Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το είδα και εγώ τις προάλλες.
Πολύ καλό αλλά και πολύ φυρα υλικού γμτ.
Θα μπορούσε να φτιάξει 4-5 τραπεζάκια καφέ με το σχέδιο αυτό πριν το κόψει στην κορδέλα και να το έκανε φέτες.

Διακοσμητικό δεντράκι λόγω εορτών (το δεύτερο, θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα).

Υλικά: Σανίδες πεύκου 2 χ 10 cm.

Επεξεργασία: Τρίψιμο των σανίδων με ταινιολειαντήρα (τανκς), πλάνη για τα χοντρά, και τρίψιμο με έκκεντρο τριβείο με 120άρι και 240άρτι γυαλόχαρτο.
Συναρμολόγηση: Κόψιμο σε γωνία 45 μοιρών με φαλτσοπρίονο και σε βήματα των 10 cm με ελάχιστο τα 13 cm. Ένωση του κυρίως σώματος με καβίλιες (2 την φορά εκτός από την πρώτη με 1 και την τελευταία σανίδα με 3) και κόλλα μονταρίσματος. Κατόπιν τοποθέτηση στην βάση στήριξης (κάθετη σανίδα) με βίδες 30 mm (για εύκολη αποσυναρμολόγηση).

Βαφή: 1 χέρι λάδι bondex σε πράσινη απόχρωση.

Τώρα μένει να γίνει και η βάση στα πρότυπα της προηγούμενης και να στολιστεί από τον κάτοχο του.

Κουκλος!!!

Αυτο εφτιαξα εγω περσυ και το βαζω να παρεις καμια ιδεα!
Ειναι σαντουιτς δυο φυλλων με τις μπαλες μεσα και με φωτακια!

DSC_3580.jpg

Δεν μπορω να μην ευχηθω απο τωρα, Καλα Χριστουγεννα!! Τι ωραια εργακια!!

οπως φτιαξει και ενα Αι Βασιλη θα κερδισει το διαγωνισμο!

Μπράβο παιδιά μπήκαμε νωρίς-νωρίς στό πνεύμα τών Χριστουγέννων
Κυριάκο παίρνω ιδέες,άψογο καί μέ τίς μπάλλες ενδιάμεσα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αι Σιχτήρ θα πει α στο καλό και όχι άντε ευλογήσου! :)

Γκουγκλάροντας βρήκα μεταξύ άλλων και αυτά:
1 (υβριστικά) φύγε, τσακίσου
2 (λαϊκότροπο) σε ένδειξη αγανάκτησης, όταν δεν αντέχουμε άλλο πια μια κατάσταση
και άλλοι να το αποδίδουν ό,τι προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό "αεί σε οικτίρω", που σημαίνει
"σε λυπάμαι στον αιώνα τον άπαντα", "πάντα θα σε λυπάμαι, "είσαι αξιολύπητος".

Ναι στα τούρκικα είδα ότι είναι βρισιά.

Ο Νίκος (Νίκο διόρθωσε με αν κάνω λάθος), καθώς και όλοι μας πιστεύω το χρησιμοποιούμε σε ένδειξη αγανάκτησης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Γκουγκλάροντας βρήκα μεταξύ άλλων και αυτά:
1 (υβριστικά) φύγε, τσακίσου
2 (λαϊκότροπο) σε ένδειξη αγανάκτησης, όταν δεν αντέχουμε άλλο πια μια κατάσταση
και άλλοι να το αποδίδουν ό,τι προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό "αεί σε οικτίρω", που σημαίνει
"σε λυπάμαι στον αιώνα τον άπαντα", "πάντα θα σε λυπάμαι, "είσαι αξιολύπητος".

Ναι στα τούρκικα είδα ότι είναι βρισιά.

Ο Νίκος (Νίκο διόρθωσε με αν κάνω λάθος), καθώς και όλοι μας πιστεύω το χρησιμοποιούμε σε ένδειξη αγανάκτησης.

Ακριβώς Παναγιώτη. Απλά τώρα χιουμοριστικά εγώ το χρησιμοποίησα! :)

Έτοιμο το δεντράκι.

Η βάση φτιαχτηκε από 3 δοκαράκια 4 χ 6 ενωμένα μεταξύ τους με καβίλιες και κόλλα μονταρίσματος.
Έπειτα τρίφτηκαν με το τανκς και περάστηκε ένα χέρι λάδι bondex σε απόχρωση oregon.

Τώρα στεγνώνει και σε λίγες μέρες θα μεταφερθεί εντός του σπιτιού και θα διακοσμηθεί ανάλογα.

Εδώ και κάποιες μέρες τελείωσα και την άγκυρα.
Η άγκυρα είναι από πεύκο και το φόντο από σανίδια παλέτας. Η άγκυρα βάφτηκε με βελατούρα και χρυσό σπρέυ και το φόντο με διάφανο χρωματιστό βερνίκι απόχρωσης μαονιού.
Βασικά δεν έκατσα να πολυσκεφτώ τα χρώματα. Η επόμενη φυσικά θα είναι πιο μελετημένη και πιο απλή.

Attachments

• 20151111_164807.jpg
    20151111_164807.jpg
    142.1 KB · Views: 280
  • 20151111_164838.jpg
    20151111_164838.jpg
    102.7 KB · Views: 279

Έτοιμο το δεντράκι.

Η βάση φτιαχτηκε από 3 δοκαράκια 4 χ 6 ενωμένα μεταξύ τους με καβίλιες και κόλλα μονταρίσματος.
Έπειτα τρίφτηκαν με το τανκς και περάστηκε ένα χέρι λάδι bondex σε απόχρωση oregon.

Τώρα στεγνώνει και σε λίγες μέρες θα μεταφερθεί εντός του σπιτιού και θα διακοσμηθεί ανάλογα.

Ωραίος, βάλε τα ψιψίνια και τα κοκοψόψαρα και δείξε μας το αποτέλεσμα να μπαίνουμε στο πνεύμα. Ξεκίνησα και εγώ κάποια στολίδια για το δέντρο, κάποια ελάφια για το τζάκι, ένα αγιοβασιλιάτικο αρκούδι για το σπίτι σε τεχνική intarsia, λίγο από 'δω λίγο από 'κει έχασα τον λογαριασμό.

Δημητρη δεν ξερω γιατι αλλα αβαψη μου αρεσε περισσοτερο φιλε!
Συνολικα ειναι πολυ ομορφο παντως!!!

Πολυ ωραια εγινε τελικα.
Για το βαψιμο, προσωπικα νομιζω οτι ειναι καλυτερος ο μαρκαδορος απο το να την αφηνε αβαφτη, αλλα εγω θα δοκιμαζα πρωτα να την εδενα με μαυρο σπαγγο (μοντελισμου).

Ωραίος, βάλε τα ψιψίνια και τα κοκοψόψαρα και δείξε μας το αποτέλεσμα να μπαίνουμε στο πνεύμα. Ξεκίνησα και εγώ κάποια στολίδια για το δέντρο, κάποια ελάφια για το τζάκι, ένα αγιοβασιλιάτικο αρκούδι για το σπίτι σε τεχνική intarsia, λίγο από 'δω λίγο από 'κει έχασα τον λογαριασμό.

Θα φτιάξω και άλλα Τζίμη. Αυτό θα το δώσω μάλλον στην θεία μου...

Καλησπέρα σ' όλους!
Γενικά με το ξύλο δεν πολυασχολούμαι...Τώρα που έμπλεξα με τα παλιόπαιδα του φορουμ αρχίζει να μ' αρέσει..
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μια από τις λίγες κατασκευές (από το μηδέν) που έχω κάνει.
Αγαπώ την σκοποβολή από μικρό παιδί, και σαν φοιτητής στις αρχές της δεκαετίας του 90 αγόρασα το πρώτο μου σκοπευτικό πιστόλι. Ήταν το μόνο που μπορούσα (λόγω οικονομικών) να αγοράσω και έτσι έκανα πολλούς συμβιβασμούς. Ένας από αυτούς, φαίνεται στη ακόλουθη φωτογραφία:
WP_20151124_21_40_16_Pro.jpg
Τα άθλια πλαστικά grip στη λαβή.
Σχεδόν 25 χρόνια μετά, και ενώ σχεδόν έχω παρατήσει τη σκοποβολή (με κερδισαν τα μαστορέματα!) αποφάσισα να φτιαξω νέα, ξύλινα grip που να ταιριάζουν στην δική μου παλάμη.Ξεκίνησα έχοντας δυό τάκους από μαόνι (μη ρωτήσετε γιατί, αυτό είχα και επίσης την καυκασιανή καρυδιά δεν πρέπει να την πλησιάζει ένας άσχετος όπως εγώ!) , μια ταπεινή σέγα, 3 drums σε διαφορετικές διαμέτρους (αυτά δεν τα είχα, τα αγόρασα στην πορεία..) και πολύ υπομονή-επιμονή κατέληξα μετά από αρκετά βράδια του προηγούμενου χειμώνα εδώ:
WP_20151124_21_41_49_Pro.jpgWP_20151124_21_42_01_Pro.jpgWP_20151124_21_42_10_Pro.jpgWP_20151124_21_42_36_Pro.jpgWP_20151124_21_43_36_Pro.jpg
Αρκετά πράγματα τα έκανα δυο και τρεις φορές γιατί δεν υπολόγιζα καλά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα το χάρηκα! Το όπλο "κουμπωνει" απίστευτα καλά, σχεδόν σαν προέκταση του χεριού μου. Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιος αθλητής της σκοποβολής θα έβρισκε σοβαρά λάθη στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση, αλλά είπαμε: το είδα περισσότερο σαν πείραμα στο ξύλο!
Να είστε όλοι καλά!

Υ.Γ. Θεώρησα ότι μιας και δεν πρόκειται για μεγάλη κατασκευή, αυτή η κατηγορία του φορουμ ήταν η πιο κατάλληλη..Αν κάνω λάθος, παρακαλώ τους mods να το μετακινήσουν. Επίσης, νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι το όπλο αυτό είναι ένα αεροβόλο πιστόλι με προσανατολισμό την αθλητική σκοποβολή σταθερού χάρτινου στόχου. (Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι καιροί είναι πονηροί :behead:)

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Φίλε μου έφτιαξες ενα γλυπτό στην ουσία...μπραβο και για το αποτέλεσμα καθως και για την υπομονή σου...
Πολυ ενδιαφέρουσα κατασκευή, και ας μην ειναι τέλεια σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα...
Το αποτύπωμα /καλούπι του χεριού σου πως το πηρες...??? ή πήγαινες λίγο λίγο μέχρι να ταιριάξει...???