Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη και Νίκο, άξιοι!

Σημερα δοκιμασα την βαση ακριβειας της proxxon η οποια εκανε εξαιρετικη δουλεια.

Η βαση μου γλυτωσε παρα πολυ κοπο απο το να κοψω τα εσωτερικα κομματια του 'Βητα' που εφτιαξα στην σεγα.
Κανονικα θα εκανα μια τρυπα με το τρυπανι στο 'βητα', μετα θα επρεπε να εβγαζα την λαμα της σεγας για να την περνουσα απο την μικρη τρυπα και κοψω το εσωτερικο του 'βητα'. Δυο φορες.
Αρκετος κοπος και χρονος δηλαδη.

Αντι αυτου, στερεωσα το 'βητα' στην μεγγενη της βασης, χαμηλωσα το φρεζοτρυπανο και εκοψα σιγα σιγα τα εσωτερικα κομματια του 'βητα' γυρνωντας προσεκτικα τους χειροτροχους.
Αυτο που χρειαζεται ειναι λεπτοτερο φρεζοτρυπανο απο αυτο της φωτογραφιας για πιο λεπτομερεις εργασιες.

25748708803_66d8739679_c.jpg

Μπράβο Μιχάλη πολύ ωραίο,πολύ μού αρέσει αυτή η βάση πού μπορείς νά μετακινείς τό πρός εργασία υλικό και οριζόντια και κάθετα,μεγάλη ευκολία,γνωρίζεις άν ταιριάζει η άν υπάρχει σέ άλλη μάρκα γιά κλασσική βάση δράπανου ?

Ευχαριστω Δημητρη.

Κατ'αρχην δεν ταιριαζει σε αλλη βαση περαν των proxxon. Oμως τα παντα γινονται με πατεντα.

Αυτο που πρεπει να λαβεις υποψη ομως ειναι οτι τα κανονικα δραπανα (που θα τα βαλεις σε βαση) εχουν λιγες στροφες σε σχεση με τα δραπανακια proxxon η τα ρουτερ.
Οι μικρες ταχυτητες δυσχεραινουν πολυ τις φρεζοεργασιες.

Απόλυτα κατατοπιστικός,σέ ευχαριστώ Μιχάλη

Σημερινά και τελευταία κηροπήγια από το "φαγωμένο" κλαδί οξυάς.

P60410_225941.jpg

P60410_230008.jpg

P60410_230044.jpg

Το ένα και πιο φαγωμένο δώρο σε έναν γκρινιάρη από το forum!

Tέλεια όπως πάντα,μπράβο Νίκο

Σημερα δοκιμασα την βαση ακριβειας της proxxon η οποια εκανε εξαιρετικη δουλεια.

Η βαση μου γλυτωσε παρα πολυ κοπο απο το να κοψω τα εσωτερικα κομματια του 'Βητα' που εφτιαξα στην σεγα.
Κανονικα θα εκανα μια τρυπα με το τρυπανι στο 'βητα', μετα θα επρεπε να εβγαζα την λαμα της σεγας για να την περνουσα απο την μικρη τρυπα και κοψω το εσωτερικο του 'βητα'. Δυο φορες.

Αντι αυτου, στερεωσα το 'βητα' στην μεγγενη της βασης, χαμηλωσα το φρεζοτρυπανο και εκοψα σιγα σιγα τα εσωτερικα κομματια του 'βητα' γυρνωντας προσεκτικα τους χειροτροχους.
Αυτο που χρειαζεται ειναι λεπτοτερο φρεζοτρυπανο απο αυτο της φωτογραφιας για πιο λεπτομερεις εργασιες.

πολύ καλό εργαλείο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι ξυλογλυπτική,δεν είναι μικροξυλοκατασκευή,αλλά ίσως είναι χόμπυ που ξεκινάει τώρα!
Πυρογραφία...
Πήρα λοιπόν τον πυρογράφο στα χέρια μου και ξεκίνησα τα πειράματα.Θέλει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ υπομονή και πολλάαααααα χιλιόμετρα για να πεις ότι κάτι έφτιαξες!
Τα πρώτα μου σχέδια,που απέχουν πολύ απ`αυτό που λένε πυρογραφία,αλλά δικά μου είναι οπότε μ`αρέσουν:)
View attachment 126446
View attachment 126448

Πολύ ωραία είναι. Εχω δοκιμάσει και εγώ πυρογραφία και θέλει πολύ υπομονή και σταθερό χέρι. Επίσης, παίζει ρόλο και το ξύλο.

Σημερινά και τελευταία κηροπήγια από το "φαγωμένο" κλαδί οξυάς.

P60410_225941.jpg

P60410_230008.jpg

P60410_230044.jpg

Το ένα και πιο φαγωμένο δώρο σε έναν γκρινιάρη από το forum!

ωραίες κατασκευές, μου αρέσει το σχεδόν ακανόνιστο σχήμα

Επειδή έχω μέρες να γράψω, μπράβο σας για τις δημιουργίες και την ασταμάτητη έμπνευσή σας.

θα σας παρουσιάσω και εγώ μερικά πραγματάκια παρακάτω:

1. Επιτέλους τελειώσαμε με την παραγωγή των μοτοσυκλετών για τις μπομπονιέρες για τα βαφτίσια του γιου μου. Από κόντραπλακέ 4χιλ και τριψιματάκι. Ίσως να βαφτούν λευκές και μετά να τριφτούν ακανόνιστα για να δείξουν μία πιο vintage αισθητική.

View attachment 126392

2. Μία παραγγελία του αδελφού μου για την μοτοσυκλέτα του. Από κοντραπλακέ 9χιλ.
View attachment 126393

3. Για το τέλος η Ελληνική μας σημαία από πεύκο. Η κατασκευή έγινε στα πολύ γρήγορα. Βάφτηκε με σπρέυ λευκό γαλάζιο και μετά βερνικώθηκε.
View attachment 126394

Μπράβο , πολύ καλή δουλειά, Οι μοτοσυκλέτες κόπηκαν με σέγα πολλά κομμάτια μαζί υποθέτω, πόσα ;

Tέλεια όπως πάντα,μπράβο Νίκο

Ευχαριστώ Δημήτρη αλλά τα παραλές μου φαίνεται!!!
Ωραία είναι αλλά τέλεια με τίποτα, έχω ακόμα δρόμο! :)

Μένανδρε είναι εντελώς τυχαίο σχέδιο. Όπου κόψω εκείνη την ώρα! :)
Κανένα δεν είναι ίδιο με άλλο!

Ευχαριστώ Δημήτρη αλλά τα παραλές μου φαίνεται!!!
Ωραία είναι αλλά τέλεια με τίποτα, έχω ακόμα δρόμο! :)

Γιά μένα καί τίς δυνατότητες μου φίλε Νίκο τά βλέπω τέλεια,εσύ πού έχεις μεγαλύτερη πείρα έχεις θέσει ανώτερα stadar

Γιά μένα καί τίς δυνατότητες μου φίλε Νίκο τά βλέπω τέλεια,εσύ πού έχεις μεγαλύτερη πείρα έχεις θέσει ανώτερα stadar
Σύντομα πιστεύω να έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Σιγά σιγά έρχονται αυτά άλλωστε! :)

Πολύ καλή δουλειά Μιχάλη. Μπράβο!
Αλλά ρε μούργο περιμένω από εσένα να πεις δυο λόγια για το ρουτεροτράπεζο της proxxon που έχεις και μου είχες υποσχεθεί εδώ και πολλές μέρες. Άντε βρε γράψε δύο λόγια να δω τι θα κάνω....

[/COLOR]

Μπράβο , πολύ καλή δουλειά, Οι μοτοσυκλέτες κόπηκαν με σέγα πολλά κομμάτια μαζί υποθέτω, πόσα ;

Οι μοτοσυκλέτες κόπηκαν με την επιτραπέζια σέγα dsh proxxon και της έκοβα ανά πεντάδες, εξάδες ή εφτάδες. Είχα κόψει ορθογώνια κομμάτια του κόντραπλακέ και στο πρώτο έβαζα το σχέδιο τα έπιανα όλα μαζιέ με σελοτείπ και αφού έκοβα πρώτα τα εσωτερικά κομμάτια μετά έκοβα και την περίμετρο την μηχανής.

Οι μοτοσυκλέτες κόπηκαν με την επιτραπέζια σέγα dsh proxxon και της έκοβα ανά πεντάδες, εξάδες ή εφτάδες. Είχα κόψει ορθογώνια κομμάτια του κόντραπλακέ και στο πρώτο έβαζα το σχέδιο τα έπιανα όλα μαζιέ με σελοτείπ και αφού έκοβα πρώτα τα εσωτερικά κομμάτια μετά έκοβα και την περίμετρο την μηχανής.

Σωστός και αποδοτικός!

Πολύ καλή δουλειά Μιχάλη. Μπράβο!
Αλλά ρε μούργο περιμένω από εσένα να πεις δυο λόγια για το ρουτεροτράπεζο της proxxon που έχεις και μου είχες υποσχεθεί εδώ και πολλές μέρες. Άντε βρε γράψε δύο λόγια να δω τι θα κάνω....

Μα ποσο δικιο εχεις για το ρουτερ!! Τουλαχιστον σου κανω οικονομια οσο δεν γραφω :))

H αληθεια ειναι οτι θελω να το δοκιμασω με ολα τα ειδη απο κοπτικα/φρεζακια, οπως στη φωτο παρακατω, για να εχω ολοκληρωμενη αποψη.

25387729881_9f4dfec09d_b.jpg

Ε καλά και τί περιμένεις δλδ? Αν δεν έχεις χρόνο στείλτο μου να το δοκιμάσω και βλέπουμε για την επιστροφή του...:devil-smiley-029:

Αν το ειχα στην Αθηνα, πολυ ευχαριστως!!!

Το εχω ομως μονιμα εδω και το χρησιμοποιω μονο για λουκια 2μμ...

Καλησπέρα παιδιά!

Χθες έφτιαξα αυτό για το ανηψακι μου. Μου πήρε 1 ωρα ίσως και λιγοτερο γιαυτό κι έχει πολλές ατέλειες. Δεν πρόλαβα μονο να το τριψω.

fa601e42a4e838709cab3a654eba5798.jpg

a9e2ccd71a02f7637cc31deb1a84dcd1.jpg

b5084657f4ab857160c008376d366d31.jpg

Aπλό καί όμορφο,είμαι σίγουρος θά τού αρέσει τού μικρού.