Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Υπαρχει και αλλο ενα ωραιο και πιο ευκολο τρικ...αυτο που βραζεις και πιεζεις μετα το ξυλο και περνας το καρφακι :))

bobroff.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μικρες εσοχες σε βαθος πως μπορουμε να τις τριψουμε?
Δηλαδη το πατο μιας τρυπας σε ξυλο, τα πλευρικα γινετε με το dremel, ο πατος?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ακου ιδέα τώρα. Πχ έχεις τρύπα 10mm. Πιασε ένα παλιό τρυπάνι 10mm και στο πίσω του μέρος εκεί που είναι φλατ και όχι η μύτη κόλλησε ένα κομμάτι γυαολόχαρτο. Κόψτε το τριγύρω με ξυράφι και βάλε το σε ένα δράπανο. Βάλε το στη τρύπα και πάτα σκανδάλη αχαχαχαχαχαχ
Ή αν ειναι στα μεγέθη 6-8-10 και έχεις καβίλιες κόλλα το γυαλόχαρτο στη καβίλια βάλτη μέσα και γύρνα την. Για να γυρίσει και πιο ομαλά πέρασε την τριγύρω ένα τριψιματάκι να μειωθεί ελάχιστα η διάμετρος

Το έκαψα το ξέρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Ακου ιδέα τώρα. Πχ έχεις τρύπα 10mm. Πιασε ένα παλιό τρυπάνι 10mm και στο πίσω του μέρος εκεί που είναι φλατ και όχι η μύτη κόλλησε ένα κομμάτι γυαολόχαρτο. Κόψτε το τριγύρω με ξυράφι και βάλε το σε ένα δράπανο. Βάλε το στη τρύπα και πάτα σκανδάλη αχαχαχαχαχαχ
Ή αν ειναι στα μεγέθη 6-8-10 και έχεις καβίλιες κόλλα το γυαλόχαρτο στη καβίλια βάλτη μέσα και γύρνα την. Για να γυρίσει και πιο ομαλά πέρασε την τριγύρω ένα τριψιματάκι να μειωθεί ελάχιστα η διάμετρος

Το έκαψα το ξέρω.
Πολη καλη ιδεα. Αν η τρυπα ειναι οβαλ/τετραγωνη?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Περιπου 4χ10 με κυκλικες τις δυο στενες πλευρες. Βαθος 1 ποντο.

Αμα ειναι βαθος 1 ποντος, με εργαλειο τυπου dremel καθαρισες. Αν δεν εχεις, παρε. Ειναι απιστευτα χρησιμο εργαλειο για απειρες περιπτωσεις.

Aμα πιανουν τα χερια σου, που πιανουν, κανε αυτο :)))

B4Russian203howitzer032.jpg

Βρε εχω ντρεμελ, αλλα το πατο της τρυπϴ πως θα τρυψω. Πρεπει το υλικο τριβης να ειναι καθετο στον αξονα του εργαλειου και να χωραει.

Παράγγειλε κινέζικο φάτω με πηρούνι και πάρε τα τσοπστικ (ειναι απο παμπου και ειναι σκληρό)
Κόψε τη μύτη δε τη χρειαζόμαστε και κάνε μία τομή περίπου 45 μοίρες (δε σου λέω να το κόψεις κάθετα γιατί αν το κρατάς κάθετα δε θα μπορείς να τρίβεις με άνεση θα χοροπηδάει)

Στην οβάλ πατούρα που έχει γίνει τώρα που θα σε βοηθήσει και στις καμπύλες βάλε το γυαλοχαρτάκι σου και άρχισε τα πέρα δώθε.

Αν έχεις προσάρτημα dremel φρεζας μπορείς και με το dremel Να το κάνεις με ένα επίπεδο μικρό κοντυλάκι/φρεζάκι και υπομονή

νομιζα οτι μιλουσες για το πλαι. Θα κανεις τοτε πατεντα στο κυλινδρικο ανταλλακτικο bit (στην κεφαλη) και θα το δουλεψεις στις ελαχιστες στροφες η βαλε το bit σε δραπανο με τσοκ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παράγγειλε κινέζικο φάτω με πηρούνι και πάρε τα τσοπστικ (ειναι απο παμπου και ειναι σκληρό)
Κόψε τη μύτη δε τη χρειαζόμαστε και κάνε μία τομή περίπου 45 μοίρες (δε σου λέω να το κόψεις κάθετα γιατί αν το κρατάς κάθετα δε θα μπορείς να τρίβεις με άνεση θα χοροπηδάει)

Στην οβάλ πατούρα που έχει γίνει τώρα που θα σε βοηθήσει και στις καμπύλες βάλε το γυαλοχαρτάκι σου και άρχισε τα πέρα δώθε.

Αν έχεις προσάρτημα dremel φρεζας μπορείς και με το dremel Να το κάνεις με ένα επίπεδο μικρό κοντυλάκι/φρεζάκι και υπομονή

χεχε, μου αρεσουν οι ανθρωποι που σκεφτονται πατεντες :)))

Oπως ξερεις υπαρχουν εργαλεια για καθε δουλεια. Ετσι υπαρχει και ενα μινι τριβειακι της proxxon που εχει διαφορες κεφαλες ολων των σχηματων.

proxxon-28594-proxxon-pen-sander-ps13-12v-dc.jpg

Ξεχασα οτι υπαρχει και αυτο το ηλεκτρικο ταινειολειαντηρακι της proxxon για στενα, δυσπροσιτα -και οχι- μονο μερη!

1875-3_bsl-220-e-proxxon-2853.jpg

Να εκπαιδευσεις μυρμιγκια τριφτες να κανουν την δουλεια.

Πες μου μια εφαρμογη Νεκταριε που θα χρειαστει αυτο που λες.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αν έχεις dremel: http://www.dremeleurope.com/gr/el/dremel®ezspeedclicδίσκοιλείανσης-495-ocs-p/

free image upload

Νομισα εβγαλα φωτογραφια το αντικειμενο, αλλα μου διεφυγε.
Φανταστειτε μια διευρημενη βαση ρεσο-3 ενωμενες βασεις ρεσω σε ξυλο. Ο πατος των τρυπων ειναι ανωμαλος και με τρυπα του forsstner στο κεντρο. Οποτε στοκαριστηκε και τριφθηκε με τη πατεντα στο καθετο.
Το αποτελεσμα δεν ειναι τελειο γιατι τα γυαλοχαρτα που χρησιμοποιησα φθειρονταν γρηγορα. Αλλα εγινε αρκετα καλο σε σχεση με πριν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Το εχω αυτο το στελεχος.

Ελα ρε συ και νομισα οτι θελεις να τρυψεις τρυπα 8 και 10 χιλιοστα!!!

Ανεφερα τις διαστασεις αλλα σου διεφυγε μαλλον.
Το εργαλειακι που προτεινε ο mr proxxon, θα εκανε δουλεια με πολυ δουλεια!

Παντως πολυ δυσκολο να κανεις μικροσκοπικες δουλειες με μεγαλα εργαλεια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Το εχω αυτο το στελεχος.

Αν έχεις το στέλεχος (το 402) πάρε και τα δισκάκια και τελείωσες. Βγαίνουν σε 2 grit.

Ελα ρε συ και νομισα οτι θελεις να τρυψεις τρυπα 8 και 10 χιλιοστα!!!

Χιλιοστά κατάλαβα και γω :flipout:

Ανεφερα τις διαστασεις αλλα σου διεφυγε μαλλον.
Το 4χ10 που ειπες χωρίς να βάλεις μονάδες και συζητώντας για μικρά πραγματάκια με πήγε και εμένα σε χιλιοστά για να ειμαι ειλικρινής και σου είπα το τσοπστικ χααχχααχχαχααχχα

Αψογος γιά ακόμα μιά φορά,μπράβο Ηλία

Βρε εχω ντρεμελ, αλλα το πατο της τρυπϴ πως θα τρυψω. Πρεπει το υλικο τριβης να ειναι καθετο στον αξονα του εργαλειου και να χωραει.

Εγώ θα δοκίμαζα με τους λίθους τριψίματος που έχει (τους κοκκινωπούς). Ειδικά αυτοί είναι πολύ λεπτοί.
http://www.dremeleurope.com/gr/el/λίθοιτροχίσματοςαλυσίδαςαλυσοπρίονου-6032-ocs-c/

Εγώ με έναν τέτοιο μεγάλωσα το άνοιγμα της οπής της κλειδαριάς στο μέταλλο που βιδώνεις στην κάσα...
(Και ας είναι για αλυσοπρίονα...)

Αλλιώς με κάτι από εδώ: http://www.dremeleurope.com/gr/el/διαμαντοτροχοί-6022-ocs-c/

Oπως ξερεις υπαρχουν εργαλεια για καθε δουλεια. Ετσι υπαρχει και ενα μινι τριβειακι της proxxon που εχει διαφορες κεφαλες ολων των σχηματων.

proxxon-28594-proxxon-pen-sander-ps13-12v-dc.jpg

Απίστευτο ότι υπάρχει τόσο μικρό τριβείο!

Έχω πέσει σε τρελάδικο :bang::bang: