους-γωνιες κοντα στο κεντρο.
στις ακρες η επιφανεια πατουσε στις πλαϊνες καθετες επιφανειες (επαιζαν το ρολο των ποδιων) αλλά στο κεντρο μπηκαν δυο γωνιες. οι οποιες βιδωθηκαν με ξυλοβιδες στην οριζοντια επιφανεια.
ετσι οι δυναμεις κατανεμονται και η οριζοντια επιφανεια δεν λυγιζει, τουλαχιστον απο την μερια του τοιχου. φυσικα δεν κουνιεται χιλιοστο δεξια-αριστερα. καμια ελαστικοτητα

οι γωνιες ουτε που φαινονται και του εχω φορτωσει στερεοφωνικο ενισχυτη, οθονη, ηχεια, σκανερ, πριντερ κλπ
ακλονητο! και με πολυ μικρη παραμορφωση 3 χρονια μετα. σχεδον ανεπαισθητη στην δικη μου μερια. στην μερια του τοιχου φυσικα καμια παραμορφωση
ειναι τοσο ακλονητο που αν δεν το ξερεις, νομιζεις οτι ειναι καποια πανακριβη κατασκευη ;)

και μαλιστα απο βλακεια ενος φιλου που με ειχε βοηθησει να το μεταφερουμε γιατι ειχε και ανεξαρτητη συρταριερα, αυτος βιδωσε δυο γωνιες στο ενα πλαινο πιο πανω απο οτι επρεπε (αφου το συναρμολογισαμε επι τοπου) ετσι που η οριζοντια επιφανεια τελικα παταει απο τη μια πλευρα στις γωνιες και μετα αυτες στα πλαϊνα. υπαρχει δηλαδη διακενο μεταξυ της πανω πλευρας του γραφειου (οριζοντιας επιφανειας) και της πανω ακμης του ενος πλαινου. μιλαμε δηλαδη για χαλια συναρμολογηση κι ομως ειναι ακλονητο και απαραμορφωτο σχεδον. ξερετε, γωνιες του πρακτικερ με δυο ευρω οι 10 ;)

3 χρονια τωρα δεν το εχω μετακινησει καθολου φυσικα. και αν ποτε χρειαστει να το παω αλλου (πραγμα απιθανο) ξεβιδωνω τις γωνιες, το μεταφερω και τις βιδωνω σε αλλο τοιχο.
παχος μελαμινης 2,3 cm μηκος 120 cm και βαθος 70.

Nick τρομερή κατασκευή, απίθανη περίπτωση. :music-smiley-005:

Όλα τα έτοιμα γραφεία που κυκλοφορούν είναι μάπα, κακώς σχεδιασμένα, ή πολύ μικρά σε διαστάσεις.
Αν έβλεπα κάτι που άξιζε σίγουρα θα αγόραζα έτοιμο καινούριο. Όμως οι ιδιοκατασκευές είναι άλλη φάση. Κομμένες και ραμμένες στα γούστα και στα μέτρα του καθένα, τελικά είναι must να είσαι και μάστορας στην εποχή μας. Για να αγόραζα κάτι αντίστοιχο έτοιμο θα ήταν ασύμφορο.

Μία φιλική συμβουλή. Πρέπει οπωσδήποτε να συνηθίσεις να γράφεις με τόνους. Ο τόνος μπαίνει με το ερωτηματικό πριν το φωνήεν. :violent-smiley-030: Δεν είναι καθόλου ταλαιπωρία αν το συνηθίσεις.

Δεν παίζει να βάλω γωνίες στον πάγκο γιατί απλούστατα δεν τον έχω κολλημένο στον τοίχο. Έχω αφήσει 25 cm απόσταση από τον τοίχο για να περιστρέφεται ελεύθερα το μπράτσο vesa της βάσης της οθόνης. Την έχω εξετάσει και αυτήν την περίπτωση.

χαχα κριμα που δεν γινεται να το πακτωσεις σε ενα τοιχο
το μπρατσο ομως δεν ειναι σπαστο? εννοω μηπως θα σε επαιρνε να το φερεις πισω οσο παιρνει

ειχα αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα
καποια στιγμη εχω νοικιασει ενα σπιτι μονος μου (εργενης γαρ τοτε) και το ας πουμε σκρινιο ηταν μια νεοσετ που εκανε διπλο Π
με δυο οριζοντιες σανιδες ψηλα, και κατω απο αυτες ενα μεγαλο ανοιγμα μεχρι το τραπεζακι με ροδες που υποτιθεται ηταν για την τηλεοραση
στο τραπεζακι ομως αυτο που ηταν μεγαλο, φαρδυ οσο το ανοιγμα του Π, ειχε πανω και κατω οριζοντιες σανιδες. πανω σε αυτο ηθελα να βαλω επανω τον λαμπατο ταξης Α, ο οποιος εβγαζε πολυ θερμοτητα οποτε δεν μπορουσε να παει πανω απο την κατω σανιδα του τραπεζιου.
επιπλεον εκει, κατω απο το λαμπατο θα πηγαιναν o εξακαναλος, τα cd player και sacd
διπλα απο τον λαμπατο επρεπε να παει το κεντρικο ηχειο του εξακαναλου τραβηγμενο πιο μπροστα για να αφηνει χωρο και πιο διπλα ενα λαμπατο cd

οπως καταλαβαινεις η τηλεοραση δεν γινοταν να πατησει πουθενα, επρεπε να ειναι και πιο ψηλα και την λυση εδωσε ενας βραχιονας που πακτωσε στο τοιχο.
αν λειτουργουσε ο λαμπατος, ο οποιος ηταν τραβηγμενος τελειως πισω , τοτε για να μην ζεσταινει την τηλεοραση απο πανω την τραβαγα πιο εξω.
το ιδιο γινοταν αν ηθελα να δω τιβι απο τον πλαινο καναπε προς τον οποιο εστρεφα την τηλεοραση με τον βραχιονα σε εκταση.
αν οχι, την "κολλουσα" στο τοιχο καθως ο βραχιονας ηταν σπαστος. μην φανταστεις ακριβος, τον ειχα παρει προσφορα τοτε κατω απο 20 ευρω

αν μπορουσες λοιπον να πακτωσεις το γραφειο στο τοιχο θα απαλλασωσουν απο τα οποια προβλημα ευσταθειας κλπ
ισως χρησιμοποιοντας εναν αλλον βραχιονα

επιπλεον, υπαρχει και μια αλλη λυση αλλά δεν ξερω ποσο στεκει αισθητικα.
το να χρησιμοποιησεις κατω απο την οριζοντια επιφανεια του γραφειου μακριες γωνιες
κατι σαν τα ντεξιον, ή απλες γωνιες σιδηρου βαμενες.
αυτα δεν λυγιζουν κατω απο φορτιο
τις οποιες θα βιδωσεις στα ποδια ή καθετες πλευρες με γωνιτσες μικρες απο πρακτικερ

υγ

δυστυχως δεν ειναι ευκολο να μαθει νεα κολπα ενας γερος σκυλος ;)
εχω γραψει χιλιαδες σελιδες σε διαφορα φορα τα τελευταια 15 χρονια, παντα με τον ιδιο τροπο ;)

Σημερα παρθηκαν καβιλιοβεργες παχους 14mm και 16 mm για μια μικρο κατασκευη που θελω να κανω..