Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Καλησπέρα σ' όλους!
Γενικά με το ξύλο δεν πολυασχολούμαι...Τώρα που έμπλεξα με τα παλιόπαιδα του φορουμ αρχίζει να μ' αρέσει..
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μια από τις λίγες κατασκευές (από το μηδέν) που έχω κάνει.
Αγαπώ την σκοποβολή από μικρό παιδί, και σαν φοιτητής στις αρχές της δεκαετίας του 90 αγόρασα το πρώτο μου σκοπευτικό πιστόλι. Ήταν το μόνο που μπορούσα (λόγω οικονομικών) να αγοράσω και έτσι έκανα πολλούς συμβιβασμούς. Ένας από αυτούς, φαίνεται στη ακόλουθη φωτογραφία:

Τα άθλια πλαστικά grip στη λαβή.
Σχεδόν 25 χρόνια μετά, και ενώ σχεδόν έχω παρατήσει τη σκοποβολή (με κερδισαν τα μαστορέματα!) αποφάσισα να φτιαξω νέα, ξύλινα grip που να ταιριάζουν στην δική μου παλάμη.Ξεκίνησα έχοντας δυό τάκους από μαόνι (μη ρωτήσετε γιατί, αυτό είχα και επίσης την καυκασιανή καρυδιά δεν πρέπει να την πλησιάζει ένας άσχετος όπως εγώ!) , μια ταπεινή σέγα, 3 drums σε διαφορετικές διαμέτρους (αυτά δεν τα είχα, τα αγόρασα στην πορεία..) και πολύ υπομονή-επιμονή κατέληξα μετά από αρκετά βράδια του προηγούμενου χειμώνα εδώ:

Αρκετά πράγματα τα έκανα δυο και τρεις φορές γιατί δεν υπολόγιζα καλά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα το χάρηκα! Το όπλο "κουμπωνει" απίστευτα καλά, σχεδόν σαν προέκταση του χεριού μου. Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιος αθλητής της σκοποβολής θα έβρισκε σοβαρά λάθη στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση, αλλά είπαμε: το είδα περισσότερο σαν πείραμα στο ξύλο!
Να είστε όλοι καλά!
Υ.Γ. Θεώρησα ότι μιας και δεν πρόκειται για μεγάλη κατασκευή, αυτή η κατηγορία του φορουμ ήταν η πιο κατάλληλη..Αν κάνω λάθος, παρακαλώ τους mods να το μετακινήσουν. Επίσης, νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι το όπλο αυτό είναι ένα
αεροβόλο πιστόλι με προσανατολισμό την αθλητική σκοποβολή σταθερού χάρτινου στόχου. (Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι καιροί είναι πονηροί :behead